Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

bmw 235 -המטרה : 500 כ"ס .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב עידן.

ראשית -תודה על הפרגון (החלקי...) שהופך נדיר בארצנו.

ובתשובה לשאלותיך:

1.חבילת ה M PROFORMANCE שודרגה והיא כוללת צלחות בלימה ק' מאווררות ומחוררות בקוטר 340 מ"מ, ארבע בוכנות לקליפר ורפידות בילום קרמיות -מדובר במערכת בלימה יקרה ,מתקדמת ויעילה מאוד שבלחיצת דוושה ,כמעט שותלת את הרכב במקומו.

2.לעניין האחריות - אל נא נשכח שמדובר כאן ברכב פרימיום ובלקוח פרימיום והיבואן בארץ יעשה הכל בכדי לשמור על הלקוח -כלקוח פוטנציאלי עתידי.

הדברים הללו נכתבים מתוך התנסות אישית מול חברת AUDI כאשר רכשתי את אחת מ ה TT-225 הראשונות שהגיעו לישראל.

במקרה הנ"ל ,במידה ובעל הרכב יזדקק לעזרה - הוא יקבל אותה מאיתנו וממוסך שירות מורשה שבמקרה הצורך -ישמח לעזור.

ולכן :אם בעל הרכב לא מודאג ,אין סיבה שאתם תהיו -וזו תגובתנו האחרונה לנושא.

3.למרות ש PIT-STOP הינה סדנה מתחרה הוחלט לאחרונה בהסכם בלתי כתוב, להשאיר את התחרות ביננו למסלול המרוצים -כך שכל שאלה/בקשה ,אתה מוזמן להפנות ישירות אליהם.

ולאחר סטייה מהפרוייקט אנחנו ממשיכים קדימה בפול גז ומתקינים את המחשב הנוסף .

כפי שציינתי קודם ,המחשב מתווסף למחשב הרכב המקורי ויאפשר לנו לשלוט בגדישה ,בדלק ובמערכות נוספות ברכב.

כך נראה המחשב :

10411119_784602201587108_797175758317166981_n (1).jpg

ההתקנה פשוטה ביותר ולאחר שעה קלה,אנחנו כבר מחוברים למחשב וצופים בנתונים המגיעים מהחיישנים השונים.

השלב הבא יהיה לכוון את הרכב למקסימום הספק ולאמינות מקסימלית בהתאם לאיכות הדלק ואופי הנהיגה.

המחשב החדש מציע 7 מפות הספק שונות כאשר הניוד בינם מתבצע דרך כפתורי ההגה המקוריים וחלקם לפנכם :

1.המחשב הנוסף מבוטל ואינו מתערב בניהול המנוע.

2.תוכנית לגדישה נמוכה 12.5 PSI

3. תוכנית לגדישה של 14.5 PSI

4. תוכנית לדלק מירוץ בגדישה של 18 PSI.

5.כיוון עצמי- המחשב מכוון את המנוע עצמאית .

6.כיוון אישי -בעל הרכב או הטיונר ,יכולים לשנות מפות גדישה דלק וכו"ב בעצמם

ההחלפה בין התוכנות נשלטת ע"י הנהג מגלגל ההגה -לחיצה אחת וההספק עולה או יורד בהתאמה.

סרטונים ותוספות- בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי E&A-AUTOSPORT
פורסם
בוקר טוב עידן.

ראשית -תודה על הפרגון (החלקי...) שהופך נדיר בארצנו.

ובתשובה לשאלותיך:

1.חבילת ה M PROFORMANCE שודרגה והיא כוללת צלחות בלימה ק' מאווררות ומחוררות בקוטר 340 מ"מ, ארבע בוכנות לקליפר ורפידות בילום קרמיות -מדובר במערכת בלימה יקרה ,מתקדמת ויעילה מאוד שבלחיצת דוושה ,כמעט שותלת את הרכב במקומו.

