Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד יום עובר, עוד מהדורת חדשות, עוד ראיון עם אישיות אתיופית והנושא מסרב לרדת מהכותרות.

נעזוב רגע בצד את העובדה שלדעתי אופן הסיקור הנוכחי רק מגדיל את הפער ומדגיש את הגזענות, נעזוב רגע בצד 2 את העובדה שהחליטו להלחם באלימות משטרתית עם אלימות, מישהו יכול להסביר לי מה הם רוצים?

ראיתי לא מעט ראיונות וקראתי כתבות, משפטים כמו "אנחנו רוצים שיוויון", "אני רוצה לקבל את מה שמגיע לי!", "די לאפליה" וכו' חוזרים על עצמם באופן קבוע, אבל איך זה אמור לבוא לידי ביטוי?

מה אני יכול לעשות כדי לקדם את האג'נדה האתיופית?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מגיע לאף אחד שום דבר. כל אדם משיג את מה שיש לו בעשר אצבעות. מי שקם לעבודה מהנץ החמה עד צאת הנשמה טבעי, מוסרי וצודק שיהיה לו יותר מזה שעצל. לא נאמר בהכרח על אתיופים אלא על אותם הזויים שחותרים לאותה מגמה הרסנית שנקראת סוציאליזם חזירי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא יכול להגיד מה הם רוצים, אני רק יכול להגיד מה אני רואה מנקודת המבט שלי.

אני גדלתי בשכונה מעורבת שיש בה הכל מהכל, ישראלים מזרחים, אשכנזים, רוסים, אתיופים, ערבים.

ה"הפליה" שמדברים עליה נכונה לתקופה ישנה. בימים שבהם ההורים שלהם לא ידעו את השפה וגם הילדים לא, בנוסף לתרבות והמנטליות השונה - פשוט השפיעו על ההשתלבות. אבל זה נכון לכל עלייה חדשה של עדה מסויימת (ע"ע רוסים או גיאורגים).

כיום, אני לא רואה אפלייה (כמובן, מנקודת מבטי). יש לי הרבה חברים אתיופים שגדלו איתי, כולם למדו בבתי ספר "נחשבים", שירתו רובם ככולם שירות צבאי מלא וכיום עובדים בעבודות כאחד האדם, לומדים במוסדות להשכלה גבוהה וכו'.

מנגד, יש את אותם אחרים שנגררו לפשע, נשרו מבתי ספר, לא סיימו שירות צבאי והדרך ידועה...

מי שרוצה ללמוד, יש לו מלגות, הקלות ועוד אלף ואחד הטבות של יוצאי אתיופיה. כל אחד בוחר את דרכו.

מי שרוצה לעבוד, כנ"ל. עובדים איתי בחורים ממוצא אתיופי כשווים בין שווים.

מה שאני מנסה לומר, שהכל מתחיל ונגמר בחינוך בבית ובהשפעות הסביבה. ואני ראיתי זאת במו עיניי. שום אי שוויון.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם (נערך)

אני רוצה לצרף כתבה מהיום על עולים מאתיופיה ומברית המועצות, שמסבירה חלק מבעיות של הקהילה האתיופית ומה גרם לחלק ממנה לא להשתלב בחברה.

http://news.walla.co.il/item/2852423

החיים במרכזי הקליטה, שנים רבות, ובעלות אפסית, הטבות במשכנתא שלא היו לעולים ממדינות אחרות ( ממש קיבלו דירות. במתנה בזכות המענק הייחודי ליוצא אתיופיה ) - החיים לא דחפו לעבוד קשה כדי לשרוד. הבדלים מנטליים ותרבותיים זה גם מכשול לשילוב.

לי זה מזכיר את נושא הקצבאות למגזר החרדי, בגללן חלק גדול לא יצא לשוק העבודה, ובשנים האחרונות המגמה השתנתה לטובה ( מה שלא בטוח בעתיד לאור הקמת ממשלה חדשה ).

כאשר אתה חי שנים במרכז הקליטה, למעשה בגטו, אין סיכוי להשתלב ולהתקדם. אבל יש סיכוי גדול להידרדר לפשע.

ברגע שלא השקעת מאמצים, ואתה בפיגור בנושאים רבים ( השכלה, חינוך, קריירה ועוד ), סיכויים להגיע גבוה בחברה לא רבים.

כמו בכתבה, מי שצריך לקום יום אחרי יום לעבודה מוקדם בבוקר, לא יכול להשתולל ברחובות עד השעות הקטנות של הלילה ולעבור בשביל זה מעיר לעיר.

הם רוצים להרגיש בחברה כשוים בין שווים בכל מקום, אבל חלק מהם לא הגיע לרמה שמאפשרת זאת, והכי קל זה להפגין ולהפוך רכבים.

