Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אני חושב שטלי זו נקבה , וכולם מדברים אליה בלשון זכר?

חבר'ה אתם יותר מידי זמן בפורום, צאו להתרענן :-P

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סליחה מכולם, תיקנתי ההודעה שלי, בפועל. ואילו המוסך לכאורה החליף נוזל בלמים. אולי פותח השרשור יוכל לכתוב מה עשו ומה לא.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

סטודנט ,זוהי רק הצעת מחיר (לא טיפול) מהמוסך המרכזי של פורד ,ובגלל שזה הרכב הראשון שלי אני משתדלת להבין קצת יותר.

עדיין

פורסם

על פי החלקים נראה שזו פיאסטה חדשה. נכון?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אם היצרן כלל החלפת מסנן אויר למזגן כחלק משגרת טיפול מסוים מחיר הפ/ה אמור להיות כלול במחיר העבודה של טיפול זה. אבל מנסיון הרבה מוסכים יוסיפו את העלות בסעיף נפרד.(שיטת יוסי שלרוב מצליח ) אם תבחנו חשבונית של רכבי ליסינג או רכבי חברה נדיר שתגלו פ/ה של מסנן מזגן אלה רק עלות מסנן המזגן כחלף , כי חברת הליסינג לא פראיירית.

פורסם

מחיר הטיפול בד"כ כולל החלפת שמן ופילטר, ועוד שיגרה של בדיקות תקינות כלשהן.

החלפות נוספות (מסנן אבקנים, פלגים, שמן ברקס, ברקסים) מופיעות בסעיפים נפרדים בפירוט העבודה.

בברקסים עוד מגדילים לעשות, ומפרידים את פירוק והרכבת גלגלים מהחלפת הרפידות עצמה.

במחיר של בערך 100~ ש"ח קניתי לאחרונה באיביי פילטר מזגן לפוקוס המיוצר על ידי Valeo ומגיע גם בקופסה מקורית. עוד לא התקנתי אבל נראה מצויין ומניסיון ברכב אחד מתפקד מצוין. (לינק למוכר אפשר בפרטי).

למה בפרטי, מה הסודיות הגדולה? תן בפורום שמי שצריך, יהנה.

פורסם
יופי תודה לכם.כלומר אם אויר מהמזגן זורם בעוצמה טובה ללא ריח מיוחד אז ניתן למחוק אותו מהצעת המחיר כי אין גם [ATTACH=CONFIG]419725[/ATTACH]צורך להחליף את פילטר אויר למזגן?

כמה ק"מ יש לרכב ומתי הוחלף המסנן של המזגן פעם אחרונה?

בכל מקרה אני ממליץ לך לקחת הצעת מחיר לטיפול מעוד מוסכים מורשים.

פורסם

אם היצרן כלל החלפת מסנן אויר למזגן כחלק משגרת טיפול מסוים מחיר הפ/ה אמור להיות כלול במחיר העבודה של טיפול זה. אבל מנסיון הרבה מוסכים יוסיפו את העלות בסעיף נפרד.(שיטת יוסי שלרוב מצליח ) אם תבחנו חשבונית של רכבי ליסינג או רכבי חברה נדיר שתגלו פ/ה של מסנן מזגן אלה רק עלות מסנן המזגן כחלף , כי חברת הליסינג לא פראיירית.(במידה ובכלל מאשרים להחליף מסנן)במקרים נוספים יש מוסכים שכחלק מהשירות ללקוח מפרקים את המסנן ומנקים עם לחץ אויר וישנם מקרים שיוסי (מצליח כמובן) היה בסביבה ובמוסך מפרקים מנקים וגובים מחיר של מסנן חדש.....

