Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסקה בבית פרטי - מספר שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לקראת בניית בית בקיבוץ בצפון הרחוק(במחיר שפוי לדירה במרכז)

כרגע הנושא שמעסיק אותי הוא נושא החימום. כידוע, ישנם סוגים שונים של חימום הבית.

ברצוני להקים תשתית להסקה מרכזית כאשר בחדר המגורים (סלון ומטבח) יהיה חימום תת-רצפתי ובחדרים יהיה חימום באמצעות רדיאטורים.

כרגע אני מכיר שלוש שיטות לחימום מי ההסקה:

1. חימום באמצעות משאבת חום - מערכת יקרה אך עלות חודשית נמוכה.(ירד מהפרק)

2. חימום באמצעות סולר/נפט - עלות מערכת סבירה ועלות חודשית גבוהה מאוד!(ירד מהפרק)

3. חימום באמצעות גז - יונקרס - עלות מערכת סבירה ועלות חודשית לא ידועה (לא יודע איך לחשב עלות חודשית)

האם מישהו מכיר או שיש לו מערכת הסקה לבית על גז (150 מטר בית)? אשמח לדעת עלות תחזוקה חודשית ועלות הקמה.

האם יש צורך בצובר-גז או ניתן להשתמש בבלוני גז גדולים?

בנוסף,

הגעתי אתר של משרד האנרגיה אשר מספק מחשבון עלות לחימום בית לשימושכם:

http://energy.gov.il/Subjects/EnergyConservation/ECConsumers/Pages/GxmsMniComputeHeatCost.aspx

פורסם

אצלנו יש תנור על נפט. מחמם בטירוף והעלות מעט יותר יקרה ממזגן.

הכלבה לא עוזבת את אזור התנור, וכבונוס אפשר להניח עליו סירים ולבשל:lol:

תמיר.

פורסם

תשקיע הרבה בבידוד חום וקור.

חלונות כפולים מבודדים. אלומיניום מבודד. בידוד קירות תקרה ורצפה.

ציפוי חיוני טוב לשמירה על חום ומניעת יציאה של קור.

תקרות לא גבוהות. ופתחים כניסה ויציאה נגד כיוון הרוח.

ותחסוך ערמות של כסף על חימום וקירור הבית

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעלה את הנושא שוב...

לאחר בירור מסתבר שקיימת אפשרות לחימום תת רצפתי באמצעות משאבת חום.

מישהו מכיר? קיימת חברה שקוראים לה "אקוהיט" מישהו מכיר/ממליץ?

פורסם

היכן הוא "הצפון הרחוק"? אין דין עמק החולה כדין הגליל העליון או רמת הגולן, וצריך להביא בחשבון קיזוז עלויות הקמה מול עלויות אחזקה וכן צפי תקלות ומשמעות תיקונן, אל תשכח שמדובר באינסטלציה נוספת שיכולה להתקלקל ולדרוש פתיחת ריצוף וקירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מעלה את הנושא שוב...

לאחר בירור מסתבר שקיימת אפשרות לחימום תת רצפתי באמצעות משאבת חום.

מישהו מכיר? קיימת חברה שקוראים לה "אקוהיט" מישהו מכיר/ממליץ?

תלוי מהי משאבת החום שאתה רוצה. מה ההספק? איזו חברה? משאבה של מיצובישי היא לא משאבה של אלקטרה. משאבה של דאיקין היא לא משאבה של פוג'יטסו וכן על זה הדרך.

קח בחשבון: פוג'יטסו ודאיקין (וגם מיצובישי) הן הכי טובות. אבל - הן הכי יקרות. אל תתפתה לזבל סיני שרץ בארץ, כי אתה רק תתאכזב.

משאבת חום זבה אומר שיש לך שקט נפשי וחיסכון גדול, אבל לא בטוח שזה שווה את העלויות.

