Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפי כשבוע כחלק מביצוע טיימינג החלפתי גם משאבת מים. לאחר מכן נסעתי עם הרכב מספר פעמים והוא התחמם כמו שצריך - חום מנוע עמד על 80-90 ועולה לפעמים מעל 90 ואח"כ יורד למטה.

היום נסעתי בגשם בבין עירוני ולקח לרכב להתחמם המון זמן, רוב הזמן החום עמד על 65-70 מעלות (נבדק גם עם סורק בזמן אמת), ורק כאשר האטתי (פקק) החום התחיל לטפס על עבר ה75 מעלות, כשלאחר מכן כשהפקק השתחרר החום שוב פעם צנח על עבר 65 מעלות. רק כאשר נכנסתי לתוך העיר (לאחר כ20 דק' מהתנעת הרכב) החום התחיל לטפס לאזור הנורמלי של 85 מעלות.

נסעתי ללא מזגן (אשר אוטומטית מפעיל את הוונטה), אבל עם מפוח וחימום (קשור להורדת הטמפ'?).

אני מכיר את התנהגות מחוג החום ב206 ויודע שהוא לא עומד קבוע במקום, אבל בכל זאת האם הטמפ' הנ"ל נורמלית?

תרמוסטט נתקע במצב פתוח?

הרכב הוא 206 1600.

ROOONEEYY

פורסם

תודה. עוד שאלה: האם בדגם הנ"ל יש צורך לנקז אוויר בעת החלפת מים? אם כן היכן נמצאים פקקי הניקוז? כמו כן, מישהו יודע את טמפ הפתיחה והסגירה של התרמוסטט?

ROOONEEYY

פורסם

טמפ' פתיחה 89 מעלות. יש טרמוסטטים תחליפיים שטמפ' הפתיחה שלהם היא 83 מעלות.

ניקוז אויר - בפלאנג' מאחורי הטרמוסטט ועל הצינור העליון שיוצא מהרדיאטור חימום הפנימי על קיר האש.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

יש סיכוי שהתופעה קורית מכיוון שלא בוצע ניקוז אוויר לאחר החלפת משאבת המים?

(המכונאי טען שבדגם הנ"ל אין צורך לנקז אוויר מכיוון שיש צינור עודפים מהמיכל וכך האוויר מתנקז).

ROOONEEYY

פורסם

גם אני נתקל באותה התופעה בזמן האחרון.

הנ"ל קורה כשקר מאוד בחוץ ( ~10 מעלות) ואני נוסעה בכביש בין עירוני.

קרה גם בחורף שעבר, בנסיעות לילות עם טמפ' סביב האפס לרכב לקח הרבה מאוד זמן להגיע לטמפ' עבודה.

במוסך טענו כי הנ"ל נגרם בגלל הטמפ' החיצונית הנמוכה והשילוב של המהירות הגבוהה (אוויר קר שזורם במהירות גבוהה ונכנס דרך הגריל הקידמי..).

יש הגיון בהסבר, אבל משום מה קשה לי מאוד להאמין שהנ"ל מקרר את המנוע בכזאת יעילות.

אשמח עם תעדכן.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

אם אתה רוצה יש לי טרמוסטט מקורי חדש בשקית שאמור להתאים לך.

פורסם

עשיתי עוד בדיקה, הטמפ' בצינור שיוצא מהתרמוסטט ומוביל לרדיאטור זהה לטמפ' של צינור הריאטור התחתון, הכל מוביל לכך שזה תרמוסטט.

יוחלף השבוע או בשבוע הבא. עדכונים בהמשך...

ROOONEEYY

פורסם

עדכון: היום החלפתי לתרמוסטט מקורי, כצפוי התרמוסטט הישן היה פתוח חלקית כבר בטמפ' החדר.

מאז ההחלפה הטמפ' נעה סביב ה 90 מעלות והרכב חזר להתחמם כראוי.

ROOONEEYY

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...