Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה!

היום רכשתי את המכונית הראשונה שלי סופסוף......סובארו אימפרזה LX.. שנת 2001... (לא מוכר.. smiley.gif) אז אני חדש לכל העניין תכלס...

חיפשתי הרבה זמן אחרי פורום שמבין עניין ונראה לי שמצאתי אותו :)

קראתי את 2 הדיונים הדביקים הראשונים והתרשמתי לטובה מהרמה הגבוהה של הידע שאנשים מפגינים פה... אני פשוט חושש שאני "אוריד את הרמה" ע"י השאלות המעאפנות שלי... אבל אני משוכנע שתוכלו לעזור לי למרות הכל....

קיצור..איך לא.. קיבלתי את המכונית מבנאדם חסר אחריות בנוגע לסאונד!... שום מערכת נורמאלית... ...אותם רמקולים שבאו עם המכונית...(אלה שעל הדלתות)...

קיצור-איחסה!

ואני נשבעתי לעצמי שאפילו לפני שאני אטפל בבלמים או משהו- אני אבטיח לעצמי מערכת שמע טובה!

אז רציתי לקבל ייעוץ ממכם!... מה לקנות!?

אני מדבר על רדיו דיסק......ועל רמקולים

1.על איזו פירמה ללכת מבחינתכם?

ברדיו דיסק-SONY? PIONEER? BLACKPUNT?

ברמקולים-BOSE? PIONEER? (סתם כתבתי חברות שאני מכיר)

(לא יודע אם זה קשור אבל אני בעיקר שומע רוק.. אלטרנטיבי..אקוסטי.. לא טראנסים וכו'..)

2.על מה אני צריך להסתכל (מבחינת פרטים טכניים) כשאני בוחר אותם?!

כמה RMS נחשב טוב? טווחים וכו'...

(תסבירו לי כאילו הייתם מסבירים לסבתא שלכם.. :)

3.הבנתי שאפשר להתקין מערכת בלי מגבר ועם מגבר.... מה יהיה ההבדל כבר?!...

כי אני לא אשים מוזיקה בפול ווליום כמו הערסים שבשכונה...מצד שני שלא יהיה חלש מידי...

4.האם יש נגן שינגן גם דיסקים רגילים וגם MP3? או שאני צריך לבחור באחד מהם רק!? (אם כן אז כנראה אעדיף MP3... WMA.. =יותר שירים על דיסק אחד..ואיכות סבבה בדגימת 192KBITS..)

5.שאלה אחרונה:ידוע לי שישנם נגנים שמשתמשים בדיסקים הקטנים של ה MINIDISC!... האם מוכרים כאלה בארץ?! כמה עולה!?

הערות:

*אם יש אופציה במערכת מסויימת "להעביר" את הסאונד מהחלק האחורי לקדמי של הרכב כדי לא להפריע לנוסעים... אעדיף מערכת כזו...

*שוב...הסגנון שלי זה לא טראנסים שמאנסים.. ככה שאולי זה כן ישחק תפקיס בכתיבת תשובה שלכם אליי..(לדוגמא.. אני צריך טוויטרים?!)...

*אין לי תקציב לתת לכם כדי "לבנות לי" מערכת טובה... אבל אני יודע שבעקרון רדיו דיסק עולה 1000 ורמקולים עולים ... 700 פחות?! יותר?! .. :)... עדיף לא להפציץ במחיר כמובן...

כתבתי את השאלות שלי לפי סעיפים כדי שיהיה מסודר... יהיה סבבה אם תציינו את הסעיף לפני תשובתכם....

תודה לכל העוזרים!

אני מעדיף מאוד להתייעץ פה מאשר עם מוכר בחנות(שכנראה רק ייעץ לי לפי אינטרסים כספיים)

אז אני מעריך את זה מאוד!

נ.ב-אם יש לכם לינקים שיעזרו בכלליות על הנושא- אודה לכם!

פורסם

ברוך הבא לפורום.

