Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מבין קטן מאוד במכוניות ומכר שלי (אמין לדעתי) מוכר את הרכבים האלו בשל מעבר לחול.

אני מתלבט בין שני רכבים:

1. קורלה runx 2005 קילומטרז 150000 יד ראשונה

יתרון - לא גדול מידי, מחיר?

חסרון אפשרי - דלק

2. קורולה gli plus 2008 (רובוטית) 90 קמ׳ יד שניה

יתרון - שנה/קילומטרז

חסרון - קצת גדול מידי (רווק) , מחיר?

אשמח לשמוע על יתרונות, חסרונות מחירי טיפולים וכיוונים שכדאי לי לשקול באופן כללי.

השימוש הוא לעיר בד״כ ונסיעה אחת או שתים לכל היותר בשבוע לטווח של 200קמ.

התקציב שלי כ45,000 אז ה2005 כנראה סבבה מבחינת המחיר וה2008 טיפה גבוה.

בקצרה, איזה רכב נשמע קניה טובה יותר.

תודה מראש

פורסם

את ה runx הייתי שוקל בהחלט אם המחיר אטרקטיבי והרכב במצב טוב מכל הבחינות (אני באופן אישי אוהב את הצורה של הרכב). הקילומטראז' משקף נסועה שנתית ממוצעת לרכב בבעלות פרטית (בלי שקלול עם נהגי ליסינג ושאר בבל"ת). בשוק של היום רכב בן 10 לא קל למכור, גם לא טויוטה , ובטוח שלא אם יש אילוץ של זמן. בקש ופרסם פה היסטוריית טיפולים. אם זה מכר טוב שמעדיף למכור מהר למישהו שהוא מכיר, במקום לחפש עוד אלף או שניים ביד2 אז הרווחת.

את הקורולה הרובוטית תשאיר לשמרני הטויוטה שלא יודעים כלום על הרכב שהם קונים חוץ מהסמל שבחזית והפרטים ברישיון רכב.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

יונדאי i30 תהיה קניה כדאית יותר במסגרת התקציב שלך.

מתקדמת יותר מהרנקס, מכונית מאובזרת, אמינה לא פחות מהטויוטה, תחזוקה זולה, צריכת דלק סבירה לקטגוריה, 5/5 כוכבים במבחני הריסוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השוק היום הוא שוק של קונים, לא קשה למצוא מכוניות במצב טוב במחיר אטרקטיבי.

אני הייתי הולך על משהו חדש וקטן יותר.

בתקציב שלך תוכל למצוא בנקל יונדאי i20 או ניסאן מיקרה מ2009/10 גם יותר מתאים מבחינת גודל, וגם תמורה טובה יותר לכסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא משנה מה, העיקר שיהיה טויוטה :-o

וברצינות, בתור אחד שמצהיר שאינו מבין ברכבים, קורולה 2008 רובוטית, ממש לא מומלצת עבורך.

לגבי רנקס 2005, למה ? בגלל שזה מחבר ? לפי התאורים שלך נראה שתפור עליך סופר מיני ואתה מתלבט בין שני רכבים שהפלוס היחידי שלהם זה שאתה מכיר את המוכר, אתה בטח גם מתכוון לקנות את הרכב בלי בדיקה כי אתה סומך עליו.

הקיצר: אף אחד.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אירוש,

אם ירדת מהRUNX שלח לי לפרטי בבקשה כמה המוכר רוצה ומס' טלפון. אם יש לך פרטים נוספים אשמח לשמוע.

תודה :-D

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
אירוש,

אם ירדת מהRUNX שלח לי לפרטי בבקשה כמה המוכר רוצה ומס' טלפון. אם יש לך פרטים נוספים אשמח לשמוע.

תודה :-D

זה עונה לך על השאלה, זה גם מה שאני הייתי עושה, בפרט מאחר וזה ממכר\חבר שלך.

הראנקס לדעתי הוא רכב שנראה חמוד, זריז יחסית ואם תוחזק נכון (ולרוב גם אם לא) יציע אמינות ואחזקה לא יקרה.

על פניו, יכול להיות מציאה. הרובוטי לא.

The first one to get angry loses

פורסם

יש פרמטרים נוספים- מחיר הביטוח ובטיחות הרכב.

מחיר הביטוח- תצטרך לבדוק מול הסוכן. לגבי בטיחות, ל RUNX יש 4 כוכבי בטיחות:

http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2002/134.aspx

מה גם שלפי מה שאני רואה ביד 2 חלק מהגרסאות של ה RUNX היגיעו עם 2 כריות אויר וחלק עם 4 כריות אויר, ובכלל אין ESP שזה מאוד חשוב.

השאלה היא מה התקציב שלך? כי בסביבות 40K אתה תוכל לרכוש יונדאי I20 שנת 2009-2010 ורכבים נוספים מוצלחים מאוד שמתאימים הרבה יותר לרווק,

היונדאי מאוד מרווחת יחסית לסופרמיני, מחיר הטיפולים והחלקים לא יקר וצריכת הדלק סבירה.

בטיחותית (5 כוכבי בטיחות) מאובזרת מאוד (לי יש את גרסת הבסיס ויש לה 6 כריות אויר, ESP, חיבור ISOFIX , שליטה מההגה על מערכת השמע, מחשב דרך, מראות חשמליות מתקפלות...) מציגה אמינות טובה אצלי (נוסעת מעל 120 ק"מ ביום, גמעה כבר 144000 ק"מ).

בקיצור- אני לא רואה סיבה לרווק לרכוש מכונית משפחתית שעלויות האחזקה שלה יקרות יותר. במקרה של ה RUNX- היא אכן חמודה אבל קח בחשבון שהרכב כבר 10 שנים על הכביש וכל רכב מתיישן, לא משנה איפה הוא מיוצר. אני לא יודע אם חבר שלך טיפל במוסך לפי הוראות יצרן ובזמן אבל עדיין- לרכב מתיישן יש סיכוי גבוהה יותר לתקלות.

מה גם שאתה יכול לרכוש רכב בטיחותי הרבה יותר עם ESP, יותר כריות אויר ועם 5 כוכבי בטיחות במחיר די דומה.

• תוכן חדש...