Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אחד מהם מחובר על 4 גייג' של לייטנינג אודיו, והשני על 8 גייג' ישן לא יודע של מי, עכשיו המגבר עם ה 8 מריץ רק סאב בגישור כרגע.. אני מתכנן לעבור לאקטיבי אז קניתי סט של 2 גייג' איכותי של רוקפורד, אני מתכנן לפצל אותו לשני המגברים, האם זה יספיק ולא יהיה לי צוואר בקבוק ?

פורסם

שים לב שהוא כבר רכש את הכבל 2 גייג', וגם שמדובר בשני מגברים (שכל אחד מהם יכול תאורטית לספק מעל 1000W).

קצת פזיז לדעתי להגיד ש-4 יספיק בלי לדעת לאיזה ציוד המגברים מתחברים, מה יהיה סך ההגברה בוואטים ואורך כבל המתח.

פורסם

תום אני מדבר מנסיון בלבד , אצלי ברכב יש כבל 4 גייג אמיתי והכל עובד יופי , ואצלי גם בנוסף יש קבל של 2 פארד.

משום מה פה בפורום יש נטייה להגזים עם הגודל של הכבלים ואני ממש לא מבין למה , בין תאוריה למה שהמערכת מסוגלת להוציא לבין מה שהיא מוציא בפועל זה הדבל דיי הזוי.

שים לב גם ש 1000w זה הספק רגעי שהמערכת יכלה לתת וצריך למדוד מה הכבל יכל לשאת לאורך זמן ומה המערכת צורכת לאורך זמן.

אני מסכים ש מערכת spl צריכה תשתית בריאה , אך זה לא המצב :)

2017 Type R

פורסם

ברמת העקרון אחד המגברים יגביר אקטיבית שני טוויטרים של ארטז, יזרים להם 60 ארמס, ומידים של ארטז כל צד יקבל 140 ארמס. והמגבר השני יחובר לסאב בגישור שאני מקווה לספק לו 500 ארמס ולסט קומפוננט אחורי שיספק לו 130 ארמס. ככה שהצריכה הולכת להיות בריאה. וכמובן שאני מפצל את הכבל עם מפצל.

האורך של הכבל הוא 5 מטר.

פורסם (נערך)

Chundrik - שים לב שלא המלצתי לכאן או לכאן, רק אמרתי שחסרים נתונים. ובין כה וכה, הבחור כבר ביצע רכישה ל-2 שסביר שיעבוד היטב.

פוטנציאלית שני המגברים שלו מסוגלים לספק יותר (לפי נתוני המגברים) מאשר שלך בתצורה הקיימת, ולכן שאלתי איך הכל מחובר.

ה-1000 אינם ריגעיים אלא RMS. זה שסביר להניח שהוא לא יפעל בהספק הזה באופן קבוע, כי הוא לא בפול ווליום כל הזמן וכי המוזיקה דינמית זה סיפור אחר, אבל נכון.

עריכה:

bubbla -

1) המגברים מוגדרים כ- 2X140W+2X130W ב-4 אוהם. איך הגעת למסקנה שאחד מהם יספק 60W לטוויטרים?

2) האם אתה משאיר 2 ערוצים פנויים במגבר השני, או שאתה מחבר אותם לסט האחורי שלך כפי שעלה בפוסט אחר שלך?

בקיצור, יהיה בסדר עם ה-2 גייג'.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני לא רואה איך המגברים שלו מוצאים יותר רק המונו שלי לבד מוציא 1800 לפי תעודת לידה ו 1650 לפי נתונים יבשים.

אבל זה ממש לא משנה ובטוח שלא רלוונטי לנושא :)

בקיצור כבל 2 גייג צריך להיות יותר ממספיק , אני רק יציין שחשוב מאוד להשתמש גם בכבלים איכותים לאחר הפיצול ומפצל איכותי גם כן.

בהצלחה !

2017 Type R

פורסם

לפותח השרשור- כל עוד אין לך איזה מונו מטורף, ה 2 גייג' יספיק לך ללא שום צל של ספק.

