Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב המדובר הוא מאזדה לאנטיס שנת 2004 עם 230 אלף ק"מ. גילתי למרבה התדהמה שהבעלים השתמשו בשמן הידראולי בצמיגות 10W של חברת דלק בתור שמן מנוע. זהו השמן המדובר.

http://www.delkol.co.il/popwin.asp?item=270

אני לא יכול לומר בוודאות באם כל השמן שנמצא כרגע במנוע זהו השמן המדובר או שרק הוסיפו ממנו כהשלמה לכמות שחסרה. מה שאני יודע הוא שהשתמשו בכמות ניכרת מהשמן כי המיכל כמעט ריק.

הרכב כנראה נסע מאות קילומטרים ואולי גם כמה אלפי קילומטרים עם השמן המדובר במנוע.

מהם הנזקים שכנראה כבר קרו ומה עלול לקרות?

הרכב כמובן עבר טיפול והוחלף לשמן איכותי ופילטר שמן מקורי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שימוש בשמן בצמיגות נמוכה מהדרוש לתנאים שהוא עובד ברגע נתון יגרום לשבירת שכבת השמן בין המתכות, נגיעה של מתכת עם מתכת וזה אומר שחיקה מוגברת.

כמובן שיש חשיבות איזו אחוז של שמן הידראולי היה בתוך המערכת.

(עם הוסיפו ליטר 1 תוך 4 לא נראה שיש בעיה)

אם הרכב נסע על 100% שמן W10 בתוך המנוע סביר להניח שהייתה שחיקת מוגברת.

גודל הנזק תלוי בכמה זמן/קילומטרים ובאיזה תנאים הרכב נסע עם השמן הזה.

אם הנזק משמעותי יידלק נורת השמן כאשר המנוע חם ובמצב סרק וגם המנוע ישרוף כמות גדולה של שמן.

אם הנזק לא כל כך גדול אבל אתה רוצה לדעת בארך עד כמה מזערי או משמעותי תצטרך למדוד לחץ דחיסה בכל צילינדר

ולחץ שמן מנוע.

פורסם
שלום לכולם,

הרכב המדובר הוא מאזדה לאנטיס שנת 2004 עם 230 אלף ק"מ. גילתי למרבה התדהמה שהבעלים השתמשו בשמן הידראולי בצמיגות 10W של חברת דלק בתור שמן מנוע. זהו השמן המדובר.

http://www.delkol.co.il/popwin.asp?item=270

אני לא יכול לומר בוודאות באם כל השמן שנמצא כרגע במנוע זהו השמן המדובר או שרק הוסיפו ממנו כהשלמה לכמות שחסרה. מה שאני יודע הוא שהשתמשו בכמות ניכרת מהשמן כי המיכל כמעט ריק.

הרכב כנראה נסע מאות קילומטרים ואולי גם כמה אלפי קילומטרים עם השמן המדובר במנוע.

מהם הנזקים שכנראה כבר קרו ומה עלול לקרות?

הרכב כמובן עבר טיפול והוחלף לשמן איכותי ופילטר שמן מקורי.

איך אתה יודע שמשתמשו בו במנוע לעבודה שוטפת ?

משתמשים בשמן הזה לפעמים בתור פלאשניג וזה אולי השימוש שנעשה בו

פורסם

זה מה שידוע לי.

א. הרכב לא עבר טיפול הרבה מאוד זמן( עד לפני כמה ימים. עכשיו יש במנוע שמן סינטטי מלא והחליפו לפילטר חדש מקורי).

ב. השתמשו בשמן בכדי להשלים את החסר כל פעם שהיה צריך.

ג. נשאר אולי ליטר (מהשמן המדובר) במיכל.

אייל צבי,

שמן הדראולי נועד לשמש במערכות סגורות. הוא לא אמור להתמודד עם חום, עם עומסים ועם מזהמים (פייח, דלק ) כמו שמן מנוע. לפיכך הוא לא מתאים. מה גם, ששמן רב דרגתי 5W-40,10W-40 וכיוצא בזה משנים את הצמיגות שלהם בהתאם לחום המנוע. כאשר המנוע קר, צמיגות השמן נמוכה. כאשר המנוע בטמפרטורת עבודה, צמיגות השמן גבוהה.

