Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עקב המחירים הגבוהים של אגרות הרישוי והביטוח, שקלתי להקפיא רישיון של רכב מסוים, מיושן.

ידוע לי שלחלקכם יש רכבים מיושנים שמחכים לאספנות, אבל האם יש כאן מישהו שמקפיד כל שנה וחצי לעשות לרכב טסט כדי להימנע מבדיקת המעבדה במידה וירצה להפשיר את הרכב לפני הזמן?

באם יש כאן מישהו כזה, אשמח לדעת מה הוא עושה עם עניין פוליסת הביטוח כשהוא מתעתד לעבור את הטסט, כידוע בכדי לעבור טסט חייבים תעודת ביטוח (האם הם בודקים גם צד ג' או רק חובה?)

האם משלמים עבור כל השנה עבור הביטוח? האם יש דבר כזה ביטוח חובה חצי שנתי? (כמו שהאגרה של רכב מיושן היא חצי שנתית)

מהי הדרך הנכונה והזולה לעשות זאת?

אשמח גם לשמוע טיפים איך אתם שומרים על הרכב במצב הקפאה, כמובן שיזוז מדי פעם לפעם ויונע על בסיס שבועי, השאלה לגבי תכיפות טיפולים, ובכללי אשמח לשמוע על טיפים.

יהונתן

פורסם

אתה יכול לעשות ביטוח לשבוע, עולה יותר באופן יחסי לביטוח שנתי.

אם אני זוכר נכון ניתן לעשות רק בפול.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
רכב אספנות פטור מבדיקת מעבדה.

נכון, אך השואל אמר שהוא רוצה להיות "מחוסן" למקרה שירצה להפשיר את הרכב לפני הגיעו ל"אספנות".

וכמה התייחסויות לשאלות המקוריות:

1. לפי התקנות, רכב מיושן חייב בבדיקת מעבדה אם היה שנתיים ויותר ללא רשיון בתוקף - כלומר שנתיים מהרגע שפג תוקף ה"טסט". מכאן שניתן לבצע טסט פעם בשנתיים וחצי (ולא שנה וחצי), ועדיין לשמרו "מוכן להפשרה" ללא בדיקת מעבדה.

2. בטסט אתה מציג רק ביטוח חובה. למרות זאת, בד"כ אינני ממליץ לקחת סיכון ולצאת לכביש ללא ביטוח צד ג' (אם תפגע, בטעות, ב"מרצדס", יהיה לך קשה לעמוד בהוצאות...). תוכל כמובן להגיע לטסט על גרר, ללא יציאה לכביש. אולי שווה...

3. אפשר, כאמור, לעשות ביטוח (יקר, יחסית) לשבוע. לא כל סוכן מוכן לכך. כשהייתי במצבך (שהסתיים אצלי בדיוק לפני שנה....) הייתי רוכש ביטוח לשנה, וכאשר פג תוקף הטסט הייתי מבטלו ומקבל החזר (כמעט..) יחסי. יתכן שהסוכן יבקש התחייבות בכתב כי הרכב אינו בשימוש.

4. כשהייתי במצב של "המתנה לאספנות", הרכב חנה, חלק מהזמן, בחצר סגורה (במקום העבודה). פעם בשבוע/עשרה ימים (לאחר שעות העבודה) הייתי מתניע ונוסע מרחקים קצרים, מוודא שהמנוע הגיע (ופעל) בטמפרטורת העבודה.

5. כדאי להחליף שמן פעם בשנה. אם אתה נוסע מעט מאד - אולי אפשר מעט "למתוח" את מרווחי ההחלפה.

עודד

פורסם

מכאן שניתן לבצע טסט פעם בשנתיים וחצי (ולא שנה וחצי), ועדיין לשמרו "מוכן להפשרה" ללא בדיקת מעבדה.

.

יהונתן

יש לי מספר כלי רכב במצב זה ( מיושן ולא אספנות , בגילאים 19-30)

לנסיוני יש לבצע בפועל את הטסט הרביעי כי רשיון הרכב עבורו הודפס לפני תום השנתיים , בתקופה בה לא נדרשת מעבדה.

גם אני מכנה זאת כל שנה וחצי.

בהחלט לא כל שנתיים וחצי. !!!!!

ביטוח : לשבוע , בפול. תעשה ביטוח לשבועיים , תבצע טסט בתחילת השבועיים ותרענן את הרכב ואת זכרונך לגביו למשך שבועיים בצורה חוקית.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם (נערך)

גם אני מכנה זאת כל שנה וחצי.

"טסט רביעי" (או יותר נכון "אגרה רביעית", אם נספרות האגרות שלאחר הטסט) - משמעותו 3 תקופות של חצי שנה (של רשיון ללא תוקף) לאחר סיום תוקף הטסט האחרון.

מכאן - שגם לשיטתך הטסט יהיה שנתיים לאחר זה הקודם, אך כמובן שזכותך "לכנות זאת" כל שנה וחצי...:lol:

ובכל זאת - התקנה פוטרת מבדיקה עד שנתיים ללא רשיון בתוקף, ומכך אני מסיק כי יחלפו שנתיים וחצי מהטסט הקודם.

