Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי לבושה אני לא יודע ניקוד,קמץ פתח וכאלה נשמעים לי כמו קללות,מה לעשות שבמקום ללמוד העדפנו ללכת עם החברים.

עד עכשיו זה לא הפריע לי במיוחד,אבל עכשיו הקטנה לומדת בבית ספר את תורת הניקוד והקריאה וכמו שכולם בטח מכירים המורים לא חוסכים בשיעורי בית. אני ניצב מול הקטנה ולא יודע מה לעשות??

ובאמת מה לעשות?

יוסי

פורסם

תשתמש בגוגל, ותלמד את הנושא?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה יש להתבייש?

לשון, ספרות, תנ"ך, וכיוצב' - אמא עוזרת

חשבון, הנדסה, עבודות חקר, מדעים - אבא עוזר

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אוי, ילדותי השנייה... ביצפר.

[video=youtube;UPw-3e_pzqU]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום, קוראים לי דניס וגם אני לא יודע ניקוד.

הבכור בן שלוש וחצי, עוד כמה שנים נלמד ביחד. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חבל שהשפה הרשמית בישראל זה לא אנגלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה בסדר, נולדתי בארץ, סיימתי יסודי ותיכון, אבל את הניקוד גם אני בקושי זוכר. :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חודשיים לפני הבגרות בלשון התחלתי במרתון שיעורים פרטיים.

קיבלתי 92.

היום לא זוכר כלום. (ואת האמת, זה גם לא ממש מפריע לי)

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

יוסי, אתה רק בתחילת הדרך. עוד יהיה עליך ללמוד את משקלי השמות והטית הפועל, וכמובן את כללי התעתיק.

שלא לדבר על כללי התחביר.

ו"כיצד אכתוב חיבור" או "כיצד אכתוב מכתב".

הניקוד חשוב, אבל ידיעת השפה וכללי הכתיב חסר ניקוד חשובים לא פחות.

אני ממשיב עצמי כמי ששולט היטב בשפה העברית, אבל השימוש שלי בניקוד הסתיים בקיץ 1973, במבחן הבגרות בדקדוק. מאז הידע קהה ואיני מסוגל לנקד כראוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הקטנה לומדת בבית ספר את תורת הניקוד והקריאה וכמו שכולם בטח מכירים המורים לא חוסכים בשיעורי בית. אני ניצב מול הקטנה ולא יודע מה לעשות??

כנראה שאני הולך להקים עליי שוב את כל הורי הפורום, אבל...

המצב שאתה מתאר נשמע כמו הזדמנות טובה להסביר לבת שלך את ההבדל בין תיאוריה לפרקטיקה, או במילים אחרות - שלא יקרה כלום אם תקבל 70 במבחן הדקדוק ולא 100. פשוט שתעשה את מיטב יכולתה ויצא מה שיצא. כל עוד היא למדה, השקיעה מאמץ והבינה את הפואנטה, זה מספיק. כל עוד היא יכולה לקרוא, לכתוב ולתקשר באופן שאנשים יבינו אותה ולקבל ציון סביר, זה מספיק. ואם יש לה שאלות ספציפיות, שתפנה אותן למורים או לאינטרנט ביחד אתכם.

יש דברים שלומדים בבי"ס ומשתמשים בהם אח"כ, יש כאלה שלומדים ולא משתמשים בהם, ויש הרבה דברים שימושיים שדווקא לא מלמדים בבי"ס. ניקוד שייך לקטגוריה השניה. חשוב לעבור את תהליך הלימוד שלו ולהבין את הרעיון, אבל בסה"כ הפרטים זניחים כל עוד ההורים מקנים לילד כישורים של שימוש נכון בשפה.

כל ילד צריך לדעת שלא על כל דבר בבי"ס מוציאים 100 וזה בסדר. מישהו חזק במתמטיקה, מישהו אחר בדקדוק, וההורים לא צריכים "ליישר קו" או להרגיש רע אם הילד לא נהיה מאסטר בתחום. ככל שהנושא יופנם מוקדם יותר, כך יטב לכולם.

אני זוכר את עצמי היטב בתור ילד למשפחה רוסית טיפוסית עם כל היחס הנלווה לנושא האקדמי... הלוואי שמישהו היה אומר לי באיזשהו שלב מתוך 13 שנות הלימוד את מה שכתבתי לעיל. זה היה חוסך לי הרבה לחץ ועצבים וחוסך להורים שלי הרבה כסף.

לסיכום, טיפ של אלופים:

פורסם

בקשר למה שדריש כתב, אני כן מסכים. יש הרצאות מקסימות של קן רובינסון על כך ב-TED.

אם בכל הזאת הילדה רוצה לקבל 100 והאבא כן רוצה ללמוד, אז אין מה להתבייש. אפשר ללמוד בעזרת גוגל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...