Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השימוש יהיה בעיקר רכבים,ונופים אורבנים.

המצלמה היא ניקון D3300,איזו עדשה הכי תתאים לי?

תקציב עדיין אין כי אני לא יודע כ"כ מה טווח המחירים.

תודה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממליץ מאוד להתחיל עם עדשת קיט, ובהמשך לבחור עדשה עם נתונים טובים יותר (אופטיקה, מנוע, טווח וכו') לאחר למידת עקרונות הצילום. עדשה "מפוצצת" לא תתרום יותר מידי כרגע. בהמשך תבין מה חסר בעדשה הנוכחית ותתן לכך את תשומת הלב ברכישה הבאה.

אם אתה בקיא בעקרונות הצילום, תתעלם ממה שרשמתי ותנסה להגדיר תכונות נוספות שחשובות לך

M-TECH E46

פורסם

18-55 מאוד בסיסית גם באיכות התמונה, גם באיכות הבניה וגם הטווח שלה קצר.

אני ממליץ לשקול 18-105VR או 18-140VR. ייתנו לך מענה טוב יותר גם לטווחים ארוכים כשתרצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
18-55 מאוד בסיסית גם באיכות התמונה, גם באיכות הבניה וגם הטווח שלה קצר.

אני ממליץ לשקול 18-105VR או 18-140VR. ייתנו לך מענה טוב יותר גם לטווחים ארוכים כשתרצה.

+1 ללא ספק היחס מחיר/שימושיות הכי טובים. מבחינת מחיר סביבות האלף שקל לחדש.

8)
פורסם

יש עדשות הרבה יותר טובות ב-1000 שקל מעדשת הקיט המזעזעת.

תענה על השאלות הבאות ואני אנסה לכוון אותך:

1. אתה מצלם גם בפנים או רק בחוץ?

2. אתה מעוניין בתמונות "מציאותיות" או רוצה גם אפקטים של עיוות (כמו בתמונה הבאה)?

16869193-the-black-car-shot-with-the-wide-angle.jpg

3. אני יודע שאמרת שאין תקציב, אבל תנסה לתת משהו בערך. כמה לדעתך זה "יותר מדי" לשלם על עדשה לשימושים האלה?

(4). אני מוכר ניקון D7000 ועדשה חביבה (לא מי יודע מה באיכות, אבל בעלת טווח רחב מאוד).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
יש עדשות הרבה יותר טובות ב-1000 שקל מעדשת הקיט המזעזעת.

תענה על השאלות הבאות ואני אנסה לכוון אותך:

1. אתה מצלם גם בפנים או רק בחוץ?

2. אתה מעוניין בתמונות "מציאותיות" או רוצה גם אפקטים של עיוות (כמו בתמונה הבאה)?

[ATTACH=CONFIG]402625[/ATTACH]

3. אני יודע שאמרת שאין תקציב, אבל תנסה לתת משהו בערך. כמה לדעתך זה "יותר מדי" לשלם על עדשה לשימושים האלה?

(4). אני מוכר ניקון D7000 ועדשה חביבה (לא מי יודע מה באיכות, אבל בעלת טווח רחב מאוד).

ב-1000 ש"ח עדשה שתיתן לו יותר טווח תפעולי (מבלי לקנות 2-3 עדשות) כמו ה-18-105? אשמח לשמוע מה יש לך להציע כי זה נושא מעניין לתחום החובבים :). D7000 זה אחלה מכשיר, אבל אני חושב שיש ברשותו כבר את ה-3300 אם אין אני לא הייתי חושב פעמיים אם משווים בין השתיים.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם

ה 18-105 של ניקון ממש מוצלחת, הייתי מתחיל איתה. לדעתי לא תזדקק ליותר לצרכים שהזכרת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

התקציב הוא 500-1000 ש"ח.

אני מודע לעובדה שאני עוד לא בקיא בעקרונות הצילום, אך אני מתכוון גם לקחת קורס קצר ואני רוצה להגיע כבר מוכן עם הציוד שלי.

דרך אגב אני באמסטרדם חודש הבא, האם כדאי לרכוש שם את העדשה? האם המחירים שם זולים יותר?

