Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזקי ברד ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי להיתייעץ איתכם בנוגע לנזקי ברד מהחורף האחרון, קניתי באזור חודש אוקטובר רכב חדש שנפגע במהלך החורף לפחות 3 פעמים מברד ,מבדיקה שעשו במוסך (מתמחה בתיקון ברד ללא צבע) מדובר על נזק לא קריטי בעיקר על הגג שבו יש כ 10 נקודות קטנות שאת רובם בקושי רואים (רק בזווית מסוימת בשמש) ועוד מספר נקודות שמפוזרות על המכסה מנוע ועוד איזה שתיים בצידי הרכב, עדיין הנזק יקר והערכת המוסך היא שהתיקון יעלה כעשרת אלפים שייח

השאלה היא מה עדיף לעשות במצב כזה:

מצד אחד אני שוקל להפעיל את הפוליסה ולממש את הפיצוי המגיע לי עכשיו ,מצד שני אני לא יודע מה יהיה הלאה בחורף הבא וכול פעם לשלם 1800 שייח השתתפות עצמית ולאבד הנחת העדר תביעות אני ממש לא רוצה.

אופציה נוספת היא להשאיר את זה כמו שזה ולתקן הכול בעתיד כאשר ארצה למכור את הרכב (מתכנן להחזיק בו תקופה ארוכה לפחות 7 שנים).

אודה על תשובתכם.

פורסם

גם לי יש ברכב מכות ברד על הגג, החלטתי לא לתקן וזהו. זה לא מפריע לי, ולא בא לי לתת למישהו להתעסק עם הצבע של רכב חדש, מה גם שאם אינני טועה, הפעלת ביטוח תגרור ירידה בערך הרכב (אחרי ברד רציני שהיה בחורף דיברו על 10% ירידת ערך למי שמפעיל ביטוח).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אכן, תיקון ו/או צביעת גג יובילו לירידת ערך משמעותית. מעבר לזה שגם סחירותית תהיה ירידה נוספת (למרות שאחרי 7 שנים זה לא יהיה כזה קריטי בשקלים).

אם זה לא קריטי ובולט הייתי משאיר זאת כך. לשיקולך.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם (נערך)

כמו שכתבתי בהתחלה ,לא הולכים לצבוע את הרכב וגם לא לעשות פחחות אלא לתקן את הרכב בשיטת PDR שזה אומר להוציא את המכות באזור הפגוע באמצעות כלים ייחודיים כך שלא רואים שעבדו שם בכלל כך ירידת ערך לא תהיה.

עריכה אחרונה על ידי EXTREM
פורסם

זאת אכן שיטה טובה שחלק מהאנשים פה עשו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כך לדעתי המחיר שהציעו לך גבוה מאוד. בכל מקרה אם מדובר בנזק מינורי הייתי משאיר את זה כך.

פורסם

אפשר לדעת באיזה רכב מדובר?

סתם בשביל שתדע במוו סדרה 5 צבע כללי במוסך מורשה עולה כ12k ₪

ומזה נזקי ברד? אפשר לתפוס את זה בתמונה?

נשמע לי דיי מוזר

פורסם

אם מדובר בנזק מינורי - עזוב אותו. בקיץ יטפטף עליך שרף מעץ, בחורף הבא הברד יחזור. וכמובן פותחי דלתות בחניה יזיקו יותר מהברד. כל תביעת ביטוח תצטבר עד שיסרבו לבטח אותך.

אם יש מקומות בהם הצבע נפגם עד כדי אפשרות להתפתחות חלודה טפל בהם באופן נקודתי בלי להפעיל ביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש סיכוי לא רע שחברות הביטוח יחליטו להתייחס אל הנזק כאל נזק שמקורו בכוח עליון והוא לא יחשב כתביעה גם אם תתבע.

בעבר היו מקרים כאלה (לי אישית לא החשיבו נזקי ברד כתביעה) ולפיכך אני ממליץ לך לבדוק את הסוגיה עם סוכן הביטוח שלך.

פורסם

לפי דעתי - אל תגיד מילה לחברת הביטוח. א' יש מצב שיגידו שזה מז"א ולא יעשו עם זה כלום. ב' אם כן יעשו אז אתה תקבל ירידת ערך ברכב + המחיר שתשלם על ביטוח יעלה + יהיו לך בעיות למכור את הרכב כי לך תוכיח שהרכב לא עבר תאונה (תיקון בגג זה לא משהו שבא ברגל...) + צבע לרכב (כשעושים כמו שצריך) יעלה לך מעל 10k ש"ח (וגם אז, לך תוכיח שהרכב לא עבר תאונה כשתרצה למכור).

יש חברה קטנה שנקראת PDR Plus, יושבת בחולון אם אני זוכר נכון. יש להם עמוד בפייסבוק. תרים טלפון ותקבע תור. אם זה משהו פשוט, אתה תשלם כמה מאות בודדות, הגג יהיה כמו חדש ואף אחד לא ידע.

• תוכן חדש...