Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות Maragogype של נספרסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא ייאוש לקרצף את האוטו ולמרוח אותו בכל מיני משחות

רק כדי שמחר הוא יהיה מלוכלך בדיוק כמו אתמול? :-)

זה תחביב.

לענייננו, אני משלב את זה עם צפייה ביוטיוב ועוד שלל פעולות בו זמנית במטבח,

פעם בשבוע שעה (4 סבבים ברצף) שעוברת מהר מאוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סבבה :)

בדיוק קניתי ג'ין יד שנייה.

חשבתי על החביתוש בתור התחלה, אבל עקומת הלימוד (אין בקרת טמפרטורה) והסיבוב הידני היו מחרפנים אותי, אז הלכתי לג'ין כדי לראות אם אני מתחבר לתהליך הקלייה.

פורסם

ובאיזה מכונות קפה אתם משתמשים?

אפשר לקנות סטוקים של קפסולות ריקות מאיביי/אלי או למחזר את הקיימות, ולשים את התערובת שהכנת.

מכונות נספרסו ושות' זה כמו מדפסת, לא יקר אבל החומר כן.

פורסם

מכונה כזו:

londinium.jpg

ומטחנה כזו:

hgone.jpg

לא יודע לגבי קפסולות ניתנות למילוי.

האמת היא שאני לא יודע איך נספרסו שומרים על טריות סבירה בקפה טחון.

בד"כ קפה טחון מאבד הרבה מהטעם תוך זמן קצר מאוד.

פורסם

ממה שהבנתי, הוא מאבד מטעמו כי הוא מתחמצן, בקפסולות אין חמצן אז הקפה נשמר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הקפסולות מלאות בחנקן למיטב ידיעתי, זה מאט את ההזדקנות של הקפה.

עקבתי אחרי התמונות שלך ומצאתי משהו הרבה יותר טוב!

espresso-veloce-v12-xl.jpg

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמו שכבר אמרתי, אם נוריד את נתח אניני הקפה, הנספרסו הן מכונות מושלמות לחובב הקפה הממוצע.

עברתי שלוש מכונות עד שהגעתי לנספרסו, כל פעם בא לעשות קפה, לא נשאר קפה בפריזר, לא נשאר טחון, צריך לטחון, הטחינה לא יצאה טוב, הגרגרים גסים מידי, הגרגרים דקים מידי, לא הידקתי מספיק טוב את הקפה אז הוא דליל, הידקתי יותר מידי אז הקפה לא עובר ומתפרץ מהצדדים של הראש ועוד עשרות תקלות אפשריות בדרך להכנת הקפה, אחלה תוכנית גמילה למי שרוצה לקצץ בכמויות הקפה שהוא שותה. :wink:

אין תחליף לקפסולות לחובב הקפה הממוצע.

בנוגע למחיר, למרות המחיר הגבוהה יחסית של הקפסולות, חודש שעבר קניתי מכונה לבית העסק, אין לך מושג כמה כסף אני חוסך בזה שאין יותר "כשאתה מגיע, תעבור בארומה ותביא קפה" או "אני קופצת שניה לבית קפה ממול להביא קפה".

אז נכון, יכלתי ללכת על מכונת קפסולות אחרת אבל פה כב4ר נכנסים שיקולים כמו טעם הקפה ואיכות המכונה.

סתם לדוגמא, אספרסו קלאב זולים משמעותית, אבל הקפה ממש רע (לטעמי), מצד שני, אני מאוד אוהב את הקפה של MAURO (פודים, לא קפסולות) אבל המכונה שלהם נראתה לי כמו משהוא שקנית בטויזRאס לבת שלך, אחרי הכל היא כבר בת 4!

ועכשיו אחרי שזה נאמר, מי קונה לה פבוני ידנית במצב חדש, בקושי השתמשתי בה?:-D

PC_16_72dpi.jpg

פורסם (נערך)
הקפסולות מלאות בחנקן למיטב ידיעתי, זה מאט את ההזדקנות של הקפה.

עקבתי אחרי התמונות שלך ומצאתי משהו הרבה יותר טוב!

[ATTACH=CONFIG]401832[/ATTACH]

אני לא משוכנע שזו מכונה טובה יותר. אם כבר, אז זאת:

speedster.jpg

אבל אני מעדיף את פרופיל הטעם של מכונת מנוף ולא משאבה.