בקיצור, זו אינה מערכת בלימה קראמית.

זו מערכת בלימה טובה כשלעצמה שנתפרה למידות בהתאם לביצועי הרכב ומכאן הבעיה- היא לא תתן מענה מספק לכאשר הרכב יעמוד במטרה שהצבתם, עם כל הכבוד ל-4 בוכנותיה.

ההבדל בין 300+ כ"ס ל-500 כ"ס יחד עם העליה החדה שהולכת להיות בגרף המומנט בהתאמה- זה הבדל מאוד קיצוני במעטפת הביצועים, הבדל שבהחלט מצריך התייחסות לבלימה.

לרוב בפרוייקטים בסדר גודל כזה על בימר יהיה איזה קיט BIG BRAKES של AP שישודך כדי לבלום כראוי.

להבהרה- זה לא נכתב כתלונה אליכם, אתם בסה"כ הסדנא המבצעת אך יחד עם זאת אני חושב שבעת הגדלת מעטפת הביצועים בצורה כל כך קיצונית יש טעם מצדכם להאיר תשומת ליבו של בעל הרכב.

2.לעניין האחריות - אל נא נשכח שמדובר כאן ברכב פרימיום ובלקוח פרימיום והיבואן בארץ יעשה הכל בכדי לשמור על הלקוח -כלקוח פוטנציאלי עתידי.

הדברים הללו נכתבים מתוך התנסות אישית מול חברת AUDI כאשר רכשתי את אחת מ ה TT-225 הראשונות שהגיעו לישראל.

במקרה הנ"ל ,במידה ובעל הרכב יזדקק לעזרה - הוא יקבל אותה מאיתנו וממוסך שירות מורשה שבמקרה הצורך -ישמח לעזור.

ולכן :אם בעל הרכב לא מודאג ,אין סיבה שאתם תהיו -וזו תגובתנו האחרונה לנושא.

אתה באמת מאמין לזה?

כלומר, חלילה הגיר יתחיל לדפוק בעוד חצי שנה, היבואנית תסכים לעמוד באחריות ותתקין לבעל הרכב גיר חדש או תתקן את הקיים על חשבונה ולשביעות רצונו?

לא רק שאני בספק לגבי זה, אם זה היה הרכב שלי הייתי מחתים אותך על כך שאתה מתחייב שלמרות השיפור הקיצוני האחריות לא תפגע.

אלי,

אין פרגון חלקי, להיפך, לגמרי מפרגן על הפרוייקט המיוחד והמסקרן, אבל לגיטימי שיעלו שאלות\תהיות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כל הכבוד, נראה מרתק,

אם הובטחה לבעל הרכב אחריות הזהה לאחריות היצרן אז ודאי זה נעשה במסגרת כתב אחריות מפורט,

סביר שכל יבואן יתנער מאחריות לא רק בגין פרוייקט כזה אלא גם אם רק הדבקת לו סמיילי על משענת היד.

The first one to get angry loses

פורסם

ההתייחסות שלך לעניין האחריות, לצערי, היא פשוט התעלמות.

עולה תהיה, זה פורום, ואתה נותן דוגמה עם אודי מלפני כמה שנים טובות, שיהיה בסדר. אבל אודי זה לא ב.מ.וו, דלק מוטורס זה לא קמור ולא צ'מפיון, ומהתשובה שלך אני מבין שאין שום אסמכתא לעניין אחריות היצרן, כי לא תיתכן כזו.

לגבי דאגות - אני לא מודאג, מהסיבה הפשוטה שזה לא הרכב שלי. ואם בעל הרכב לא מודאג, על הכיפאק, אני לא מכיר אותו והדאגות שלו הם לא ענייני.

אבל זה לא עונה לאף אחד על השאלה - יש או אין אחריות יצרן ברכב הזה?

