Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ספורטג' 2015 , שדה ראייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל תקנות הבטיחות המאוד מחמירות בשנים האחרונות, רוב הרכבים החדשים סובלים מפגיעה בשדה הראייה בגלל קורות A ו-B עבות מאוד.

תוסיף לזה שבספורטג' החלון לפי דעתי מאוד גבוהה וגם שדה הראייה לאחור לא משהו לפי מה שאני זוכר, והנה הבעיה.

הפתרון הוא כיוון נכון של הכסא, גם לגובה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

זה לא שדה ראייה, זה שליטה בהגה ולהכיר את זווית הגלגול של הרכב ואיך הרכב מתנהג. בכל מקרה היא לא תראה את הגלגלים כך שאין כאן קשר לשדה ראייה.

היא צריכה לנסוע לאט יותר בהתחלה ולהכיר את הרכב והתנהגותו לאט לאט, ולנסות להתרחק משפות מדרכה.

פורסם

זווית גלגול???

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

השבוע קיבלנו גם ספורטאג' 2015,

נהגתי ברכב כמה וכמה פעמיים ולי הקורות בצדדים מפריעות בפניות,

אחרי כמה שעות נהיגה מתרגלים לזה, וכמו שאמרו פה כיוון מושב גם עזר לי.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

Hyundai Coupe 2008 2.7L Manual

פורסם

ועוד כשספורטאז' כל כך זול היום,עוד מעט נראה לוחות מפוצצים בדגם 1.6 עם קילומטראז'ים אפסיים של אנשים שפשוט קנו בלי נסיעת מבחן/עשו נסיעת מבחן על 2.0 ועכשיו בוכים שהמנוע לא מספיק חזק להם.

לא נהגתי על הספורטאז' 1.6 אבל לפי מפרט היבואן היא שוקלת רק 21 ק"ג יותר ממזדה 3 לדוגמה, הבדל מזערי לחלוטין.

http://kia-israel.co.il/files/specifications/Sportage_1.6.pdf

http://mazda3.mazda.co.il/Content/Specifications.pdf

פורסם
זווית גלגול???

כן. כשאתה עולה על מדרכה במהירות בלי שדה ראייה, והרכב מתחיל להתגלגל. גג-גלגלים גג-גלגלים וכדומה. תופעה מהממת בזכות האווירודינמיקה הנפלאה של הספורטאז'. עם מנוע 2.0 אפשר להתגלגל הרבה, אבל לא כמו ביאריס. יאריס אוטו טוב. יותר משתלם.

השעה מאוחרת, אז סליחה.

לילה טוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הספורטאז' אכן סובל מתכנון לא מוצלח של שדה הראייה, כניראה על חשבון העיצוב. זה שילוב של קורת A רחבה למדי, חלונות צרים יחסית/גג נמוך ומראות צד גדולות למדי עם זרוע המותקנת בזווית החלון. מי שרוצה שדה ראייה משובח שיבחר בסובארו למשל, שם העיצוב הוא רק תוספת ולא העיקר.

פורסם

הבעיה הכי קריטית שנתקלתי בה בשדה ראייה הייתה דווקא בסיוויק, וזו הבעיה היחידה שהיתה לרכב הזה,

אבל היא הייתה קריטית מספיק שאחרי שאני וחברתי וכן אבי ואחי (בסיוויק שלהם) פשוט פיספסנו דברים בעייתיים

ויתרנו עליו. אני מניח שברחבי העולם קיפחו לא מעט אנשים את חייהם על רקע עובי ומיקום הקורה-A שלו.

כדי לנהוג בו בבטחה אתה חייב לבצע תמרוני התבוננות במקרים מסויימים, והשטח המת בתזמון הנכון בולע גם רכבים גדולים,

שלא לומר כל מעבר חצייה בכוון כללי שמאל.

וזו ילדים, הסיבה שבגללה חייבים לבצע נסיעת מבחן.

אמת, אלא שאת הדקות הזו פיספסתי, ולקח זמן של לחיות עם הרכב כדי להבין אותה.

כתבו כאן ש"מתרגלים לזה", אני חולק על זה, במקסימום מוצאים דרכים לעקוף ולהפחית את הבעיה,

וגם זה בתקווה.

נכתב שדגמים משנות ה-80 מצטיינים בשדה ראייה פתוח יחסית לזה שקיים היום, זה נכון

וזה כמובן כי הייתה פשוט קורת ברזל דקה וקשיחה שתפקידה היה לבקע את המצח,

ושמשת זכוכית שתתפוצץ בתור קונפטי עם הפגיעה. קצת כמו שבמגדל שמירה צבאי יש אחלה שדה ראייה,

אבל לא הייתי רוצה לנוע בו ב-כל קמ"ש שהוא ולהיחבט בברזל.

שינוי ושיפור צורת הישיבה מסייע לרוב באופן מוגבל מאוד, אתה בעיקר מסיט את החסימה לאורך העיניים

על מסילת הכסא.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

סיוויק, המטרה בכיוון תנוחת המושב היא (לענייננו) לשפר את שדה הראיה לאזור המת שלפני הפגוש הקדמי על ידי ישיבה גבוהה יותר. בכביש ישיבה גבוהה יותר היא דבר מומלץ באופן כללי, וגובה שבו עיניך נמצאות בגובה קו השליש העליון של השמשה (בשאיפה) הוא אידאלי.

לגבי קורות הגג המפריעות: שדה ראיה ברכב לעולם לא יהיה מלא. קורות A מייצגות הפרעה, אך כך גם האזורים לפני הפגוש הקדמי ומאחורי הפגוש האחורי, וכן אזורים בצדדים (שעות 7 ו-4) שבמרחק מסוים אינם נראים במראות הצד.

אז מה עושים?

נשענים קדימה כדי לראות מעבר לקורה.

מסיטים את הראש לצדדים.

מעיפים שני מבטים קצרים במקום בהיה ארוכה כדי לראות עצם כשהוא יוצא מהשטח המת או להביט לאחר הזזת הרכב והשטח ה"מת"

מתרכזים בשטח הנראה כדי לשים לב לדברים לפני שהם נכנסים לשטח המת

משתמשים במראה ייעודית (ברכב כבד).

בעיקולים שבהם הקורה מפריעה לשדה הראיה, נוהגים במהירות אטית יותר כך שמרחק העצירה עדיין קצר מעומק שדה הראיה.

או, בקיצור, מסתדרים...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...