Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק אימפרזה 1.6 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שבועות תדלקתי מיכל מלא, נסעתי לבסיס הלוך-חזור ואז תדלקתי שוב.

סה"כ הנסיעה לקחה לי 2.4 ליטר, וזה עוד כשמילאתי מעט יותר דלק, אחרי שהמשאבה הפסיקה אוטומתית. נסיעה של 43 קילומטר.

סה"כ יוצא בערך 1:18. הייתי שמח שיוצא לי חסכוני יחסית לרכב כזה.. וזה עוד כשהייתי בפקק בדרך חזרה.

מאז הFULL הזה שמילאתי, הרכב שלי עשה 420 ק"מ. בתדלוק חזרה לFULL יוצא שהשתמתי ב38.24 ליטר.

יוצא בערך 1:11.

נסעתי רוב מוחלט מהזמן רק לבסיס. באותם כבישים.

איך הנתון משתנה כל כך דרסטית?

פורסם

בדקתי את העניין שוב. תדלוק FULL, אחרי זה 43 ק"מ נסיעה ואז שוב FULL.

יצא לי 2.06 ליטר. משמע צריכת דלק של מעל ל1:20.

איך זה הגיוני?

מה אני עושה לא נכון?

איפה אני טועה בחישוב?

זה לא הגיוני...

פורסם

זה מרחק וכמות שקשה למדוד איתם. הדרך הנכונה היא למלא מיכל מלא עד שהאוטומט קופץ, לנסוע 300-400 ק"מ ולחזור למלא באותה משאבה, עד שהאוטומט קופץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זה מרחק וכמות שקשה למדוד איתם. הדרך הנכונה היא למלא מיכל מלא עד שהאוטומט קופץ, לנסוע 300-400 ק"מ ולחזור למלא באותה משאבה, עד שהאוטומט קופץ.

כן, זה בדיוק מה שאני עושה. עד שהאוטומט קופץ.

סה"כ, פה בדיוק הבעיה. ב400 ק"מ הצריכה משמעותית יותר גרועה. למרות שהמסלול אותו מסלול ברובו.

זה מה שאני לא מבין.

ובכל מקרה, הנסיעה שעשיתי היום (43 ק"מ. הלוך, חנייה לזמן ארוך מאוד ואז חזור) הגיוני שבאמת לקחה רק 2 ליטר או שמראש פשוט לא בודקים ככה ושאני עושה משהו שגוי?

פורסם

43 ק"מ ב2 ליטר זה נתון שאתה משיג אולי כשאתה על גרר. ;)

וברצינות לרגע - שום רכב משפחתי 1.6 לא מסוגל להניב צריכת דלק כזאת מחוץ לעיר גם בנהיגה רגועה מאוד. רק היברידי או דיזל.

1:11 זה נתון הגיוני בהרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הכלל הוא שככל שטווח הנסיעה שלך גדול יותר כך המדידה שלך תהיה מדוייקת יותר והשגיאה קטנה יותר. כלומר אתה יכול להתעלם לגמרי מבדיקות ה 43 ק"מ ב 2 ליטר וכדומה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
43 ק"מ ב2 ליטר זה נתון שאתה משיג אולי כשאתה על גרר. ;)

וברצינות לרגע - שום רכב משפחתי 1.6 לא מסוגל להניב צריכת דלק כזאת מחוץ לעיר גם בנהיגה רגועה מאוד. רק היברידי או דיזל.

1:11 זה נתון הגיוני בהרבה.

הכלל הוא שככל שטווח הנסיעה שלך גדול יותר כך המדידה שלך תהיה מדוייקת יותר והשגיאה קטנה יותר. כלומר אתה יכול להתעלם לגמרי מבדיקות ה 43 ק"מ ב 2 ליטר וכדומה.

הכלל ברור לגמרי אבל אני עדיין לא מבין איפה הטעות.

אם מילאתי, נסעתי ואז מילאתי שוב. איך אפשר לטעות פה? השלמתי את מה שהיה חסר במיכל.

כאילו מה ההגיון? אם אמשיך למלא FULLים כאלה, במקום לנסוע כמה ימים\שבועות על אותו מיכל, אני אחסוך דלק? (כמובן שלא..)

