Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביפר- זה דור חדש או ישן?

סיפור הנוחות מאוד מוזר לי, יש לי אוטקביה דןר קודם בנזין.

דור חדש והאחרון. לאבא שלי יש MK1 והמתלים שלה רכים ונעימים יותר בעשרות מונים, יחסית ההרגשה כאילו אני נוסע על כרית אויר והרכב לא מרגיש בורות או מכסי ביוב. המתלים בולעים כאילו לא קיימים. לאומת החדשה שהיא מבחינה הזאת ממש נפילה. אני באמת לא מבין למה היצרן היה חייב לעשות מתלים כל כך קשיחים, זה לא שאני נוסע על חישוקים 22", החישוקים הם 16" וזה סביר. גם בפסאט B6 שהייתה בבעלותי המתלים היו קשיחים ברמה הזאת.

יצא לי לינסוע על הדור הקודם, כמה שאני זוכר היא לא הייתה כל כך קשיחה אלא הייתה משכחת היטב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבט, לדעתי אתה משווה את הרכב למרצדס שהייתה לך, שיכוך מהמורות בה היה בליגה אחרת לגמרי.

אני נוסע כרגע בסופר מיני ואחת הלא נוחות בעליל, האוקטביה שנסעתי בה במבחן הייתה רמה אחרת לגמרי, כן הרגשתי את הבורות, במפרים, מכסים ונסעתי בכביש חקלאי איתה אז זה לא חוכמה. עדיין הייתה הרגשה טובה - נסעתי ב1.8 עם המתלים היותר טובים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

אני לא משווה את המרצדס כי אני מבין שפשוט אי אפשר. אני משווה שיכוך מהמורות עם אוקטביה MK1 והיא בליגה אחרת.

מצד אחד האוקטביה שלי נוסעת הרבה יותר חלק, אבל מצד השני כל פגישה עם בור או מכסה ביוב לא נעימה, גם ליוי קולי וגם טלטול לאומת הMK1 שעוברת אותו דבר כאילו זה לא היה קיים.

יצא לי לנסוע לא מזמן על שברולט קרוז והתפלאתי עד כמה רך היא עוברת מהמורות ולא מרגישה אותן. אני משווה עם הקטגוריה ולא עם מרצדס.

לפני השקודה נהגתי מעל 90K ק"מ בסופר מיני - מזדה 2 . במרצדס האחרונה עברתי כ6Kק"מ לאומת זאת. כך שיש לי עם מה לשהוות, היה לי גם פסאט B6 שמאוד לא אהבתי וגם שם סבלתי משיכוך לקוי.

אני מוכן לקבל שרכב ספורטיבי יהיה נוקשה, אבל למה משפחתית רגילה לחלוטין צריכה להיות כל כך נוקשה? אני לא מבין את זה. אולי באירופה הכבישים חלקים כמו שולחן? טויוטה אוריס הרבה יותר רכה למשל. נהגתי גם על פלואנס וגם שם השיכוך מצויין.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

טעות שלי :oops:, רציתי בפורום רכב כללי ולא שמתי לב. תודה שהעברת.

מצרף תמונות שמראות תצוגה של חיישני רוורס וצריכת דלק בין עירונית רגועה.

Dash.jpgFuelEconomy.jpg

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

תודה :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

הגיעו 20Kק"מ והגיע זמן לטיפול שני. כן, כן - אני עושה כל 10K.

הפעם זה עלה כ900ש"ח, זה טיפול קטן + פילטר מזגן. שמן קסטרול כמובן מהסוג שמומלץ על ידי היצרן.

אבל, הסיבה שאני מקפיץ כי נמצא פתרון לרגנרציה של DPF. לא פירקתי אותו עדיין ואם זה ימשיך ככה גם לא יהיה צריך לפרק.

מסתבר שאפשר להפעיל רגנרציה פאסיבית. מה שכותבים לגבי נסיעה בין עירונית - הכל נכון. אבל כדי שרגנרציה פאסיבית תעבוד צריך לנהוג על לפחות 2500סל"ד (מתסבר גם שמנוע הזה מתחיל לנשום באופן מלא רק ב3000סל"ד, עד אז המצערות סוגרות באופן מלא או חלקי את 4 שסתומי היניקה ופועלים רק 4 שסצומי יניקה במקום 8 ) לזמנים של כמה דקות בכל יום (למרבה הפלא ההשפעה על צריכת הדלק שולית עד לא קיימת, אולי דווקא להיפך). למה? כי אז יש מספיק גז פליטה להעיף את הכל החוצה. מאז ניקויים כאלה של הפילטר, אין יותר הפעלה מאולצת של ניקוי אקטיבי שמזיק למנוע ומזריק סולר נוסף.

