Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל במה שלא גרם להחלקה והוא מצב הצמיגים: התנהגות הרכב נקבעת על ידי כיול השלדה והמתלים - לא על ידי סולית הצמיג. צמיגים שחוקים יחריפו את היגוי היתר מרגע שניצור אותו.

מה שאולי כן גרם להחלקה הוא מעבר על משטח חלק יותר בעיקול: ביציאה מהקטע החלק נוצר לעתים היגוי-יתר כי הקדמיים כבר יצאו מהקטע החלק והאחוריים עדיין עליו.

אם ממקמים את הרכב כדי לעבור על הקטע החלק רק עם הגלגלים הפנימיים - סביר להניח שלא יקרה כלום. עם זאת, ההסבר של שמן לא נראה לי הגיוני כי שפיכה רצינית של שמן בכלל לא נראית כמו רטיבות אלא היא צבעונית.

הסיבוב בסרטון הוא קצר ולכן שלא כפי שמתאר פותח השרשור עדיף להאיץ בעדינות בכל העיקול ולא רק בפתיחת ההגה. כך יקטן תת היגוי (כשיש אחיזה) וימנע היגוי יתר כשהיא תיגמר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נתחיל במה שלא גרם להחלקה והוא מצב הצמיגים: התנהגות הרכב נקבעת על ידי כיול השלדה והמתלים - לא על ידי סולית הצמיג. צמיגים שחוקים יחריפו את היגוי היתר מרגע שניצור אותו.

תוכל להרחיב בבקשה על האמירה הזו?

פורסם (נערך)
בחלק מהמכוניות, אם באותו הרגע אתה מהדק את הפנייה (נותן יותר הגה פנימה כדי להיצמד לשמאל), אז החלק האחורי, אם הוא מספיק קל, פשוט יחליק החוצה.

מה שאולי כן גרם להחלקה הוא מעבר על משטח חלק יותר בעיקול: ביציאה מהקטע החלק נוצר לעתים היגוי-יתר כי הקדמיים כבר יצאו מהקטע החלק והאחוריים עדיין עליו.

+ פנייה בשיפוע מטה לכיוון הכוח הצנטריפוגלי (אולי הצמיגים האחוריים גם הם לא הטיבו למצב).

המסקנה שלי היא שאלה שלושת הגורמים העיקריים.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
תוכל להרחיב בבקשה על האמירה הזו?

התנהגות הרכב היא קודם כל אילוץ של חוקי הפיזיקה (בשינויי כיוון למשל), ואחר כך של כיול המתלים והשלדה. כמובן שהמונח "מתלים" כולל גם את דפנות הצמיגים ולכן אם למשל תוריד לחץ אוויר מהצמיגים האחוריים תקבל היגוי יתר.

אבל אם תיקח צמיגים נתונים שרק הסוליה שלהם נשחקה או התיישנה ולכן מספקת פחות אחיזה - לא תוכל לשנות את התנהגות הבסיס של השלדה. הרכב עדיין ייטה לתת-היגוי בפניה ברדיוס קבוע, אך כאשר תביא אותו לכדי היגוי יתר, הוא יגיע מהר יותר ויהיה חריף יותר.

פורסם

רק אני לא מצאתי סרטון?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
איכשהו הצלחתי ליישר את עצמי

הרכב התיישר כי המהירות היתה איטית והצמיגים קיבלו אחיזה.

המקום מועד להחלקה, כי מדובר בסיבוב בירידה.

עם זאת, המהירות היתה כל כך איטית שאני מניח שהצמיגים היו חלקים ממה שהיה על הכביש, כך שמספיק תמרון קצת לא נכון כדי לקבל נדנוד קל.

לא נעים, לא נורא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אבל אם תיקח צמיגים נתונים שרק הסוליה שלהם נשחקה או התיישנה ולכן מספקת פחות אחיזה - לא תוכל לשנות את התנהגות הבסיס של השלדה. הרכב עדיין ייטה לתת-היגוי בפניה ברדיוס קבוע, אך כאשר תביא אותו לכדי היגוי יתר, הוא יגיע מהר יותר ויהיה חריף יותר.

ברור שלא מדובר על שינוי התנהגות הבסיס, אבל אתה בעצמך עכשיו אומר שההיגוי יתר יגיע מהר יותר (אני מניח שהכוונה למוקדם יותר?!).

כי מההודעה הקודמת שלך הבנתי שמשתמע שאם תיקח צמיג פלסטיק או צמיג סופר ספורטיבי, לא יהיה הבדל ביניהם בכל הנוגע להחלקה.

פורסם
לצד השני לא נסחפת אלא פשוט תיקנת מאוחר את ההחלקה ולא יישרת את ההגה בזמן, כך שהרכב פשוט פנה לצד השני עד שיישרת את ההגה. מזלך שזה קרה במהירות איטית כי אחרת היית סובל מאפקט המטוטלת ומאבד לגמרי את הזנב. מומלץ קורס נהיגה מתקדמת (-;

אני חושב שכן, כי הרגשתי את החלק האחורי שוב על הכביש בנקודה שהמגב ירד למטה.

הרכב התיישר כי המהירות היתה איטית והצמיגים קיבלו אחיזה.

המקום מועד להחלקה, כי מדובר בסיבוב בירידה.

אני לא נהג מרוצים וזה ברור שהצמיגים קיבלו אחיזה בשלב מסוים, אבל סביר להניח שאם הייתי בולם או משחרר את הרגל מהגז או לא מסובב מספיק ומהר את ההגה ימינה או שילוב של הדברים כל הסיפור יכול היה להסתיים אחרת (סחרור, פגיעה במדרכה השמאלית וכו').

