Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מאז שרכשתי את הרכב זה קיים (שבוע +), בנתיים כנסיון לפתרון רק ביצעתי כיוון פרונט, ביום פנוי בשבוע הבא אקפוץ לעשות איזון גלגלים גם. הכיוון פרונט בנתיים לא פתר את הבעיה, נראה אם האיזון גלגלים יעזור.

בכל מקרה רציתי לדעת האם ישנה בעיה נפוצה כלשהי ברכבים האלו?

הויברציות מגיעות סביב ה 105 קמ''ש ואין לי דרך להגדיר את זה מתי ואיך זה מגיע, פשוט יש ויברציות בהגה.

כמו כן שני צמיגים מ 2011 ועוד שניים מ 2012, ככל הנראה אחליף בקרוב לפחות שניים ולא בזבל סיני, אני לא מושך בד''כ צמיגים מעל שנתיים של שימוש ואפילו פחות.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בהחלט יכולה להיות בעיה באיזון הגלגלים הקדמיים. אצלי היתה בעיה דומה, בערך ב110 קמ"ש ההגה היה מתחיל לרעוד. לאחר איזון טוב הבעיה נעלמה לחלוטין.

יכולה להיות גם בעיה בצמיגים עצמם.

בכל מקרה צמיגים סינים ישנים הייתי מעיף (זה גם מה שעשיתי ברכב הנוכחי לטובת פאלקן ZE912), וכמה שיותר מהר במיוחד בחורף עם כבישים רטובים.

פורסם

המידה היא 205/55/16 שזה לטעמי מעל ומעבר לרכב הזה. כנראה כשלב ראשון אחליף 2 צמיגים ואבצע איזון גלגלים לכל ה4.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תבדוק גם אם אחד הג׳אנטים לא דפוק (כתוצאה מנסיעה על גלגל מפונצ׳ר), ה-C4 שלי סבלה מרעידות דומות והתברר שאחד הג׳אנטים הקדמיים היה דפוק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

עכשיו החלפתי צמיגים קדמיים + איזון לארבעת הגלגלים, לא יצא לי עדיין להגיע למהירות של 100 קמ''ש. עוד מעט אסע נסיעה ארוכה ונראה אם הבעיה נפתרה או שצריך להתעמק יותר

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

טוב עדכון אחרי נסיעה, עדיין ישנם ויברציות, אין מהירות מדוייקת שבה זה קורה, יכול להיות על 120 ויכול להיות על 100, לא שמתי לב למשהו חריג ברכב :-/

הדבר היחידי שבלט לי לעין זה שהמכסה מנוע ממש רוטט, אם ניקח את הקצה של הסמל הקמי למטה במכסה מנוע הוא זז כס''מ למעלה ולמטה מה שברור לי שלא אמור להיות השאלה אם יכול להיות שזה מזה? בנסיעה רואים את המכסה מנוע רוטט

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לגבי הצמיגים תנסה לעשות איזון עוד פעם במקום טוב, אגב עשית קצת בסדר הפוך, קודם מחליפים צמיגים ואחר כך עושים פרונט, אבל לא משנה בגדול.

מה שהכי חשוב זה לבדק את המכסה, לרכב יש מכסה קל משקל ובאם יש בעיה במנגון הנעילה יכל להיפתח במהלך הנסיעה בכביש מהיר, לא נעים.....

פורסם

כן אני יודע שהסדר מעט הפוך אבל ככה יצא, בהתחלה לא תכננתי להחליף צמיגים לעוד תקופה.

יום שני אבדוק את העניין עם המכסה מנוע, כמה שראיתי לא כ''כ ניתן לכוון אותו וכנראה הבעיה היא בנעילה שלו.

בכל מקרה קשה לי להאמי שהמכסה מנוע הוא מקור הבעיה.

הקטע המוזר שזה לא מופיע במהירות קבועה וכמו שכתבתי יכול להופיע ב 100 קמ''ש או ב 120 קמ''ש. ניסיתי גם בעת רעידות בירידה לשים בניוטרל כדי לשלול קשר כלשהו של המנוע או הגיר לבעיה והרעידות עדיין קיימות.

למישהו יש רעיונות? גומיות אנטירול? משולשים? ציריות?

אחרי שאשלול את המכסה מנוע כנראה אגש למוסך כבר שיבדקו את הפרונט ואת תקינותו.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אצלי היו מופיעות רעידות קלות באיזור 120 במשך תקופה ארוכה. החלפתי רביעיית צמיגים + איזון לכל הגלגלים והרעידות עדיין הופיעו.

אומנם אלו היו רעידות קלות, שכמה שניסיתי להתעלם עמוק בפנים ידעתי שהן קיימות.