השמן המדובר הוא שמן חד דרגתי בצמיגות 10W, כלומר, גם בטמפרטורת עבודה הוא ישאר בעל אותה צמיגות ולכן הוא לא יספק הגנה כלל וכלל לאותו מנוע אשר הוא יימצא בו כאשר זה יהיה תחת עומס, לחץ וטמפרטורה גבוהים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

עם הסטוריה של תחזוקה כזו אני מציע להחליף גם את נוזל הקירור ובודק האם המצתים מתאימים לרכב. אנשים החוסכים בהוצאות תחזוקה יכולים היות מאוד יצירתיים בשימוש בתחליפים

פורסם (נערך)
עם הסטוריה של תחזוקה כזו אני מציע להחליף גם את נוזל הקירור ובודק האם המצתים מתאימים לרכב. אנשים החוסכים בהוצאות תחזוקה יכולים היות מאוד יצירתיים בשימוש בתחליפים

אם מדברים על נוזל קירור אזי יש שם את הנוזל הכי "איכותי" בעולם, מי ברז. הבעלים מתלוננים על "בריחת" מים מהמערכת. במוסך, בזמן הטיפול, בדקו לחץ ברדיאטור. לא נמצאה שום נזילה. בכל זאת, המים "נעלמים" ומדי שבועיים בערך צריך להוסיף עוד.

כשחושבים על זה, שמן מנוע, מלבד מתפקיד הסיכוך הוא גם אחראי על קירור המנוע. משהו באזור ה 60 אחוזים או יותר. אם שמים שמן שבכלל לא מספק סיכוך והגנה בטמפרטורת העבודה של המנוע, כנראה שגם יכולת הקירור של המנוע נפגעה. יכול להיות ששמן בעל צמיגות חד דרגית נמוכה פשוט נשרף או התאדה. אולי בגלל זה המים "נעלמים" כי יש יותר עומס תרמי על מערכת הקירור?

הרכב שייך למישהי שעובדת איתי בעבודה. היא פשוט לא מבינה ברכבים והגרוש שלה הוא זה שאחראי על התחזוקה. סיפור ארוך מאוד. אולי הוא רצה פשוט להשמיד לה את המנוע ולכן שם כזה שמן.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

פורסם (נערך)

אין ספק שהרכב במצב מדורדר. אם ההזנחה נמשכה זמן רב נגרם לו בלאי מואץ. רכב תקין לא מאבד נוזל קירור. האם מד הטמפרטורה מראה שנוזל הקירור נמצא בטמפרטורה גבוהה מהנורמה? צריך בדיקה מקצועית יותר.

אגב, איזה מוסך ביצע החלפת שמן אבל השאיר את המים במערכת הקירור?

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

הרכב נראה במצב חיצוני טוב. סביבת המנוע נראית נקייה בסך הכל. הרכב הוא יד שנייה כך שלא התעללו בו יותר מדיי.

לעומת זאת, כנראה שנסעו כמה מאות או לפחות כמה אלפי ק"מ טובים עם שמן הידראולי בתור שמן מנוע. מיכל השמן כמעט ריק אז זאת אומרת שהשתמשו בכמעט כולו בתור שמן מנוע. בכל מקרה, שמן הידראולי בעל צמיגות 10W כנראה פשוט מתאדה או נשרף במנוע. זאת הסיבה שהיו צריכים להוסיף שמן מדי פעם.

המוסך הוא בסך הכל מוסך טוב והגון. הרבה מחבריי מטפלים שם ויש רק דברים טובים לספר. זאת הסיבה ששלחתי אותה עם הרכב לשם לעשות טיפול.

לגבי למה לא החליפו לה לנוזל קירור, פשוט בגלל שהיא טוענת שכל שבועיים בערך צריך להוסיף מים ולכן היא לא רוצה נוזל שגם ככה יעלם לה.

ייתכן מאוד, שהמים פשוט התאדו מהחום הגבוה שנוצר שם (שהרי השמן לא ממש סיפק את "הסחורה" של קירור המנוע). עכשיו שיש במנוע שמן איכותי אני אעקוב אחר מצב המים שם. נראה אם עדיין ישנו איבוד של מים.

פורסם

לעומת זאת, כנראה שנסעו כמה מאות או לפחות כמה אלפי ק"מ טובים עם שמן הידראולי בתור שמן מנוע. מיכל השמן כמעט ריק אז זאת אומרת שהשתמשו בכמעט כולו בתור שמן מנוע. בכל מקרה, שמן הידראולי בעל צמיגות 10W כנראה פשוט מתאדה או נשרף במנוע. זאת הסיבה שהיו צריכים להוסיף שמן מדי פעם.

זה מעלה שאלה נוספת - אם השמן הזה נשרף במנוע, מה הוא גרם למערכת הפליטה לחיישנים שם ובמיוחד לממיר הקטליטי. כדאי לעשות בדיקת זיהום.

פורסם

העלית נקודה יפה מאוד. עכשיו שהזכרת זאת אני זוכר שבאמת נדלקה בלוח השעונים מנורה קטנה בצורת מנוע כזאת. במוסך אמרו שזה קשור לממיר הקטליטי.

• תוכן חדש...