Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב מיני.

אני מחפש רכב שיסתדר בעליות של חיפה ונסיעה על כביש 22 לקריות + נסיעה פעם בשבועיים לירושלים (כביש 6).

הסכום שלי הוא מצומצם בין ה65000 ל78000 שקלים חדשים.

הצרכים שלי הם: אוטומטי, בטיחותי, רכב מהיבואן(אני יד ראשונה) חסכוני בדלק וכמובן שיעלה את העליות.

כרגע אני מתלבט בעקבות קריאת מאמרים בין הקיה פיקאנטו 1.2LX אוטומטית לבין הסיאט MII אוטומטית (לא יודע אם 75כ"ס או 60כ"ס).

אישתי שתחיה צריכה גם לנהוג ברכב ולכן אני חושב שהפיקנטו היא יותר ידידותית למשתמש (אבזור גבוה יותר).

תודה.

פורסם

אם אתה מדבר בעיקר על חיפה ועליות יש משמעות גדולה לצריכת הדלק כי המנוע הקטנים מתאמצים יותר. הפיקנטו בקטע הזה לא משהו שהיא התברכה בו וצריכת הדלק של הסיאט טובה בהרבה. לא יודע אם זה משמעותי לכם אבל משהו שכדאי לקחת בחשבון

פורסם

הפיקנטו פשוט לא חסכונית צריכת דלק דומה למשפחתית.

הסיאט מאוד חסכונית, עם גיר שנשים בדר"כ לא מסתדרות איתו.

הסיאט מרגישה טוב יותר במהיריות גבוהות.

אני מניח שהפיקנטו תסחוב טוב יותר בעליות של חיפה.

הייתי מציע בתקציב שלך לעבור לקטגוריית הסופרמיני לדוגמה סיאט איבזה ב80, תקבל צריכת דלק זהה או טובה יותר מהפיקנטו ורכב הרבה יותר חזק ונוח.

פורסם
הפיקנטו פשוט לא חסכונית צריכת דלק דומה למשפחתית.

הסיאט מאוד חסכונית, עם גיר שנשים בדר"כ לא מסתדרות איתו.

הסיאט מרגישה טוב יותר במהיריות גבוהות.

אני מניח שהפיקנטו תסחוב טוב יותר בעליות של חיפה.

הייתי מציע בתקציב שלך לעבור לקטגוריית הסופרמיני לדוגמה סיאט איבזה ב80, תקבל צריכת דלק זהה או טובה יותר מהפיקנטו ורכב הרבה יותר חזק ונוח.[/QUOT]

אני אחדד כי התקציב שלי הוא יותר בסביבות ה70000 שקלים

רשמתי 78000 כי הפיקנטו היא במחיר הנ"ל אך דרך מבצע אני מקבל אותה ב68000.

אני די לחוץ אז האם 10000 ש"ח נוספים שווים את הסופר מיני?

פורסם

באופן עקרוני הכל תלוי בצרכים שלכם, אם בכלל לא תשתמשו בגודל, והתקציב לחוץ אז לא.

אם קיימת האפשרות ואתה מוכן להוסיף את הסכום בשביל נוחות וכוח אז כן.

תעשה נסיעת מבחן על כל הדגמים ותחליט.

פורסם

בסביבות 90K אפשר לקנות סופר מיני 1.6 עם גיר רובוטי כפול מצמדים. בסביבות 100K אפשר לקנות הצ'בק משפחתית חדשה.

ב80K אפשר לקנות ספייס סטאר עם גיר רציף - מאובזרת וחסכונית, עם כי עדיין בקטגוריה מיני, אבל זה כבר A+ לפי הגודל. החיסרון שלה זה ניהוג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם כבר מיני אז הספייס עדיפה,היא מאובזרת יותר ובאמת חיסכונית.

או אם הנסועה קטנה כמו שאני מבין יש שברולט סוניק גם ב80 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בניגוד לשי לדעתי אופי הנסיעות שלכם מתאים יותר לסופרמיני. בתוך חיפה המיני תהיה מצויינת, אבל 22 ובעקר 2/4/6/1 - מצריכים רכב יותר גדול, ובעקר בעל ציון ריסוק יותר טוב.

