Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 שנת 2007, כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם מוסכים מומחים לשיפוץ גיר שעושים עבודה נהדרת לא פחות ואף יותר ממורשה. זה כשלעצמו לא צריך להדאיג אותך. אם הוא מוכן שתלכו לשם לאמת, זה רעיון מצויין. אם אתה יכול להגיד לנו את שם המוסך אולי נדע לעזור לך להעריך את איכות השיפוץ. מתי הגיר שופץ, אגב?

בדיקת גיר במכון יכולה לעלות על בעיה אמיתית בגיר, הבעיה היא שהם מכסת"חים את הבדיקה כ"כ שהם עלולים באותה מידה להמציא תקלות שאין ("נקישות בגיר", למשל, זה כסת"ח ידוע).

אם אתה רוצה תשובה מדוייקת, עדיף לפנות למוסך שמבין ספציפית בגירים האלה ויידע לתת לך הערכה מקצועית מדוייקת למצב הגיר.

אגב, גם מרווח הטיפולים הרשמי של היבואן הוא כל 30 אלף ק"מ, ומומלץ בחום להתעלם מהנחייה זו ולטפל כל 15 אלף (או שנה).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
ישנם מוסכים מומחים לשיפוץ גיר שעושים עבודה נהדרת לא פחות ואף יותר ממורשה. זה כשלעצמו לא צריך להדאיג אותך. אם הוא מוכן שתלכו לשם לאמת, זה רעיון מצויין. אם אתה יכול להגיד לנו את שם המוסך אולי נדע לעזור לך להעריך את איכות השיפוץ. מתי הגיר שופץ, אגב?

בדיקת גיר במכון יכולה לעלות על בעיה אמיתית בגיר, הבעיה היא שהם מכסת"חים את הבדיקה כ"כ שהם עלולים באותה מידה להמציא תקלות שאין ("נקישות בגיר", למשל, זה כסת"ח ידוע).

אם אתה רוצה תשובה מדוייקת, עדיף לפנות למוסך שמבין ספציפית בגירים האלה ויידע לתת לך הערכה מקצועית מדוייקת למצב הגיר.

אגב, גם מרווח הטיפולים הרשמי של היבואן הוא כל 30 אלף ק"מ, ומומלץ בחום להתעלם מהנחייה זו ולטפל כל 15 אלף (או שנה).

שבוע טוב מיקה ותודה רבה על תשובתך.

הוא לגמרי מוכן שנלך לשם ופה אני חושב שאני באמת אדע אם הוא דובר אמת כי אני הולך לגרור אותו איתי לשם כדי לאמת את הדברים, אך כשנגיע למוסך באמת, עם מי לדבר? מה להגיד? לבקש שיוציאו מהמחשב קבלה על זה?

אני לא הולך לעשות בדיקת מקיפה לגיר בפרט, אלא בדיקה לפני קנייה כשהדגש הוא על: שאסי, שלדה, גיר, ומנוע.

המקום לא מתמחה בפיג'ו אך בעל שם טוב בבדיקות באיזורי.

את מתכוונת לטיפול 10,000? האם ברכב כזה עושים טיפול באמת כל 15,000-20,000?

ומה לגבי המלצת היצרן להחלפת רצועת טיימינג כל 120,000 כאשר ממליצים כאן כל 90,000?

עקרונית הרכב עבר קצת מעל ה-100,000 אז אני מאמין שאני אצטרך לבצע את זה בקרוב.

תודה!

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם
בוקר טוב

ה 206 היא דגם ותיק ואמין. מעבר לכך, הבעיות הידועות בדגמים אלו טופלו בשנים הראשונות, וכב מטופל כיאות יראה אמינות טובה מאוד.

במידה והגיר שופץ במרכזי יהיה לך שקט לזמן רב.

אתה מוזמן אלינו לבדיקת היסטוריה מלאה של הרכב, במידה וטופל במוסכי שירות מורשים ולבדיקת הרכב לפני קניה, כולל דיאגנוסטיקה ובדיקת מחלקת הפחחות שלנו, בחינם!

כל הכבוד , ישר כח !

פורסם (נערך)

אלירן- כן, ב206 מומלץ לעשות טיפול כל 15 אלף או שנה, המוקדם מביניהם. לא למשוך מעבר ל15 אלף (וכמובן שאפשר גם לפני, אבל אם אין משהו חריג אין צורך).