לגבי חימום תת רצפתי - אתה צריך מתקין שיודע באיזה מרחק להתקין את המערכת. כי קרוב מדי יהיה חם מדי, ואז תכבה ותדליק את החימום וזה יהיה לא נוח. רחוק מדי יהיה לא יעיל כי החום ייבלע אל מתחת לריצוף ואז יהיה איבוד אנרגיה מטורף.

היכן הוא "הצפון הרחוק"? אין דין עמק החולה כדין הגליל העליון או רמת הגולן, וצריך להביא בחשבון קיזוז עלויות הקמה מול עלויות אחזקה וכן צפי תקלות ומשמעות תיקונן, אל תשכח שמדובר באינסטלציה נוספת שיכולה להתקלקל ולדרוש פתיחת ריצוף וקירות.

הצנרת של החימום התת רצפתי היא צנרת אלומיניום שמצופה בשכבת גומי ופלסטיק.

לפות"ש: קח בחשבון שיש הסקות ברזל והסקות אלומיניום (הרדיאטורים). אתה צריך לשים לב שהם יהיו מאלומיניום מכיוון שהוא מחמם הרבה יותר מהר. הוא יותר דק ויותר קל מהברזל.

גם ההתקנה של הרדיאטורים צריכה להיעשות במקצועיות, ולא - יהיו נזילות מבין הצלעות. ותאמין לי, זה מאוד מבאס שיש את זה, וזה מאוד מבאס את הטכנאי שצריך להגיע עם צלעות ספייר, מפתח מיוחד וכבד יחסית ואין לו כ"כ איפה לעבוד חוץ מעל הקרמיקה החדשה שאשתך בחרה חודש לפני...

עריכה אחרונה על ידי roeibf

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

~

חימום תת-רצפתי נראה לי קצת אוברקיל לאור הסיכונים הכרוכים בהתקנה לא מקצועית, בכ"ז אתם לא גרים בסקנדינביה.

הבניה החדשה באנגליה בשנים האחרונות עברה לשימוש בצוברי חום חשמליים (Storage Heaters), מעין רדיאטורים מתוחכמים עם בקרה אלקטרונית שמתחממים בלילה כשהתעריף נמוך יותר ואז פולטים בהדרגה את החום במהלך היום עם צריכת חשמל מינימלית. כשזה משולב עם בידוד איכותי, זיגוג כפול, שטיחים מקיר לקיר ודלתות הרמטיות בין החדרים בדירה, זה עובד מעולה.

לא יודע מה מחירי החשמל בארץ ועד כמה זה משתלם, אבל הבנתי שתלות בגז זה לא צעד חכם במיוחד לאור התנהגות ספקי השירות בשנים האחרונות. נראה לי שהנושא לכל הפחות שווה בדיקה, ולו רק בגלל פשטות ההתקנה והאחזקה של מערכת כזאת.

פורסם

יש לנו בבית צנרת לחימום תת רצפתי - מדהים. אתה הולך יחף בבית בשיא החורף.

אגב, אני מכיר מישהו שמוכר את התנור ("המוח") של הצנרת. כמובן על נפט. מומלץ.

פורסם

אם ההתקנה של הצינורות התת רצפתיים היתה טובה ואיכותית, אין סיבה לפיצוצים/נזילות. אם המתקין שבר את הצינור (בדיוק כמו צינור נחושת), אז לא רואים שהוא שבוא כי הוא מכוסה בשתי שכבות גומי. עם הזמן בהתקנה כזו יצוצו לך נזילות שלא תדע שהן משם ואז תצטרך באמת לשבור את הראש.

בתת רצפתי אתה חייב התקנה הכי הכי טובה, מה שאומר שהיא הכי יקרה. כי מספיק חמור אחד שלא שם לב מה הוא עושה והופך אותך למשוגע.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני לא מצליח להבין מה ההצדקה לכל הכאב ראש הזה. בישראל יש בקושי חודשיים של חורף וגם בהם על כל יום גשום יש 4 ימים שמשיים. צריך לשים את העסק בפרופורציה...

• תוכן חדש...