כמו שכבר אמרתי, אם נוריד את נתח אניני הקפה, הנספרסו הן מכונות מושלמות לחובב הקפה הממוצע.

עברתי שלוש מכונות עד שהגעתי לנספרסו, כל פעם בא לעשות קפה, לא נשאר קפה בפריזר, לא נשאר טחון, צריך לטחון, הטחינה לא יצאה טוב, הגרגרים גסים מידי, הגרגרים דקים מידי, לא הידקתי מספיק טוב את הקפה אז הוא דליל, הידקתי יותר מידי אז הקפה לא עובר ומתפרץ מהצדדים של הראש ועוד עשרות תקלות אפשריות בדרך להכנת הקפה, אחלה תוכנית גמילה למי שרוצה לקצץ בכמויות הקפה שהוא שותה. :wink:

אין תחליף לקפסולות לחובב הקפה הממוצע.

בנוגע למחיר, למרות המחיר הגבוהה יחסית של הקפסולות, חודש שעבר קניתי מכונה לבית העסק, אין לך מושג כמה כסף אני חוסך בזה שאין יותר "כשאתה מגיע, תעבור בארומה ותביא קפה" או "אני קופצת שניה לבית קפה ממול להביא קפה".

אז נכון, יכלתי ללכת על מכונת קפסולות אחרת אבל פה כב4ר נכנסים שיקולים כמו טעם הקפה ואיכות המכונה.

סתם לדוגמא, אספרסו קלאב זולים משמעותית, אבל הקפה ממש רע (לטעמי), מצד שני, אני מאוד אוהב את הקפה של MAURO (פודים, לא קפסולות) אבל המכונה שלהם נראתה לי כמו משהוא שקנית בטויזRאס לבת שלך, אחרי הכל היא כבר בת 4!

ועכשיו אחרי שזה נאמר, מי קונה לה פבוני ידנית במצב חדש, בקושי השתמשתי בה?:-D

[ATTACH=CONFIG]401833[/ATTACH]

יש לי כזאת מ-1960 שאני משפץ.

לגבי ההתעסקות, אם היתה לך La Pavoni זו באמת לא דוגמא טובה. זה רצח להוציא ממנה קפה טוב.

עם קצת תרגול, מטחנה טובה ומכונת HX - אין שום בעיה להוציא באופן עקבי קפה שנע בין טוב לנהדר בלי להתאמץ יותר מדי.

אפילו בת זוגי, עצלנית מדופלמת בענייני קפה, היתה מוציאה לעצמה קפה סבבה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

אם היתה לך La Pavoni זו באמת לא דוגמא טובה...

למה בלשון עבר? עדיין יש.

מקשטת את המקרר מלמעלה :wink:

סתם בתור התענינות, בכמה אני יכול למכור? דגם זהה לדגם שבתמונה.

פורסם

דורש זכות סירוב ראשונה כשתחליט על מחיר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
למה בלשון עבר? עדיין יש.

מקשטת את המקרר מלמעלה :wink:

סתם בתור התענינות, בכמה אני יכול למכור? דגם זהה לדגם שבתמונה.

לדעתי כ 1000-1200 ש"ח.

תיקון: אני רואה עכשיו את השעון. כנראה באיזור ה-1500.

אבל יהיה קשה למצוא לה קונה לדעתי.

תלוי כמה היא שמורה וכמה קונים יש בשוק.

nitch,

מזהיר אותך, אפשר להוציא מהמכשיר הזה קפה מעולה, אבל זו מכונה גרועה ביותר למתחילים, והיא יכולה לייאש ברמות.

זה כנראה מה שקרה לבגירה :)

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

לא יודע לגבי קפסולות ניתנות למילוי.

מכונה מרשימה!

כמה עולה מכונה כזאת ומטחנה?

בקשר לקפסולות שניתנות למילוי, יש את המוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/1-5-10-20-4th-Generation-Nespresso-Refillable-Capsule-REUSABLE-BFA-free-EMOHOME-/271317180248?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3f2bc39f58

לאניני הטעם שמעדיפים לטחון בעצמם (אגב לא בטוח עד כמה הפער מחירים משמעותי בין תערובות \ פולי קפה בסטוק לעומת המוצר מוגמר-קפסולה) אפשר לשים את התערובת בקפסולה הזאת (רב שימושית) וליהנות.

