Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לומר שאני לא מבין ברמה בסיסית בגלל שאני כמו המון אנשים שכן מתעניינים "יודעים" שכשאומרים מצבר ג'ל הכוונה היא למצבר AGM?

אז קודם כל - תודה על התיקון במינוח. מהיום אומר מצבר AGM ולא ג'ל, כשהכוונה היא למצבר AGM.

מקריאה חוזרת בהמלצתך - שנפ כן מייבאת מצבר AGM. הנה בקישור

האם זהו מצבר שמתאים למפרט הפריוס? האם מה שעושים במורשה טויוטה הוא אכן הביזיון כפי שתיארת? - אני לא יודע. אם כן - זה בהחלט לא תקין, ואם זהו אכן המצב במקומו של פותח השרשור הייתי מתחיל מכתיבת מייל פניה לטויוטה.

בנוגע להבדלי המינוחים - עד היום ידעתי שג'ל זה AGM. למה? כי אני לומד מברי סמכא, לפחות כאלו שמוכרים אותם. למשל כשצירפתי את ליוגב בקישור - מצבר AGM של אופטימה משווק כמצבר ג'ל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני לא מאשים אותך :shock:. גם הייבואנים וגם ייצרני המצברים משתמשים בכול מיני מונחים 'ממותגים' שלא תמיד תואמים את המפרט האמיתי של המצבר.

המצברים תוצרת שנפ בקישור שצירפת הם אומנם מצברי AGM אבל תסתכל ותראה שהקטבים של המצבר לא מתאימים להתקנה ברכב וגם המידות שונות מהמצבר לפריוס. אם שנפ היו מייבאים מצבר AGM מתאים לפריוס אז בחיפוש של התאמת מצבר לרכב היית מוצא מצבר AGM.

לחברת אופטימה יש כמה סדרות של מצברים, מצברים להתנעה או מצברים להתנעה ופריקה עמוקה או מצברים שהייעוד שלהם לפריקה עמוקה.

AGM BATTERIES

SPIRALCELL TECHNOLOGY®

SLI/DEEP CYCLE=מצבר התנעה

כנס לאתר של אופטימה ותנסה להבין איזה מצברים מוכר יוגב. אני לא בדקתי באתר של יוגב איזה מצברים הוא מוכר.

אשמח לשמוע את דעתך.

http://www.optimabatteries.com/en-us/technology

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

חיפוש קל בגוגל ובאתר של אופטימה מעלה שאין להם שום קשר למצברי ג'ל (ובעצם מדובר במצברי AGM)

ולמעשה המונח, בהתייחס אליהם, הוטבע בטעות.

בהמשך לכך, נראה שמצברי ג'ל הם בעלי מבנה דומה למצברים רגילים רק בתוספת חומר "ממצק" שהופך את האלקטרוליט לדמוי ג'ל.

זאת ועוד, פרופיל הטעינה שלו שונה ממצברים רגילים/AGM.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

בנוגע להבדלי המינוחים - עד היום ידעתי שג'ל זה AGM. למה? כי אני לומד מברי סמכא, לפחות כאלו שמוכרים אותם. למשל כשצירפתי את ליוגב בקישור - מצבר AGM של אופטימה משווק כמצבר ג'ל.

זה שיוגב הוא ייבואן של מצברים לא הופך אותו באופן אוטומטי לבר סמכא. הייבואנים בדרך כלל מעתיקים את המידע מאתר הייצרן ומתרגמים אותו לשפה העברית ומכאן אולי הטעות.

חברת אופטימה לא מייצרת מצברי ג'ל.

מצברי ג'ל הם בעלי כושר התנעה נמוך בטמפ' נמוכות וגם רגישים לטמפ' גבוהה הקיימת בתא המנוע לכן ייצרני הרכב לא מתקינים מצברי ג'ל בתא המנוע. לדוגמא: הייצרן VAG בכלל לא מתקין מצברי ג'ל לא בתא המנוע ולא בתא המטען.

