Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נתקעתי עם האוטו בכביש הערבה אחרי שנדלקה לי מנורה של שמן והמנוע נכבה ומאז לא מניע,

גררתי את האוטו למוסך וראיתי שהרצועת טיימינג נקרעה.

במוסך אומרים לי שהלך המנוע

רציתי לדעת אם מישהו יודע אם יש מקום שמשפץ מנועים או יותר בקיא בתחום הזה שיוכל לבדוק הוא

כי במוסך הזה נראה לי פשוט לא יודעים מה לעשות עם הבעיה הזאת.

תודה רבה, אורון

פורסם

במקרים בהם נדלקת נורת שמן היא בפועל מתריעה שלחץ השמן במנוע (כל המנוע = עגן שמן-בלוק מנוע-ראש מנוע) לא תקין, במצב כזה הבוכנות לא משומנות כשורה ו"נתפסות" על חלל הצילינר וזה מאוד לא בריא למנוע, סביר להניח שבאמת "הלך המנוע" כמו שאמרו לך אך זה לא אומר שהנזק הוא בלתי הפיך ואף אולי אפשר לשפץ, אך במדינתנו אנו לרוב כבר לא משפצים מנועים אלה מביאים מנוע חדש (מפירוק או בייבוא) מהסיבה הפשוטה שהמחיר של שיפוץ מנוע יעלה כמו מחיר של מנוע חדש (חלופי).

אני מניח שהרצועה נקרעה עקב היתפסות הבוכנות בצילינדר עקב חוסר השמן או לחץ שמן כמו שאמרתי, הרצועה למעשה המשיכה או יותר נכון הופעל עליה כוח להמשיך להסתובב כשהבוכנות תפוסות וכתוצאה מכך נוצר לחץ רב והיא נקרעה כליל.

ממליץ לך לבדוק את שתי האפשרויות שהן שיפוץ המנוע או התקנה של מנוע חלופי, אם הפרש המחירים הוא משמעותי ההחלטה בידך.

פורסם

לא בהכרח שהלך מנוע,יתכן והמנורת שמן דלקה לאחר שהרצועת טיימינג נקרעה והמנוע כבה .הנוהל במיקרים אלה הוא לשים רצועה חדשה ולעשות בקרת נזקים .הנזק השכיח (במידה ויש)הוא בעיקר בראש בראש/ים מנוע ולא דורש החלפת מנוע אלא שיפוץ ראש בלבד.

אני חושב שכדאי שתגרור למוסך שיכול לתת לך תמונה קצת יותר ברורה.

• ספונסר פורום
פורסם
במקרים בהם נדלקת נורת שמן היא בפועל מתריעה שלחץ השמן במנוע (כל המנוע = עגן שמן-בלוק מנוע-ראש מנוע) לא תקין, במצב כזה הבוכנות לא משומנות כשורה ו"נתפסות" על חלל הצילינר וזה מאוד לא בריא למנוע, סביר להניח שבאמת "הלך המנוע" כמו שאמרו לך אך זה לא אומר שהנזק הוא בלתי הפיך ואף אולי אפשר לשפץ, אך במדינתנו אנו לרוב כבר לא משפצים מנועים אלה מביאים מנוע חדש (מפירוק או בייבוא) מהסיבה הפשוטה שהמחיר של שיפוץ מנוע יעלה כמו מחיר של מנוע חדש (חלופי).

אני מניח שהרצועה נקרעה עקב היתפסות הבוכנות בצילינדר עקב חוסר השמן או לחץ שמן כמו שאמרתי, הרצועה למעשה המשיכה או יותר נכון הופעל עליה כוח להמשיך להסתובב כשהבוכנות תפוסות וכתוצאה מכך נוצר לחץ רב והיא נקרעה כליל.

ממליץ לך לבדוק את שתי האפשרויות שהן שיפוץ המנוע או התקנה של מנוע חלופי, אם הפרש המחירים הוא משמעותי ההחלטה בידך.

ראיתי שחזרת על התאוריה הזאת שלך שהבוכנות נתפסו בעוד שרשור ולכן אם כבר אתה יורד לפרטים הטכנים

ואתה טועה אז הרגשתי צורך לתקן אותך .

אם כך, הדבר האחרון אם בכלל שנתפס במנוע ממצוקת שמן הינם הבוכנות ,מאחר ואלו מקבלות שימון בהתזה

ממתז מיוחד או מעצם סיבוב גל הארכובה והשמן נמרח על הגליל ומשמן את הבוכנה,הסיבה לכך הינה

העומס הנמוך יחסית בין הבוכנה לגליל,מאחר והגליל רק משמש כמוליך לבוכנה והיא אינה נלחצת כנגדו ,גם במקרה של מצוקת שמן

עדיין יש מספיק שמן מרוח על הגליל ולזמן יחסית ארוך מבלי לגרום לנזק לבוכנה .

הנקודות הראשונות שנתפסות הינם הנקודות שבהם קיים העומס הרב ביותר כגון גל הארכובה וגלי הזיזים

ששם השמן מוסנק בלחץ לנקודות החיכוך כדי לשמן אותם.

למעשה השמן המוסנק בלחץ גורם לתריז של שמן בין החלק הנע לחלק הנייח כך שהחלק הנע בעצם לא נוגע

בחלק הנייח בכל זמן הפעולה של המנוע .

הזמן היחיד שיש מגע בין המתכות הוא בזמן ההנעה עד שנבנה לחץ השמן .

גם במקרה של היונדאי הזאת מה שנתפס במנוע אלו לא הבוכנות ובמקרה הזה גם לא גל הארכובה

אלא גלי הזיזים ולכן רצועת התיזמון נקרעה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה על התיקון מוסך רון

אומנם רשמתי שסביר להניח ולא בהכרח שהנזק בלתי הפיך אבל תודה על חידוד העניין.

• ספונסר פורום
פורסם
מוסך רון- אתם מטפלים ביונדאי סנטה פה אצלכם במוסך?

יש לי מה לגשת אליכם לקבל הצעת מחיר?

מוסך רון מתמחה בדגמי פולקסווגן, סיאט, סקודה ואאודי אבל בגדול מטפל ברוב סוגי הרכבים.

פורסם

לפני כמה חודשים במקרה עיינתי ב"הסטורית הטיפולים" (ערימת קבלות...) של הטריוס מלפני שהיא היתה אצלנו, והסתבר שהיא היתה מטופלת בקביעות אצל רון...

אז בעיקר וואגיות, אבל גם יפניות זקנות מקבלות שם יחס...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• ספונסר פורום
פורסם

בוכנות אכן נתפסות ונשחקות במנוע אך זה בדרך כלל נגרם מכשל במערכת הקרור כאשר החום הרב גורם להתפשטות הבוכנה

מעבר למידה המירבית שלה וכתוצאה מכך הבוכנה מתחכחת בגליל ונגרם לה נזק .

לעיתים הבוכנה אף יכולה להיתפס ולעצור את המנוע אך לאחר שהיא מתקררת היא משתחררת והמנוע שוב מסתובב

רק שהנזק לבוכנה שהוא בלתי הפיך כבר נגרם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...