Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 11 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאור 50K הגיע זמן לעדכונים.

לפני כמה עשרות אלפי קילומטרים במוסך עשו לי במוסך איפוס גיר להגדרות היצרן ומאז אין יותר צורך להוריד את הרגל מהגז בהעברת ההילוכים ובאופן כללי חווית השימוש מהגיר השתפרה פלאים.

זה אומר שהרכב בא עם הגדרות לא נכונות מהיצרן (קיבלתי את הרכב עם 7 ק"מ על השעון).

באופן כללי מאוד מרוצה מתפעול הגיר, אם כי בירידות ופקקים אני עדיין מעדיף את המצב הידני.

אחרי כ40K ק"מ הרכב נעשה עוד יותר חסכוני בסולר (על כ0.2 ליטר ל100ק"מ).

עכשיו חם, אני נוסע כל הזמן עם מזגן, זה מוריד מעט את צריכת הסולר וזה עולה לי כ1.5~2 ליטר בכל תדלוק (זה מוריד את הצריכה הממוצעת ל1 ל5.2 בערך מ1-5).

אני כל הזמן מציין שהמתלים של אוקטביה קשיחים בהגזמה. קראתי לא מזמן כתבה במגאזין רוסי, הם טוענים שבגירסת הדיזל מתלים עוד יותר קשיחים מדגם בנזין (לא יצא לי לנהוג בבנזין עדיין, כך שאין לי אפשרות להשוות). כאשר ברכב 4 נוסעים מבוגרים המתלים הופכים להיות מאוזנים היטב מבחינת הקשיחות. הבעיה שאני נוסע 99.99% מהזמן לבד ונאלץ לסבול מתלים קשיחים.

בחו"ל יש אנשים שמחליפים את הבלומים לאלו של גולף MK7 ומדווחים על שיפור בנוחות.

בכל אופן, סך הכל אני די מרוצה מהרכב, הוא נותן לי את השילוב באופטימלי של כוח וחיסכון עם (אני מקווה מאוד) אריכות ימים (המכלולים מוצלחים ובמונית מחזיקים הרבה מאוד זמן). אני חושב שבטווח המחירים שיכולתי להרשות לעצמי רכב חדש, לא היו לי אלטרנטיבות סבירות (היברידיות מסגמנט D פחות חסכוניות, היברידיות מסגמנט C יותר מידי מדכאות בנהיגה). טורבו בנזין עם הזרקה ישירה? אני עדיין נרתע מעט בגלל התכנון של הרכב לטווח ארוך.

אני אוהב את המנוע והגיר, שילוב הזה נותן לא רק יעילות אלא גם ביצועים סבירים+ (לרכב משפחתי קטן), אני אוהב את הפידבק מההגה ואחיזה בסיבובים (חוץ מכביש משובש), הארגונומיקה עדיין טובה בעיני ומרווח פנימי בסדר גמור.

אני עדיין לא אוהב את המתלים. שאר הדברים ברכב סבירים למדי ו/או אפשר להתרגל.

סך הכל מדובר בסוס עבודה יומיומי מאוד פרקטי.

אני עדיין מקדים ועושה טיפולים כל 10K, מקפיד שהשמן יהיה קסטרול אדג' בלבד המומלץ לדגם שלי על ידי היצרן (חשוב מאוד ברכבים האלו להשתמש בשמן איכותי בגלל הDPF, תוצרי הבעירה של שמן לא איכותי סותמים את הDPF ברמות שלא ניתן לנקות על ידי רגנרצייה). אני חושב שהקדמת הטיפולים ברכב דיזל זה הדבר הנכון לעשות בגלל שהשמן עובד בתנאים מאוד קשים, זה כולל רגנרצייה שמופעלת כל פרק זמן מסויים.

אני חושד שאני המטורף היחיד ששילם את הסכום הגבוה עבור אוקטביה TDI 2.0 בתור לקוח פרטי. שאר הרכבים כניראה מוניות בלבד.

סתם בשביל העינין (או לפחות כדי שארגיש מעט פחות מטורף :lol:), מישהו מכיר עוד מטורף כלשהו שנוסע על אוקטביה TDI 2.0 מהדור האחרון פרטית והוא היד הראשונה?

אומנם תיאורטית מרצדס E דיזל זה הרכב האולטימטיבי בשבילי. אבל אני נוסע הרבה מאוד ומונית זה לא משהו שיכול לעמוד בעומס כזה לטווח ארוך ללא בעיות בכלל. מרצדס E חדשה היא לחלוטין מחוץ לתחום מבחינת מחיר.

אני חושב שאוקטביה היא פשרה טובה מבחינת שילוב של התכונות שאני צריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סקירה מעולה , תודה רבה.

