Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לאחר חיפושים בלתי פוסקים והתייעצויות רבות, בעיקר כאן בפורום. החלטתי לקנות קיה פורטה, לצערי יש עכשיו התלבטות חדשה לגבי השנתון של הרכב, ההבדל המשמעותי ביותר בין השנתונים הוא 6 הילוכים בקיה 2011 אל מול 4 הילוכים בדגם מ-2010, לא מצאתי עוד הבדלים במפרט הטכני שהיו כ"כ משמעותיים חוץ מהנתון הזה.

אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט לי את היתרונות שיש לרכב בעל תיבה עם 6 הילוכים לעומת תיבה עם 4 הילוכים, והאם תוספת של 10K-15K מצדיקה את השדרוג לדגם של 2011. האם תיבה עם 6 הילוכים משמעותה צריכת דלק נמוכה יותר?

חוץ מזה, אני קצת נוטה לכיוון הקיה בשנתון 2011 כי יש לי אפשרות לרכוש אותו מאבא של חבר מאוד טוב, מה אתם אומרים על המחיר והנתונים הבאים: קיה פורטה שנת 2011, 62,000 ק"מ, יד ראשונה מבעלות פרטית, דגם EX, אין תיקוני פחחות או צבע, מנוע/שלדה/גיר הכל תקין - מחיר 65K, עסקה טובה לדעתכם? דגם מ-2010 אפשר להביא בעשר אלף פחות לפחות.

המון תודה על העזרה!

פורסם

חוץ מהגיר ואיתותים שונים במראות לא השתנה כלום.

לדעתי העסקה שהצגת טובה מאוד ועוד מדובר בדגם המאובזר יד 1 פרטי ושמור.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
חוץ מהגיר ואיתותים שונים במראות לא השתנה כלום.

לדעתי העסקה שהצגת טובה מאוד ועוד מדובר בדגם המאובזר יד 1 פרטי ושמור.

תודה על התגובה.

אני רואה לפי הסמל בצד שיש לך קיה פורטה, אתה יכול בבקשה לפרט קצת בנוגע לצריכת דלק?

פורסם

אצלי 4 הילוכים.

במשולב היא עושה כ1/12.

אני כמעט לא יוצא מהעיר כעת כשאני בחופש מהמכללה אז הצריכה עומדת על 1/10 בערך.

בבין עירוני אבא שלי הצליח להגיע איתה ל1/16.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אצלי 4 הילוכים.

במשולב היא עושה כ1/12.

צריכת דלק מצוינת, האם ניתן להסיק מכך שצריכת הדלק בגיר 6 הילוכים לא תשתפר הרבה ? הרי קשה להאמין שבפורטה החדשה צריכת דלק בינעירונית תהיה טובה מ 1 ל 16.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

1/16 זה ממש דבר שקשה להשיג,פשוט אבא שלי משייט על 90 כל הדרך ולכן הוא מצליח לעשות זאת.

אני לעומת זאת משייט על 120 רוב הזמן וצריכת הדלק במקרה הטוב היא 1/13 בבינעירוני.

הצריכה עם הגיר החדש אמורה לפי ההיגיון להיות נמוכה יותר אבל יש לי 0 ניסיון עם 6 הילוכים.

פורסם
אצלי 4 הילוכים.

במשולב היא עושה כ1/12.

צריכה טובה מאוד לרכב בקטגוריה של המשפחתיות, הייתי בטוח שהנתונים של הצריכה פחות טובים. טוב לדעת!

אני אשמח אם תוכל לתת קצת רשמים על הרכב מבחינת עלויות של תחזוקה, אמינות וכ'ו..

תודה רבה.

פורסם

אתה יכול לקרוא כאן סיכום קטן שעשיתי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?530483-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%94-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%94-2010.

בגדול עלויות אחזקה:

ב90 אלף קילומטר מתבצע הטיפול הכי גדול ועלותו כ2000 ש''ח.

טיפול קטן עם החלפת זוג רפידות בלימה וחגורת הינע שהתייבשה וקצת רעשה יצא לי 600 ש''ח.

תקלה הייתה אחת שהיא יוניט בלם שהתקלקל כמו בכל הפורטה והוחלף כחלק מריקול שבוצע ע''י היצרנית העולמית.

פורסם

קראתי את הסיקור שכתבת, היית צריך לצרף את הקישור כבר בהודעה הראשונה :-D, אחלה סיקור!

מה הסיפור עם ההגה שכל הזמן מדברים עליו? שמתי-לב שציינת שהוספת גם חיישני רוורס, זה לא אמור להגיד מובנה ברכב?

שוב, תודה!

פורסם

בפורטה עדיין אין חיישנים מובנים...אולי עוד כמה שנים :lol:

ההגה קליל ומנותק כלומר לא מועבר מידע מדויק ממה שמתרחש בין הכביש לגלגלים אל הנהג. התחושה מאוד דומה (ואני לא צוחק) להגה של סימולטורים (אלה שיש במשחקיות או כאלה שקונים למחשב הביתי).

פורסם

לאבי פורטה עם 6 הילוכים, הצריכת דלק המשולבת היא בסביב 1\10- 1\11.

לטעמי ההגה גרוע מאד בהתנהגות שלו, והמושב לא הכי נח.

הגיר לעומת זאת, מצויין.

פורסם

ההפרש בצריכת הדלק אינו משמעות ולא מצדיק רכישת רכב יקר יותר באלפי שקלים רק בגלל הסיבה הזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ביום ראשון אני אקח את הרכב לבדיקה רק ליתר בטחון, מחיר של 65K לדגם מ-2011 עם הנתונים שציינתי לא משתלם?

אני אמנם יכול לרדת בשנתון ל-2010, אבל זה אומר גם לקחת רכב שנקנה במימון דרך ליסינג ואני מעדיף קניה מיד פרטית.

תודה לכם!

פורסם

הפער הגדול שאתה מדבר עליו מתייחס לרכב יוצא ליסינג מ-2010 מול הרכב הפרטי מ-2011?

הרכב הפרטי הוא מאדם שאתה מכיר והנתונים שלו מעולים, אם אתה ידוע ממקור ראשון שאין תיקוני פח וצבע ושהרכב טופל לפי הדרישות במוסך מורשה ובנוסף הוא מתאים לתקציב שלך אז זאת רכישה מצויינת.

פורסם

הייתה ברשותי פורטה 2010 ו-2011 ממקום העבודה.

הצריכה אכן 1-11. רכב מעולה לטעמי (אפס תקלות).

אני גם לא חושב שההבדל בין הגיר הישן לגיר עם ה-6 הילוכים שווה את ההפרש.

אני דווקא מציע לך לבדוק ליסינג לשעבר, השוק מוצף.

בדוק בחברת כלמוביל - אני יודע שהם קנו מלאי עצום של פורטה.

• תוכן חדש...