Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשבוע האחרון ניגשתי למכון רישוי בעירי על מנת להעביר את האוטו טסט.

המכונית הינה גולף TDI שנת 98 המנוע עבר 426,000 ועוד כוחו במותניו. בשונה מטסטים קודמים, בעמדת בדיקת גזי פליטה, הבוחן אמר לי לצאת מהאוטו.

חיבר חיישן לגוף הרכב, הכניס חיישן לצינור בדיקת שמן, דחף לאגזוז את המשמו והאיץ את סיבובי המנוע אל מעבר לקו האדום. :shock:

בטופס הבדיקה המדידה התבצעה בערך הנמוך שלה ב-4,800 סל''ד, בערך הגבוה ב-5,200 סל''ד. זאת כאשר הקו האדום מתחיל בכלל ב4,600 סל''ד.

האם הגיוני להעלות את הסל''ד על מעבר לקו האדום?

רציתי לתת לו ביס בראש, אבל לא אמרתי כלום. בכל מקרה נכשלתי בבדיקה.

בשיחה עם בעל מוסך, נאמר לי שאני לא חייב לתת לבוחן לבצע את הלחיצה על הדוושה, אלא לעשות זאת בעצמי. זאת במטרה לשמור על המנוע ועל הטורבו בעיקר, שבסל''ד כזה יכול פשוט להדפק. לי זה נשמע הכי הגיוני בעולם.

בהמשך, מתוך סקרנות ביצעתי חיפוש ברשת על הוראות הבדיקה. מצאתי מסמך של המשרד להגנת הסביבה מספטמבר 2012, בו רשומות ההוראות הבאות -

" 6. בדיקת זיהום אוויר מרכב דיזלבבדיקה נמדדת כהות העשן הנפלט בשיטת ה"האצה החופשית". בשיטה זו הרכב נבדק בהילוך סרקוללא עומס על ידי האצה מסל"ד סרק ועד למהירות סבובי מנוע מרבית. במהלך הבדיקה נמדדתמהירות סבובי המנוע כמפורט בסעיף 5. האצת המנוע תבוצע על ידי הבוחן בלבד ולא על ידי הנהג."

ופה אני אומר, נדפק להם הראש? האם משרד להגנת הסביבה יתן הוראה שיכולה להזיק לבעלי מנוע דיזל? עד כמה מכוני הרישוי מוכנים לקחת על עצמם סיכון במקרה שידפק מנוע כתוצאה של העלאת מנוע דיזל לסל''ד 'סופני' שבנסיעה רגילה לעולם לא הגעתי אליו וגם לא אגיע אליו.

ולאור הכישלון בבדיקה, מה עלי לעשות בבדיקה החוזרת? כן לאפשר לבוחן ללחוץ על הדוושה, לא לתת לא ולהתעקש ללחוץ לבד?

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

לא לתת להם ללחוץ על כלום. ראיתי את הטופס - אין שם שום אזכור לבדיקה בסל"ד גבוה שכזה. יש בדיקה בסל"ד קבוע למשך 10 שניות אאל"ט ובדיקה בלחיצה אחת ל-2500 סל"ד נראה לי. זה דיזל, בטח שלחיצה עסיסית לקו האדום תוציא עננה.

פורסם

1. זו הבדיקה ואין אחרת בילתה.

2. את תחום הסל"ד הנבדק קובעת התוכנה(אין לבוחן שליטה) והיא נקבעת ע"פ נתוני היצרן.

3. המכונים אכן סופגים מבעלי הרכבים שלל "ברכות" על בדיקה שכזו.

4. עד היום, המכון שלם על 2 מנועים ש"הלכו" עקב טורבו שנתפס במהלך הבדיקה.

5. לפני הבדיקה, אני מרים סל"ד, במידה והרכב פולט עשן כחול/אפור ו/או נוקש, אני מפסיק את הבדיקה ומודיע לבעל הרכב כי יש לתקן את המנוע ו/או אביזריו.

6. במידה ואין עשן, יש לתת 3 לחיצות ראשונות קצרות וזאת ע"מ לנקות שאריות פיח מהמערכת ורק אח"כ להתחיל לבדוק בסל"ד מרבי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

למען האמת אני מבין את בעלי הרכבים שמברכים בצורה כזאת. מי שלא אומר את זה בקול רם, לפחות חושב על אותן ברכות בדיוק אם לא על עסיסיות הרבה יותר.

קיימים עדיין מכונים נורמאליים שלא מנסים לשבור את הרכב בכוונה בזמן הבדיקה? כי לטחון דיזל לקו האדום בסרק זה לשבור את המנוע שלו. גם אם טורבו לא נתפס באופן מיידי, הנזק נעשה לטווח ארוך. צריך לחשוב על תקדים כלשהו כדי לחייב את המכונים לשלם על כל טורבו/מנוע שהולך אחרי בדיקה כזאת בטווח של עד הטסט הבא. ככה תיהיה אחריות לכל החיים :lol:

למה אין בקרה על סוגי בדיקות ואופן ביצוע? צריך לאמץ את הסטנדרט האירופאי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא הטורבו שנתפס, אלא קיימת "תופעה" במנועי דיזל משומשים שזורקים קצת שמן - אם מאיצים אותם בסרק לסל"ד גבוה מאוד, המנוע מתחיל לשאוב שמן דרך הנשם ולשרוף אותו במקום סולר.

