Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

מראש אתנצל על האריכות אך היה חשוב לי להביא מידע רחב ככל האפשר ע"מ שתוכלו לעזור לי.

רקע:

לפני כמעט שנה (05/2014), רכשתי את הרכב שבכותרת, אשר עלה על הכביש בחודש 04/2011, ונכון לכתיבת שורות אלו נסועתו היא 61,800 ק"מ.

את הטיפולים הקודמים (ע"פ ההיסטוריה) ביצע הבעלים הקודם במוסך המרכזי של דלק, כאשר האחרון בוצע כחודשיים לפני שרכשתי את הרכב (03/2014 - 52,600 ק"מ, כלומר לפני כ- 9000 ק"מ). מה שבוצע באותו הטיפול היה:

- החלפת פילטר אויר.

- החלפת שמן + פילטר שמן.

- החלפת פילטר מזגן.

- החלפת נוזל בלמים.

- החלפת טבעת אטימה לשרשרת תיזמון.

סקר המוסכים שעשיתי בחיפה:

אחד הדברים שמעט חששתי מהם, בעת הרכישה, הינה עלות הטיפולים, אך הגיע העת ואני צריך לעשות טיפול. מאחר והרכב אינו באחריות, בשל החשש מהעלויות כאמור, ומאחר וניסיוני ( לא ספציפית עם ב.מ.וו) מלמד כי מוסך שהינו "מורשה יבואן" אינו בהכרח הכתובת הכי מקצועית לטיפול ברכב, כמו גם העובדה שלב.מ.וו יש בסה"כ מוסך אחד "מורשה יבואן" בכל עיר (גם בחיפה בה אני מתגורר), יצאתי ובדקתי מה באופציות שלי בחיפה, ומצאתי 3 כאלו.

הבעיה היא שבספר הרכב לא רשום דבר על דרישות כלליות או ספצפיות לטיפול פלוני וכן, למעט העובדה כי בשלושת המוסכים שבדקתי, הכל מסכימים כי הרכב הנ"ל צריך לעבור טיפול בכל 12K ק"מ או שנה, לפי המוקדם בינהם (במקרה שלי, שנה, שכן אינני מגיע לנסועה של 12K בשנה), קיבלתי אינדיקציות מעט סותרות, או לכל הפחות, שאינן חופפות ואציג אותן, כדלקמן:

1. מוסך BMW (ההאנגר, ממש בכניסה לעוספיה)(אינו מורשה יבואן): הראשון בו ביקרתי. מנהל המוסך, אשר בדק טלפונית את פרטי הרכב עם דלק מוטרוס, טען ש:

א. לרכב הנ"ל אין טיפולי גדולים או קטנים, פשוט עושים טיפול כל שנה או 12K כאמור אשר כולל שמן+פילטר שמן והשאר לפי דרישה.

ב. מאחר והרכב עשה כאמור, קצת יותק מ-60K ק"מ, שאלתי באשר להחלפת מצתים ונעניתי שברכב הנ"ל מחליפים מצתים רק ב100 או 120 K ק"מ (ככה אני זוכר את זה) מה שנראה לי תמוה.

ג. באשר להחחלפת ברקסים, נאמר לי שיפורקו גלגלים ויאמרו לי, אך שזה סיפור מעט יקר כי יש להחליף גם חיישנים.העלות המוערכת לשמן + פילטר שמן: כ-500 ש"ח.

במידה וצריך ברקסים ופילטרים: כ-2000 ש"ח.

2. מוסך נטלי (בתחנת סונול בעוספיה- אינו מורשה יבואן):

בעל המוסך היה מאוד נחמד וכאן, לכאורה, הדברים היו מעט פשוטים יותר. אומנם הייתי בלי האוטו, אך נלקח ממני המפתח, ולפי הפלט אמר לי בעל המוסך שיש לבצע את הדברים הבאים:

א. החלפת פילטר אויר.

