Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 90 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תקציב 80-90 אלף, עדיפות לאיזור ה80

דרישות: רכב בגודל משפחתי, חסכוני, זריז ומגיב כזה שלא יתקשה בעקיפות ואמין

כרגע ברשותי יונדאי i30 2011, והאוטו די מאכזב, רק 4 הילוכים, מתקשה בעקיפות, וזולל דלק.

חשבתי על סקודה אוקטביה 2011 1.4, איך הרכב? איזה גיר יש לו DSG6 או DSG7? כי אני יודע שיש אחד מהגירים של הDSG שעושה בעיות הוא נמצא בדגם הזה?

איזה עוד רכבים מומלצים בתקציב

ואשמח לביקורת על האוקטביה 2011 1.2, אני פוחד שהאוטו הזה לא מספיק סוחב ואז אתאכזב כמו מהיונדאי

חשבתי גם על סקודה יטי, תנו דעות

עריכה אחרונה על ידי snir012
פורסם

בתקיב של 90 אלף, אני הייתי חוסך עוד קצת ומחפש רכב עם 0 קילומטר מליסינג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לי יש רכב דומה לשלך משנתון 2009 ,מחזיק ברכב כבר שנתיים ו9 חודשים כמעט (אולי שלך חיצונית מעט שונה) ואומר לך את דעתי:

הרכב די זריז,לא נתקלתי בבעיה בעקיפות,נכון שהרכב קצת חלש יחסית בעליות אבל זה עדיין בסדר גמור ולגבי צריכת דלק-בסדר גמור בבינעירוני (בסביבות 1:12.5) וקצת פחות טוב בעיר 1:10.

כנראה,שיש לך איזו בעיה,שאינך מודע לה ואינך מטפל בה ולפחות לדעתי,שווה להשקיע בזה ולא בהחלפת הרכב.

מספיק,שתחליף מצתים למקוריים (חובה כל שנתיים או 20,000 ק"מ),תעשה ניקוי לבית מצערת ואם הרכב הגיע ל-45,000 או 3 שנים גם פילטר דלק. (לא חייב לטפל במורשה היבואן)- והרכב יחזור להיות מה שהוא באמת,טיפול כזה יעשה עם הרכב פלאים.

טיפול כזה יכול להגיע לעלות של 1500 ש"ח לערך במוסך כללי טוב ובטוח ,שמבחינה כלכלית זה עדיף על החלפת רכב.

לגבי הרכבים הגרמניים האוטומטיים- הרוב המוחלט היום זה DSG 7 -ממש לא פאר היצירה והאמינות ובנוסף,ברכבים בעלי מנועים ש 1.2 של הקונצרן יש גם בעיות וכשלים בשרשרת התזמון כך,שאם ממש משעמם לך ואתה אוהב לבקר במוסכים (זה לא משנה עכשיו אם יש או אין אחריות) אז הם הבחירה הנכונה :twisted:

אם אתה מחפש רכב חזק אז מאזדה 3 ספיריט עם מנוע 2000 באה בחשבון אבל קח בחשבון שאם אמרת,שהיונדאי שתיינית אז המאזדה יותר מאלכוהוליסטית כבדה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולאוטי, האם ביצעת ביונדאי שלך ניקוי מצערת והחלפת פילטר דלק? במידה וכן האם שמת לב לאיזשהו שינוי לטובה (כח, צריכת דלק?) ומה עלות הטיפול?

פורסם (נערך)

אצלי ברכב פעם בשנה ,מבוצע ניקוי לבית מצערת עם חומר ייעודי - עלות בסביבות 300 ש"ח.

לגבי פילטר דלק- הוחלף בטיפול 3 שנים (לפני כמעט שנתיים).

מצתים מקוריים - מחליף כל שנתיים או 20,000 .

גם לי הייתה צריכת דלק בעייתית בשלב כלשהו כאשר טיפולים 1+3 עזרו במיוחד. לגבי החלפת פילטר דלק- זה מה שכתוב בספר,לא יודע עד כמה זה באמת השפיע אבל הורגש ,שפתאום הרכב פחות מתאמץ כאשר לוחצים על הדוושה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

ב90 אלף טויוטה אוונסיס, מרווחת וחסכונית, יש כח מתי שצריך, גיר רציף לא נורא

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ה-I30 באמת דיי זריזה יחסית למשפחתיות המתחרות (לא טורבו) ויש לה הילוכים קצרים שמסייעים.

אפשר למצוא סקודה ראפיד 1.4 טורבו 0 ק"מ מליסינג בקצת יותר מ-100 אש"ח (103 במוטודיל). היא תהיה פחות מרווחת מהיונדאי ולטעמי היא גם לא נוחה במיוחד אבל היא זריזה וחסכונית יחסית אליה.

ה-DSG7 אכן ידוע כבעייתי, לי אישית אין ניסיון איתו.

