Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 שנת 2007, כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי רציתי בבקשה ייעוץ האם העסקה הזו כדאית:

מדובר ברכב פיג'ו 206 שנת 2007 עם 1600 סמ"ק, על הדגם של הרכב ברשיון רכב רשום M1 ולא בדיוק הבנתי אם זה הדגם כי קראתי שיש דגמים אחרים ברכב הזה.

לטענת בעל הרכב נעשה החלפת גיר במוסך מורשה אך הוא לא זוכר איפה הקבלה.

אני אקח את הרכב לבדיקה אך שאלתי היא האם העסקה משתלמת (לא חשוב המחיר כרגע) או שכדאי להתרחק בכל מצב?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי eliran 23

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

מישהו?:roll:

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

מצטער לא ידעתי, הרכב עבר 101,000 (ללא החלפת רצועת טיימינג) ואחרי התמקחות 21,000 (לא מתחייב בבדיקה).

תודה לך.

Steve Jobs

פורסם

אני ממליץ לך לקחת את האוטו לבדיקה במוסך שמתמחה בפיג'ו-אורן שירותי רכב בחולון/ שאפט בת"א על מנת שיבדקו את הרכב.

מבחינת טיימינג- יש לבדוק לפי ספר הרכב מתי צריך להחליף רצועה.

רמז מטרים- במידה והיה צריך להחליף רצועה כבר בסביבות 90K ועד כה לא החליף- מראה כי הרכב לא טופל ביד אוהבת ויש לעבור לרכב הבא. למה אני אומר את זה? כי מי שאכפת לו המרכב שלו, יטפל בו בזמן. גרירת טיפולים עלולה להצביע על רכב שעוד יביא צרות לבעליו בגלל תחזוקה לקויה קודמת.

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
אני ממליץ לך לקחת את האוטו לבדיקה במוסך שמתמחה בפיג'ו-אורן שירותי רכב בחולון/ שאפט בת"א על מנת שיבדקו את הרכב.

מבחינת טיימינג- יש לבדוק לפי ספר הרכב מתי צריך להחליף רצועה.

רמז מטרים- במידה והיה צריך להחליף רצועה כבר בסביבות 90K ועד כה לא החליף- מראה כי הרכב לא טופל ביד אוהבת ויש לעבור לרכב הבא. למה אני אומר את זה? כי מי שאכפת לו המרכב שלו, יטפל בו בזמן. גרירת טיפולים עלולה להצביע על רכב שעוד יביא צרות לבעליו בגלל תחזוקה לקויה קודמת.

בהצלחה.

אני אקח את הרכב לבדיקה זה בטוח, לא יודע אם היכן שציינת אך אקח לתשומת ליבי.

תראה, הדברים שאתה אומר בהחלט נכונים ולא תלושים מהמציאות, אך עם זאת ייתכן וכוונתו של המוכר היא להגיע ל-100K ולשלוח אותו הלאה ללא

הטיפול של הטיימינג כי זה אולי "יקר", ובאופן כללי לא התרשמתי שבעל הרכב "דואג" לרכב כ"כ, אלא מבצע את הטיפולים ההכרחיים בלבד.

לפי הנראה לא מעט רכבים נמכרים היום ללא כל הטיפולים השוטפים כדוגמת (טיימינג, 10,000, וכו') ועדיין נמכרים ומתפקדים טוב למרות שאני לא מצדיק זאת.

הרכב נראה לי חיצונית ופנימית שמור מלבד הרכיבים המכניים שאת זה המוסך יבדוק, גם בנסיעת מבחן שערכתי התרשמתי לטובה.

אשמח לשמוע את היתרונות והחסרונות של הרכב ובאופן כללי אם יש טעם לגשת למוסך לבדוק את הרכב שכן צעד זה מקדם את התהליך.

Steve Jobs

פורסם

הרכבים הצרפתיים ידועים כרגישים לאחזקה. אני לא הייתי לוקח סיכון. לרכב הוחלף כבר גיר, לא עשה טיימינג כשצריך--> מתכון לצרות. לא חסרים רכבים שמורים רק צריך למצוא. השוק של הצרפתיות בארץ חלש מה שנותן לך יתרון בתור קונה.

בתור אחד שחווה על עצמו מחיר של תחזוקת שבר מהבעלים הקודם של הרכב שלי אני ממליץ לך לקחת את הרמז שנתתי לך מאוד בחשבון. בסופו של דבר החלטה שלך.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

ב 206 בכל הדגמים, בכל המנועים ובכל השנתונים יש רצועת תיזמון.