אני עשיתי טיימינג כחלק מיישור קו לאחר קנייה, כשהרכב היה עם 90 אלף ק"מ (המנוע שלי אמנם 1.4, אבל לדעתי ההנחיות דומות). בעיקרון, הרכב המדובר בן 7-8 שנים כבר, גם זה פרמטר. התנאים בארץ קשים לרכב, המלצות היצרן מתאימות יותר לארצות אירופאיות קרירות, בארץ נכון יותר לטפל לפי המרווחים המצומצמים יותר שהיצרן מנחה עבור ארצות "מדבריות".

אז לדעתי עדיף שתעשה את זה עכשיו, ותחליף גם משאבת מים בהזדמנות (היא לא חלק מהטיימינג, אבל נגישה מאוד לאחר הפירוק שלו, אז כשעושים טיימינג בד"כ מנצלים את ההזדמנות להחליף גם אותה ולחסוך בעלות העבודה בעתיד).

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

פורסם

שכחתי לענות לגבי המוסך: אצל פקידת הקבלה/בעל המוסך (אם זה מוסך קטן) בעל הרכב יכול לבקש העתק מהקבלה על שיפוץ הגיר, בד"כ לפי מס' הרכב.

פורסם (נערך)

הבנתי אותך, שאלה קצת דומה, יש לי הזדמנות לקנות 307 עם נתונים לא רעים.

הרכב יד 2 (אני אהיה שלישית), דגם X-Line, שנת 2007, מנוע 1600 סמ"ק, עבר 89,000, יד ראשונה ליסינג אבל ל-3 שנים ואח"כ בעלות פרטית נהגת יחידה שב-4-5 שנים עשתה כ-50 א' קילומטר, צמיגים הוחלפו עכשיו.

המחיר קצת יותר יקר לא רציני.

מה עדיף מבין השניים? איזה דגם מוצלח יותר? איזה אמין יותר?

תודה רבה על כל תשובותייך.

עריכה אחרונה על ידי eliran 23

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

אין לי נסיון ממשי עם ה307, אז קשה לי לתת תשובה מלומדת, עדיף שתחכה לתגובות נוספות.

אני יכולה רק להגיד שה307 היא מסגמנט המשפחתיות- היא גדולה יותר וכבדה יותר, ולעומת 206 עם מנוע דומה תרגיש קצת יותר עצלה ו"כבדה", אבל כנראה יותר "אוטו".

אני חושבת שהאחזקה השוטפת תהיה יקרה יותר, הן מבחינת אגרת רישוי וביטוח והן מבחינת מחיר חלפים וטיפולים, אבל צריך לברר עד כמה.

קשה לי להגיד לך מה להעדיף. אני מחבבת את ה307, אבל רק בגרסתה הידנית עם מנוע 2.0. לצרכים שלי, כנוסעת בודדה רוב הזמן, לנסיעות פריפריאליות באופיין, ה206 מספקת את הסחורה במחיר אחזקה סביר מאוד (אבל שוב- במנוע וגיר שונים ממה שאתה מחפש). ה307 מפתה, השאלה אם הפיתוי הזה מצדיק את עלותו. דוקא לעובדה שה206 אחרי שיפוץ גיר יש יתרון מסויים.

חכה לתגובות נוספות.

פורסם

קראתי לעומק את תשובתך, ואני חושבת שאכן את קולעת למטרה.

אכן ה-307 קצת כבדה יותר ועצלה יחסית ל-206, אך ההבדלים הפנימיים הם שמיים וארץ,

זה כמו לנסוע על רכב שלא מבייש שנתון 2011, גם המהירות שלה והסיבובים שהיא לוקחת יפה הציגו בפניי ביצועים דיי מרשימים.

הגיר אומנם לא עבר שיפוץ אך המחיר יכול להצדיק את זה וגם אם אני אצטרך בעתיד לעשות זאת זה עדיין משתלם בעיני.

מבחינת החלפים, האגרת טסט, והביטוחים באמת שאני לא יודע לתת את התשובה.

אשמח אם בעלי 307 יוכלו לשפוך מעט אור.

תודה מיקה :-)

Steve Jobs

פורסם

בשמחה :)

האמת שכשאני קוראת את מה שאתה כותב, קשה שלא להרגיש לאן הלב שלך נמשך... וגם זה פרמטר חשוב כשקונים רכב.

מכיוון שנקודת התורפה העיקרית בשני הרכבים הנ"ל הוא הגיר, אז מהבחינה הזו אין כאן העדפה.

אם ה307 קורצת לך, ואין בה איזו פשרה מהותית מבחינת גודל ותקציב עבורך, אז אני אומרת- למה לא?

רק אל תיתן להתלהבות לסנוור אותך בבדיקה. גם אם ההעדפה היא 307, וודא היטב שזו ה307 *הזו*.

• תוכן חדש...