אתה מתעלם אפילו מהדוגמה המאוד בסיסית שהעליתי (שמגיעה מהחומר הכי בסיסי של תכן מכני - מקדם בטחון, אורך חיים והספק), כך שכנראה כמו שחשבתי, אין ולא יהיה מצב שבעל הרכב ייכנס עם אוטו כזה למרכז שירות אקראי ויקבל טיפול במסגרת האחריות.

ואגב, פרגון או לא, אז כן. אני מפרגן. פרויקט מעניין, ואני בטוח שמבוצע ברמה גבוהה מאוד, אבל הפרגון שלי לא מקנה אחריות יצרן לרכיבים שלא תוכננו לעמוד בעומס של פי 1 וחצי ממה שתוכנן עבורם.

פורסם

Edan82 - כל מילה בסלע

זו הסיבה למצב בכבישים והמצב המוטורי בארצינו, אנשים רק רוצים להאיץ מהר אבל לא חושבים בכלל על הרגע שאחרי שבוא אתה צריך ללחוץ על הדוושה ההי שאמורה לעצור את הרכב בכל מצב והכי חזק שאפשר.

E&A - התגובה שלכם היא ההתחמקות לשמה , מקווה שבעל הרכב לא באמת מאמין שיהיה לו אחריות יצרן.

פורסם

איפה המספרים?

הjb4 בהחלט עושה עבודה יפה על המנועים הללו.

ושוב,,אשמח לשמוע את הסיבה שבגינה לא חיכיתם לסיום ההרצה.

מערכת הבלימה באמת צריכה להציג ביצועים מעולים, סט קדמי של ברמבו, אחורי בגרסת 2 בוכנות לקליפר.

עבור סדרה 3 ו4 יש גם אפשרות לדיסקים בקוטר 370 קדימה ו345 אחורה.

אבל שוב, ברור ששאר המכלולים יהיו חייבים לעמוד בקצב החדש שהמנוע יכתיב.

מחכה לעדכונים נוספים.

M-TECH E46

פורסם

האופציה היחידה אם הולך משהו יקר (מנוע ,גיר וכו..) היא להחזיר את האוטו לסטנדרט זה אומר לפרק הכל ולהחזיר את הטורבו ואת כל החלקים המקוריים וללכת לבמוו שהאוטו סטוק על גרר כמובן במטרה לכבד את האחריות.

פורסם

מערכת הבלימה באמת צריכה להציג ביצועים מעולים, סט קדמי של ברמבו, אחורי בגרסת 2 בוכנות לקליפר.

עבור סדרה 3 ו4 יש גם אפשרות לדיסקים בקוטר 370 קדימה ו345 אחורה.

הרכב שלי אומנם בעל מסה גדולה יותר באופן טבעי אבל מבחינת ביצועים הוא בסביבת ההספק שהוצב כמטרה, בשורה תחתונה אם אתה רוצה לנהוג רכב עם הספק כזה חזק בכביש טכני מאוד אתה כנראה תגלה די מהר שאתה צריך מערכת בלימה יותר רצינית.

אצלי זה 8 בוכנות מקדימה ו-4 מאחור ומערכת אלקטרונית סופר מתוחכמת שמנהלת שם את הכל ובנהיגה חזקה ומאוד טכנית אתה יכול להרגיש שאתה פשוט מנצל את כל מה שהיא יכולה לתת.

אני בטוח שעם מערכת בלימה פחות "בריאה" הייתי מגיע מהר הרבה יותר למצבים של צלחות מעשנות ושאר סימפטומים של מערכת בלימה שהגיעה לקצה יכולתה.

בקיצור, לא הייתי רוצה לנהוג ברכב שהיה חזק מאוד במקור ואז הגדילו את ההספק שלו לכדי 150% ורק מערכת הבלימה שאמורה לעצור את כל זה נותרה סטנדרטית.

500 כ"ס, סביר להניח איזור ה-70 קג"מ?