המלצת יצרן למנוע 1.6 מדגם NFU הייתה להחליף רצועת תיזמון כל 120.000 ק"מ או 10 שנים.

כך ש"לפי הספר" עוד לא הגיע הזמן.

יחד עם זאת בהחלט מומלץ להקדים את ההחלפה ואם תחליט לרכוש את הרכב, כדאי לבצע החלפת רצועת תיזמון במסגרת יישור קו אחרי הקניה.

מבחינת יחס של בעל הרכב - ספציפית הנקודה הזאת לא מעידה על הזנחה.

פורסם

לגבי M1 שמופיע ברישיון רכב - זה סיווג כללי לרכב נוסעים פרטי עד 8 מקומות.

רכב נוסעים מעל 8 מקומות מופיע כ M2, מסחרי קל N1, משאית N2 ו N3 ועוד.

אין לך מה להתעקב על זה, כל המכוניות הפרטיות הן M1.

פורסם
ב 206 בכל הדגמים, בכל המנועים ובכל השנתונים יש רצועת תיזמון.

המלצת יצרן למנוע 1.6 מדגם NFU הייתה להחליף רצועת תיזמון כל 120.000 ק"מ או 10 שנים.

כך ש"לפי הספר" עוד לא הגיע הזמן.

יחד עם זאת בהחלט מומלץ להקדים את ההחלפה ואם תחליט לרכוש את הרכב, כדאי לבצע החלפת רצועת תיזמון במסגרת יישור קו אחרי הקניה.

מבחינת יחס של בעל הרכב - ספציפית הנקודה הזאת לא מעידה על הזנחה.

תודה על תשובתך, אכן הסרת לי דאגה רבה מחשש ממשי להזנחה.

nsw1989 - הגיר לא הוחלף אלא שופץ במוסך מורשה, ספק עשה בעיות והשמיע רעשים ספק השבית את הרכב, את זה אלוהים יודע רק.

Buki - האם לפי הנתונים שהצגתי בפניכם הרכב הזה שווה 21,000 ש"ח?

האם כדאי לקנות את הרכב הזה או לחפש חלופות אחרות כמו יונדאי גטס 2007 (בתוספת של 2000-3000 ככל הנראה)?

לגבי M1 שמופיע ברישיון רכב - זה סיווג כללי לרכב נוסעים פרטי עד 8 מקומות.

רכב נוסעים מעל 8 מקומות מופיע כ M2, מסחרי קל N1, משאית N2 ו N3 ועוד.

אין לך מה להתעקב על זה, כל המכוניות הפרטיות הן M1.

אבל אני זוכר שכשניפגשתי עם בעל הרכב זה מה שהיה רשום במודל/דגם מה שלא יהיה ולא ראיתי שום דבר אחר שיכול להשתייך לדגם כלשהו.

Steve Jobs

פורסם

הדגם של הרכב מופיע בחלקו האמצעי של הרשיון, מעל הטבלה שמפרטת את אמצעי הבטיחות, חלון בגג וכו'.

מאחר ומדובר בגיר אוטומטי ומנוע 1600, כנראה שהדגם הוא XT, שמגיע עם תאורת דרך אוטומטית, רדיו דיסק מקורי, מחשב דרך, ואולי גם חלון גג.

אם הרכב עבר שיפוץ גיר במוסך מורשה יבואן אין צורך לחפש את הקבלה, אתה צריך רק לגשת עם המוכר למוסך יבואן *כלשהו* ולהוציא היסטוריית טיפולים ברכב. גם אם טופל במוסך מורשה שאינו יבואן, ניתן לגשת לשם עם בעל הרכב ולבקש את המידע הנ"ל. למעשה, מומלץ שתעשה זאת עוד לפני שאתה לוקח את הרכב לבדיקה, ותבדוק את תדירות הטיפולים הקודמים, האם היו בעיות מהותיות/חוזרות ברכב ומתי בוצע שיפוץ הגיר.

אם השיפוץ בוצע בחודשים האחרונים קיים חשש סביר שהשיפוץ לא היה מוצלח ולכן הרכב נמכר. שיפוץ גיר ברכב הזה הוא לא עסק זול, וקשה לי להאמין שמישהו היה משקיע בו רק כדי למכור את הרכב ועוד במחיר יחסית נמוך.

באופן כללי, הגיר הזה ידוע כבעל אורך חיים קצר, בעיקר כשאופי הנהיגה בו הוא בנסיעות קצרות ו/או בפקקים, ושיפוץ הוא לא דבר נדיר. אם השיפוץ מוצלח זה יכול לתת לך שקט לתקופה ארוכה.

