Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח ללמוד משהו, שאין לי מושג לגביו.

הרבה פעמים אני רואה אנשים אשר יושבים קרוב, אבל ממש קרוב להגה.

או לחילופין, כאשר אדם בעל גדל גוף, אשר ביטנו קרובה להגה.

כיצד ניתן לדעת מה קורה לכרית אוויר?.

האדם אשר יושב קרוב להגה, הוא לא יקבל את כרית האוויר לאחר ניפוחה המלא, כי אם הפיצוץ והניפוח יקרה בתוך פניו.

מישהו יודע משהו?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אתה לא תאמין כמה מהר כרית אוויר נפתחת לנפח מלא.

שים לב שהכרית כבר בנפח מלא לפני שהנהג אפילו זז. הכוחות הפיזיקליים עוד לא הגיעו לנהג, אבל כן הגיעו לחיישן של הכרית אוויר, והסיגנל מהחיישן כבר הגיע לכרית. הניפוח שלה פשוט מהיר בטרוף.

כל עוד הנהג לא יושב בחלל שהכרית עצמה תתפוס, הוא יהיה בסדר. רק אם הוא כן יושב עד-כדי-כך קרוב, הכרית תאבד יעילות חלקית, כי גופו עצמו יחסום את היכולת שלה להתנפח עד הסוף.

כמו כן, תנוחת ישיבה נכונה היא חיונית לבטיחות במקרה של תאונה.

פורסם

אנשים עם כרס לרוב לא נמצאים בבעיה קשה מאחר וכיוון פתיחת הכרית הוא בזוית מאחר והיא נועדה להגן על הראש והחזה - לא על הבטן. לגבי אנשים שיושבים ממש קרוב: במרחק של 25 סנטימטר ופחות בין עצם החזה (סטרנום) למרכז טבור ההגה יש סיכון גבוה לפגיעה מכרית האוויר.

צריך לזכור שגם עם חגורות הגוף זז (אפילו עם רתמות מירוצים) ואז יש לך התנגשות חזיתית בין הגוף עם התנופה שלו, מול כרית האוויר שנפתחת במהירות של קצת יותר מ-325 קילומטרים לשעה. הסיכוי לפגיעה קטלנית בשל הכרית הוא גבוה.

ברכבים אמריקניים נפח הכרית לפעמים כמעט כפול (התאמה לאחוזי החגירה הנמוכים בחלק ממדינות ארצות הברית) ושם הסיכון גבוה יותר. כיום הטכנולוגיה מפותחת יותר וכוללת גם מספר עוצמות פתיחה בהתאם לעוצמת הפגיעה וגם לחגירת חגורות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכרית אוויר נפתחת עד הסוף בכל מקרה. כשזה קרה לי והיד שלי הייתה בדרכה של כרית האויר, היא פשוט נפתחה בעוצמה והפתיחה המהירה של הכרית חרכה לי את העור בחלק החיצוני של היד (צלקת שנשארה לי מהחוויה מוסתרת על ידי רצועת השעון) וגרמה לכוויות בדרגה ב' וא' מסביב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אז בעצם, אנשים נמוכים או אנשים שיושבים קרוב להגה, זה מתכון לבעיה.

אם ניקח לדוגמא את התמונה שאני מצרף, אז הגב' עלולה לחטוף את פיצוץ הכרית, ישר לתוך החזה וגם הפנים.

במצב כזה, עלול להיגרם מכה לפנים או שבר אף, עקב הפיצוץ.

P1010076_g.jpg

פרנקופיל מושבע!

פורסם
יש כ"כ הרבה wrong בדרך שהיא יושבת...

כן...היא לא במטבח.

פורסם
כן...היא לא במטבח.

לא יפה

אבל אין ספק שישיבה כל כך קרובה להגה גם משדרת חוסר ביטחון וגם לא תורמת לשליטה ברכב

פורסם

אם ניקח לדוגמא את התמונה שאני מצרף, אז הגב' עלולה לחטוף את פיצוץ הכרית, ישר לתוך החזה וגם הפנים.