פורסם (נערך)

בהחלט יותר בר סמכא ממני... לא כן? בכל אופן השרשור נהיה מעניין.

האתר של ליוגב הוא לא אתר מכירה, אפשר כמובן להתעניין בטלפון ולשאול מה יש במלאי (סה"כ החברה היא לציוד חקלאי ופתרונות לתעשייה בעיקר) אבל אני לא רוצה להטריח שם אנשים כשלי עצמי אין צורך.

מצברי יואסה - לא מיובאים מצברים לרכב לארץ. רק לאופנועים.

אם אני הייתי צריך מצבר לפריוס, לאופטימה יש בדיוק את המוצר,בקישור הזה. מסתבר שהוא מהסדרה הצהובה שלהם.

שימו לב לשורה הבאה בתיאור המוצר:

It integrates with the current Toyota OE vent system and does not require special installation

צינורית האיוורור שמרק הזכיר קודם? הנה מצבר חלופי ייעודי שתוכנן להתממשק איתה. במצברים אחרים זה פשוט לא קיים, ובמקום שבמוסכי טויוטה ימכרו מוצר ייעודי, הם קונים מצבר לא מתאים ועושים אילתור.

היבואן של אופטימה הוא טלרון, יבואן ורטה. ראה בלינק הזה מודעת פירסומת

בשנת 2008 הובאו מספר מצומצם של מצברים לבעלי מיאטה MX5 שגם הם צריכים מצבר AGM ברכביהם. ראה בקישור הבא במקרה הזה הובאו מצברים מהסדרה האדומה.

בהמשך למחקר שנפ: אכן לטרויאן (החברה האמריקאית ששנפ מייבאת) יש AGM, אבל אין להם מצברים ייעודיים לרכב. הם עושים לתעשייה ולרכבי גולף/RV וכדומה. לכן אין לשנפ מצבר AGM להציע למי שיש לו פריוס. למען האמת? אני לא אתפלא אם מישהו בטויוטה ישראל שמע שצריך AGM, והתקשר לשנפ להזמין מצבר ג'ל....

כנראה שמה שצריך פותח השרשור לעשות זה ללכת למוסך, להחזיר את המצבר כי הוא לא מתאים לרכב, ולבדוק אם יש אופטימה בארץ שמתאים לפריוס, ולקנות אותו. ועל הדרך רצוי לעדכן את טויוטה העולמית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

פתחים לניקוז אדי גזים הנוצרים בזמן פעולת המצבר קיימים גם במצברים תוצרת וורטא וגם בוש אבל לא בדקתי אם החיבורים מתאימים.

בזמנו נציג שנפ כתב שגם במצברים ללא טיפול תוצרתם קיימים פתחי איוורור בצידי המצבר אבל מנסיוני לא ראיתי הרבה מצברים מסוג זה על המדפים של משווקי המצברים לעומת מצברי וורטא/בוש שזה סטנדרטי אצלם.

הבעיה העיקרית זה המחיר שלפי דעתי רוב האנשים יעדיפו להתקין מצבר שעולה חצי או שליש ממצבר AGM/סיפראלי של אופטימה.

לדעתי ומנסיוני עם מצברים תוצרת וורטא מהסידרה הכחולה הם בהחלט עשויים להיות בחירה טובה כמצבר תחליפי לעומת מצבר תוצרת שנפ למרות שזה מצבר רגיל ללא טיפול. הבעיה שמידות המצבר לא מתאימות אלא אם הייבואן של וורטא ירים את הכפפה ויביא מצבר מתאים בול.

פורסם

אני אולי תמים אבל ממוסך יבואן אני משלם מחיר יקר אבל ההנחה היא שאני מקבל את החלקים האיכותיים ביותר, מסתבר שזה לא ככה!!!

תוכל לעלות תמונה של המצבר שהותקן ברכבך מכול הצדדים ? מעניין אותי אם התקינו את צינורית ניקוז האדים.

• תוכן חדש...