Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע ברשותי טויוטה קורולה GLI אוטו' שנת 2003 (עם 126,000 ק"מ) אני מטפל בה כמו שצריך ושומר עליה (חוץ מכמה סטיקרים שהדבקתי עליה אבל שטויות להוריד את זה עם ג'ילדה וטיפה סבון)

בקיצור ההתלבטות היא כזאת-

לאבא שלי יש טויוטה אוונסיס 2007 עם קילומטראג' גבוה (באיזור ה240 אלף קילומטר), שהמחירון שלה כיום עומד על איזור ה 45 אלף שקל (הקורולה שלי באיזור ה32 אלף שקל).

אבא שלי מעוניין להחליף את הרכב ובמשך התקופה האחרונה שבה הוא מנסה למכור את הרכב הוא גילה שאין אף בנאדם/סוכנות בארץ שמוכנה לשלם לו עליה יותר מ25,000 שקל.

אז הוא הציע לי, אם אני מעוניין, למכור את הרכב שלי בכמה שאני יצליח להוציא ממנו (יש לו באמפרים חדשים, עשיתי לו תיקוני צבע, הרגע עבר טסט, עוד שניה טיפול 130.000, השחרה לחלונות, מערכת משוגעת, נקיה יפה ובלי תאונות ועוד משהו חשוב- כל הטיפולים במ.ת.מ מוטורס חיפה) - ולשלם לו 25 אלף על האוונסיס. זאת אומרת שאני מחליף את הקורולה באוונסיס ועוד אולי עושה קצת רווח.

מה אתם אומרים על אוונסיס 2007 מול קורולה 2003?

ממש אשמח לתגובה מפורטת אולי מאנשים עם קצת ניסיון עם הרכבים הללו.

אה כן, ואני ילד בן 21 לא מבין יותר מידי אז תנסו להסביר לי בעברית.. חח תודה רבה מראש לעוזרים !!!

פורסם

לפי דעתי:

אני עברתי עם רכב שני במשפחה מקורולה לאוונסיס.

רכב אחר במשמעות של חזק יותר מרווח יותר נוח יותר ולזכותו יאמר ביטוחים וטיפולים דיי זהה לקורולה מבחינת הוצאות כספיות.

אם הרכב נהג יחיד מטופל לפי הספר. נראה טוב ולא מוזנח. החלפה עם שלך ועוד לעשות רווח. ברווח הייתי משקיע ביישור קו לאוונסיס.

אני הייתי הולך על זה. הקילומטראז אומנם גבוהה אבל זה מנוע 2000 חזק ששורד ובעיות חשמל/גיר בטויוטה לא קיים. בגלל זה הייתי מסתכל על הצד הקוסמטי יותר.

אני הייתי אומר תתחדש ותהנה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כן בעיות חשמל וגיר בטויוטה לא קיים. הלו, מדובר ברכב בן 8 שעשה כל שנה 30 אלף ק"מ, לא ברכב שישב בחניה ועשה 10 אלף ק"מ בשנה. לרכב יש בלאי, לא משנה לאיזה רכב באיזשהו שלב הגיר יציג בלאי, תפסיק להיות כזה פריק של יפניות ולהציג אותן כאילו מעולם הן לא יתקלקלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת שזו דילמה לא פשוטה.

קורולה יותר ישנה שנסעה פחות, או אוונסיס יותר חדשה שנסעה יותר.

אני מניח שעלויות התחזוקה של הקורולה יהיו זולות יותר. גם בגלל שנסעה פחות וגם בגלל שזה רכב שקל יותר להשיג לו חלפים והם מתומחרים לרכב משפחתי ולא מנהלים. וגם דלק.

גם יהיה יותר קל למכור את הקורולה במחיר שקרוב למחירון כי היא עם מעט ק"מ ובכלל קשה למכור רכבי מנהלים.

מנגד ההחלפה יכולה להכניס לך קצת כסף.

בקיצור ההיבטים הכלכליים הם ספקולציה לא מבוססת. הייתי מקבל החלטה על בסיס איזה רכב יותר מתאים לך וכיף לך לנהוג בו.

פורסם

דבר ראשון - תודה רבה לכל העונים! ולעניינינו,

ה"רווח" שאני אולי אעשה כנראה יילך ישר ל"שיפצורים" לרכב החדש... (תיקוני צבע, התקנה של מערכת, ניקוי פנסים וכו וכו)

אז אני לא אעשה טרייד אין שכזה כדי לעשות רווח. אני עוד לא איש מכירות.

אבל עדיין יש לי כמה שאלות-

עד כמה יקר האחזקה של "רכב מנהלים" מול "משפחתית"?

ולאנשים שנוסעים/נסעו על אוונסיס- יש לה איזה שהם חסרונות משמעותיים ?(מעבר למציאת חניה מן הסתם ).

עוד שאלה- נניח שאני כן אחליף את הרכב. עד כמה אני צריך לחשוש ממנוע של טויוטה שעבר 240k?

פורסם

אני לא בטוח מה הייתי עושה..

240 אלף זה לא מעט.

בגדול - אם אתה נוסע מעט - זאת יכולה להיות אופציה, אחרת הייתי מוכר את האונסיס בכמה שיציעו וזהו

פורסם

זאת הדילמה. אני הולך לנסוע לא מעט על הרכב ואני ממש מפחד מערך השוק שלו בעוד שנתיים-שלוש עם עוד 40-50k ק"מ

פורסם

אני לא הייתי קונה.

למרות שזה מעבר קלאסי מקורולה לאוונסיס קצת יותר חדשה.

חבר היה נעול על לקסוס 2007 עם 210,000 ק"מ. בסוף מצא 2007 עם 110,000 ק"מ ב-10,000 ש"ח יותר.

לדעתי עשה בשכל.

אני מאמין שאפשר למצוא אוונסיס שמורה עם 150,000 ק"מ או פחות ב-35,000 ש"ח בערך.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

לא רוצה לקלקל לך, אבל מקורולה 2003, אחרי שתוריד 25,000 ש"ח לא תישאר ברווח. לא תקבל עליה יותר מ 20,000 ש"ח.

לשאלתך, האם כדאי לעבור לאוונסיס ? התשובה תלויה באופי הנסועה שלך עירוני או בינעירוני.

לדעתי אם עיקר הנסועה שלך בינעירונית שווה לך לעבור לאוונסיס, רכב הרבה יותר מפנק וגם אם עלות האחזקה תהיה קצת יקרה יותר, עדיין זה כדאי.

בנוסף, אתה מסתכל על שנתון וק"מ ומתעלם ממצב הרכבים שזה הקבה יותר חשוב, תשב בשני הרכבים ותראה איזה מהם שמור טוב יותר ואיזה מהם נוח יותר ואם אתה מכיר את הרכבים איזה מהם במצב מכאני טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...