בתקציב שלכם לא הייתי בוחל בידני, אלא אם יש בעיה של רשיון נהיגה מוגבל. יתרון בעלות הרכב, בצריכת הדלק ובעלות האחזקה השוטפת בהשואה לדגם האוטומטי\רובוטי המקביל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן יש הגבלה רק לרישיון אוטמטי....

כרגע יש לנו יונדאי גטס 2004 1.3 אוטומטית וחוץ מתצרוכת דלק גבוהה היא בסדר גמור.

את העליות של חיפה היא עושה ב70 קמ"ש על 3500 סל"ד ולעיתים צריך לסגור את המזגן. אבל הבנתי שכל מיני

חדשה תיהיה עליית מדרגה מבחינה זו. דיברתי עם סוכנות סקודה והבנתי שהסיטגו היא68000 אז היא גם אופציה.

מישהו מכיר? נסע? ממליץ? כרגע ההתלבטות היא עדיין על קיה פיקנטו (7 שנים אחריות מאוד מושך + אבזור נורמלי יותר), סיאט מיי וסקודה סיטגו.

מחר אני יעשה נסיעת מבחן על הסיטגו נראה איך יהיה...

לגבי המחיר אני מתקשה מאוד להוציא יותר מ70000 שקלים לכן אני נשאר בקטגורית המיני.

פורסם (נערך)
בניגוד לשי לדעתי אופי הנסיעות שלכם מתאים יותר לסופרמיני. בתוך חיפה המיני תהיה מצויינת, אבל 22 ובעקר 2/4/6/1 - מצריכים רכב יותר גדול, ובעקר בעל ציון ריסוק יותר טוב.

בתקציב שלכם לא הייתי בוחל בידני, אלא אם יש בעיה של רשיון נהיגה מוגבל. יתרון בעלות הרכב, בצריכת הדלק ובעלות האחזקה השוטפת בהשואה לדגם האוטומטי\רובוטי המקביל.

מדוע בניגוד אליי?

דווקא אני הפנתי אותם להעדיף את קטוגריית הסופרמיני.

גם בעליות של חיפה שרכב מיני יתקשה בהם ובוודאי שבעוקף.

עריכה:הסיטגו והסיאט אותו דבא חוץ משינוי אחד הסיטגו מגיע עם 60 כס בעוד המיי עם 75 כס, לפי עדויות המיי מרגישה טוב יותר במהירויות גבוהות בזכות ההספק.

תן לזוגתך לעשות סיבוב, זה קריטי לדעתי הגיר מרגיש מוזר.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

לא יודע ספציפית לגבי חיפה, אבל אני נוסע 3 פעמים בשבוע לירושלים עם כל העליות הקשות ואני תמיד רואה לצידי המון פיקנטו על הכביש עוקפות אותי בלי למצמץ. אולי זה קשור לאווירת הקודש של ירושלים, אבל יש לי הרגשה שגם עם העליות של חיפה הפיקנטו בסך הכל תסתדר. :-)

פורסם

אני רואה לצידי בחיפה הרבה אלטו\מי\107 (כולל האחיות) ושאר דגמי מיני, ולא נראה שהן סובלות במיוחד. בנסיעת מבחן בפיקנטו 1.2 לא היתה בעיה לטפס את דורי בנתיב השמאלי מהסיבות הנכונות, כאשר ברכב 3 מבוגרים. העניין הוא שפות"ש נוסע הרבה בכבישים מהירים, ובהם עדיף רכב בעל דירוג ריסוק ומסה יתר גדולים , לכן עדיפה סופרמיני. לא נכנס לבחירת הדגם הספציפי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחברה שלי יש פיקנטו ויוצא לי מדיי פעם לנהוג עליו וכן היא גרה בחיפה, האוטו מתמודד יפה עם העליות בכיף נוסע טוב בין אם זה דורי או פרויד אם כי מבחינת צריכת דלק יחסית לקטגוריה האוטו צמא ושותה יחסית הרבה בסביבות 11 לחצי לליטר. כשנהגתי עליו לטבריה בבין עירוני האוטו לא הרגיש מספיק עם כוח לדעתי אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן ו להרגיש אותו בעצמך. אגב, המנוע זה 1250 האוטומט.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

• תוכן חדש...