Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמאי לפניך? (מודעה חשודה).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודעה על רכב מ-2010 רכב עם 20k קילומטרים. בשיחה עם המפרסם הסיפור הוא על אדם זקן שנהג ברכב כשנה ואחר כך ירד מהכביש עקב בעיות בריאות. המפרסם הוא חבר המשפחה ו המחיר המבוקש הוא מחירון.

עד כמה הסיפור נשמע חשוד?

מה ניתן לעשות להקטנת הסיכון?

פורסם

יש כ"כ הרבה היצע שמה שנשמע לי חשוד אני ישר עובר הלאה. אגב מניסיון שלי 90% מאלה שמסתירים את הלוחית רישוי בתמונות סוחרים שמפחדים שתברר היסטוריית רכב ועליהם הייתי מדלג ישר. שוב, מניסיון שלי.

פורסם

אני לא סוחר אבל גם אני, כשאני מפרסם מודעה ביד 2, "עורך" את המספר (פעם שאל אותי מתעניין, למה המספרים מאחורה ומקדימה שונים. שאלתי אותו אם המספרים 22-222-22 ו- 55-555-55 לא נראים לו חשודים).

בקש לראות רשיון רכב ובדוק מי הבעלים הרשום. קל מאוד לבדוק את הסיפור.

:turn-l:
פורסם

מודעות חשודות, נושא שקרוב לליבי. תרשה לי לענות לך באופן כללי וגם ספציפי למקרה הזה:

בתור אחד שחיפש הרבה זמן רכב, והתקשר להרבה מוכרים, אני יכול להגיד לך שלא צריך לפסול כמעט כלום מראש, והכל ניתן לברר בשיחת טלפון בטון נעים.

למה לא לפסול? כי עכשיו שההיצע גדול, אנחנו נחשפים יותר לכל מיני מקרי קצה שפעם היו נמכרים ישר מפה לאוזן, אבל היום מגיעים ללוחות. בנוסף, אנשים עושים שטויות עם הנכסים שלהם כל הזמן. אומרים "לא שווה לי למכור" שומרים בלי להשתמש, ורק מוכרים בהרבה פחות בסוף. אני אוסף את הסיפורים האלה.

חבל להתחיל להיות חושחש הבלש ולנסות לייחס משמעות לזה שהרכב מצולם רק תמונה אחת מרחוק על הרחוב, או שהלוחית מצונזרת, או שאין יותר מידי פרטים וניסוח. כל דבר כזה יכול להיות לפה ולשם, הכי טוב שיחת טלפון.

בשיחת טלפון, ברגע שאתה מתחיל לשאול דברים (שוב, בטון נעים) כמו האם מדובר בסוחר, או כמה זמן הרכב עמד ללא תזוזה, אגרות שלא שולמו וכו' (במקרה הזה), מוכר רמאי ישר ינפנף ואתך ויגיד לך שאתה לא רציני ויש לו100 פניות ביום. מוכר שרק מנסה להסתיר, יתחיל בטוב ויתעצבן כמה שאתה יותר קרוב לבעיתייות שהוא מנסה להסתיר. מוכר שאין לו מה להסתיר, הוא מבין את הנקודת מבט שלך שאתה שואל כמה פרטים חשובים לפני שאתה מגיע לראות את הרכב, ואין סיבה שבעולם שהוא לא יענה לך על דברים עיקריים שהוא בעצמו היה רוצה לדעת. זה בסך הכל 4-5 שאלות, ואת השאר אפשר להשלים בפגישה.

ברמת העקרון, אני אישית רואה בקניית רכב שמעביר הבעלות אינו הבעלים הרשום, סיכון גדול. בשבילי, אם אין שום דרך ליצור קשר כלשהו עם בעל הרכב האמיתי, אני אוותר. מקרה כזה כמו שאתה מתאר, שבעל הרכב הוא זקן חולה, זאת הנורה האדומה הכי בוהקת שאני יכול לחשוב עליה. גם אני שכרתי דירה מזקן חולה שחבר של הבן טיפל בהכל, אבל במעמד חתימה נסענו לזקן הביתה ופגשתי אותו!

מבחינתי, אם אין אפשרות ליצור קשר אמין עם בעל הרכב, זה לא שווה את הסיכון. מוכר אמין רק מחפש להקל עליך ולהראות שהוא דובר אמת ושזאת קנייה טובה.

אני בטוח שכבר קראת פה בשרשורים הדביקים מה צריך לבדוק לפני שאתה לוקח רכב לבדיקה, אין צורך שאני אכתוב פה סתם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...