לג'קה- כבל 4 גייג', גם בין היותר איכותיים שקיימים בשוק, לא יכול להעביר מספיק זרם לכל המגברים שלך בצריכה מלאה, סביר להניח שבגלל התנגדות גבוהה או עוצמה נמוכה או תשתית חשמל חלשה, אתה לא מגיע לשיא הצריכה.

ללא הקשר ספציפי:

ככל שהכבל עבה יותר, איכותי יותר, קצר יותר, בעל סיבים רבים יותר ודקים יותר, עשוי מאחוז גבוה יותר של נחושת- כך התנגדותו תקטן.

לא רבים יודעים, אבל כבלים הם צרכן לכל דבר ועניין, ככל שההתנגדות תהיה קטנה יותר, כך מפל המתח שקיים על הכבל יהיה קטן יותר, וזה אומר בשורה התחתונה שנשאר יותר הספק לצרכנים האמיתיים, הרמקולים.

אז אני ממליץ להשתמש בכבלים עבים ואיכותיים, גם אם כבל פחות טוב "עושה את העבודה", אגב, מזה עושה את העבודה? שהכל עובד ואין תקלות? כדי להגיע או לאיכות מקסימלית או לעוצמה מקסימלית, צריך להתאמץ קצת יותר מעבר ללגרום למערכת לנגן.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם (נערך)

אתה אמרת פוטנציאלית :) בכל אופן זה ממש לא משנה לבחור זה מספיק.

ישראל איך אני אוהב את התגובות שלך ^^

ואתה כמובן צודק ובאופן אישי אני לא ממצה אפילו חצי ממה שהמערכת שלי יכלה לתת באופן פוטנציאלי , להגיד לך שאם הייתה לי אפשרות קלה ופשוטה להחליף לכבל יותר עבה ואיכותי , כמובן שהייתי עושה זאת אבל זה לא המצב , אני סך הכל אמרתי שהכל תלוי בצורך הספציפי של המערכת.

במחשבה לעתיד כמובן שתמיד עדיף יותר :)

עריכה אחרונה על ידי Jeka.E

2017 Type R

פורסם

אתה כמו העיתונות. מוציא דברים מהקשרם ולוקח רק מה שמתאים לך :wink:. אמרתי פוטנציאלית כי לא היה ידוע איך הוא מחבר את הכל.

ובמקרה שלך, אתה לא מנצל את מלוא הפוטנציאל, ולכן זה עובד לך.

ראה הסברו של סרול.

פורסם
Chundrik - שים לב שלא המלצתי לכאן או לכאן, רק אמרתי שחסרים נתונים. ובין כה וכה, הבחור כבר ביצע רכישה ל-2 שסביר שיעבוד היטב.

פוטנציאלית שני המגברים שלו מסוגלים לספק יותר (לפי נתוני המגברים) מאשר שלך בתצורה הקיימת, ולכן שאלתי איך הכל מחובר.

ה-1000 אינם ריגעיים אלא RMS. זה שסביר להניח שהוא לא יפעל בהספק הזה באופן קבוע, כי הוא לא בפול ווליום כל הזמן וכי המוזיקה דינמית זה סיפור אחר, אבל נכון.

עריכה:

bubbla -

1) המגברים מוגדרים כ- 2X140W+2X130W ב-4 אוהם. איך הגעת למסקנה שאחד מהם יספק 60W לטוויטרים?

2) האם אתה משאיר 2 ערוצים פנויים במגבר השני, או שאתה מחבר אותם לסט האחורי שלך כפי שעלה בפוסט אחר שלך?

בקיצור, יהיה בסדר עם ה-2 גייג'.

הכוונה שלי הייתה שבמגבר הראשון אני יכוון את GAIN ככה שיספק להם גג 60 ארמס אולי קצת יותר.. כדי לא לשרוף אותם.

ואין ערוצים שיהיו פנויים הכל יהיה תפוס. 4 ערוצים לסט הקידמי אקטיבי. ובמגבר השני 2 בגישור לסאב ועוד 2 לסט פאסיבי אחורי.

אבל קיבלתי תשובה. תודה רבה.

• תוכן חדש...