Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב משועבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לקנות רכב שמצא חן בעיניי מאוד ונסגרתי עליו. הסוגיה היחידה - הרכב משועבד לבנק בשל הלוואה עליו.

אני בעיקרון לא שש לשים את כל הכסף על כך שנגיע לדואר ורק "אולי" נוכל להעביר בעלות בשל השעבוד.

ומצד שני, אני גם לא מעוניין להיכנס לעניינים משפטיים דוגמת זיכרון דברים שתוקפם המשפטי מוטל בספק.

קראתי כאן את השרשורים הראשיים בנושא ועדיין אשמח לעצות - איך לעשות, מה לעשות וממה להיזהר.

תודה רבה

Volkswagen :twisted:

זה שאתם נושם, לא אומר שאתה חי...

פורסם

אם אתה לא מוכן להליך בו אתה אמור לתת אמון בבעל הרכב, אז רק אם הבנק יהיה מוכן לשחרר

לאותו אדם את השעבוד עד להעברת הבעלות, תוכל לבצע את התהליך ללא "דאגות".

חבר שמכר רכב ששווה דיי הרבה כסף, וההלוואה עליו היתה בסכום שקצת קשה "לארגן" באופן

מיידי, עשה משהו שאני לא יודע אם כל אחד יכול, אבל הוא ביקש מהקונה להגיע עם צ'ק בנקאי

על הסכום המדוייק של יתרת ההלוואה. הם ניגשו לבנק שלו, הפקידה בדקה שהצ'ק הבנקאי תקין

(התקשרה לבנק והסניף המנפיק). הקונה השאיר את הצ'ק לפקידה, שהתחייבה שלא להפקיד אותו

עד רגע העברת הבעלות. הם חזרו אליה אחרי חצי שעה, והיא הפקידה את הצ'ק לחשבון של המוכר.

אין לי מושג אם זה נוהל תקין או לא, אבל מכיוון שאותו בחור ביחסים מצויינים עם הבנק, ומנהל אצלם

לא מעט עסקים וכסף, אני מניח שהם התגמשו קצת עבורו.

פורסם

אצלי היה גם רכב משועבד,סגרתי את ההלוואה שנותרה,לכן המוכר יכול לקחת הלוואת גישור,ולאחר העברת בעלות עם הכסף שלך להחזיר וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

קניתי לאחרונה רכב משועבד לבנק. הלכתי עם המוכר לסניף הבנק שלו ועשיתי העברת זה"ב מהחשבון שלי לחשבון המוכר. הכסף התעדכן בחשבון המוכר תוך כ 20 דקות. משם הלכנו לסניף הדואר להעברת בעלות, בדואר התברר שלא ניתן להעביר בעלות. סגרתי עם המוכר שהרכב נשאר אצלי עד להעברת הבעלות. המוכר בדק בעמדת רישוי את מצב הרכב והתברר שיש שעבוד למס הכנסה או משהו כזה שבעקבותיו לא ניתן להעביר בעלות. המוכר סידר זאת וביצענו העברת בעלות.

אם לא הייתי סומך על המוכר מלכתחילה לא הייתי קונה ממנו את הרכב. סמכתי עליו גם כשהתגלו בעיות.

עצה שלי, תעשה בדיקה ברשם המשכונות (11 ש"ח) באינטרנט ותבדוק למי הרכב משועבד. תוודא שהאדם שממנו אתה קונה את הרכב הוא אדם שאתה מתחבר אליו ויכול לסמוך עליו, זה הכי חשוב. בקש מהפקיד בבנק אישור על שליחת עדכון הסרת השעבוד למשרד הרישוי ורשם המשכונות. עצה נוספת, בזיכרון הדברים תוסיף סעיף "מה קורה אם לא ניתן לבצע העברת בעלות אחרי מסירת הכסף". אבל הכי חשוב, תסמוך על המוכר קודם.

שים לב שגם אחרי העברת זה"ב לא תמיד מתעדכנים מחשבי משרד הרישוי מיידית. יכול לקחת כמה דקות או כמה שעות.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

אם אתה לא סומך במאה אחוז על המוכר, אז בהמשך למה שציין קודמי, תיגש עם המוכר למשרד הרישוי, תוודא מול הפקיד שם שמלבד השעבוד לבנק אין עוד עיקולים שיימנעו העברת בעלות.

בדיקת משכון לא נותנת פלט לגבי עיקולים.

יכול לקרות מצב שבו לנוכח אי תשלום אגרה כלשהי, נרשם עיקול ולא ניתן להעביר בעלות.

בהתאם לאמור, סדר הפעולות יהיה כדלקמן:

בדיקת משכון - לוודא שיש הלוואה אחת בלבד על הרכב, של הבנק המממן.

מול פקיד במשרד הרישוי - לוודא שאין עיקולים. אם יש, אז שהמוכר ידאג להסיר אותם.

העברת זה"ב בבנק לחיסול ההלוואה והסרת השעבוד של הבנק באופן מיידי.

העברת בעלות בדואר.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...