אז כך . כל רדיו דיסק שידע לנגן MP3 , WMA ידע גם לנגן דיסקים רגילים כך שזה לא בעיה.

אפשר כמובן לבנות מערכת ללא מגבר . ברור שעדיף . אבל לא חייבים . הכל תלוי בתקציב שאתה מעוניין להשקיע.

לדבי מיני דיסק - היה לי עד לא מזמן , אבל עדיף MP3 יותר נח . מה גם שמדובר במכשירים יותר יקרים יחסית ל MP3.

מבחינת להעביר את הסאונד קדימה - אין עם זה בעיה , ואפילו זה עדיף. פשוט תשקיע את חלק ניכר מהתקציב ברמקולים קדמיים טובים , ואז תאכל לתת להם יותר משקל ברכב.

אני מאמין שמבחינת רדיו דיסק הדגמים הפשוטים של פיוניר יהיו מתאימים לך מבחינת התקציב והם נותנים תמורה מצוינת לכסף.

אם תציין תקציב יותר ספיציפי נאכל לעזור לך גם בדגמים וכאלו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

OFER ו NO1ELSE... תודה על התגובות!...

אני ממש חדש בכל הקטע ולכן אין לי הבנה כל כך .. ממה המערכת צריה להיבנות!?.. רדיו דיסק..+כמה רמקולים?.. מקדימה? מאחורה? +מגבר?... אז אני לא זורק לכם ממש מחיר...

אבל בוא נגיד שמוזיקה ואיכות חשובים לי מאוד.. אני כן אודיופיל... ואני באמת רוצה לשמוע באיכות טובה ברכב...(אני אוהב שהסאונד פשוט עוטף אותך....ומכניס אותך ממש לאווירה אחרת בתוך האוטו... יצא לי לשמוע כמה מערכות כאלה...אבל שוב.. אני לא אפציץ בסאונד שכל השכונה תשמע...)

אני מניח שהתקציב שלי (לפי ההבנה שלי של סדר המחירים) הוא 1500 פלוס מינוס...

אם תגידו לי שעדיף לי ככה וככה... אני אתאמץ להוסיף לתקציב...

אז תסבירו לי... כמה רמקולים סה"כ צריך שיהיה באוטו.. (כמה?2 מקדימה 2 מאחורה?+2 טוויטרים?)

ובאמת הבנתי שפיוניר הם אחלה במערכות... אז על איזה דגם ללכת?!

נותנים בחנויות איכשהו לבדוק ולשמוע את המערכות\רמקולים לפני רכישה?!

נ.ב! יש לי חבר שנמצא כרגע בבנקוק-תאילנד... יש טעם לבקש ממנו שיקנה לי שם? או שעדיף לא להתעסק בזה... ושהמחירים בארץ הם סבירים יחסית!?..

פורסם

יש הרבה חנויות שאתה יכול לשמוע רכיבים שהם בתצוגה המיועדת לכך,אבל הצליל יהיה קצת שונה בתוך הרכב כי האקוסטיקה שונה והמיקום של הרמקולים ואלה דברים שמשפיעים על הצליל, אבל זה יכול לתת לך אינדיקציה על איכות הרכיבים.

המחירים בארץ גבוהים ואם יש לך הזדמנות להביא מחו"ל תנצל אותה,זה יכול לחסוך לך המון כסף

פורסם

הנה... איך אלה חבר'ה?!:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=22835

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=23136

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=23521

אני לא סגור על ההבדלים ביניהם... אבל נשמעים לי חבל על הזמן...

הבעיה היחידה שלי היא... שהבנתי שהדגמים האלה של PIONEER... יש כאלה שפותחים אותם בארץ כדי "להתאים אותם" או משהו.. מבחינת רדיו ...

והדגמים האלה נגמרים במספר -50... מישהו אמר לי שחאפרים מוכרים את זה...ויש פחות זמן אחריות..

מה אתם חושבים?!...

• תוכן חדש...