פורסם

מקובל היום אצל מוסכים מורשים לפרק את מרכיבי עבודת הטיפול על מנת להוזיל עלויות של הטיפול ולא בגלל שטית מצליח וזה למקרים שהלקוח לא רוצה החלפה של חלק כזה או אחר ואז מחיר הטיפול הוא לא פיקס פרייס אלא מגולם מכמה סעיפים שתמיד ניתן להוריד את סעיף העבודה ולא רק החלק... יחד עם זאת מחיר העבודה שצויין 0.4 נראה לי מוגזם מאוד ואני אישית לא מכיר רכבים שהחלפת מסנן אויר למזגן לוקחת כל כך הרבה זמן (לרוב זה 5-10 דקות והחיוב על התוספת עבודה הזו אמור להיות בהתאם) ולכן אני מציע לבדוק בעוד מוסכים מורשים אולי המחיר העבודה והמפרט טיפול בכלל יהיה שונה.

פורסם

אגב, בפוקוס על הפירוק הזה בדיוק לוקחים באותו מוסך 0.6 שעות.

על פי היבואן יש לחייב בנפרד ממחיר הטיפול החלפות של: נוזל בלמים, קירור, מסנני דלק או מזגן, כיוון שסתומים או טיימינג.

דן-דין אכן צודק ולא כל מוסך מורשה-יבואן מחייב בנפרד על מסנן המזגן.

החלפת המסנן בפוקוס-2 או פיאסטה חדשה דורשת פירוק דוושת הגז וגישה אל מכסה הפילטר שנמצא בתחתית הקונסולה המרכזית קרוב לקיר-האש ובאופן כללי כישורים של נערת-גומי.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

פיאסטה טרנד 2011 64000 ק"מ נקנתה מחברת השכרה.ומסנן אויר למזגן הוחלף באוגוסט 2013(למי ששאל8), אולי אתם יודעים איפה אפשר לראות מפרט טיפולים מסודר של פורד פיאסטה ,מצאתי בזמנו באינטרנט אבל איכשהו נעלם לי מהמועדפים.כי האמת שהתקשרתי לעוד מוסך (מומלץ מאוד פה בפורום) והוא אמר שצריך לבדוק גם פלאגים מה שבמוסך המרכזי לא דרשו.

עריכה אחרונה על ידי Tali Barak
פורסם

על פי היבואן יש לחייב בנפרד ממחיר הטיפול החלפות של: נוזל בלמים, קירור, מסנני דלק או מזגן, כיוון שסתומים או טיימינג.

החלפת המסנן בפוקוס-2 או פיאסטה חדשה דורשת פירוק דוושת הגז וגישה אל מכסה הפילטר שנמצא בתחתית הקונסולה המרכזית קרוב לקיר-האש ובאופן כללי כישורים של נערת-גומי.

שאלה דיברת על "שיטה ישראלית" שמחליפים נוזל בלמים בצורה לא תקינה לכל גלגל - אבל נוזל הבלמים מרוכז במיכל אחד לא?

פורסם

אז זה באמת מסובך ולקוח 25 דקות החלפה של מסנן מזגן?

פורסם

לא אמרתי משהו כזה אבל זה מה שהיצרן קבע. בנוסף, חוץ מאולי עומק אזור הדוושות לא מובן למה בפוקוס זה 0.6 ואילו בפיאסטה זה 0.4.

לשואלת - ממיכל הבלמים שאת מכירה, בגדול, יוצאים 4 צינורות דקים שמביאים את הנוזל אל כל גלגל. הנוזל בצינורות מתחלף עם המיכל באופן איטי מאוד אם בכלל. אז החלפת נוזל בלמים אמיתית ונכונה דורשת בכל שנתיים ניקוז הנוזל הישן מכל גלגל וגלגל עד ליציאת נוזל חדש וטרי ללא בועות אוויר. קשה לי לראות איך עושים זאת וזה לא לוקח לפחות 20 דקות. כאמור, אמורים במוסך הזה לחייב אותך בנפרד על כך.

האם לא קיבלת עם הרכב או יכולה לבקש את היסטוריית הטיפולים שלו? האם הרכב טופל במוסך מורשה יבואן בעבר, כי אז הם יכולים לראות במחשב מה נעשה ומה לא ולפי זה לקבוע את הטיפולים הדרושים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...