בנושא המשטרה - לשוטרים יש לפעמים קושי לזהות האם מדובר באתיופי או מסתנן, ועד לבירור זהות היחס בהתאם - וזה מוסיף שמן למדורה ( אני לא מדבר על השוטר שהיכה חייל - כאן ברור שמדובר באזרח ישראלי ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

~

לא נראה לי שהם רוצים משהו, הם פשוט צועקים כי כבר הרבה זמן כואב להם ועכשיו קרה ארוע מכונן. מה רצו המפגינים ברוטשילד ב-2011? גם להם לא הייתה אג'נדה ברורה חוץ מ"רע לנו, תעשו שיהיה לנו טוב". מי תעשו? מה תעשו? אף אחד לא חשב כל כך רחוק, למעט כמה אופורטוניסטים ברקע שעל חשבון הכאב הציבורי הזה ניסו למוטט את הממשלה.

כבר היו לנו פה דיונים בנושא הזה, ובתור מי שגר צמוד לקהילה במשך שנים רבות כתבתי שלדעתי נעשה לאתיופים עוול היסטורי. הם הובאו לארץ ללא כישורים חברתיים או טכניים הנחוצים ע"מ להצליח בעולם המערבי ודי נזנחו לאנחות, תודה שלפחות עברית לימדו אותם. תחשוב שהרוסים גרו ברוסיה, המרוקאים במרוקו והאתיופים... במדבר. זה רק טבעי שבנסיבות דומות קהילות אחרות הצליחו תוך שנים בודדות להתחזק ולעשות משהו עם עצמן לעומת הקהילה הזאת שרק נהייתה יותר אינרטית ו"אבודה", לכן רוב הדור ההוא נשאר תקוע בגטאות שלו, פיזית ומנטלית. לא מפתיע שלילדים זה כואב עד היום.

שלושים שנה מאוחר יותר כבר אין להם שום מגבלות אמיתיות, איש לא מסתכל עליהם מוזר ולא צוחק עליהם ואין באמת על מה לבכות, אבל העוול כבר נעשה להורים ולכן הילדים מתלוננים רטרואקטיבית. תוסיף לזה את הגזענות הישראלית הרגילה, זו שאף אחד מאיתנו כבר לא מתרגש ממנה (כמו אשכנזים שלא רוצים לחיות/ללמוד/להתחתן עם מזרחים וכד') ותבין איך ברגע של כאב ורגישות אפשר לסובב את המציאות בזווית הנוחה להם ולטעון לאפליה.

יש לי עוד כמה דברים להגיד בנושא אבל עכשיו זה לא זמן טוב לקבל התראות או להיחסם, אז נשאיר לפעם אחרת. :wink:

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

מי שרוצה ללמוד, יש לו מלגות, הקלות ועוד אלף ואחד הטבות של יוצאי אתיופיה שאחרים יכולים לקנא. כל אחד בוחר את דרכו.

מי שרוצה לעבוד, כנ"ל. עובדים איתי בחורים ממוצא אתיופי כשווים בין שווים.

~

שלושים שנה מאוחר יותר כבר אין להם שום מגבלות אמיתיות, איש לא מסתכל עליהם מוזר ולא צוחק עליהם ואין באמת על מה לבכות

סיכמת פחות או יותר את הנושא במשפט קטן אחד.

You may kiss the bride.

פורסם

איש לא מסתכל עליהם מוזר?

כשמשפחה אתיופית מאוד נחמדה ומשכילה עברה לדירה דלת מול ההורים שלי השכנים עשו אסיפת דיירים בטענה שהם מורידים את מחירי הדירות.

עם מד על הלב, כשתפנו לבית חולים או לעורך דין ויצמידו אתיופי לטפל בכם תהיו מרוצים?

התפרסם לפני כמה ימים מחקר על פערי שכר. לגבי לא משכילים אין שום בסיס אמיתי להשוואה אז לא אתייחס לנתונים אבל ששני אקדמאים מקבילים משתכרים בפער של 25% (ממוצעים. לא נתון בודד) יש כאן בעייה.

ש פערים שנובעים מחוסר קליטת דור ההורים אבל יש גם הרבה אחרים שמסומנים בגלל אלה שהידרדרו.

נכון שיש לכ מעט מהקהילה שמורשעים בפלילים אבל כשאתה לא יודע להתנהל מול הרשויות ולעורך הדין שהצמידו לך מהסנגוריה אין ניסיון וחשק אתה תשב כשאדם אחר בדיוק באותו המצב יצא לחופשי.

שימו לב שההפגנה מוגדרת הפגנת יוצאי אתיופיה ולא הפגנה נגד אלימות שוטרים. גם הנוכחות של שאר האוכלוסייה דלילה מאוד בהפגנות האלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתה פעם בממלכה רחוקה מלכה יפה וחכמה ,, כמוכם.

כאשר אמרו לה : העם מתקומם ומפגין אין להם לחם לאכול.

המלכה החכמה אמרה: אם אין להם לחם , שיאכלו עוגות. - אה בסוף העם הלא חכם ערף לה את הראש.

לפני שאתם כותבים מהירהורי לבכם, כנסו לשיחה עם אחד מהעם ההוא האתיופי שווה הזכיות לכאורה ושאלו אותו, מדוע הם מרגישים שיש אפליה.

ואז באמת תהיו יותר חכמים להבין מה קורה בסביבה הקרובה לכם.

