Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

(אני יודע שיש את הפורום הטכני שאולי מתאים לשאלה אבל אני מעדיף קודם לשאול כאן )

במיני 78 שלי מורכב מנוע 998 שנקנה והורכב כמו שהוא לפני כשלוש שנים.

הרכב נסע טוב למרות שבהנעה ראשונית המנוע עישן עשן לבן בצורה קלה מאוד והפסיק לאחר כמה שניות לגמרי.

המנוע תיפקד עד לפני כמה שבועות באופן סביר עד שהבחנתי בבועות ודליפה קטנה מאזור אטם ראש המנוע .

התחיל גם ריח לא נעים של שמן שרוף ולכן החלטתי לעשות שיפוץ לראש המנוע.

הזמנתי סט אטמים שלם שכלל אטם ראש מנוע מקורי ואיכותי .

בנוסף קניתי גומיות שסתומים מהסוג הכי טוב ומובילי שסתומים משופרים.

ראש המנוע פורק במוסך ונשלח לשיפוץ.

במוסך נאמר לי שהצלינדרים נראים טוב וללא שריטות או מדרגות.

בעל המקצוע ששיפץ את הראש טען ששסתומי הפליטה שחוקים ודורשים החלפה אך לעומת זאת

אין צורך להחליף את המובילים והם במצב טוב וחבל לגעת בהם(למרות שהיו לי מובילים חדשים והייתי מוכן להוצאה הנוספת של החלפתם).

הוזמנו ממיניספרס שסתומי פליטה מתאימים חדשים ,הראש הורכב מחדש והמנוע נסגר במוסך.

נאמר לי במוסך שלאחר 500 ק"מ להגיע לחיזוק ראש וכיוון שסתומים.

הבעיה היא שעכשיו המנוע מעשן מאוד בהתנעה ראשונה עשן לבן כבד-שאמנם מפסיק לאחר מספר דקות אבל אני לא יכול לנסוע ככה עם הרכב .

במוסך נאמר לי שכנראה הבעיה ברינגים שתפוסים ומשתחררים כשהמנוע מתחמם.

לפי מה שהוסבר לי הבוכנות שעשויות מאלומניום מתעוותות עם השנים והחריצים של הרינגים תופסים אותם.

(כמו כן אולי הרינגים שבורים או שחוקים?)

הלחץ המוגבר במנוע לאחר שיפוץ הראש יכול לגרום לעישון כבד כזה?

האם יש בדיקות כמו בדיקת לחץ הפוך שיכולות להצביע בוודעות על הבעיה בלי לפרק לגמרי את הבוכנות?

(מכונאי נוסף שהתייעצתי איתו טען שבדיקות קומפרסיה או לחץ הפוך יתנו תוצאות טובות גם אם יש בעיה ברינגים של השמן ולכן לא יעזרו)

האם יש מצב שלא שיפצו טוב את ראש המנוע? ואולי בגלל שלא החליפו את המובילים?(אולי לא רצו להסתבך עם עבודה כזאת-ידוע לי שאם לא מתאימים אותם כמו שצריך השסתומים נתפסים).

לפני שיפוץ הראש מלאתי תמיד שמן 20/50 של AGIP שנקנה באוטו דיפו ולאחר השיפוץ עכשיו לא מצאתי אותו ומלאתי שמן 20/50 של CASTROL שנקנה בצנטרל בשנצינו-יכול להיות בעיה בשמן?

המון עובדות ושאלות אבל לפני שאני מחליף את המנוע(יש לי עוד מנוע שאמור להיות במצב טוב)

אשמח לשמוע את דעתכם אם אפשר להציל את המנוע הזה ללא פירוק והחלפת רינגים או שיפוץ כללי.

תודה

ניר

עריכה אחרונה על ידי N.Y

NIR .Y

פורסם

בוקר טוב,מה זה נאמר לך שהצילנדרים נראים טוב ואין מדרגות . האם ביצעו את כל התהליך טוב? יש לבדוק את חלל הצילנדר עם בור גיג ולראות שכל ה4 אכן עומדים בטווח.

כמו כן למדוד את הבוכנות ואז לדעת , להרגיש עם היד מדרגה או שריטה זה מצב של גמור, אבל עד הגמור יש דרך ארוכה.

יש גם את השטות של בוכנות מאלומיניום, אני מתחום האופנועים וכל הבוכנות מאלומיניום או שגשוגות קלות אחרות שמגיעות ל 10000 סלד בכיף.

הייתי מפרק הכול ומבצע מדידות כמו שצריך.

אחרת זה סרט שלא יגמר, כל פעם תחליף רכיב אחר עד שתעלה על הבעיה. יום טוב.

פורסם

ברכבים ישנים שעושים ראש , יש שכיחות שאח״כ הרכב יתחיל לעשן , במיוחד אם הוא עישן כבר לפני, מאחר שהראש עובר השחזה וכתוצאה מכך הלחץ במנוע עולה ..

אם תחליט לעשות רינגים תצטרך להחליף גם משאבת שמן , אחרת הבלאי יחזור

פורסם
ואם תעשה רינגים תקפיד להחליף מיסבים כדי שיוכלו לעמוד בלחץ שיהיה יותר חזק.

זה היה לי על קצה הלשון, מה שכן אם עושים עבודה כמו שצריך אז נהנים מהמנוע עוד כמה מאות אלפי ק״מ בראש שקט ומנוע שהוא בעל קומפסיה חזקה, וכמובן שזה חוסך עלויות של דלק ושמן .. וכאבי ראש בטסט וכ״ו וכ״ו ..

פורסם

תודה רבה על התגובות והעצות

מה שאני מתכוון לעשות זה להחליף את המנוע הקיים למנוע השני

ולפרק את הקיים ,לראות מה מצבו, לאסוף חלקים ולשפץ בהמשך.

חשבתי בכל זאת לפני שאני מחליף ומפרק את המנוע הקיים לעשות לו בדיקת לחץ הפוך ו/או קומפרסיה אבל

אני לא מוצא מקום שעושים בו בדיקת לחץ הפוך.

מישהו יודע על מקום כזה?

ניר

NIR .Y

פורסם
תודה רבה על התגובות והעצות

מה שאני מתכוון לעשות זה להחליף את המנוע הקיים למנוע השני

ולפרק את הקיים ,לראות מה מצבו, לאסוף חלקים ולשפץ בהמשך.

חשבתי בכל זאת לפני שאני מחליף ומפרק את המנוע הקיים לעשות לו בדיקת לחץ הפוך ו/או קומפרסיה אבל

מישהו יודע על מקום כזה?

ניר

תעשה בדיקת לחץ הפוך ו ?

ס"כ זה מנוע של מיני וזה לא שיא הטכנולוגיה . וגם אם יצביע שיש בעיה ברינגים עדיין תצטרך שיפוץ מלא .

אם יש לך מנוע נוסף פתח אותו תעשה הכל חדש אבל ממש הכל . ותרכיב את הראש ששיפצת אחרי שבדקת שהשטח שלו תקין

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

מישהו יודע על מקום כזה?

ניר

קרא כאן: https://lulisml.wordpress.com/2014/08/07/%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%A8-10-%D7%A9%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9B%D7%91/

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

כיום יש סטים סינים שעושים יופי של עבודה, ועולים זול. ככה שאת הקומבינה עם הפלאג ניתן לעשות אך זה מיותר לטעמי.

כמו שחברנו למעלה טען הייתי משפץ את מנוע הספיר כולל הכול, ומרכיב.

• תוכן חדש...