במצב כזה, עלול להיגרם מכה לפנים או שבר אף, עקב הפיצוץ.

[ATTACH=CONFIG]408583[/ATTACH]

אתה ממעיט בעוצמת הפגיעה של כרית אוויר. נניח התנגשות במהירות ארבעים קילומטרים לשעה. גוף הנהגת נע קדימה במהירות של נגיד שלושים קמ"ש (אזורי קריסה...), כרית האוויר נפתחת במהירות של 325 קמ"ש. כלומר, פגיעה בעוצמה של כמעט 360 קמ"ש! תחשוב על עצם סטרנום שבורה, צלעות שבורות שיכולות לנקב ריאה, אפשרות לחבלות בלב, ודברים בסגנון הזה...

לכך צריך להוסיף שישיבה כזו מובילה להתעייפות מהירה, כאבי גב, הירדמות כפות רגליים (בגלל זווית העקב), יכולת מוגבלת לסיבוב ההגה כי הגו מפריע למרפקים, וכן הלאה. עם זאת, אני חייב לציין שישיבה אופקית ורחוקה מההגה בעייתית אף יותר כי בה נפגעת השליטה ברכב משמעותית וגם יעילות חגורת הבטיחות קטנה מאוד.

פורסם

במצב כזה הקצב שבו הנהגת תוכל לסובב את ההגה איטי יותר מפי2, קלומר - סיבוב של 180 מעלות בהגה יקח לה יותר מדי זמן, ויישור של ההגה עוד יותר, הנהגת הזו אינה נהגת, היא נוסעת - וזמנה קצוב!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
צריך לזכור שגם עם חגורות הגוף זז (אפילו עם רתמות מירוצים) ואז יש לך התנגשות חזיתית בין הגוף עם התנופה שלו, מול כרית האוויר שנפתחת במהירות של קצת יותר מ-325 קילומטרים לשעה. הסיכוי לפגיעה קטלנית בשל הכרית הוא גבוה.

תרשה לי לחלוק עליך,

תסתכל על הסרטון הזה:

ועכשיו תחזור לסרטון של הקיה החדישה, רואה את ההבדלים?

פעם הכרית הייתה "פוגשת" את הנהג בזמן שהיא מתנפחת, היום, הנהג "פוגש" את הכרית כשהיא כבר מנופחת.

פורסם

מה שאמרתי נכון כשהגוף קרוב מאוד לכרית או לא רתום כפי שצריך: חגורה רפויה, מושב שוכב. אם הגוף רתום כנדרש, תזמון פתיחת כרית האוויר מקדים מעט את תזמון הידוק החגורות (על ידי מנגנון קדם-מותחן) כך שהנהג אמנם יפגע בכרית אחרי שהיא פתוחה. כשהנהג קרוב הוא יפגע בה בזמן ההתנפחות!

פורסם
במצב כזה הקצב שבו הנהגת תוכל לסובב את ההגה איטי יותר מפי2, קלומר - סיבוב של 180 מעלות בהגה יקח לה יותר מדי זמן, ויישור של ההגה עוד יותר, הנהגת הזו אינה נהגת, היא נוסעת - וזמנה קצוב!

לצערי אתה צודק לחלוטין, ויוצא לי לבלות הרבה מאוד בכביש ולצערי יוצא לי לראות יותר מידי נשים נוהגות כך, כנראה בגלל הגובה.

האחרונה שראיתי נהגה על גולף gti.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אכן נשים נוהגות כך - מה לעשות, אם הרגליים והידיים לא מספיק ארוכות צריך להתקרב להגה ולדוושות. אבל הנהגת בתגובה 9 גם השעינה את גב המושב לאחור במידה לא סבירה. את בעיית הקרבה להגה אני מכיר היטב - אשתי קטנת קומה מאד - אבל יושבת עם מסעד זקוף שנותן גם תמיכה יותר טובה (כולל בעת תאונה) וגם מאפשר לה שדה ראיה מיטבי לגובהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...