צריך חתיכת גרזן כדי לבלום את הדבר הזה ביעילות תחת עומס.

פורסם
...

500 כ"ס, סביר להניח איזור ה-70 קג"מ?

צריך חתיכת גרזן כדי לבלום את הדבר הזה ביעילות תחת עומס.

בעצם, לטובת הניסוח, סתם אני חושב בקול,

אין הבדל בנושא הזה בין 200 ל 600 כ"ס שכן ברגע הבלימה אתה לא לוחץ על הגז :

כנ"ל נתון המומנט וכד'.

מה שמבדיל ובהחלט מצריך התאמה של מע' הבלימה היא האפשרות שהרכב המשופר נועד לנהיגה תובענית,

ספורטיבית, אקסטרימית, וצפוי לבלות זמן רב בנהיגה אגרסיבית :

לפיכך ההנחה היא שהוא יבלום יותר ויעבוד על מהירויות גבוהות יותר ובתדירות גבוהה יותר.

עומס העבודה לא קשור ישירות לכח הרכב אלא עובר דרך הנהג.

"צריך חתיכת גרזן כדי לבלום את הדבר הזה ביעילות" - רק אם התחממו הבלמים הסטנדרטיים:

או שבמהלך השיפור הייתה תוספת משקל משמעותית לרכב.

פורסם

זה דעה של הרבה אנשים, אבל אחרי שאתה נוהג ברכב דומה אתה מבין שכשאתה יכול להאיץ בצורה הרבה יותר חזקה עד הרמזור, אתה תצטרך להאיט בצורה הרבה יותר חזקה שהוא התחלף.

את הרמזור אתה יכול להחליף בפנייה.

פורסם
בעצם, לטובת הניסוח, סתם אני חושב בקול,

אין הבדל בנושא הזה בין 200 ל 600 כ"ס שכן ברגע הבלימה אתה לא לוחץ על הגז :

כנ"ל נתון המומנט וכד'.

.

אז זהו שאתה טועה.

אתה עומד ברמזור עם הרכב שלך, לצורך העניין סיוויק 2008, אני עומד לצידך עם הרכב שלי.

מתחלף לירוק, שנינו מדביקים דוושה לרצפה עד למהירות 100 קמ"ש שבה אנחנו נוריד את הרגל מדוושת הדלק.

ברור לך שאני הולך להגיע למהירות 100 קמ"ש עם ה-ר-ב-ה יותר מומנט ממה שאתה תגיע לאותה מהירות?

שים לב- אני לא מתייחס כלל לנתון המהירות, אך ורק לנתון המומנט.

בוא נניח שנתתי לך פור של איזה 8 שניות כדי ששנינו נגיע למהירות 100 קמ"ש בדיוק באותה שניה, שנינו משחררים את דוושת הדלק בו זמנית- ברור לך שהמומנט שהרכב שלי צבר יביא אותו למהירות גבוהה יותר בעת שחרור הדוושה (ביחס למהירות שלך).

בקיצור, יש השפעה לא קטנה בכלל לנתון המומנט, הוא גורם לכך שבאותם מצבים שבהם אתה מאיץ פול גז ופתאום נדרש לבלום- אתה נאלץ לבלום מסה גדולה יותר.

מה שכתבת יהיה נכון במצב בו שנינו משייטים על 100 קמ"ש בכביש המהיר ונאלצים לבלום, במצב כזה אכן אין השפעה למומנט המנוע אלא למומנט שהרכב צבר ובהתחשב בכל ששנינו בשיוט במהירות זהה- המומנט בעצם זהה (מבלי להתייחס לנתון המשקל של כל רכב).