ב. החלפת פילטר מזגן.

- מה שמוזר לי הוא שכאמור, שני אלו הוחלפו בטיפול האחרון - הייתכן שכל שנה יש להחליף אותם?

ג. שמן + פילטר שמן.

- מעבר לכך: הוסבר לי שע"פ הפלט, לא צריך להחליף בלמים (אך לבקשתי, גלגלים יפורקו לבדיקה), לשאלתי, לא צריך פלאגים (כי לא כתוב בפלט), וכי בכל מקרה תבוצע בדיקה ממוחשבת כללית לרכב.

העלות המוערכת לטיפול: כ- 800 ש"ח.

העלות המוערכת לטיפול + ברקסים: כ- 1600 ש"ח.

***מצ"ב הפלט (התמונה הקטנה - שימו לב שלא מופיע דבר על פלאגים).

3. מוסך מרכזי ב.מ.וו (נשר):

יצויין שהשירות של יועץ השירות היה אדיב. גם כאן הןכנס המפתח לקריאת נתונים, אלא שבשונה ממוסך נטלי, הפלט שיצא נראה מעט שונה (ומורחב) ולפיו טען בפני יועץ השירות שיש לעשות את הטיפול הבא:

א. שמן + פילטר שמן.

ב. פילטר אויר (ואולי פילטר מזגן).

- לשאלתי מדוע, אם אלו הוחלפו אך לפני שנה, נאמר לי שיבדקו את שניהם וככל שניתן לנקות, יסתפקו בכך, אך זביר, בעקבות הסופה האחרונהף שתידרש החלפה.

ג. פלאגים - ולהזכירכם, בשני מוסכים (ובכלל זה, בפלט של מסוך נטלי זה לא הופיע) נאמר לי שאין צורך.

*מעבר לכך - הוסבר לי שתבוצע בדיקה ממוחשבת וכן, אף שברקסים, ע"פ הךט, לא דורשים החלפה, תיבדקנה הצלחות (כי אני מדווח, לפעמים, על רעידות בבלימה במהירויות גבוהות) אשר לא ניתן לחרוט אותן, ויש להחליפן במידה והן תקולות.

עלות הטיפול: 1750 ש"ח (לפני הנחה, וככל שיש להחליף פיךטרים).

עלות כל צלחת בלימה, ככל שיש להחליף: 500 ש"ח.

מגבים מקוריים: 200 ש"ח בערך (זה יקר?)

**מצ"ב הפלט שהונפק לי במוסך (התמונה הגדולה - שימו לב שכאן כן מופיעים הפלאגים).

הקושיה וסיכום:

1. אשמח להמלצות (חיוביות או שליליות) מיודעי דבר על מי מהמוסכים (קיבלתי המלצות על מוסך נטלי).

2. בהתייחס לפירוט הדברים שרשמתי כאן - מי מהמוסכים צודק, על מי לסמוך, ומה צריך לעשות?

3. בהתייחס לקשת המחירים, אצל מי הייתם ממליצים לי לטפל? איך המחירים שהוצעו לי?

אני מודה שאני מעט מבולבל שכן ספר הרכב לא מלמד דבר, קיבלתי 3 חו"ד דומות, אך לא זהות ובשונה מרכבי צ'מפיון שהיו לי עד כה, אינני מכיר ממש מה נכון והמ לא נכון לעשות.

כאמור, מתנצל על האריכות ומודה מראש על עזרתכם,

בן.

סריקת מפתח ב.מ.וו .jpg

סריקת מפתח ב.מ.וו .jpg

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הבעיה היא שבספר הרכב לא רשום דבר על דרישות כלליות או ספצפיות לטיפול פלוני וכן, למעט העובדה כי בשלושת המוסכים שבדקתי, הכל מסכימים כי הרכב הנ"ל צריך לעבור טיפול בכל 12K ק"מ או שנה, לפי המוקדם בינהם (במקרה שלי, שנה, שכן אינני מגיע לנסועה של 12K בשנה), קיבלתי אינדיקציות מעט סותרות, או לכל הפחות, שאינן חופפות ואציג אותן

מה מופיע לך בספר הרכב. לדעתי, זו ההמלצה הטובה ביותר עבורך.