אני מתקשה להבין את ההגיון, או למעשה את החוסר הגיון שמאחורי זה.

פורסם

בכל מדידה סטטיסטית יש סטיית תקן מסוימת. כשאתה מבצע מעט מדידות סטיית התקן גבוהה מאוד. ככל שתמדוד יותר [למשל, לאורך 2-3 מיכלים] ותעשה ממוצע, סטיית התקן שלך תקטן.

בקיצור, אל תסתמך על מדידה אחת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

באותה מידה שקיבלת 1:18, בנסיעה הבאה תוכל לעמוד בפקק ולקבל 1:6.

כדי לצמצם את הסטיות האלו מודדים לאורך זמן, בדר"כ מיכל דלק שלם.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

תרשה לי לחדד.

ההבדל הוא לא רק אם פעם אחת היה פקק ופעם אחת לא.

בטימפרזה הנ"ל גם בלי פקק צריכה של 1/20 היא פנטזיה ותו לא.

הטעות בחישוב היא שלא באמת נכנס לך בתדלוק השני כל מה שהרכב צרך מאז התדלוק הקודם.

מספיק שיש קצת אוויר / טמפרטורה שונה / אקדח ארוך יותר או מוכנס יותר פנימה, וכבר התפספסו פה ליטר או שניים שמשנים את כל התמונה.

לכן תדלוק אחרי מאות ק"מ מדוייק יותר, כי ליטר לא משנה כ"כ.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

במדגם קטן - הטעות גדולה :

אם אתה במקרה טועה בליטר בבדיקה 'הקטנה' אז יוצאת לך צריכה של 1:40,

ואם אתה במקרה טועה בליטר בבדיקה של שני מיכלים מלאים, לא קריטי.

The first one to get angry loses

פורסם

או במילים אחרות: בין שני נצ'ים, סנטימטר אחד הוא עולם ומלואו. בין שני ג'מייקאנים מדובר בזוטות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בכל מדידה סטטיסטית יש סטיית תקן מסוימת. כשאתה מבצע מעט מדידות סטיית התקן גבוהה מאוד. ככל שתמדוד יותר [למשל, לאורך 2-3 מיכלים] ותעשה ממוצע, סטיית התקן שלך תקטן.

בקיצור, אל תסתמך על מדידה אחת.

נכון, אבל כמה כבר אפשר לסטות? אני לא חושב שבמקרים אחרים הייתי יכול להכניס עוד ליטר או שניים דלק למכל בFULL השני שמילאתי.

באותה מידה שקיבלת 1:18, בנסיעה הבאה תוכל לעמוד בפקק ולקבל 1:6.

כדי לצמצם את הסטיות האלו מודדים לאורך זמן, בדר"כ מיכל דלק שלם.

עמדתי בפקק באותם חישובים.

תרשה לי לחדד.

ההבדל הוא לא רק אם פעם אחת היה פקק ופעם אחת לא.

בטימפרזה הנ"ל גם בלי פקק צריכה של 1/20 היא פנטזיה ותו לא.

הטעות בחישוב היא שלא באמת נכנס לך בתדלוק השני כל מה שהרכב צרך מאז התדלוק הקודם.

מספיק שיש קצת אוויר / טמפרטורה שונה / אקדח ארוך יותר או מוכנס יותר פנימה, וכבר התפספסו פה ליטר או שניים שמשנים את כל התמונה.

לכן תדלוק אחרי מאות ק"מ מדוייק יותר, כי ליטר לא משנה כ"כ.

תדלקתי באותה תחנה ועם אותה משאבה. הקפדתי להכניס את האקדח עד הסוף בשני המקרים.

טמפ' שונה? של מה? של הדלק?

פורסם

נתנו דוגמאות. הכוונה הייתה להדגים שקיימים יותר מידי משתנים מדי שתוכל לקבל צריכה מהימנה במדידה קצרה כל כך.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

גם קיבלתי פעם צריכת דלק לא הגיונית של 1:20 על באלנו ועל מאזדה דמיו שניהם היו על כביש 6 במסלול של מלוד לבאר שבע.

חיסכון מתדלוקים כאלה לא יבוא מסיבה פשוטה שאתה תשלם אותו סכום פשוט ככה אתה משלם במכה וככה אתה משלם בחלקים.

• תוכן חדש...