גם אני שקלתי לקחת את גרסת הדיזל היה יכל לחסוך לי לא מעט כסף על דלק , אבל משום מה בארץ לא קיימת ברמת גימור הכי גבוה (L&K).

2017 Type R

פורסם

צבי, מה מידות הצמיגים שלך?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הצמיגים אצלי 205/55 R16.

אגב, החלפתי את הקדמיים ב45Kק"מ בגלל שחיקה. שמתי מישלין.

Jeka.E, לא רק שאין רמת גימור L&K, אין גם בארץ גירסאות עם מנועים יותר חזקים, למשל 170 סוסים - זה כבר אמור לבוא עם מתלה אחורי נורמאלי (רב חיבורי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מידה לא קיצונית מדי. דומה ל״עממיות״ שהן די נוחות.

מוזר עניין הנוקשות.

אני מניח שפדאנט כמוך לא טועה בלחץ האוויר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כמה האוטו עלה על הכביש? 200K?

כמה עלתה אוקטביה 1.2 בנזין?

צבי, אתה נראה לי אינטליגנט...באמת...

הרי קנית את האוטו הזה כדי לחסוך כסף על דלק.

איפה בדיוק החסכון? אולי פספסתי משהו.

שואל ברצינות.

נ.ב.

היברידית סגמנט D פחות חסכונית? פריוס זה סגמנט D?

הייתה לי פריוס 2010 עשתה 4.6 ליטר אמיתיים כשרוב הנסועה בעיר.

כשרוב הנסועה מחוץ לעיר, כמו אצלך, עשתה 4.1 ליטר אמיתיים.

מזגן פועל כל הזמן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

shayy, לחץ אויר תקין ואני מקפיד מאוד: ממלא לבד על צמיגים קרים עם משאבה שלי.

הבעיה באמת בקשיחות יתר של הבולמים האחוריים כפי שכותבים במגאזין.

שמלוב, לפי התגובות שלך אני מתרשם שאתה אדם חכם, ומניח שאתה יודע שלא הכל נמדד רק במחיר עלות.

נניח הייתי קונה את 1.2 והיה לי מזל עם הגיר והוא יתפגר רק ב90Kק"מ. זה בדיוק אחרי תום האחריות לפי הנסועה שלי. וגם כמה פעמים אצטרך להחליף מכטרוניקס ומצמדים ב200K שהרכב אמור לעבור אצלי?

חוץ מזה, הרכבים האלו נוסעים בשיירות צאיי הליסינג, זה אומר שרכב פרטי כזה ועוד עם קילומטרז' גדול אין שום סיכוי למכור. להזכירך חברות הליסינג מציעות תנאי מימון, אחריות, מבחר רכבים ועוד.

אני מקווא שבחירת של תת דגם ייחודי (בתור רכב פרטי, הרי לא כולם רוצים מונית) של רכב מאוד מבוקש תעזור לי בעתיד במכירה שלו או בזכות אמינות להחזיק יותר שנים.

חשובה לי גם חווית הנסיעה, אני חובב מומנט ולא סל"ד. אני אוהב כאשר יש כוח זמין כל הזמן בלי הורדת הילוך והשהייה, גם בעקיפות. זה רק טורבו דיזל או בנזין בנפח גדול.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

לא עזר לי,

קניתי את הריו סדאן 1.4 ידני(המנוע החזק 109 כוח סוס עם גיר ידני 6 הילוכים) וחשבתי שהעובדה שהיא רכב מאוד יחודי(עלו רק 37 כאלו לכביש מתוכן אחוז אפסי רכבים פרטיים וכולן מוניות\רכבי לימוד נהיגה).

והנה, שבאתי למכור רכב שעשה פחות מהממוצע השנתי יד ראשונה סופר שמור מטופל בזמן קיבלתי דממה בטלפון עד שלא הורדתי מהמחירון(62 אלף) ל58 אלף ובסוף מכרתי ב57 אחרי חודשיים שהרכב עמד למכירה.

במילה אחת? אל תחשוב שיחודיות של הבעלות תעזור לך בשוק היד שניה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אתה צודק במובן מסויים. ועדיין מכרת במחיר טוב, כי מזמן כבר כמעט אף אחד לא מוכר במחיר מחירון.

עכשיו תקופה מאוד קשה לרכבי יד שניה, גם מבוקשים. אני מכיר מישהו שהיה לו מאוד קשה למכור קורולה סופר שמורה ומטופלת עם ק"מ נמוך מאוד.

ליסינג, רכבים חדשים LOW COST, דילים 0ק"מ יד ראשונה פשוט הרגו את השוק של רכבים הפרטיים. לכן אם היה לי רכב כמו שיש בליסינג, אני מניח למכור אין סיכוי בכלל (בטח לא עם 200Kק"מ), אולי רק לסוחר ב2/3 מחיר.

• תוכן חדש...