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המחירים בארץ בכל הנוגע לציוד צילום מאוד תחרותיים ולפעמים אפילו זולים יותר. קניתי לפני שבוע D750 ב-100 שקל פחות ממחירה בארה"ב וכן סיגמא 24-105 F4 בערך ב-100 שקל יותר ממחירה בארה"ב.

עוזי, ב-750 ש"ח יש את הטמרון 18-200 שתיתן פי שתיים יותר טווח מהניקון, היא אמנם לא מיוצבת ותיתן איכות תמונה פחותה (לא בהרבה, אבל עדיין), אך היא הרבה הרבה יותר גמישה. 70-300 של סיגמא עם מצב מאקרו חביב מאוד ואיכות תמונה שלא נופלת מהניקון עולה עפ"י זאפ 660 ש"ח. גם ה-55-200 המיוצבת של ניקון עולה סביב 700 ש"ח וגם היא עדשה לא רעה.

בצד השני של הסקאלה יש את ה-50 מ"מ F2.8 המטמטמת של סיגמא ב-880 ש"ח.

לא חסרות עוד עדשות בטווח המחירים הזה. האחרונה מביניהן שהייתי הולך עליה היא עדשת הקיט. גם טווח על הפנים וגם איכות תמונה לא מבריקה בעליל.

פורסם (נערך)

האם יש הבדלים באיכות בין עדשה של ניקון לבין עדשה של סיגמא/טמרון בהנחה והן זהות בנתונים לחלוטין?

אני יכול לקנות באילת את העדשה הנ"ל והיא תעלה סביבות האלפיה, או להוסיף קצת ולקנות את ה18-140.

http://camera.co.il/p19747/nikon%2055-300mm%20f/4.5-5.6%20g%20ed%20af-s%20dx%20vr%20עדשת%20ניקון

תודה על התגובות המפורטות.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כן. איכות שונה של ציפויים, עובי שונה של זכוכית, בקרת איכות שונה ואיכות בניה שונה.

אתה צריך להסגר על שתיים-שלוש עדשות שנראות מעניינות מבחינת טווח וצמצם ולהתחיל לראות ולקרוא ביקורות. אם יוצא טוב בביקורת, קנה. אם לא, חפש משהו אחר.

פורסם

בתקציב שציינת לא קיימת אופטיקה שתהיה טובה בכל תחומי הצילום שאתה מבקש.

רכשת מצלמה עם חיישן מעולה של 24mp ועדשות בסכומים שציינת (פרט לעדשת ניקון 35 dx 1.8 )יעשו לו עוול וגם לרוב יהיה פלסטיקיות ועדינות.

המלצתי לך היא לרכוש את ה-35 מ"מ ולאחר מכן לחסוך לעדשות זום טובות (אצל ניקון זה ה-16-85 וצפונה.)

spire, איך הd750 החדשה ? מבחינת מהירות ותפעול ? העיניית בהירה וטובה ?

אני מחפש גוף גיבוי ל-d4s שלי וחושב ללכת על ה-750.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

(בהשוואה ל-D7000) במילה אחת, מדהימה. פוקוס מהיר בטירוף, העינית מצויינת, המון מצבים שונים של אפשרויות חשיפה (כמו חשיפה נקודתית עם bias לנקודות בהירות), יש מצב FLAT שמעמעם את הצבעים כדי למקסם טווח דינאמי ועוד ועוד ועוד. אני אישית מאוד מרוצה, אבל זה שוב בהשוואה ל-D7000.

אם בא לך להתנסות עליה תיצור קשר ונתאם משהו, אני יודע שחשוב לבדוק מצלמה לפני שקונים אז אם אני יכול לעזור לך להגיע להחלטה אני יותר מאשמח.

אני דווקא הייתי ממליץ להתרחק מעדשות פריים בתור התחלה, יכול להיות ש-35 מ"מ יהיה לו צר מדי או רחב מדי ואולי לא יתן לו את האפקט שהוא ירצה (הפרדת האובייקט מהרקע) ואז הוא נתקע עם עדשה שהוא לא מרוצה ממנה במאה אחוז. אני חושב שעדיף להתחיל עם זום בעל טווח גדול שיתן לו גמישות טובה יותר ואחרי זה יבין לאיזה כיוון הוא רוצה ללכת. מה שטוב בעדשות זה שתמיד אפשר למכור אותן ולא להפסיד יותר מדי כסף.

• תוכן חדש...