Just daily

פורסם

לא סביר שהיה מסתיים אחרת. ההחלקה הסתיימה כי המהירות ירדה.

גם כך זו האטה שלך שגרמה להחלקה הקלה (בשילוב ירידה וצמיגים קצת חלקים). הסבירות שהאצת כתגובה די נמוכה, כי זה דורש תרגול.

אם היית בולם, הרכב היה נעצר קצת בזווית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא האצתי אבל גם לא שחררתי את הגז, אתה צודק שאין לי ניסיון בזה אבל זה משהו שחרוט לי בראש ואני יודע שצריך לעשות.

אם הייתי נעצר בזווית כנראה שאחד הרכבים בנתיב הימני או השמאלי שנסעו אחרי היו פוגעים בי.

Just daily

פורסם (נערך)
ברור שלא מדובר על שינוי התנהגות הבסיס, אבל אתה בעצמך עכשיו אומר שההיגוי יתר יגיע מהר יותר (אני מניח שהכוונה למוקדם יותר?!). כי מההודעה הקודמת שלך הבנתי שמשתמע שאם תיקח צמיג פלסטיק או צמיג סופר ספורטיבי, לא יהיה הבדל ביניהם בכל הנוגע להחלקה.

בין סוגי צמיגים שונים יש הבדל גם בשיכוך שמציעות דפנות הצמיג, אשר מהוות חלק מהמתלים לכל דבר ועניין. בכל הנוגע לסוליה - בין אם היא ספורטיבית ואוחזת ובין אם היא "ירוקה", בין אם טריה ובין אם היא ישנה ובלויה - התנהגות הרכב לא תשתנה.

כדי שרכב יגיע למצב שאינו תת-היגוי בפניה מישורית ברדיוס קבוע (Steady State) צריך להאט בחדות ולהעביר משקל לפנים או (ברכב הנעה אחורית חזק) להאיץ בחדות ולהפעיל יותר מדי כוח על הגלגלים האחוריים.

בלי לבצע אחת משתי הטעויות הללו - לא ייגרם היגוי יתר ולא משנה כמה ירוד מצב הצמיגים מאחור. אבל כשתאט - די יהיה בהאטה פחות חדה כדי לייצר היגוי יתר, והיגוי היתר יהיה פראי יותר.

אם היית בולם, הרכב היה נעצר קצת בזווית.

זה נכון לבלימה מהוססת יחסית, שאופיינית לנהג הלא מתורגל. כשבולמים בנחישות מלכתחילה נוצרת בלימה חזקה בקדמיים שמביאה אותם לסף הנעילה או אף לנעילה או הפעלת ABS.

בכל אחד ממצבים אלו הקדמיים ישאפו להחליק החוצה וזה יוצר אפקט דומה להיגוי הפוך ומאזן את הרכב. הדיוטות יכולים להשתמש בכך כדי ליישר את הרכב.

נ.ב. כשמדובר ברכב עמוס מאחור (טנדר למשל), היגוי יתר גם יוצר אפקט מטוטלת על הזנב, ובלימה חזקה שתפעיל ביעילות גם את הבלמים מאחורה או אף שימוש בבלם היד (!) ובמאטים ייעודים, יקטינו עוד יותר את נטית הירכתיים להחליק.

פורסם
בין סוגי צמיגים שונים יש הבדל גם בשיכוך שמציעות דפנות הצמיג, אשר מהוות חלק מהמתלים לכל דבר ועניין. בכל הנוגע לסוליה - בין אם היא ספורטיבית ואוחזת ובין אם היא "ירוקה", בין אם טריה ובין אם היא ישנה ובלויה - התנהגות הרכב לא תשתנה.

צר לי אבל אני עדין לא יורד לסוף דעתך.

עזוב את הדופן. איך יכול להיות שאין משמעות להרכב הגומי בסוליה (ובמידה מסויימת גם לעיצובה אני מניח בתנאים מסויימים)?

יתרה מכך, המשפט האחרון שלך נמצא בסתירה עצמית לטעמי, כאשר אתה מצין סוליה 'ספורטיבית/אוחזת' מול אחת 'ירוקה/בלויה/ישנה' ואז אומר שההתנהגות לא תשתנה. הרי מקדם החיכוך יהיה שונה, הלא כן?

פורסם (נערך)

כן. אבל תת היגוי או היגוי יתר אינם מוגדרים כחרטום אוחז יותר מירכתיים או להיפך אלא על פי זווית ההחלקה. כשזווית ההחלקה בקדמיים גדולה מבאחוריים - ייווצר תת-היגוי.

זווית ההחלקה אינה פונקציה של אחיזה אבסולוטית בלבד אלא של קשיחות פניה. קשיחות הפניה מוגדרת בעיקר על ידי העומס (לפי חלוקת המשקל), על פי קשיחות המתלים כולל דופן הצמיג, על פי גאומטרית ההיגוי וכך הלאה. כל אלו תלויים ביצרן הרכב.

וזה עוד כל זמן שאנו מגבילים את הדיון לפניה ברדיוס קבוע. בכניסה לפניה (שינוי כיוון) התנהגות הרכב נקבעת על ידי מגבלות הפיזיקה שמחייבות מידה מסוימת של תת-היגוי (ברכב בעל היגוי קדמי), ולא משנה מה תעשה עם הכיול.

• תוכן חדש...