ומאחר ואין אפליה, לכל אחד שכתב כאן יש בטח חבר אתיופי שהוא יכול לשאול אותו, אחי למה אתם מפגינים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

~

לא יודע לדבר בשם האחרים, אבל כל מכריי האתיופים עסוקים בלעבוד ולהתמודד עם קשיי מעמד הביניים, בדיוק כמו ישראלים רגילים. אין להם זמן לצאת להפגין.

ולגבי "מסתכלים מוזר" - יתכן שאני פשוט רגיל לראות אותם כל הזמן, אבל לתחושתי כשמדובר במשפחה צעירה (40 ומטה נגיד) שחבריה לא מתעטפים בסדינים או מבשלים אינג'רה כל היום, אף אחד לא אמור להתרגש מהנוכחות שלהם. כנראה שזה תלוי מיקום.

פורסם

אז בוא ואומר לך אייל שכבר הקדמתי ושאלתי.

כמו שציינתי, עובדים איתי 2 חברים אתיופים באותה החברה. כשהתחיל כל הרעש של ההפגנה, ישבנו בהפסקה וראינו סרטונים שפורסמו בתקשורת. שאלתי אותם: "על מה ההפגנה?" הם ענו לי שמפגינים על הגזענות והאלימות המשטרתית. אז שאלתי בחזרה: "קרה לכם פעם מקרה של אפלייה או אלימות משטרתית?" הם ענו שלא, אבל הם יודעים שזה קיים.

בכל מקום קיימת אפלייה וגזענות כלפי עדות מסויימות. חסר סטיגמות או גזענות כלפי רוסים? כלפי ערבים? כלפי גרוזינים (בכבודי ובעצמי)?

כמו שדריש אמר, אחרי 30 שנה, ה"אפליה" הזאת כבר לא קיימת כמעט. ומנקודת המבט שלי, אני מסכים איתו.

קרש הקפיצה של החברה האתיופית לאזרחות לאחר הצבא הרבה יותר טוב משל כל אחד אחר. דוגמה קטנה: זה מתחיל בסיוע בלימודים בחינם ובפרוייקטי השמה כאלו וכאלו.

You may kiss the bride.

פורסם

דור האתיופים שעלה ארצה לפני 30 שנה קיבל כמעט הכול מהמדינה חינם לעומת דור ההורים שלי שלא קיבלו אפילו חינוך לילדים חינם אין כסף.

שילמדו מההורים שלי לעבוד קשה ולפרנס את המשפחה במקום לבכות כמו חבורת 'הפנתרים השחורים' בשנות ה-70. אכלו לי שתו לי לא נתנו לי נשמע מצויין בטלוויזיה.

כולנו יודעים שחלק גדול מהקצבאות שלהם מתבזבז על אלכוהול וסיגריות.

צר לי אבל אני לא שותף לדעה שצריך לתת להם עוד. לתת להם עוד זה הופך אותם להיות כמו חתול ביתי שכול היום יישן ואוכל ולא נותן עבודה. :-P

איזה כייף לי :)

פורסם

מאחר וכולם תמימי דעים שהכל דבש - ראו סתם כתבה שדנו בה בפורום לפני 3 שנים.

ואחת התגובות בדיון הייתה בלשון סגי-נהור, כמו התשובות שלכם כעת.

"אני לא מהאזור אבל מההכירות שלי עם בני העדה ההיא, הם רצים מהר מאוד ויש להם אחלה סיבולת למרחקים. :roll: "

הדיון בפורום שלנו -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?420323-כתבה-על-אפלייה-נגד-יוצאי-אתיופיה

יוצאי אתיופיה, אין לנו מקום בשבילכם במקלט

לענת סלומון מאשקלון לא הרשו להיכנס למקלט רק בגלל שהיא בת העדה האתיופית. הדיירים, עולים מבריה"מ, אמרו לה שאין מקום עבורה,

והיא נצמדה לקיר עד ששמעה בום. "קשה איתם, הם לא מתורבתים והם לא כמונו", אמר אחד מעולי רוסיה,,

וזו הכתבה - http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4203236,00.html

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

~

אני לא חושב שהיום מישהו מציע (או מבקש) לתת להם עוד.

הפואנטה היא שהיסטורית, צריך היה לתת להם אחרת. במקום לשפוך כסף אפשר היה להשקיע בטיפוח כישורים שיקלו על האינטגרציה שלהם בחברה מערבית. כנראה שבאותה תקופה לאנשים הרלוונטיים פשוט לא היה פנאי, כישורים או סתם חשק להתעסק בזה, במיוחד כשהעליה הרוסית הציגה פנים מוכרות ופוטנציאל להחזר מהיר יותר על ההשקעה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אפרופו גזענות נגד אתיופים,נניח שאתה תאהב

בחורה אתיופית (הן יפות מאד בעיני) תיתקל בקשיים

ודחיה מצד מבוגרי העדה שנטית הלב שלהם היא נישואין

בתוך העדה בלבד,

זו לא גזענות הפוכה?

פורסם

האתיופיות שאני מכיר מהארץ דווקא נשואות ללבנים. גם שם יש את אלו שתקועים במדינה הישנה ואלה שכבר התקדמו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...