Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפי נתוני היצרן מיכל הדלק בסיאט איביזה 2014 הוא 45 ליטר

כבר פעם שניה שאני מתדלק ומגיע איתו לקרוב ל 55 ליטר

יש הסבר הגיוני לאן נכנסים עוד 10 ליטרים?

פורסם

יש מצב שאתה לוחץ על כפתור קטן שחור שנמצא ליד החור של הדלק, הכפתור הזה מרוקן את כל האויר במיכל ונותן לך להכניס עוד 10 ליטר.

האם הקילומטרים שאתה עושה על מיכל מלא מתאימים לצריכת 55 ליטרים?

פורסם

אני לוחץ על הכפתור של ריקון האוויר

ואכן הקילומטרג' תואם את הכמות דלק

מוזר שהיצרן מצהיר על נפח קטן יותר ממה שהוא בפועל

פורסם

המטרה היא מילוי לקראת נסיעה ממש ארוכה לא?

אני יודע שלא מומלץ לבצע את זה סתם ככה ביום יום כיוון שהדלק מתרחב בחום ועלול לסדוק את מיכל הדלק.

פורסם

אני יודע שלא מומלץ לבצע את זה סתם ככה ביום יום כיוון שהדלק מתרחב בחום ועלול לסדוק את מיכל הדלק

קצת שיעורי בית:

מקדם ההתפשטות של בנזין הוא 0.00095 לכל מעלה. במילים אחרות, כל מעלה שתחמם בנזין, הנפח שלו יעלה ב-0.95 סמ"ק.

מפה, שגם אם הטמפ' תעלה במהלך היום בכ-10 מעלות (בין הבוקר לצהריים) הנפח יגדל ב-9.5 סמ"ק.

אז אם מילאת מיכל מלא, נניח כ-50 ליטר, הנפח יגדל ב-475 סמ"ק. קצת פחות מחצי ליטר.

תעשה מפה חושבים אם עליה כזו יכולה לסדוק מיכל דלק.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

דלק, כל דלק מתנדף. מי מהר יותר ומי פחות. כשהבנזין מתנדף הוא מעלה אדים. האדים יוצרים לחץ שתופסים נפח מה שבתורו יוצר לחץ. שנוצר לחץ אדים גבוה לא ניתן למלא יותר וידית התדלוק קופצת.

הכפתור האמור משחרר את לחץ האדים ומאפשר הזרמת עוד בנזין.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם (נערך)
אז למה כן משמשת האופציה הזו? מה עומד מאחורי הכפתור הזה?

באמת מעניין

במיוחד שזה נותן אפשרות למלא עוד 10 ליטרים של דלק

חבר'ה, הגיע הזמן לשחוט את הפרה הקדושה. מתדלק או מתדלקת לימדו את הנהגים בארץ את 'הפטנט' למילוי יתר של מיכל הדלק ובטעות אנשים חושבים שהכפתור נועד למטרה זו, אז בואו נעשה סדר.

השסתום/כפתור מיועד לשמור על כמות מסויימת של אוויר במיכל הדלק ועל-ידי כך למנוע מצב של תדלוק יתר של מיכל הדלק ולא להיפך כפי שרובכם חושבים ואינו מיועד להפעלה על-ידי הנהג או המתדלק.

לאחר סיום התדלוק וסגירת הפקק של מיכל הדלק הכפתור נלחץ אוטומטית על-ידי הפקק של מיכל הדלק והשסתום נפתח ומאפשר מעבר של אוויר ממיכל הדלק לצינור התדלוק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...