סל"ד מנוע עולה ללא בקרה ובמקרים כאלה סגירת סוויץ' לא גורמת לכיבוי מנוע, הוא ממשיך להאיץ עד שמשהו נשבר.

לגבי הבדיקה - גם אם ברוב המוחלט של המקרים היא לא גורמת לשום נזקים, אני פשוט לא מבין מה היא בודקת.

הרי המצב הזה של פול גז בניוטרל בסל"ד מירבי לא מתקיים במהלך השימוש היומיומי ברכב אך פעם.

אז מה בדיוק נבדק?

הבדיקה הישנה - הרצת רכב על גלגלות שמדמות עומס נסיעה הייתה הרבה יותר הגיונית מכיוון שהיא הייתה מדמה מצב של נסיעה בעליה וכו'.

לפי מה שידוע לי הפסיקו לבצע אותה בגלל שהיא הייתה מדליקה תקלות ABS/ESP במכוניות עם המערכות האלו.

פורסם

2. את תחום הסל"ד הנבדק קובעת התוכנה(אין לבוחן שליטה) והיא נקבעת ע"פ נתוני היצרן.

4. עד היום, המכון שלם על 2 מנועים ש"הלכו" עקב טורבו שנתפס במהלך הבדיקה.

5. לפני הבדיקה, אני מרים סל"ד, במידה והרכב פולט עשן כחול/אפור ו/או נוקש, אני מפסיק את הבדיקה ומודיע לבעל הרכב כי יש לתקן את המנוע ו/או אביזריו.

6. במידה ואין עשן, יש לתת 3 לחיצות ראשונות קצרות וזאת ע"מ לנקות שאריות פיח מהמערכת ורק אח"כ להתחיל לבדוק בסל"ד מרבי.

גם אצלי בוצעה הבדיקה כך, מאוד לא רציתי לצאת מהאוטו. הבוחן לחץ ולחץ ללא שום רגש, קרע את המנוע, פשוט מגעיל. אפשר גם לעלות בסל"ד בצורה יותר מתונה. שוב פעם, התנהגות מגעילה (לא פחות) של הבוחן ללא שום כבוד לרכוש של אדם אחר.

ברשותך מספר שאלות:

1. ממתי זה כך? האם אני חייב לצאת מהרכב? כמו שאמרתי, פשוט גועל נפש איך שהבוחן לחץ על הגז.

2. מדוע אין התחשבות בשנתון הרכב? גם אצלי ההאצה בוצעה אל מעבר לקו האדום.

3. כבר כתבתי...

5. למה? מה הקשר בין "עננים" למדידה מדוייקת? מדוע יש לסמוך על ההתרשמות של הבוחן? יש לו מד גזים בעין? האם אלו ההנחיות? מהן ההנחיות המדוייקות?

6. אין עשן? בחייאת, זה דיזל וותיק. שוב פעם, למה הלחיצה הברוטלית על הגז?

תודה, אשמח לתשובות.

פורסם

גרימת נזק לרכוש הלקוחות בשם הסביבה הקדושה...לא ברור למה בעלי המכונים לא יוצאים נגד העניין.

מעניין האם ניתן להוכיח נזק (שאינו נראה במהלך הבדיקה) ולתבוע ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

1. מה ז"א זו הבדיקה? מה שאני מכיר, וגם זה מה שרשום על הטופס, זה בדיקה בסל"ד X למשך 5 או 10 שניות (לא זוכר), ובדיקה בהאצה לסל"ד X מסל"ד סרק בלחיצה רגעית חדה על הגז. בשום מקום לא ראיתי בדיקה של גזים בתחום הסל"ד האדום.

2. איזה תוכנה? בחיי שכל מכון טסטים עושה מה שבז*ן שלו.

3. כל ברכה שכזו מבורכת. אתה בוחן כבר הרבה שנים, אם תסביר לי למה צריך להכניס רכב דיזל מעבר לקו האדום אתה תקבל ממני שטר אדום ולחיצת יד. דווקא מנועי דיזל שעובדים בסל"ד נמוך בודקים בסל"ד הזוי, ומנועי בנזין לא. מה ההגיון?

אני אישית מעדיף להיות עבריין בדמוי קומבינה מאשר לתת לבוחן לשחק רולטה רוסית עם המנוע שלי.

פורסם

מעניין האם ניתן להוכיח נזק (שאינו נראה במהלך הבדיקה) ולתבוע ?

