Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי שלא יודע, אני נוהג על אוקטביה TDI 2.0. להבדיל מגירסת ה1.6 יש גיר DSG6 שנחשב מוצלח (אליו בהמשך) ומנוע חזק יותר.

הרכב זמין בגירסת אבזור ספיישיל שהיא כמו 1.2 הבסיסית ללא בקרת אקלים וכד', אבל יש מגנזיום ומושבים עור משולב בד עם כוונים נוספים לאומת הבסיסית. בקרת שיוט זמינה כסטנדרט כבר בדגם הבסיסי והיא עובדת מעולה - משתמש בה בכל הזדמנות, חוסך המון דלק.

בנסיעה רגועה הרכב מאוד חסכוני ובמשולב אפשר לקבל 1-20 ואף לעבור. אם נוסעים לא רגוע כל כך, הרכב מרגיש חזק מאוד בזכות המומנט על סל"ד נמוך שזמין אחרי השהיה מינימלית ביותר מטורבו. הרכב מאפשר לעלות בקצב סביר כל עליה בסל"ד נמוך מ2000 ואם רוצים לעלות עליה תלולה במהירות שלא מבישה שיוט בין עירוני בנתיב השמאלי אז עד 2500סל"ד (על הילוך שישי ואחרון :lol:). בעיקרון המנוע מאפשר כל סגנון נהיגה שרכב משפחתי יכול להציע.

הגיר מקליק בין ההילוכים במהירות מאוד מרשימה כאשר מאיצים בזריזות, אבל בנסיעה רגועה הוא איטי יותר וצריך להוריד את הרגל מהגז במהעבר הילוכים כי אחרת הסל"ד עולה במו בגיר ידני כאשר לא עוזבים את הגז. בירידות הגיר מגזים עם הורדת הילוכים ובעליות מושך הילוכים שלא לצורך - אני מעדיף את המצב הידני במצבים כאלה. בפקקים הגיר מאוד ממהר לשלב הילוך שני במהירות נמוכה ויוצא שהרכב נוסע על חצי קלאץ (אפילו בעליה), אני שוב מעדיף את המצב הידני ונמנע ככל הניתן נסיעה על חצי קלאץ' על ידי פתיחת פער משמעותי ולא מתקדם כל פעם שהרכב זז סנטימטר, אלא רק כאשר אני רואה שהרכבים לפניו כבר התחילו לנסוע.

לרכב יש מערכת זינוק בעליה שעוזרת מאוד כי הרכב לא מדרדר אחורה, אלא מחזיק את עצמו על הבלמים.

מתלים קשים באופן מוגזם, אני נאלץ לעקוף בורות ומכסי ביוב, אז הנסיעה חלקה, אחרת מרגישים שהרכב עוד מעט נשבר מהמכות שהמתלים לא משכחים. האחיזה בסיבובים לא רעה, הרכב די מדוייק שומר על המסלול שלי, אם כי מתלה אחורי במבנה פרימיטיבי כמו לנגררים נותן את מחוויה הבלתי נשכחת של סרן חיי, אם יש בורות בסיבובים המתלה מתלה מנסה לזרוק את הרכב. זה היה פשע לשים את המתלה הזה ברכב, בדגם 1.8 בנזין יש מתלה הרבה יותר טוב - רב זרועות כמו לפסאט.

המתלה הזה די מקלקל חווית הנהיגה וחבל כי כל השאר מרגיש מבטיח, ההגה אינפורמטיבי ובעל משקל הנכון (התפלאתי אחרי שהיה לי פסאט B6 עם הגה חשמלי, ציפיתי להגה גרוע יותר).

הדיזלים המודרניים באים עם פילטר חלקיקים שעובר ניקוי אוטומטי כל פרק זמן מסויים/ בנסיעה בין עירונית הניקוי איטי ובנסיעה עירונית המנוע מזריק פעימות נוספות של סולר שנשרף בפילטר, זה גורם לערבוב בין סולר לשמן מנוע, לכן הדיזלים המודרניים אני לא ממליץ להשתמש לנסיעה שרובה בעיר. אין שום לוגיקה בתחילת תהליך הניקוי, לפעמים אני נוסע בבין עירוני במהירות שהניקוי אמור לעבוד, מגיע לעיר ואז הוא מפעיל את הניקוי (מעלה את הסל"ד בסרק ל1000 ואפשר להריח ריח של משהו שרוף, שומעים אתה מאוורר של רדיאטור מסתובב על מקסימום כמו מטורף במשך 10 דקות+). כאשר אפשר והרכב עובר למצב ניקוי, אני יוצא לכביש כדי שישלים ניקוי פחות אלים בנסיעה בין עירונית (הניקוי הרבה יותר מהיר במקרה כזה).