תוכל לבדוק גם את הסיאט טולדו אחותה התאומה של הראפיד שלטעמי נראית הרבה יותר טוב ממנה ומציעה גם מעט יותר אבזור. באוטודיל (הטרייד אין של צ'מפיון) יש כמה כאלה חדשות לגמרי עם 0 ק"מ, שווה לברר בכמה הם מציעים אותן למכירה והאם הן רשומות כרכב יבואן עם 0 ק"מ או שהיד הראשונה נרשמה על אדם פרטי.

פורסם (נערך)

יש שתי אפשרויות : הרכב הנוכחי לא טופל לפי הספר או שהרגל הימנית של פותח הנושא פותחת לרכב את התיאבון לזלילת דלק.

לא חושב שאוונסיס תהיה חסכונית יותר בדלק מה I30.ראפיד וחברותיה לא ימכרו ב- 80K.

בכלל,למצוא רכב משפחתי חסכוני בדלק עם מנוע בנזין זו דרישה מוגזמת ומופרכת. רכב היברידי כמו טויוטה פריוס (אבל אז צריך לרדת בשנתון או להתפשר על קנייה של רכב עם ק"מ גבוה) או קצת יותר קטן (אם לא חייב משפחתי קלאסי) כמו הונדה ג'אז עם גיר רציף יעשו כאן עבודה טובה.

אבל שוב,רגל כבדה על הגז + חוסר טיפולים לפי הספר יובילו את פותח הנושא לאותו מקום.

אז הוא הוסיף אי אילו K להחליף רכב ועכשיו אני שואל ברצינות ,מה הואילו חכמים בתקנתם ? .

בהנחה,שהרכב הנוכחי מתפקד,יואיל פותח הנושא לעשות בדק בית בקשר להרגלי הרגל הימנית שלו + יבדוק את עלות הטיפול ברכב (זו המלצה כמובן ולא פקודה) ובהנחה,שיש ליקויים שחייבים לטפל בהם כמו: מסנן אוויר (שיתכן וסתום),פילטר דלק שהגיע זמנו,החלפת מצתים +ניקוי בית מצערת הם בהחלט הוצאה שולית לעומת ההפסד הכרוך במכירת הרכב, (במיוחד במצב של טרייד אין),התרוצצות וחיפוש אחר רכב חדש.

ד"א - החל מ2012 בצורה החדשה יצאה יונדאי עם רכבים שבהם לגיר יש 6 הילוכים- יתכן וצריכת הדלק של הרכבים האלו מעט טובה יותר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
קולאוטי, האם ביצעת ביונדאי שלך ניקוי מצערת והחלפת פילטר דלק? במידה וכן האם שמת לב לאיזשהו שינוי לטובה (כח, צריכת דלק?) ומה עלות הטיפול?

פילטר דלק זה חלק מטיפול 3 שנים. (כולל שמן גיר) אז ביחד יצא בסביבות האלפייה +מע"מ. החלק אינו זול וגם הוא נמצא בתך טנק הדלק.

פורסם

ברכב נוהגים שלושה נהגים, אני וההורים. אני והאבא עם רגיל סבירה על הגז אבל האישה אוהבת ללחוץ ולגרות את האוטו לזלול דלק. האוטו מטופל ומתוחזק כמו שצריך כולל החלפות של כל מה שצריך כל כמה זמן שצריך.

טויוטה קורולה משעממת, כנ"ל גם ניסן טידה

חשבנו על טויוטה אוונסיס אבל אין לנו ניסיון עם גיר רציף מה אתם יכולים להגיד עליו

פורסם

תנסה -תדע, אף אחד לא יכול להרגיש את פעולת הגיר הזה במקומך

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
מה רע בסוניק סדאן חדשה?

קטנה יותר עם מנוע קטן - היא תסחוב הרבה פחות טוב מה-i30 ונמצא שפות"ש זורה כסף לרוח.

לגופו של עניין:

1) תרגע.

2) לא נראה לי שאיזה מהאפציות שהעלית תביא מזור לבעיות שמטרידות אותך.

- הגיר של האוקטביה על שבע מהירויותיו דורש הסתגלות ולא מתאים לכל אחד.

- כנ"ל גם הגיר של האוונסיס שאני מסופק אם ביצועיה טובים מאלה של ה-i30/

שורה תחתונה - במצב הנתון - הייתי נשאר עם מה שיש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פילטר דלק זה חלק מטיפול 3 שנים. (כולל שמן גיר) אז ביחד יצא בסביבות האלפייה +מע"מ. החלק אינו זול וגם הוא נמצא בתך טנק הדלק.

קולאוטי, בדקתי במורשה יונדאי וקיבלתי הצעת מחיר להחלפת פילטר דלק + ניקוי מצערת ב 320 ש"ח עולל מע"מ. זה אומר שהחלפת שמן גיר עולה בסביבות ה 700 ש"ח?

• תוכן חדש...