העיקרון פשוט, הפילטר לוכד את החלקיקים בעיר ומחוץ לעיר מעיף החוצה. כלומר הניקויים המאולצים שהיו לי בהתחלה, זה בגלל שלא ידעתי איך לנקות נכון את הפילטר.

מניח שהמצב דומה עם דיזלים של יצרנים אחרים. כלומר לא מספיק נסיעה בין עירונית רגילה.

ובכלל אני מסיק מסכנה, מי שרוב הנסיעות שלו עירוניות לא צריך בכל מקרה לקנות דיזל.

פורסם

פעם טבעתי למוות. מאז אף אחד לא מוכן למכור לי ביטוח חיים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

פספסתי את השרשור הזה.

קודם כל תתחדש!

לדעתי הקשחת הרכב תהיה קשורה לחסכון בדלק בדיוק כמו שבאופניים לכביש לא מתקינים שום שיכוך (למעט תכונות הקרבון פיבר עצמו) - לא קדמי ולא אחורי.

הסיבות לכך היא שמתלים רכים "יבלעו" חלק מהאנרגיה מהאנרציה הטבעית של הרכב וגם מכוח המנוע שלא יומר לתנועה.

ובנוסף זה גם גורם לרכב להרגיש יותר "ספורטיבי".

במקרה הזה אני חושב שזה שגוי - רנו פלואנס טורבו דיזל תהיה חסכונית כמעט באותה המידה אם אף יותר ולעומת זאת היא כנראה משכחת מהלומות הרבה יותר טוב מהשקודה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רוב הנסיעות שלי עירוניות ואני נוסע בדיזל.

לא הבנתי איך מהסיפור הזה הגעת למסקנה הזו?

פורסם

פיקששתי את השרשור - סקירה מצויינת! תודה רבה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מישהו יודע האם המנועי 1.9 דיזל באוקטביות דור קודם הגיעו רק עם dsg6 או שהחלקן היו dsg7?

Dsg6

רוב הנסיעות שלי עירוניות ואני נוסע בדיזל.

לא הבנתי איך מהסיפור הזה הגעת למסקנה הזו?

מדובר על דיזלים חדשים עם פילטר

קודם כל תתחדש!

ובנוסף זה גם גורם לרכב להרגיש יותר "ספורטיבי".

תודה :)

הרגשה ספורטיבית ברכב הזה, זה קצת מוזר כי אני חושב שקהל היעד שלו דווקא אנשים שיעריכו יותר מתלים רכים וגם העיצוב די אנטי ספורטיבי עם סאלון בצבעי דיכאון. חוץ מזה, עם מתלה אחורי כמו של נגרר, לרכב הזה אין יומרות ספורטיביות כי זה מפריע בסיבובים, הן מחייבות מתלים בלתי תלויים (יש יוצאי דופן, אני יודע). לדגם הספורטיבי באמת יש מתלים נפרדים ושיפורים בעיצוב חוץ ופנים.

אם היו מכניסים מנוע כזה לפלואנס, זה היה הופך לרכב מענין מאוד. שיכוח מתלים ברמה גבוהה מאוד לקטגוריה, אפילו מאוד אהבתי לנסוע על 1.6 (אפילו כתבתי על כך בזמנו) וזה למרות המנוע החלש מאוד.

אגב, דבר נוסף שנזכרתי לגבי הרכב שלי: אוירודינאמיקה. כאשר מפעילים שפריצרים והחלונות פתוחים ברכב נוסע, המים נכנסים לסאלון ומטפטפים במדויק על הכפתורים של חלונות חשמל. אם סוגרים את החלונות ואחרי השפריצרים פותחים, המים מהגומיה בכל זאת מטפטפים לסאלון. :x

בכל המרצדסים שהיו לי, הייתי מפעיל שפריצרים עם חלונות פתוחים והמים אף פעם לא נכנסו לסאלון. בהתחלה לא הבנתי מאיפה המים. :lol:  

• תוכן חדש...