פורסם

עידן, אתה מדבר על מומנטום, שנובע באופן ישיר מהמשקל של הרכב שלך. אני לא בטוח (צריך לבדוק את זה, האמת שזה די מעניין) אם הרכב שלך כמו שהוא ידרש לפחות עוצמת בלימה מאשר הרכב שלך+300 כ"ס, כאשר שניהם כמובן באותה מהירות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה דעה של הרבה אנשים, אבל אחרי שאתה נוהג ברכב דומה אתה מבין שכשאתה יכול להאיץ בצורה הרבה יותר חזקה עד הרמזור, אתה תצטרך להאיט בצורה הרבה יותר חזקה שהוא התחלף.

את הרמזור אתה יכול להחליף בפנייה.

אני מבין, לא חשבתי על 'כאלו' נהיגות אלא על משהו יותר מתוכנן,

אתה בעצם מדבר על הקו של נמיר לגלילות ועל האצה-האטה אגרסיביים כמו שתיארתי לעיל.

בפרספקטיבה שלי אני פחות מהבועטים בבלמים ויותר לוחש לסיבובים,

למרות ש'מיצוי נהיגתי' ובעיקר שמירה על זמנים דורשים לפעמים פול גז עד הפול ברקס,

אף פעם לא אהבתי את זה והברקסים אצלי החזיקו הרבה גם בתקופות הגסות,

ולא על חשבון הגיר, על חשבון הסיבוב. אחד האימונים בנהיגה בעיני הוא "לוותר" על הבלמים,

לא להישען עליהם.

פורסם (נערך)

צודק, אני התייחסתי גם לעניין המומנטום, אבל זה לא רק פונקציה של משקל הרכב שהרי גם אם הסיוויק והרכב שלי היו בעלי אותו משקל, הבדלי ההספק הקיצוניים היו יוצרים מומנטום גבוה יותר אצלי.

לגבי עניין עוצמת הבלימה והצורך בה, הכי פשוט זה לבדוק דבר פשוט, בדור הקודם של הרכב שלי שגם הוא E55 היה כמעט אותו מנוע אך ללא מגדש העל, המנוע הפיק 300+ כ"ס.

שם נעשה שימוש בקאליפרים קדמיים בעלי 6 בוכנות מקדימה ומאחורה אני חושב ש-4.

בדגם שלי הוסיפו מגדש שגרם להספק להרקיע שחקים ובמיוחד לנתון המומנט ושם מרצדס לא התפשרו והתקינו 8 בוכנות ומערכת בלימה חדשנית וסופר מורכבת (עובדת מדהים וכשהיא מתקלקלת עדיף למכור את הרכב....).

מכאן אתה יכול להסיק שבאותו רכב, הפרש של דור, כמעט אותו משקל והבדל של 350 כ"ס מרצדס כן התקינה מערכת בלימה קטנה יותר שאגב מנסיון- בולמת פשוט פנטסטי.

אבל כאמור, מה שנכון לשיוט בכביש המהיר לא מחזיק מים כאשר מדובר בתאוצה במצערת מלאה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

...שנינו מדביקים דוושה לרצפה עד למהירות 100 קמ"ש שבה אנחנו נוריד את הרגל מדוושת הדלק.

ברור לך שאני הולך להגיע למהירות 100 קמ"ש עם ה-ר-ב-ה יותר מומנט ממה שאתה תגיע לאותה מהירות?

...

...לא, זה בידיוק מה שאמרתי.

אם שנינו עוזבים גז במאה, זהו,

אתה יכול לבלום עם בלם הסטוק הרגיל שנועד לרכבך,

גם אם התקנת בו מנוע של ויירון.

אתה תגיע למאה יותר מהר [אז אפילו יהיה לך יותר זמן לבלום ! :) ]

אתה תגיע למאה עם רכב יותר כבד,

אבל זהו, השאר לא רלוונטי למומנט המנוע.

קיצר צריך תברקסים האלה לא כי הרכב חזק ועבר שיפור,

אלא כי כפועל יוצא מכך הרכב יעבוד בנהיגה ספורטיבית,

אז הניסוח אכן דורש חידוד,

והמילים מבטאות מחשבה,