Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בקשר לאחריות יצרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה1: נגיד אני קונה רכב מסוג ואג כול שהוא מהחברה ובספר רכב כתוב לגבי השמן לשים חברה מסוימת נגיד א' 5w40 סמיכות, vw 502.00 ואני שם שמן של חברה אחרת נגיד חברה ב' אבל באותה סמיכות ובאותו דגם כלומר vw 502.00 אז זה יפגע לי באחריות היצרן ?

שאלה2: תגידו בקשר לטיפול של הרכב ,הרבה חברות ממליצים לעשות טיפול של החלפת שמן ופילטר כול 15000 קיימ , זה לא מוגזם כי בדרך כלל עושים בין 5000-10000 והשאלה אם אני יעשה טיפול לרכב לא מתי שהם כותבים אלא יותר מוקדם זה יכול לפגוע לי באחריות היצרן ?

תודה לעונים!!!!

פורסם

היצרן בדרך כלל מגדיר תקן לשמן, אשר כולל סמיכות ועוד כל מיני מדדים.

לפי החוק היבש אתה יכול לטפל ברכב בכל מוסך מורשה משרד התחבורה מבלי לפגוע באחריות, אבל בחיים האמיתיים היבואן יעשה כל שביכולתו כדי להתחמק ממתן אחריות במידה ולא טיפלת ברשת המוסכים שלו. לדעתי זה סיכון לא מבוטל ואני הייתי נמנע ממנו.

עברתי למוסך שאינו מורשה יבואן יום אחרי שפגה תקופת האחריות.

לגבי תדירות החלפת השמן, לדעתי טיפול קפדני יותר ממה שדורש היצרן לא יפגע באחריות - שוב, כל זאת בהנחה שהטיפולים מתבצעים אצל רשת מוסכי היבואן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בדרך כלל ברכב ממוצע לא עושים כול 5-10 אלף טיפול.

אלא כול 10,15,20 או שנה.

תעשה מה שרשום בספר רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. אני מטפל במוסך מורשה של היבואן. אני משתמש בשמן עם צמיגות 5w40. המוסך מוכר לי שמן של חברת דלק במחיר מופקע, אז אני מביא שמן איכותי יותר (שגם הם משתמשים בו ברכבים מסויימים) בכמעט חצי המחיר. הנציג שירות אמר לי שאין אחריות לנזקים שייקרו עקב השמן שאני הבאתי (אותו שמן שגם הם משתמשים בו). אז לשאלתך, יכול להיות, עדיף לדבר עם המוסך שאתה מטפל בו.

2. בממוצע עושים טיפול כל 15,000 ק"מ. רכבים שעובדים במאמץ גבוה יותר או רכבים ישנים לפעמים מקדימים את הטיפול לכל 10,000 ק"מ. יש יצרנים שהגדירו בעבר (יכול להיות שעדיין - סיטרואן, פיג'ו וכו') טיפול כל 30,000 ק"מ או כל שנתיים, המוקדם מבין השתיים.

אין בעיה לעשות טיפול מוקדם יותר, אבל זה כנראה לא יתרום לרכבך יותר מדי. במידה וכן, זה לא צריך לפגוע באחריות היצרן.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

עברו חלפו הימים שרכב היה נכנס לטיפול כל 5-10 אלף ק"מ. כיום זה 15 או 30 תלוי ביצרן אבל מומלץ להיכנס לטיפול לפחות פעם בשנה גם אם לא מגיעים לנסועה הזאת. לגבי סוג שמן, כדי לשמור על האחריות, כתוב תמיד בהתאם להוראות יצרן או משהו כזה. עדיף להיצמד למה שהיצרן מורה כדי להימנע אחרי זה מוויכוחים מיותרים שיכולים לפגוע באחריות.

• תוכן חדש...