Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדל העיקרי בין מגברי מונובלוק שהם CLASS D או CLASS AB? אם נניח שהמטרה היא "לרחם" כמה שיותר על מערכת החשמל (כלומר לא להעמיס עליה) וגם למטרות SQ

פורסם

מגברים בטופולוגיה קלאס D הם קטנים יותר נצילים יותר ולכן מספקים הספק גבוהה יותר תחת מתח נתון ביחס למגברים בטופולוגיה קלאס AB.

גם למטרות SQ במערכות ברמה הגבוהה ביותר אין מניעה להשתמש במגברי מונובלוק בטופולוגיה קלאס D.

מעבר לכך איכות היצור היא הגורם המשמעותי יותר שכן מגבר של Crunch לא יהיה זהה באיכותו למגבר של ZED Audio.

פורסם
מגברים בטופולוגיה קלאס D הם קטנים יותר נצילים יותר ולכן מספקים הספק גבוהה יותר תחת מתח נתון ביחס למגברים בטופולוגיה קלאס AB.

גם למטרות SQ במערכות ברמה הגבוהה ביותר אין מניעה להשתמש במגברי מונובלוק בטופולוגיה קלאס D.

מעבר לכך איכות היצור היא הגורם המשמעותי יותר שכן מגבר של Crunch לא יהיה זהה באיכותו למגבר של ZED Audio.

מאיזה בחינה איכות? מבחינת אמינות וואטים? כלומר אם מונו נניח של JL טוען שהוא 500 וואט, מול מונו של רוקפורד שהוא 400? (ששתיהם טוענים שהם 500)

פורסם

הספק ,אמינות, ושליטה על האלמנט.

מעבר לכך ככול שהאלמנט המוגבר הוא ברמה גבוהה יותר כך ההבדלים בין מגבר בסיסי למגבר איכותי יהיו גלויים יותר.

אם כי כאשר מדובר בסאבים קח בחשבון שהתוצאה הסופית תלויה הרבה יותר במשתנים אחרים כגון

כיוונים ,סוג התיבה ואקוסטיקה של הרכב.

פורסם

דברים שצריך לקחת בחשבון הוא שאנחנו נותים לעשות סלט שלם מנתונים וליצור מהם אגדות ומיתוסים.

אם תריץ כאן חיפוש אתה תראה הרבה פעמים את הטענה שמונו קלאס AB איכותי יותר בהבדל שמיע מאשר מונובלוק קלאס D - אתה תראה כמה דוגמאות כאלה עם מגברים מסדרת האולטימייט של DLS ומגברים מהסדרות הגבוהות יותר של ג'נסיס

ההבדלים בקלאס הם בעיקר בזמינות של המגבר להעביר את האות או לתת מענה

מגבר מקלאס AB מגביר צד אחד של גל הקול ובצד השני שלו הוא כבוי באותו הזמן והוא עושה מיתוג בין שניהם.

מגבר מקלאס D עושה מיתוג ON\OFF על שני צידי הגל ולכן בעצם הוא עובד\צורך פחות אנרגיה מאשר מגבר בקלאס A\B

הבעיות בהבדלים בין שני הקלאסים המאג'וריים האלו ( היום יש הרבה יותר קלאסים שהם סוגי ביניים - תבדוק למשל באיזה קלאס עובדים מגברים של ARC אודיו היום) באות לידי ביטוי בעיקר בנתון אחוזי העיוות - למגברי קלאס D קלאסיים יש אחוז עיוות גבוה יותר.

אבל סאב וופר כאמור - יכול לספוג אחוז עיוות הרבה יותר גבוה מאשר רמקולים כמו מידבאסים שלא לדבר על טוויטרים - הרבה יותר, לפני שזה נהיה שמיע ובגלל זה מגברי קלאס D עושים את העבודה היטב על סאב וופרים.

יכול להיות שהיו כאן מקרים שהשוו מגבר קלאס AB למגבר קלאס D ואמרו שהוא איכותי יותר באופן שמיע מאשר מגבר קלאס D בהספק מקביל - אבל אני יותר מבטוח שאף אחד לא טרח לבדוק שם את נתון הדאמפינג פקטור וכמה אחוזי עיוות בפועל יצאו מכל אחד מהמגברים - אני די בטוח שההבדלים העיקריים שם בכלל לא נבעו מהקלאס של המגבר.

תוסיף לזה היום מגברי קלאס D מודרניים יותר עם מהירויות מיתוג סופר מהירות ודאמפינג פקטור מטורף - אין שום סיבה להשאר בOLD SCHOOL.

לדוגמא - הלוויתן בחתימה שלי - זה מגבר שנותן לך בגישור לזוג ערוצים 400 וואט (הוא נותן "קצת" יותר בפועל) ב4 אוהם, יש לו אחוז עיוות נמוך יחסית גם בגישור ודאמפינג פקטור אמיתי והזוי של למעלה מ40 (בגישור!) בתדר 20 הרץ!!!

בחיים האמיתיים הוא מוציא לי אחוז עיוות שמיע בשלב שלצערי מצטייר לי כמוקדם מידי (או שהוא פשוט לא מספיק חזק בשביל להוציא מהסאב וופר שלי את התוצאה שאני באמת רוצה או לסירוגין - נתקלתי במגבלת הסאבוופר והתיבה שלו לנגן ללא עיוות).

מקווה שזה קצת עוזר בלהכנס לפרופורציות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טל :-P - מה שלומך!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...