Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אשמח לעזרתכם, לרשותי עומדות מס' אופציות לבחירה:

I35

Ford Focus

Mazda 2

Chevrolette cruze

כולן 1.6 (חוץ מהמאזדה)

מצד אחד קורץ לי האבזור של היונדאי אך הבנתי שמרגישה עצלה בהאצות, האם זה נכון ?

מצד שני, משהו בפוקוס קורץ לי.. הבנתי שמרגישה חזקה אך הבנתי שצפופה ולא נוחה, האם נכון ?

מצד שלישי, השברולט גם קורצת לי אך הבנתי שמדובר בדגם בעייתי.

אשמח לעזרה \ הכוונה.

בעיקרון, מה שחשוב לי שהרכב יהיה מהנה לנהיגה, כיפי ושלא ירגיש חלש כ"כ ותא נוסעים נעים לעין.

תודה לעוזרים.

נ.ב.

ידוע מתי יגיעו דגמי היונדאי \ פוקוס ש ל2015 והאם יהיה שינוי כלשהו ?

נ.ב. 2

הפוקוס חזקה יותר מהI35 למרות שלI35 יש יותר כ"ס ושוקלת פחות ?

פורסם

מהנה לנהיגה זה סובייקטיבי. מכולן הייתי בחור ביונדאי.

היא לא המהירה ביותר וגם לא החזקה ביותר אבל עושה את העבודה בשקט.

מעניין שהציעו לך מזדה 2 ולא 3.

ולך תעשה נסיעת מבחן ותבדוק מה מהנה יותר.

פורסם

נעבור דגם דגם -

ה-i35 עברה לאחרונה מתיחת פנים אבל היא בדמי ימיה. היא מאובזרת מאוד, אבל הנאה מנהיגה היא ממנה והלאה. מבין כל הרכבים שציינת היא דווקא כן אחת מהזריזות, בוודאי זריזה ממאזדה 3 עם מנוע 1.5 ליטר, שזאת מכונית עגלתית למדי.

פורד פוקוס - מתיחת הפנים של הפוקוס לשנת 2015 כבר הוצגה, חיפוש זריז בגוגל יוביל אותך לרשימת שינויים ושלל תמונות. השינוי העיקרי בהיבט הישראלי יהיה החלפת הגיר כפול המצמדים המאוד לא מוצלח בגיר אוטומטי רגיל. תחילת שיווק - ברגע שיצליחו להיפטר מהמלאי של הפוקוסים מהצורה הנוכחית.

הפוקוס מהנה לנהיגה אבל היא לא כל כך חזקה והגיר שלה עלול להוציא לך את החשק לנסוע באוטו כשהוא ישתגע. אכן כמו שכתבת זאת מכונית צפופה למדי, גם במושב הקדמי וגם באחורי.

מאזדה 3 (אני מניח שהתכוונת ל-3 ולא ל-2, אם זה 2 אז תבטל אותה מראש כי היא ממש מיושנת ולא רלוונטית) מאובזרת מאוד, כיפית לנהיגה אבל איטית.

שברולט קרוז חצי דרגה למטה. זה אחלה מבחינת שווי שימוש אבל פחות נחמד במגרש החניה של החברה. חוץ מזה, המכונית קצת מיושנת ובגרסת ה-1.6 ליטר גם כן עגלתית. אם מדובר ב-1.4 טורבו אז לפחות הביצועים יהיו טובים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Tzvika-Pick היקר,

תודה רבה על תגובתך המנומקת.

קודם כל, אכן מדובר במאזדה 2 ומקריאה קלילה בפורום אני מבין שהCRUZE לא מהנה כ"כ.

זה משאיר אותי עם 2 רכבים, הI35 וה-FOCUS.

קראתי כאן (לגבי הפוקוס 2015):

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1532/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2015--%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%9D

אצטט רק את הרלוונטי:

מנוע ה-1.6 ליטר (לא טורבו) 125 כוחות סוס שמשווק בישראל יישאר ככל הנראה ללא שינוי וימשיך להיות מיוצר בשידוך לתיבת הילוכים ידנית או רובוטית כפולת מצמדים (PowerShift). מנוע ה-1.0 ליטר 125 כוחות סוס ושתי הגרסאות של מנוע ה-1.5 ליטר יקבלו גם הן אופציה לתיבת ההילוכים הרובוטית בהמשך השנה.

