Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אחסוך תגובות מיותרות:

אני לא ערס, ואני לא בנאדם שאוהב שמתלהבים מדברים שיש לו

חלום שלי מאז שאני ילד קטן לרכב ספורט, לא אפרט יותר מדי אבל יש לזה מקום כלשהו בלב שלי.. לא יכול לוותר על זה, זה באמת חלום.

כרגע אני עם יונדאי גטס, אין לי ברירה ואני צריך לקנות רכב חדש כרגע ויש לי תקציב של 12K בערך..

אני בן 20,

ההתלבטות שלי היא כזאת:

או לקנות רכב ספורט או רכב כלשהו ולשפר אותו עם הזמן בתקציב הקיים - כי גיל 20 זה הזמן ואח"כ לא יתאפשר יותר (מי יכול להחזיק רכב ספורט ולהשקיע בו כשיש משפחה להחזיק וכו' וכו')

או לקנות סתם רכב ולקחת את הצ'אנס שאולי אוכל לקנות משהו רציני עוד שנתיים שלוש,

אני מוותר על טיול של אחרי צבא בשביל הדבר הזה.

אין לי אפשרות כרגע להשאר עם הגטס ולחסוך כסף, הברירה זה או רכב ספורט בתקציב הקיים ולרדת משמעותית בשנתונים, או לקנות עוד גטס למשל ולקחת צ'אנס שאולי בהמשך יתאפשר לי..

מה אומרים? מה הייתם עושים?

תודה

פורסם

רכב ספורט תוכל להחזיק. אם לא היום, אז מחר, או בעוד שנתיים, או בעוד 10.

טיול אחרי צבא, זה משהו שבאמת לא תוכל לעשות, כי זמן הוא מצרך הרבההה יותר נדיר ויקר מכסף.

פורסם (נערך)

50 הסנט שלי

קודם כל אל תוותר על טיול של אחרי צבא, אגלה לך סוד אבל עם משפחה אי אפשר גם לעשות טיול שאחרי צבא!

רכב ספורטיבי ב 12 אלף ש''ח? לא ממליץ בד''כ זה יהיה רכב בסגנון ה 106 ראלי דור ראשון או שני אם תמתח מעט את התקציב, אתה אולי תהנה ממנו מעט יותר מרכב ידני רגיל אך גם תיאלץ לשפוך עליו המון כסף כי לפניך היו לו כמה בעלים כמוך שלשים על הרכב כל שקל וליישר קו מא עד ת על מנת שיסע באמינות ככל הנראה לא היה להם את הכסף!

בתור אחד שבעבר היה לו כמה רכבים ספורטיביים כדוגמת ה 106 ועוד כל מיני, שפכתי עליהם כל שקל שהיה לי, נהנתי מעט ואכלתי הרבה מרורים ובד''כ במכירה הפסדתי את כל ההשקעה ואפילו מכרתי בפחות ממה שקניתי.

יש לי חבר בעל ממון שקנה בזמנו פג'ו 106 ראלי דור שני שנת 98, הבחור איתה עד היום אחרי 8 שנים, נהנה מכל רגע ומתחזק אותה בהתאם, אם תראה את כל הסכומים שעפו לו על הרכב במשך ה 8 שנים הללו ככל הנראה תהיה בהלם, רוב הבעלים לא מטפלים ברכבים הללו ולו עשירית ממה שהוא טיפל ורץ לסדר כל תקלה הכי קטנה בלי קומבינות או חאפריות.

המלצה שלי שאו שתמתח את התקציב לכיוון ה 25 - 30 אלף איכשהו ותקנה רכבים חביבים כדוגמת טויוטה יאריס טי ספורט או סוזוקי איגניס ספורט ותהנה מהם עם אמינות מאוד גבוה, כיף של רכב חמים וקטן ועלויות אחזקה סבירו + שנתון יחסית גבוה.

הכי קרוב לספורטיבי (יש לה את הצורה, התנהגות נחמדה ואמינות גבוה) זה סיויק האצ'בק 96-99, בתכלס הרכב לא ספורטיבי (בניגוד למה שחושבים מרבית בני הנוער) אך כחבילה אחלה רכב, אם אתה מוצא אחת במצב טוב תוכל גם לשרת אותך באמינות גבוה מאוד!

אם תשאל אותי, בגיל 20 הייתי רץ לקנות את הרכב ספורט, היום כ 6 שנים אחרי אין סיכוי שהייתי עושה צעד מזוכיסטי שכזה.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

אני אמרתי את זה בשרשור הקודם ואני אחזור על זה.

לא קונים רכבים ספורטיביים בכלל וישנים בפרט, אם אין לך את התקציב לתחזק אחד כזה. אני אתן לך דוגמא מוחשית ומספרית יותר, על ה 306 GTI6 שלי.

את מחיר הקניה אני לא אזכיר כי הוא לא רלוונטי. שפכתי 10 אלף ש"ח במהלך שנתיים (זה כלל שני טיפולים תקופתיים כ-500 ש"ח, החלפת טיימינג כ-1200 ש"ח, וכל השאר היו יישור קו ותיקונים למיניהם) ועוד היה מה לסדר בעוד כמה אלפים לפחות. מצד שני, למעט שניים או 3 בלתמים הרכב היה אמין ונסע כמו גדול ונהנתי מכל רגע איתו, בין אם זאת נסיעה מנהלתית או קצת פחות. לשמל השנה כל מה שהיה צריך לתקן זה להחליף פקק מים בבלוק ולהחליף מצבר.

כדי לתחזק רכב ספורטיבי אתה צריך כיס עמוקה ולא יעזור לך כלום.

למשל יש כרגע למכירה 306XSI ביד2 המפורסמת ב14K. אני בטוח שתוכל להוריד (בהרבה) את המוכר במחיר ותיקח אותה. הרכב שלו נראה מושקע ועבר את הטיפולים היקרים לא מזמן. אם לדעתך יהיה לך לשים בצד אלפיה± בחודש לבלת"מים אז זאת יכולה להיות אופציה טובה מאד.

אפשרות נוספת, שכנראה כבר הפכה לקלאסית, היא 206XS. אבל כאן צריך לחפש אחת שהיא במצב טוב מאד.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
  • תוכן חדש...