Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיומנות טובה דיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לענין המיומנות - אמשיך לבקש התייחסותכם - האם יש מיומנות גבוהה שכשלעצמה, מסיבות פסיכולוגיות, מגדילה את הסיכוי להיות מעורב בתאונה.

האם הגרף הנכון הוא א'? או ב'/ג'/ד'?

אם עושים עבודה רצינית לא מנחשים.

אין כאן מקום לדעתתי או לדעהשל מישהו אחר, צריך לבצעעבודת מחקר ולקבל את הקשר בין ניסיון לסיכון, את הקשר בין סיכון למיומנות אין לי מושג אך מודדים.

שים לב לסתירה בדבריך, הצורה בא אתה הגדרת מיומנות היא בדיוק הפוכה לסיכון.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
ככל שהמיומנות עולה, הסיכוי למעורבות בתאונה , קטן

מהתגובות שקיבלתי כאן (ושם :wink: ) אני מסיק כי יש אנשים שהגרף המתאים להם הוא א' ויהיו אנשים שהגרף שלהם יהיה ב' וכד'.

אני מתחיל להאמין בזה, וההבדל בין האנשים תלוי בגורמים נוספים ובהן: בגרות ואחריות של כל אדם, והמטרה שלשמה הוא מעלה את מיומנותו.

כשלעצמי - אני מסכם את דעתי, כפי שהשתנתה בהתאם לתגובות כך:

Emo41.gifמיומנות השליטה בדו"ג הינה אחד המרכיבים הבסיסים באומנות הרכיבה וביכולת ההישרדות של הרוכב בכביש הציבורי.

Emo41.gifרכישה של מיומנויות בסיסות (ברמה גבוהה) הן תנאי הכרחי לרכיבה (אך לא בהכרח תנאי מספיק).

Emo41.gifיש הרוכשים מיומנות לשם בטיחות (הזהירים), יש לשם ביצועים (הספורטאים) ויש לשם המיומנות כשלעצמה (האומנים).

Emo41.gifמיומנות יכולה להגביר בטיחות אך עלולה גם להגביר סיכון (כי הפיתוי הוא גדול), ולפיכך עם העלייה במיומנות - יש להעלות במקביל את רמת האחריות והבגרות.

זה ממצה נכון יותר את הנושא?

פורסם

ועוד משהו...אני מאמין שבכל אחד מאיתנו שרוכב, טמונה האמונה ששיש לו רמת מיומנות טובה דיה לשם יציאה לכביש הציבורי.

שאם לא (הוא לא חושב שהוא מספיק מיומן) - הוא אינו אחראי בעליל או שהוא עם נטיה להתאבדות.

ואני ממשיך לשאול את עצמי (ואותכם) - איך ניתן לדעת באמת שאני בעל מיומנות טובה דיה, האם רק כשמישהו אחר אומר לי או שאני יכול לדעת את זה בעצמי.

שהרי בתחום הזה יש כשל פסיכולוגי, והרבה לא הולכים להגביר את מיומנותם כי הם מאמינים שהיא טובה דיה, ולעיתים הם טועים ...

פורסם
צרם לי המשפט: "מיומנות היא כלי ואמצעי, ולעולם אינה מטרה בפני עצמה."

למה?

כי:

המיומנות תוביל אותך לרכיבה בטוחה ומהנה...

הרי לא היית רוצה ליסוע במיומנות על אך ללא שמץ של הנאה, נכון? יחד עם זאת, היית חי עם הידיעה שאתה לא ממש מיומן, אבל מבסוט עד הגג...

משפט נכון בהחלט!

dirty old man

need love too

פורסם
ועוד משהו...אני מאמין שבכל אחד מאיתנו שרוכב, טמונה האמונה ששיש לו רמת מיומנות טובה דיה לשם יציאה לכביש הציבורי.

שאם לא (הוא לא חושב שהוא מספיק מיומן) - הוא אינו אחראי בעליל או שהוא עם נטיה להתאבדות.

ואני ממשיך לשאול את עצמי (ואותכם) - איך ניתן לדעת באמת שאני בעל מיומנות טובה דיה, האם רק כשמישהו אחר אומר לי או שאני יכול לדעת את זה בעצמי.

שהרי בתחום הזה יש כשל פסיכולוגי, והרבה לא הולכים להגביר את מיומנותם כי הם מאמינים שהיא טובה דיה, ולעיתים הם טועים ...

בדיוק כמו שאמרת, מי שנוסע על הכביש מניח שיש לו מיומנות טובה דיה, האם יש לו מיומנות מספקת זו כבר שאלה שונה לחלוטין.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

• תוכן חדש...