זה בדיוק העניין - לא! לך תוכיח שלא היה לך סוג של "פאק" במנוע?

גילוי נאות - לפני 8 שנים זה קרה לאבא שלי במכון טסטים. הרכב הוא טולדו TDI והבוחן נתן לחיצה על המצערת עד הסוף. המנוע נתפס בסל"ד גם כאשר הוא עזב את הדוושה, ה"מקצוען" נבהל ודומם מנוע. התוצאה - 2 טלטלים התעקמו. המכון לא לקח אחריות בטענה שזה פאק במנוע. האם ייתכן? כן. אבל אף אחד לא נהג ברכב בסל"ד כזה ואלמלא אותו בוחן וה"פרוטוקול" שלו, ייתכן כי זה לא היה קורה לעולם. ייתכן. בצ'מפיון רצו 15K ש"ח, בסוף נמצא מוסך שהסכים לעשות את העבודה בהרבה פחות.

מתסכל, מבאס, ולא מוצדק.

פורסם (נערך)
אבל אף אחד לא נהג ברכב בסל"ד כזה ואלמלא אותו בוחן וה"פרוטוקול" שלו, ייתכן כי זה לא היה קורה לעולם.

הדיזל חסכוני יותר מהבנזין, כלומר מי שנוסע על דיזל משלם פחות מיסים על הדלק. אז מוצאים שיטות יצירתיות להוריד כמה שיותר דיזלים מהכביש. הדרך טובה ביותר היא לשבור מנועים בטסט. ככה דיזלים מעט ישנים ועייפים יורדים אוטומטית, ו/או נגרם נזק לטווח ארוך יותר והמנוע יתקלקל מוקדם הרבה יותר.

אף אחד במשרדי הממשלה בארץ לא דואג לאיכות הסביבה. איכות הסביבה משמשת רק בתור תירוץ לחלוב עוד כסף מהאזרח המסכן. אם למישהו היה באמת אכפת שם מאיכות הסביבה אז הם היו מתחילים מדברים הבאים:

1. לבנות תשתיות למניעת פקקים עם יותר נתיבים, מחלפים וכד'

2. לבנות רמזורים חכמים שמחלקים עומס כדי שלא יהיו פקקים, יהיו גלים ירוקים (הרי האצה הכי מזהמת), מי שעמד ברמזור אחד, יעבור בכל הרמזורים הבאים בירוק. לא יעמדו יותר מרמזור אחד בצומת.

3. לא יהיו גבשושיות בכביש שגורמות להאיט ולהאיץ כל הזמן ומזהמות מאוד

אבל למי אכפת? אף אחד לא דואג לשום דבר, רק איך למלא את שקי הכסף. לדוגמא למה אכיפה רק למהירות? כי זה קל ומכניס הרבה כסף. זה שזה לא גורם לתאונות דרכים - זה לא מענין אף אחד כל עוד הכסף זורם. אז מתחילים לפמפם כל מיני סיסמאות דמוגוגיות כדי להצדיק את החליבה הזאת.

עריכה: באירופה מריצים רכב דיזל על דיינו עד 120קמ"ש. זה הגיוני מאוד, כי במהירויות כאלה הרכב באמת נוסע וזה מה שצריך לבדוק. בארץ החליטו שהם יותר חכמנים ועושים "הרצה חופשית". לוקחים את הסטנדרטים שנוח להם ומה שלא נוח, "מתקנים" על ידי המצאה של דשרכים לשבור את הרכבים.

יש בזה אינטרס נוסף: אם הם ישברו יותר רכבים, יותר רכבים חדשים אנשים יקנו ויזרמו יותר מיסים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא ראיתי בשום מקום שכתוב שצריך להכנס לתוך תוכו של התחום האדום במד הסל"ד, וזו פרשנות של מכוני הבדיקה. לתת בגז עד שיתפוצץ המנוע.

סל"ד מירבי בדיזל הכוונה כמובן, אם זה שכתב את המסמך הינו בר דעת, לאיזור 3500 עד 4000 סל"ד. מעבר לכך בוודאות ייגרם נזק.

פורסם

סעיף 6.3.2 - כמו שרשמתי.

סעיף 6.3.3 - "סיבובי מנוע כפי שהוגדרו ע"י היצרן"?! מה זה אומר? היצרן הודיע למשרד התחבורה לסחוט את המנוע לקו האדום? זה הסעיף הבעייתי שנותן יד חופשית לבוחנים לעשות מה שבראש שלהם, על חשבון בעלי הרכבים.

כמו שפריג'י רשם, 4K סל"ד זה די והותר.

פורסם

מה ההגיון מאחורי הוראת היצרן לבדוק את פליטת העשן בתחום שמעבר לקו האדום?

והאם יכול להיות שהבוחן טעה ומשך בטעות נתונים של מנוע אחר, או דגם אחר לקבוע לפיהם את גובה הסל''ד?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...