תקר בגלגל קדמי לפני מספר ימים גרם לי להיכנס ולעשות איזון לכל ארבעת הגלגלים. ההלם היה שכל ארבעת הגלגלים היו לא מאוזנים בצורה שווה, מה שאומר שהמכונה האחרונה שבה עשיתי איזון (בעת החלפת הצמיגים) פשוט לא הייתה מכויילת.

כיום אין שום רעידות.

לכן נסה לעשות שוב איזון במקום עם ציוד חדיש יותר ולאחר מכן תעבור לשאר המכלולים.

אין צורך בחתימה....

פורסם

אדם הבנתי, האמת שעמדתי ליד המכונה, לא יודע להצביע על תקינותה אך לפי המכונה לפני ביצוע האיזון הם בהחלט היו על הפנים!

אחרי האיזון זה נותר כמו שהיה (הרעידות)! אפילו טיפה לא השתנה!

ראיתי כמה שרשורים מחו''ל של אנשים עם אותה בעיה אך לא הובא שם פתרון סופי, רק רשמו שהרכב רגיש מאוד למכלולי ההיגוי!

כנראה אכניס את הרכב למוסך שבכל מקרה יציצו במידה ויש משהו חריג מבחינת בלאי בפרונט (משולשים או אולי גומיות כלשהם) אח''כ אנסה כבר אופציות של לאזן מחדש במקום אחר.

דוגמא לשרשור מחו''ל

http://c4owners.org/plugins/forum/forum_viewtopic.php?134884

אנסה אולי ביום הפנוי שלי להחליף בין הקדמיים החדשים לאחוריים הישנים ולראות אם ישנו שינוי כלשהו ולו הכי קטן.

אני רגיל לרכבים שהכל פשוט בהם, מתחיל להרגיז אותי העניין הזה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עדכון קטן אך אין פתרון עדיין.

בהמשך לכיוון פרונט ושני צמיגים קדמיים שהוחלפו + איזון גלגלים ארבעת הגלגלים. הוחלפו גם הצמיגים האחוריים בחדשים + מחדש איזון ארבעת הגלגלים.

יום שישי אחזור למקום שבו ביצעתי כיוון פרונט שיבדוק את הכיוון כי בנוסף לרעידות הרכב מושך מעט ימינה (נבדק בכמה כבישים).

הרכב היה במוסך ונבדק ויזואלית מבחינת פרונט, נמסר לי שאין משהו חריג בפרונט מבחינת גומיות (בלאי מוגזם).

כרגע הרכב עם 4 צמיגים חדשים, לאחר 2 איזוני גלגלים וכיוון פרונט, כמובן גם בדיקת לחץ אויר תקין בכל הצמיגים. עדיין ישנם רעידות שפעם מופיעות ב 100 קמ''ש ופעם ביותר. הרעידות זה ויברציות שמורגשות בכל הרכב כולל ההגה (גם מצד הנוסע מרגישים רעידות מהרצפה).

בנתיים אני נוסע במהירויות של 90-100 קמ''ש לפני שהרעידות מופיעות וזה מתסכל (לא המהירות, הרעידות) מה גם שאין כיוון לבעיה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עדיין לא אבל לא נראה לי שזה הגורם... יום שישי בבוקר אבדוק את העניין. בכל מקרה קשה לי להאמין שזה הסיבה.

בשרשור שצירפתי אנשים עשו איזון איזה 5 פעמים וכו'

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עדכון, הגעתי עם רכבי למוסך גבע, בוצע טיימינג בלי קשר לבעיה של הריעדות בגלל שלא ידעתי מתי נעשה אם בכלל.

הוחלפו 2 צמיגים אחוריים בנוסף לקדמיים שהוחלפו מקודם, בנוסף לכך בוצע איזון גלגלים נוסף ובדיקה של הכיוון פרונט שנעשה מקודם, אחרי כל זה הרעידות המשיכו כהרגלם :-/

הגעתי שוב לגבע, הפעם יוסי הצטרף אליי לנסיעה דיי ארוכה לאבחון הרעידות. ישבתי לידו ואני רואה שבנסיעה באיילון הרעידות לא מתחילות! 100... 110... 120 ולבסוף התחילו! כבר חשבתי מרפי העלים אותם לנסיעה. לאחר מכן כבר הגיעו גם ב 100 קמ''ש. האבחון עם הסבירות הכי גבוהה שזה הציריות.

עכשיו מחכה שהרכב יחזור, מקווה שזה באמת הפתרון, הרעידות ממש זוועתיות ואין מצב לנסוע ככה, אין תחושת בטיחות!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...