הרכב מתאים מאוד לשיוט בין עירוני, כוח מנוע שזמין כל הזמן מאפשר לתמרן ולבצע מהלכים הרצויים, עקיפות ללא הורדת הילוכים החל מ90קמ"ש בנתיב של הנסיעה לכיוון השני (במקומות איפה שמותר כמובן) או עקיפות זריזות מאוד וצפופות של מספר רכבים עם הורדת הילוך או 2. סך הכל הרכב מרגיש חזק יותר ממה שהוא על הנייר לפי ההספק, רכבים עם 150 סוסים אטמוספריים בנפחים דומים לא נוסעים ככה.

יש רעש של רוח במהירות 100 ומעלה, לא חזק, אבל בהחלט שומעים. אבל במהירות גבוהה יותר הרעש של המנוע נעשה משמעותי והרעשים מתערבבים ביחד. יחסי העברה של הגיר קצרים מאוד, על 2000סל"ד הרכב משייט על כ105קמ"ש :shock: (אבל בזכות זה יש זמינות כוח יוצאת דופן). סך הכל אני צריך להפנים שאני נוסע כבר לא במרצדס ואז הבידוד של הרכב יחסית לקטגוריה טוב למדי ואפילו בין המובילים.

יש לרכב מערכת סטרט סטופ שאני מקפיד לבטל בכל הנעה על ידי לחיצת כפתור (לא מאמין בטכנולוגיה הזאת וחושב שזה עושה יותר נזק מתועלת, המערכת מכבה את המנוע גם כאשר הוא קר לחלוטין ולא הגיעה לטמפרטורת עבודה).

עם הרכב קיבלתי חיישני רוורס בהתקנה מקומית (מקדימה ומאחור מהסוג שנראים כמו המקוריים ותצוגה שלהם רואים במסך של מערכת מולטימדיה על הדיאגרמה של רכב - נוח מאוד). לרכב יש שקע 12V שנותן חשמל גם אחרי שכיבו את המנוע, לכן צריך להוציא את מצלמת התיעוד של הנסיעה מהחשמל, אחרת זה יעבוד כל הלילה (פעם אחת כבר שכחתי אותה).

ודבר האחרון: הגיר שנחשב למוצלח, מצאתי אצלו כבר כמה גליצ'ים מוזרים:

1. פעם אחד הרכב לא שילב רוורס בזמן (אני תמיד עוצר בעצירה מוחלטת). שילבתי רוורס, שחררתי ברקס והרכב לא נסע, אחרי שניה שמעתי מניפולציות של גיר (קליקים) והרכב שילב רוורס. בינתיים זה קרה פעם אחת בלבד.

2. לפעמים בעליות בפקקים כאשר אני במצב ידני, מעביר מראשון לשני על 2000סל"ד הרכב מראה הילוך שני במסך, אבל בפועל ממשיך לנסוע עוד כמה שניות על ראשון ואם אני ממשיך לעלות הילוכים הוא לא מגיב במעבר להילוך הבא עד שלא מסיים את ההעברה (במצב אוטומטי הוא מעביר לשני כמעט מיד אחרי תחילת התנועה אם לא מאיצים חזק).

לא הדגשתי את נושא המרווח הפנימי ותא המטען, את זה אתם גם ככה מכירים.

אז אני חושב שאיכות החיים עם הרכב הזה לנהגי מונית שבחרו אותה היא טובה, אם כי מחיר של הרכב גבוה מאוד באופן לא מצודק הוא לא מהווה תמורה למחיר. דגם 1.8 בנזין נותן תמורה הרבה יותר טובה בהרבה פחות כסף, אבל הוא DSG7 והוא בנזין. אבל גם יש לו מתלים עדיפים בהרבה - רב זרועות מאחור לאומת מתלים של נגרר או טנדר.

