Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה DSG6 והחלפת הילוך מ-2 ל-3 היא אוטומטית ובלתי נמנעת (צריך ממש להתאמץ כדי לגרום לגיר למשוך הילוך 2 בירידה), כמובן שלא מורידים רגל מהגז בשביל החלפה זו.

אוקי, טעות שלי...

עדיין יכול להיות קשר.

אני גם בטוח בטוח (בטוח!) שהפחתת לחץ על הגז.

כולם עושים זאת במצב של חוסר שליטה, גם אם באופן בלתי מודע, אלא אם תרגלו אחרת.

[יש כאלו שלוחצים פול גז בטעות, במקום ברקס, אבל אילו מסיפור אחר].

שורה תחתונה: תחליף צמיגים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, מפחיתים לחץ על הדלק ועוד חושבים שהם מאיצים! :lol: זה לפחות מה שאני עשיתי בתחילת הקורס הראשון.

בנהגים שפותחים מצערת בטעות במקום לבלום אני לא נתקלתי, אבל כשהאחיזה סבירה פעולה כזו סביר שתיישר את הרכב!

למדתי שגם אם הגלגלים מפרפרים, הרכב עדיין מאיץ ולכן מעביר משקל אחורה וכן שעצם הפרפור דוחף את החרטום החוצה ולכן נותן אפקט דומה להיגוי הפוך, בלי סכנה למטוטלת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גז בטעות??

הרי כדי לצאת מהחלקה בהנעה קידמית

הפתרון הוא הגה ישר וגז, יותר או פחות קשור לזווית ההחלקה ואת זה כבר צריך לדעת להרגיש.

הגה ישר וגז זה הפתרון לא הטעות!

בטח במהירות איטית שכזאת.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם (נערך)

עקרונית אתה צודק, אבל צריך להסתייג. קודם כל היגוי הפוך הוא דווקא פעולה אינסטנקטיבית (לרוב הנהגים) ואם ההגה מופנה מעבר לנקודת האמצע, בטעות או בכוונה, אתה לא רוצה להאיץ או לפרפר אלא לשמור על מהירות קבועה.

לגבי היגוי הפוך בכוונה: לא תמיד אפשר להימנע מהיגוי הפוך. דוגמאות: היעדר כוח זמין, החלקה חריפה ו/או בזווית חדה, תיקון מאוחר, אחיזה נמוכה (שמחייבת לחיצה על המצמד), היגוי יתר תוך כדי בלימה נגררת או לפני פניה חדה יותר - במקרה זה ממשיכים לבלום ו/או משתמשים בבלימה משולבת עם רגל שמאל.

כמו כן, בתי ספר רבים לנהיגה מתקדמת מלמדים קודם כל לעבוד עם ההגה, ורק בשלב מתקדם יותר לומדים לעבוד עם המאיץ. לשימוש במאיץ יש גם סיכונים, ואם למשל תשאיר את ההגה מסובב לפניה ותאיץ - תוכל להאריך או להחריף את ההחלקה!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בנהגים שפותחים מצערת בטעות במקום לבלום אני לא נתקלתי

חסרים סיפורים על כאלו שמפאניקה לחצו פול גז במקום פול ברקס?!

בכל מקרה, כל דיוני הטכניקה הללו רלוונטים למי שלמד ומתרגל, ורק להם.

אני יכול לאמר כמי שנוהג כבר כמה שנים עם ESP, הצורך הבטיחותי להכיר ולשלוט בטכניקות הללו עובר מהעולם. התהליך של להוציא את הגורם האנושי מהמשוואה כבר מתרחש, ונהיגה טכנית תהפוך לעניין ספורטיבי בלבד בעתיד הנראה לעין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בוא נפריד בין שני מרכיבים של הצמיג: הדופן שהיא חלק מהמתלה ולכן בעלת השפעה מכרעת על ההתנהגות, לבין הסוליה שהיא בעלת השפעה מכרעת על האחיזה. התנהגות לא נקבעת רק על ידי אחיזה. אם תרכיב צמיג זהה מלפנים ומאחור אך האחורי יהיה שחוק או ישן והאחיזה שלו תרד בדוגמה שלך מעשר לחמש - הרכב עדיין יטה להחליק עם חלקו הקדמי.

זה שיש לסרן הקדמי יותר אחיזה לא בהכרח מאפשר לנצל אותה: היכולת לנצל את האחיזה בפניה קשורה ביכולת להפוך אותה לזווית החלקה (Slip Angle). זווית ההחלקה בכל אחד מארבעת הצמיגים היא זו שמפנה את הרכב. היכולת להמיר אחיזה לזווית החלקה קרויה קשיחות פניה ולמבנה סולית הצמיג יש השפעה יחסית קטנה עליה. למשקל שנופל על הסוליה, ליציבות הסוליה תחת כוח צד ושינויים בגאומטרית ההיגוי - יש השפעה הרבה יותר גדולה וכל אלו תלויים ברכב, בסוג הצמיג ובלחץ האוויר - לא במצב הסוליה.

זה לא מדוייק, וכל מה שצריך לעשות הוא לנסוע עם גלגלים אחוריים לחים וקדמיים יבשים כדי לראות איך ההתנהגות של המכונית משתנה לחלוטין. יש דריפטרים שאפילו מתקינים מתזים על הצמיגים האחוריים כדי להקל על הדריפט ולהקטין את השחיקה.

אחיזה לא יוצרת זווית החלקה, אלא להפך - כשהצמיג נמצא בזווית החלקה כלשהי הוא מייצר כח צד נתון. בזווית ההחלקה של הגלגלים הקדמיים אתה שולט כמעט ישירות עם ההגה ויוצר מומנט סבסוב על הרכב יחד עם כוח צידי. התגובה של הגלגלים האחוריים למומנט ולכוח הצד הזה קובעת את ההתנהגות.

יש המון דוגמאות למצב שבו שינוי במקדם החיכוך של הסוליה בלבד משנה לגמרי את שיווי המשקל של הרכב. כל מכונית מירוץ משנה את שיווי המשקל שלה עם שינוי בטמפרטורת הצמיגים.

הסבר: צמיג אוחז יתן יותר אחיזה עבור זווית החלקה נתונה, כך יקרה שעם צמיג אוחז זווית האחיזה שתידרש כדי להתמודד עם המומנט וכוח הצד שהגלגלים הקדמיים מייצרים תהיה קטנה יותר = במצבים מסויימים תת היגוי.

בצמיג שאינו אוחז זווית ההחלקה של הגלגלים האחוריים תגדל עד למצב בו האחיזה פוחתת מאחור ומתחילה החלקה = היגוי יתר.

שינוי במקדם החיכוך של אחד או זוג צמיגים יוצר שינוי מיידי בהתנהגות הרכב.

• תוכן חדש...