בכל אופן, אני אוהב את המהירות והזמן שזה חוסך - מגיעים אורחים כבר יש להם אספרסו על השולחן (בגלל, אני אוהב את הלימיטד אדישן עם הארומות השונות)

אגב, מי ששותה אספרסו עם סוכר צריך להחרים לו את המכונה.

nitch

יש מכונה יותר טובה ממה שהבאת:

gt4-large1.jpg

:-D

פורסם

אין לי ניסיון עם מכונות מנוף חוץ מהפונטה וקיו (אחלה מכונה).

בנוגע לאנינות טעם וכיו"ב, כל עוד לא הרחתם קפה בן 3 ימים שנטחן עכשיו,

אין לכם מקור להשוואה, נקודה. זה לא בא מקטע של שחצנות, חלילה,

רוב האנשים שאני מכיר לא נחשפו לקפה טרי. חנקן שמנקן. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מכונה מרשימה!

כמה עולה מכונה כזאת ומטחנה?

בקשר לקפסולות שניתנות למילוי, יש את המוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/1-5-10-20-4th-Generation-Nespresso-Refillable-Capsule-REUSABLE-BFA-free-EMOHOME-/271317180248?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3f2bc39f58

לאניני הטעם שמעדיפים לטחון בעצמם (אגב לא בטוח עד כמה הפער מחירים משמעותי בין תערובות \ פולי קפה בסטוק לעומת המוצר מוגמר-קפסולה) אפשר לשים את התערובת בקפסולה הזאת (רב שימושית) וליהנות.

בכל אופן, אני אוהב את המהירות והזמן שזה חוסך - מגיעים אורחים כבר יש להם אספרסו על השולחן (בגלל, אני אוהב את הלימיטד אדישן עם הארומות השונות)

אגב, מי ששותה אספרסו עם סוכר צריך להחרים לו את המכונה.

:-D

המכונה ניתנת לרכישה באנגליה, להביא אותה לארץ עולה כ-14,500 אחרי מיסים, עמלות ושאר מרעין בישין. לא כולל אביזרים כמו ידיות נוספות (עבור כפול, נייקד ובודד), קיט חיבור ישיר למים וכו' שעולים עוד קצת.

המטחנה מיוצרת בארה"ב ועולה כ- 4,000 ש"ח על השולחן.

שני המוצרים בנויים כמו טנק, מסיביים מאוד ואמורים להחזיק שנים רבות מאוד עם תחזוקה קלילה.

אספרסו עם סוכר? איכס.

עוד אנשים שצריך להרוג הם כאלו שאונסים את מכונות הנספרסו ומוציאים מקפסולה מאג שלם. אני פשוט מרחם על המכונה.

אין לי ניסיון עם מכונות מנוף חוץ מהפונטה וקיו (אחלה מכונה).

בנוגע לאנינות טעם וכיו"ב, כל עוד לא הרחתם קפה בן 3 ימים שנטחן עכשיו,

אין לכם מקור להשוואה, נקודה. זה לא בא מקטע של שחצנות, חלילה,

רוב האנשים שאני מכיר לא נחשפו לקפה טרי. חנקן שמנקן. :-)

לגבי נספרסו, דבר אחד יש לאמר בשבחם.

מעדיף כוס נספרסו על פני כל מכונה אוטומטית שטוחנת את הקפה ומוציאה איכשהו פיפי כזה דלוח, שאם תגיש את זה לאיטלקי בתור אספרסו הוא ישפוך לך את זה על הראש.

פורסם

אמת.

בודדים בתי הקפה שאני באמת מצליח להנות מה"אספרסו" שלהם.

ברוב המקרים אני מקבל נוזל חום, בעל חמיצות יתרה שבהחלט לא עושה נעים בפה.

הנספרסו? בגדר מותרות מבחינתי, אבל אני מרוצה. התחברתי לכמה מטעמי הקפסולות ואני מוכן לשלם את המחיר.

ומה שהכי חשוב? פרקטית. קפסולה IN - קפסולה OUT. למי יש זמן להתחיל לטחון, לדחוס, לשטוף על הבוקר?

M-TECH E46

• תוכן חדש...