אני נוסע עם הרכב כבר כ13K ק"מ, עשיתי טיפול ראשון ב10K (החלטתי שאני מקדים את הטיפולים ב5K) במוסך מורשה יבואן עם שמן קסטרול אדג' המומלץ על ידי היצרן (ביקשתי במיוחד לקבל את השמן הזה במקום פז הסטנדרטי).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה עולה לך הביטוח? אני קיבלתי הצעה 10.5K כל נהג. הזוי!

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני עשיתי ביטוח על השם שלי בלבד, יש לי רקורד נקי של העדר טביעות. חובה + מקיף + גרר/שמשות/רכב חלופי =7K~.

אכן, הביטוח יקר מאוד לרכבים האלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סקירה מעולה. אני בטוח שכל מי שמתעניין ברכב כזה (איפה אתם נהגי מוניות?) יוכל ללמוד ממנה המון- הרבה יותר מכל מבחן דרכים סטנדרטי

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

סקירה אובייקטיבית שלא מיפה את הדברים, תוך ציון ענייני של הנקודות החזקות והחלשות, תודה!

פורסם (נערך)

קודם כל תתחדש, כיף לקרוא חוות דעת כזאת.

איזו שנה הרכב? חדש מהחברה?

אשמח אם תעדכן אותנו בשגרת הטיפולים השוטפים ובשאר עלויות האחזקה של רכב כזה, מענין לדעת איך הוא לטווח הרחוק.

*כמה חבל שלא כל האוקטביות משודכות לת"ה DSG6, אני מאמין שהביקוש אליהם היה גדול יותר כך. בכ"ז לי אישית קשה עם כל סיפורי הDSG למניהם.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

שכחתי לשאול, כל כמה זמן (בקילומטרים) הוא מריץ ריענון DPF?

אפשר להבין בין השורות שזה מתבצע בתדירות די גדולה, זה לא אמור להיות רק פעם בכמה אלפי ק"מ?

פורסם (נערך)

אני שמח שאהבתם את הסקירה שלי.

תודה שלומי. :) הרכב חדש מהחברה (צודק, הייתי צריך לציין זאת).

לגבי שגרת הטיפולים, בינתיים אין תלונות ואני מקווה שזה ימשיך כך לאורך אותם 5 שנות שימוש שאני מתכנן. בטיפול הראשון החליפו לי פילטר שמן ושמן קסטרול, זה עלה 600 ומשהו ש"ח. לדעתי זה סביר מאוד ביחס למוסך מורשה יבואן.

לגבי DSG6, ושאר הדגמים - היצרן הזה מנסה לחסוך בכל דבר אפשרי. הגיר DSG6 יקר יותר ואני לא בטוח שהצרכן יהיה מוכן לשלם את ההפרש. היצרן בטח שלא יקח על עצמו לספוג את ההפרש. חו/ מזה, אני חושב שלשיוט דווקא כן חסר לי הילוך 7. אני בטוח שמנוע הזה בלי בעיה היה מאפשר לשייט על 120 ב1500סל"ד. כרגע הרכב שלי נוסע על סל"ד גבוה יותר מבנזין אטמוספריות עם גיר רציף.

בוקי, הניקוי האוטומטי מתבצע אצלי כל כ700~800ק"מ (תלוי כמה פקקים היו). הניקוי מתבצע לפי התכנון של היצרן כאשר הפילטר נסתם מעל 45% או כל 745~1000ק"מ. לא סתם אני סופר את הימים עד תום האחריות כדי להוריד את הדבר המיותר הזה . לפי בדיקת מחשב במוסך היבואן במועד הטיפול, הפילטר היה ריק, כלומר רמות העומס שלו היו מתחת לרמות כאלה שניתן לבדוק עד כמה הוא התמלא. כניראה הרכב מבצע את הניקוי לפי תזמון כלשהו וללא בדיקה ממשית אם צריך או לא.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם
כי בני הדודים בשטחים רוצים לגנוב אותן

רק אותה אבל? לא את הכל הם רוצים לגנוב?

יש מצעד לרכבים גנובים?

כפיר הג'ינג'י

• תוכן חדש...