ואם אינני טועה - גם יישמתי זאת, ללא צורך בבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי ofurst

עודד

פורסם

בדקתי את היסטורית הטסטים של המכונית שלי, דגם 1984 ("רכב מיושן" בתקופה המתוארת להלן):

- באוקטובר 2008 עברה טסט

- באפריל 2009, עם תום תוקף הטסט, הופקד הרשיון

- במרץ 2011 "הופשר" הרשיון והרכב עבר טסט - ללא צורך בבדיקה נוספת, תוקף עד אוקטובר 2011.

ה"מרווח" בין הטסטים הוא שנתיים וחצי חסר חודש (כדי לא ליפול "על הקשקש").

חשוב, כמובן, להפקיד את הרשיון מיד עם תום תוקפו (ולא קודם...), כדי לחסוך תשלום רטרואקטיבי בעת ה"הפשרה".

עודד

פורסם

עשיתי לא מזמן בדיקת מעבדה מוסמכת לרכב מיושן מודל 1989.העלות של בדיקת המעבדה היתה כ 600 ש"ח ולא היתה כרוכה בעגמת נפש מיוחדת.

מעבר לזה, הרכב עמד כחמש - שש שנים ללא שימוש ועבר טיפול ותיקון מכאני מקיף לפני הבדיקה ( כ 4500 ש"ח). במשרד הרישוי מחקו את כל חובות העבר כשהוצאתי רשיון לקראת הטסט ונשארה רק אגרה אחת לשלם (כ 500 ומשהו ש"ח).

אני חושב שאם סוכמים את הכל + מרכיב ההתעסקות, עדיף להשאיר את הרכב עומד ללא טסט עד ליום שמחליטים להשמיש אותו, מאשר לרוץ כל פעם לטסטים.

נמרוד

פורסם

מעבר לזה, הרכב עמד כחמש - שש שנים ללא שימוש ועבר טיפול ותיקון מכאני מקיף לפני הבדיקה ( כ 4500 ש"ח). במשרד הרישוי מחקו את כל חובות העבר כשהוצאתי רשיון לקראת הטסט ונשארה רק אגרה אחת לשלם (כ 500 ומשהו ש"ח).

נמרוד

מדוע משרד הרישוי מחק את חובות העבר כשהרכב עדיין לא עבר לסטטוס אספנות?

ארז רונן

פורסם

אינני בקיא ב"קשרים" של נמרוד :lol:, אך אם הרשיון מופקד אין צבירת חובות.

ואכן - יתכן שאנחנו מפחדים יתר על המידה מ"בדיקת מעבדה מוסמכת". כנראה שזה לא כל כך נורא...

עודד

פורסם

לנמרוד אין שום "קשרים", לפחות לא כאלה.

יש תקנה, שאיני יכול כרגע להביא לה אסמכתא, שאומרת שאם הרכב לא היה בשימוש מעל שנתיים, אין צבירת אגרות.

שמעתי את זה לראשונה בהרצאה של בלהה טל ז"ל במסגרת משהו שארגן המועדון לפני כמה שנים, וראיתי את זה מתבצע בפועל ע"י גנאדי במשרד הרישוי.

כשאתה בא להוציא רשיון לרכב כזה, אתה מקבל בהתחלה תדפיס רשיון עם צבירה של כל האגרות. אומרים לפקידה שהרכב ללא רישוי מעל שנתיים ואז היא אומרת "לא שמתי לב" מבטלת את החובות, ומוציאה תדפיס חדש עם אגרה אחת בלבד.

נמרוד

פורסם

בהמשך לשאלה של יוני, מה עדיף ברכב באחסון/שימור שנוסע כמו שצויין לעיל, פעם בשבוע שבועיים מרחק קצר, מיכל דלק מלא או רבע מלא?

רכב כזה צורך מעט מאוד דלק שכן הנסיעה נמוכה מאוד.

מיכל מלא-דלק ישן.

מיכל ריק-התעבות מים, מיכל פלסטי יושפע לרעה? מיכל מתכת עלול להחליד?

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

סיפור מעניין בקשר לבדיקת מעבדה לרכב שלא עבר טסט יותר משנתיים.

אחרי ששיפצתי את הסוזוקי RV50 שלי, שלא עבר טסט יותר מ-10 שנים ורישיונותיו לא הופקדו, קיבלתי רישיון חדש ממשרד הרישוי בו היה רשום כי הרכב חייב בבדיקת מעבדה. הייתי בשלוחת הטכניון בנתניה, המהנדס שהיה שם בדק את האופנוע בדיקה שטחית למדי, מה שעניין אותו זה מספר המנוע ומספר השלדה, אח"כ הלכנו למשרדו ושם הדפיס דו"ח על נייר של הטכניון, ולא שכח לקחת 400 ש"ח. את הדו"ח הכניס למעטפה יפה. שמח וטוב לב נסעתי למכון הרישוי לעבור את הטסט. החזקתי את המעטפה בידי, ניגשתי למשרד הרישום, נתתי את רישיון הרכב וביטוח, ולא ביקשו ממני את הבדיקה. אח"כ הלכתי לאחד הבוחנים, מה שעניין אותו זה מספר המנוע ומספר השלדה, וגם הוא לא ביקש את בדיקת הטכניון. אח"כ הלכתי למשרד סיום הבדיקה, שילמתי וקיבלתי מדבקה וחותמת על הרישיון וגם שם לא ביקשו ממני את הבדיקה...

ומאז אני מעביר את הסוזוקי טסט פעם בשנה, אחרי שנסעתי איתו במשך השנה בערך 200 ק"מ...

• תוכן חדש...