מציעה לך גם לשקול בכובד ראש את ההצעה לבדיקה אצל אורן/שאפט, שייתנו לך חוו"ד מועילה, פרקטית ואינפורמטיבית בהרבה לגבי הרכב מכל מכון בדיקה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

בוקר טוב

ה 206 היא דגם ותיק ואמין. מעבר לכך, הבעיות הידועות בדגמים אלו טופלו בשנים הראשונות, וכב מטופל כיאות יראה אמינות טובה מאוד.

במידה והגיר שופץ במרכזי יהיה לך שקט לזמן רב.

אתה מוזמן אלינו לבדיקת היסטוריה מלאה של הרכב, במידה וטופל במוסכי שירות מורשים ולבדיקת הרכב לפני קניה, כולל דיאגנוסטיקה ובדיקת מחלקת הפחחות שלנו, בחינם!

פורסם
הדגם של הרכב מופיע בחלקו האמצעי של הרשיון, מעל הטבלה שמפרטת את אמצעי הבטיחות, חלון בגג וכו'.

מאחר ומדובר בגיר אוטומטי ומנוע 1600, כנראה שהדגם הוא XT, שמגיע עם תאורת דרך אוטומטית, רדיו דיסק מקורי, מחשב דרך, ואולי גם חלון גג.

אם הרכב עבר שיפוץ גיר במוסך מורשה יבואן אין צורך לחפש את הקבלה, אתה צריך רק לגשת עם המוכר למוסך יבואן *כלשהו* ולהוציא היסטוריית טיפולים ברכב. גם אם טופל במוסך מורשה שאינו יבואן, ניתן לגשת לשם עם בעל הרכב ולבקש את המידע הנ"ל. למעשה, מומלץ שתעשה זאת עוד לפני שאתה לוקח את הרכב לבדיקה, ותבדוק את תדירות הטיפולים הקודמים, האם היו בעיות מהותיות/חוזרות ברכב ומתי בוצע שיפוץ הגיר.

אם השיפוץ בוצע בחודשים האחרונים קיים חשש סביר שהשיפוץ לא היה מוצלח ולכן הרכב נמכר. שיפוץ גיר ברכב הזה הוא לא עסק זול, וקשה לי להאמין שמישהו היה משקיע בו רק כדי למכור את הרכב ועוד במחיר יחסית נמוך.

באופן כללי, הגיר הזה ידוע כבעל אורך חיים קצר, בעיקר כשאופי הנהיגה בו הוא בנסיעות קצרות ו/או בפקקים, ושיפוץ הוא לא דבר נדיר. אם השיפוץ מוצלח זה יכול לתת לך שקט לתקופה ארוכה.

מציעה לך גם לשקול בכובד ראש את ההצעה לבדיקה אצל אורן/שאפט, שייתנו לך חוו"ד מועילה, פרקטית ואינפורמטיבית בהרבה לגבי הרכב מכל מכון בדיקה.

אז כנראה זה לא הדגם, ביקשתי את הדגם האמיתי מבעל הרכב ואעדכן בהתאם.

הרכב ממה שהבנתי עבר שיפוץ אצל מוסך מומחה (לא מורשה כמו שחשבתי) לפני פחות משנה, בעל הרכב טוען שאין לו קבלה אבל הוא מוכן בשמחה לגשת לשם לאמת את הדברים מול בעל המוסך.

האם הבדיקה של המכונים השונים לפני קניית טסט בודקת תקינות מלאה של גיר?

בוקר טוב

ה 206 היא דגם ותיק ואמין. מעבר לכך, הבעיות הידועות בדגמים אלו טופלו בשנים הראשונות, וכב מטופל כיאות יראה אמינות טובה מאוד.

במידה והגיר שופץ במרכזי יהיה לך שקט לזמן רב.

אתה מוזמן אלינו לבדיקת היסטוריה מלאה של הרכב, במידה וטופל במוסכי שירות מורשים ולבדיקת הרכב לפני קניה, כולל דיאגנוסטיקה ובדיקת מחלקת הפחחות שלנו, בחינם!

קודם כל תודה רבה, אני לא יודע עד כמה הרכב עבר טיפולים במוסכים מורשים.

ידוע לך האם באמת צריך להחליף לראשונה רצועת טיימינג אחרי 120K או אחרי 90-100K?

תודה!

Steve Jobs

• תוכן חדש...