אז כפי שציינתי, בספר הרכב לא רשום דבר בעניין.

אחדד את השא' (מאחר וכנראה דברי היו ארוכים מדי):

1. ככלל, האם מישהו יכול להמליץ (לחיוב או שלילה) על אחד מהמוסכים שהוזכרו מעלה (במוו חיפה, מוסך נטלי או מוסך במוו עוספיה)?

2. בהתייחס לעובדה שמחד, בטיפול הקודם הוחלפו פילטר אויר ומזגן ומאידך, בסריקת המפתח, לכאורה, נדרשת שוב החלפה, מה לעשות?

3. האם הרכב צריך פלאגים או לא (61,800 ק"מ)?

אודה לעוזרים,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ברכישת רכב חדש מקבלים חוברת עם שגרת טיפולים ברכב. אם אין לך את החוברת גש למוסך המורשה ותבקש את החוברת או שתתקשר ליבואן שישלח לך העתק או יפקסס לך את שגרת הטיפולים. זה יענה לך ולאחרים על הרבה שאלות. פילטר אוויר לדעתי לא צריך להחליף.

בקשר למוסכים שהזכרת, אני לא יכול להמליץ אל אחד מהם אבל דבר שאתה צריך לדעתי להקפיד זה שהמוסך משתמש בחלקים איכותיים.

פורסם

לגבי מה לכלול בטיפול :

ברור לגמרי שצריך - שמן מנוע + פילטר שמן.

אין צורך - נוזל בלמים(עושים כל שנתיים) , פילטר אוויר - הוחלף לפני שנה/9K . מקסימום טפיחות קלות לניעור חול/אבק. דווקא פילטר אוויר איכותי מסנן אופטימלית לאחר זמן. אמור להחזיק 40-60K ק"מ.

לגבי פילטר מזגן - היות שהוחלף לפני שנה / 9K - אין צורך , אלא אם כן אתה חש ספיקת אוויר חלשה.

פלגים - לפי התאורייה אין צורך , אבל - היות וכנראה מדובר בפלגים מקוריים שאף פעם לא הוחלפו - ועברו 60K וארבע שנים - רצוי להחליף , שהרי אם הרכב עבר תנאי שימוש מחמירים (נסיעות עירוניות ברובן , עצור סע , התנעות רבות) - ייתכן שהם כבר אינם במצב אופטימלי.

בלמים - לפרק , לבדוק ולהחליף לפי הצורך.

עכשיו שברור מה נדרש - תברר שוב הצעת מחיר לגבי הטיפול לפי הפריטים (שמן מנוע+פילטר+פלאגים) . תוודא אם ההצעה לחלפים מקוריים/OEM/תחליפיים.

השווה ואז תחליט/ תתייעץ .

לגבי איזה מוסך - לפי השמועות הדרוזיים שניהם מצויינים . אל תסמוך עלי בכך...

פורסם

^

מחזק פחות או יותר מה שנאמר.

תעשה יישור קו ולו בשביל השקט הנפשי שלך.

לגבי מקום טיפול - היות ואתה חיפאי, אני ממליץ בחום על י.ל חלפים (יניב וחיים).

יש להם היצע רחב של חלפים (מקורי וOEM) , ואני מאמין שגם מבחינת עלות עבודה הם לא יקרעו אותך, גם ככה את רוב שיעורי הבית עשית - לבקש הצעת מחיר מעוד מקום אחד לא יהרוג אותך.

הניסיון האישי שלי מסתכם ברכישת חלפים מהם.

M-TECH E46

• תוכן חדש...