האם משהו השתנה מאז נכתבה הכתבה בנוגע לגיר הרובוטי ?

היום בבוקר נסעתי 5 דק' על הפוקוס של חבר מהעבודה בעיקר על מצב "S" ולא בפקקים אלא במקום יחסית פתוח, יש לציין שהיא מרגישה דיי חזקה, במיוחד בהילוכים הראשונים (1,2,3), יתכן בגלל הגיר הרובוטי. (הזכיר לי קצת את הגיר של הקורולה הרובוטית רק בצורה הרבה יותר מעודנת)

אכן נוכחתי לדעת שוב שהיא מאוד צפופה אך מרגישה "מחבקת" יותר, בנויה טוב ומאוד מתקשרת ומהנה.

אבזור לא רע (מערכת מולטימדיה, מצלמת רוורס וכו'), פחות הרגשתי את הגיר, עושה רושם שבמצב S הוא דיי מהנה אלא אם יש משהו שאני מפספס ודווקא בנהיגה רגועה שם היא לוקה בחסר ?

מצד שני יש את הI35, מרווחת יותר, מאובזרת (סאן רוף, מערכת מולטימדיה, מצלמת רוורס) מעט יותר מהפוקוס..

עשיתי גם עליה נסיעה בעבר, הרגישה לי מאוד אנמית בהאצות אך נורא איכותית מבפנים.

בקיצור, לבטים לבטים.

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך עוד אור בנושא מהניסיון שלו..

I35 VS FOCUS ??

מתנצל על החפירה.. :)

פורסם

אם כבר נכנסת למגזין אז אתה יכול לקרוא גם את זה - פוקוס מול i35 מול ג'טה

לפי מה שהבנתי לא מזמן בדלק מוטורס ויתרו על הגיר כפול המצמדים בפוקוס לאור הפיאסקו של הדגם הנוכחי והחליטו לעבור בכל זאת לגיר אוטומטי רגיל. אבל יש גם אופציה שימשיכו עם הגיר כפול המצמדים, הכל תלוי בקונפיגרציה שיזמין היבואן הישראלי. בקיצור, צריך לחכות ולראות כי לאנשים פשוטים כמונו הם לא בדיוק עונים על שאלות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כזה מסובך להיכנס לסוכנויות ביום שישי ולבצע נסיעת מבחן על שתיהן?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
כזה מסובך להיכנס לסוכנויות ביום שישי ולבצע נסיעת מבחן על שתיהן?

אם היית קורא, היית מבין שכבר נסעתי על שתיהן.

משם הלבטים.

בכ"א, תודה לכולם.

פורסם

צטערת, לא שמתי לב. הייתי ממליץ לשאול בעבודה אם אתה יכול להגדיל בשקל תשעים ולקחת את הפוקוס 2 ליטר ואז אין ספק.

כמי שנהג על שתיהן, במידה והאופציה היא עדיין רק 1.6 בשתיהן, הייתי הולך על הפוקוס דווקא בגלל התחושה הטובה יותר שמתקבלת מהגיר, גם בגלל שכמכונית היא טיפה יותר מהנה לנהיגה וגם בגלל שזה לא אני באמת צריך לקחת אחת מהן הביתה כל יום אז מה איכפת לי להמר..חח

בהצלחה!

פורסם

הגיר של הקרוז אמנם איטי אבל הוא עדיין יותר נעים מזה החובט של הפוקוס.

אני חושב שהיונדאי מציעה חבילה מאוזנת יחסית ולא תדרוש פשרות מרגיזות כמו בפוקוס ובקרוז.

פורסם

לי אידית הגיר הרובוטי הוא יתרון ולא חיסרון. כקהנהג מרוכז בנהיגה ומחובר לרכב אז כמעט ואין כלל חבטות וכל הנהיגה הרבה יותר מהנה

• תוכן חדש...