Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על רנו סניק 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה לקנות רנו סניק 2005 יד שלישית שעשתה 120000 ק"מ ב15,000 ש"ח.

עברה טיפול כולל החלפת רצועה ומשאבת מים.

האם יש המלצות,הסתייגויות,בעיות מיוחדות ודברים שכדאי לבדוק?

תודה רבה מראש לעוזרים.

פורסם

אם מדובר בדגם ה-1.6 כדאי לוותר. מדובר במנוע בעייתי עם מחלות שנפתרו רק במהלך מתיחת הפנים של אמצע 2007.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ידנית תיקח, אוטומטית (אולי) תברח :wink:

ובקיצור - אם אוטומטית - לבדוק את הגיר (גם שתקין וגם תנסה אם מתאפשר לנהוג ברכב ולראות איך הגיר מגיב. חלק אוהבים את ההתנהגות שלו וחלק לא).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי - לידנית יש את אותו מנוע מחורבן שיש לו פולי דפייזר בעייתי שהחלפתו עולה כמו חצי מהרכב. והגירים מ-2004 אולי מעצבנים בהתנהגותם אבל אמינים למדי ולא יקרים לשיפוץ במקרה של תקלה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

zvit כתב :

אם מדובר בדגם ה-1.6 כדאי לוותר. מדובר במנוע בעייתי עם מחלות שנפתרו רק במהלך מתיחת הפנים של אמצע 2007...מנוע מחורבן שיש לו פולי דפייזר בעייתי שהחלפתו עולה כמו חצי מהרכב.

קצת מאכזב לשמוע בפורום של מביני עניין ברכבים דעה המבוססת על דעות קדומות וסטיגמות.

אכן מנועי הרנו 1.6 בשנים 2004-06 היו בעלי תזמון שסתומים משתנה "דפיוזר". מנוע זה בעל נתוני ביצועים עדיפים על המנוע שהותקן לאחר 2007 , והוא יותר נמרץ ומגיב. אכן הבלאי בדיפיוזר היה מהיר וגבוה אבל כל רכב בשנת 2014 כבר עבר מן הסתם החלפה של הרכיב , ואם בוצע במוסכי קרסו התחליף איכותי ובעל אמינות גבוהה. הבסיס של מנועי 1.6 של רנו במגאן II ובסניק זהה והוא מנוע אמין ועמיד , שבהינתן אחזקה נכונה מחזיק היטב.

אין לכן מה לחשוש ממנוע כזה. מה שכן - יש לוודא היסטוריית טיפולים רציפה ואיכותית מבחינת חלפים (שמנים, פילטרים וכו').

פורסם
zvit כתב :

קצת מאכזב לשמוע בפורום של מביני עניין ברכבים דעה המבוססת על דעות קדומות וסטיגמות.

אכן מנועי הרנו 1.6 בשנים 2004-06 היו בעלי תזמון שסתומים משתנה "דפיוזר". מנוע זה בעל נתוני ביצועים עדיפים על המנוע שהותקן לאחר 2007 , והוא יותר נמרץ ומגיב. אכן הבלאי בדיפיוזר היה מהיר וגבוה אבל כל רכב בשנת 2014 כבר עבר מן הסתם החלפה של הרכיב , ואם בוצע במוסכי קרסו התחליף איכותי ובעל אמינות גבוהה. הבסיס של מנועי 1.6 של רנו במגאן II ובסניק זהה והוא מנוע אמין ועמיד , שבהינתן אחזקה נכונה מחזיק היטב.

אין לכן מה לחשוש ממנוע כזה. מה שכן - יש לוודא היסטוריית טיפולים רציפה ואיכותית מבחינת חלפים (שמנים, פילטרים וכו').

מסכים עם כל מילה.

לגבי הגיר אין לי ניסיו

ן.

לגבי המנועים יש לי גם סניק וגם מגאן ידניות, פשוט אפס תקלות, אמינים מאוד.

פורסם
zvit כתב :

דווקא את האזהרה הזאת אני כותב בדם ליבי:

הסניק 2005 של הדוד שלי (עם נתונים דומים להפליא לסניק נשואת השרשור) הראתה חולשת מה בזינוק מהמקום. זה נגמר בחשבון של חמש ספרות במוסך - והרכב מאז כבר חזר למוסך והוא עדיין לא תקין - ולדברי המסוך (מוסך ומומוחה לרנו) הוא ממש לא המקרה היחיד.

הוא לי לא מעט שיחות עם מנהל המוסך בחודש האחרון בעניין הרכב הזה ובעיותיו המובנות המסקנה להתרחק מבוססת על עובדות מוצקות ולא על סטיגמה זו או אחרת מאחר שאני יודע שלא אהיה ביום פקודה כדי לשאת התוצאות של המלצה שלי - אני משתדל להמנע מהמלצות שיש בהן סיכון גבוה - והסניק הנדון הוא המלצה עם סיכון גבוה.

יש לי וותק של למעלה מ-200000 ק"מ על דגמי רנו סניק למיניהן - ועשרות(!) אלפי שקלים שהוצאו על תחזוקה שלהן - אז אל תספר לי על "דעות קדומות וסטיגמות."

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אכן סניק לא רכב אמין. אבל מאד מאד נח ומפנק. ונמכר במחיר מציאה. מי שלא חושש מביקור במוסך מדי פעם יכול לשקול לקנות אחת. מי ששונא קלקולים ומוסכים, עדיף שיתרחק. עיקר הבעיות הן דווקא במכלולים אלקטרוניים, ופחות במכלולים מכניים. הגיר והמנוע בדרך כלל מציגים אמינות טובה אם מטופלים כראוי.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

תודה רבה על התגובות...הרבה חומר למחשבה..

יש רכה אחר מומלץ בסביבת המחיר הזה?

אני צריך רכב 1.6 אוטומט עם בגאז גדול

פורסם

אני יודע שגם בדגמי 2 ליטר של הסניק אוט' היו בעיות בגיר ובעיות שונות במכלולים די יקרים במנוע.

לכן, מציע לך להתרחק, אלא אם כן אתה מוכן נפשית לעובדה שתצטרך להשקיע כסף ועוד כסף ועוד כסף.

אכן, יש משהו מפתה בלקנות רכב במחיר נמוך, אבל קח בחשבון שהמחיר הנמוך משקלל כל מיני בעיות שיש ברכב.

בהצלחה

פורסם

ב-15000 אוטומטי עם בגאז' גדול:

פוקוס (מהדגם שעד 2005)

מאזדה 323 (עד 2004)

שברולט אופטרה (בתקציב שלך תכנס גם 2006 - בדגם הזה לרכוש רק אם יש הסטוריית טיפולים מוכחת)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
אכן סניק לא רכב אמין. אבל מאד מאד נח ומפנק. ונמכר במחיר מציאה. מי שלא חושש מביקור במוסך מדי פעם יכול לשקול לקנות אחת. מי ששונא קלקולים ומוסכים, עדיף שיתרחק. עיקר הבעיות הן דווקא במכלולים אלקטרוניים, ופחות במכלולים מכניים. הגיר והמנוע בדרך כלל מציגים אמינות טובה אם מטופלים כראוי.

למה יש מישהו שרוצה לבקר במוסכים מידי פעם?

זה לא שכניסה למוסך מסתיימת ב 30 שקלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...