Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אחרי שכבר פתחתי פעמיים אשכולות ובסוף לא הסתדר לי לקנות בגלל כל מני בעיות עכשיו יש לי הסכום ולא אמורה להיות בעיה.

אחרי שהתלבטתי אם להשקיע יותר ולקנות מאזדה 323 ,החלטתי ללכת על פונטו ספייס ELX אוטומטית היא תספיק לי אני לא צריך יותר ממנה. במחיר של 10-14 אלף

אשמח לקצת דעות אחרונות על הרכב כדי להיות סגור לגמרי על עצמי

וקצת עצות מה לבדוק ולהסתכל במיוחד ברכב הזה (רכב ראשון שלי)

תודה

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

הelx זאת הגירסה המאובזרת של הספייס עם 80 כס וגיר רציף.

חשוב לבדוק אין מים בתור נוזל קירור,אם יש נוזל אדום כניראה מדובר על היעודי לפיאט בשם פארפלו,רכב עם מים לא הייתי קונה.

לרכב יש מחלה בדמות נורית הגה נדלקת וקשה לסובב אותו,בדרך כלל עניין של כמה מאות שקלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי,

לפני כמה שנים, חברת הפורום MIKA_P חיפשה גם את הדגם הנ"ל ומה שמצאה היה גרוטאות מוזנחות. לבסוף מצאה את אהבתה-פיג'ו 206, 2004, ידנית. אני ממליץ לך לקרוא את הסקירה שעשתה על הרכב ובמידה ותרצה, תוכל לשלוח הודעה שהיא אולי תכוון אותך מה למצוא בפיאט פונטו שחשוב לדעת על הדגם הנ"ל.

השרשור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

אני לא חושבת שיש צורך להטריד את Mika_P, בפורום הזה נפתח כל כמה ימים שרשור על הפונטו ספייס וכל פעם מפרטים בדיוק את הנקודות שצריך לבדוק לפני הקניה, ככה שחיפוש קצר יעשה את העבודה ויתן לפות"ש את כל המידע שצריך.

בגדול Yulianx כבר ציין את הבעיות המשמעותיות של הרכב.

אתעכב על פארפלו, קודם כל בדגמים של הספייס לא ניתן לראות את המיכל עיבוי בהצצה מתחת למכסה מנוע באמצע הרחוב, ככה שאין דרך מיידית לדעת מה קורה שם, אלא לשאול את המוכר ולקוות לתשובה כנה. שנית, אם אני זוכרת נכון, הנוזל של הספייס לא אמור להיות אדום אלא ירוק או כחול, כדאי לבדוק את הנושא בהתייעצות עם מוסך מורשה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אכן,בשנים המוקדמות כ 2001 היה כחול,איני זוכר ממתי הוא שונה לאדום,אבל מציע להתקשר למורשה תוך שניה הם אומרים.

במנועי ה16V אם איני טועה מיכל העיבוי נמצא מצד שמאל ואפשר לראות,ב8V אכן זה נמצא בכזה מיקום שלא יודע מי תכנן אותו ככה,פשוט לא רואים כלום בלי פנס.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם במנועי 16V לא הייתה אפשרות לראות את המיכל עיבוי (לפחות בדגמים שלפני מתיחת הפנים), באיבו (אני מאמינה שגם בגרנדה) המצב השתנה.

מכיוון שברשותינו הייתה ספייס 2001 אני לא יודעת באיזו שנה בדיוק הם עברו למים האדומים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

להטריד חברת פורום? סך הכל הודעה פרטית, לא חילקו פה את המספר שלה...

פעם אדם שמבין בפיאט אמר לי שלא צריך לפסול פיאט שלא השתמשו בה ב Paraflu, וגם אני ממליץ לא לפסול במיוחד לא עם ההצע הדל והשמור של ספייס שעוד נשארו, מספיק שהמוכר השתמש בנוזל קירור שהוא לא מים וזה כבר טוב, מראה על אדם שיודע דבר או 2, כמובן לאחר הקנייה להחליף לנוזל הייעודי.

בעניין הרכב, חשבת על רכב מעולה ופירטו לך את מה שעליך לבדוק לפני קניה ואת נקודות התורפה של הרכב, לא ציינו שמומלץ לקחת את הגיר הרציף ולא הרובוטי שנוטה לפורענות.

אם לא תמצא אקזמפלר שמור,חזור לפה לקבל עוד אופציות, ואם אתה רוצה כבר עכשיו, אז פרט פה מה חשוב לך ברכב (צריכת דלק,כ"ס).

Miata ND2

פורסם (נערך)

תודה לכולם

את ה206 אני ממש לא רוצה יותר מדי סיכויים לבעיות ותקלות

תאמת בינתיים אני לא מוצא בכלל משהו שנראה טוב.. (דווקא לפני חודשיים ראיתי די הרבה ששווים בדיקה)

בעיקרון אני רוצה רכב זול לתחזוקה, נסיעות קצרות אז הצריכת דלק פחות קריטית, אין לי צורך ברכב גדול אז עדיף שיהיה קטן

כרגע נראה לי שהאופציות הכי טובות זה או פונטו ELX או גטס (חוץ מהGLF), שבסה"כ אני מעדיף את הפונטו

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

יש לי ELX 2003 (מוכר אותה אגב בקרוב מאוד), סה"כ אחלה אוטו היתרון שזאת הגרסה האוטומטית אבל גם החזקה יותר עם 80 כ"ס.

שני חלונות חשמליים, כריות אוויר, גיר רציף עם מצב חיסכון ומחשב דרך זה לא דברים ברורים מאליו במחירים האלו ובשנתונים האלו.

האוטו זריז ונוח וחסכוני, בתוך העיר עם יום יום עליות וירידות של חיפה אני עומד על 1:13 מחוץ לעיר 1:18 ובכביש 6 הגעתי גם ל 1:22.

אם תעשה בדיקה במכון, את הגיר הם לא בודקים אלא רק אומרים לך בעל פה מה המצב שלו, אני לא יודע אם תיקח רכב בכזה מחיר לבדיקה או לא. אני לא יודע כמה נפוצות בעיות בגיר הזה, לגבי הנוזל קירור זה חשוב כי אחרת יש נטייה לחלודה, אפשר לבדוק את זה ולראות גם אם לא בקלות, פיית המילוי נמצאת ליד הרדיאטור ואם המיכל מלא רואים את הצבע של הנוזל, קח פנס ותאיר על המיכל זה לא הכי נוח אבל הוא לא אטום לחלוטין ואתה אמור לראות מה קורה שם, גם אם לא אז אני מניח שתהיה חלודה שיהיה אפשר לראות.

סה"כ אני מאוד מרוצה מהאוטו, חוץ ממצבר שזה משהו שקורה כל תקופה בכל רכב לא היו לי תקלות.

בניגוד להרבה רכבים חדשים שקראתי וראיתי, יש המון מקום לראש באוטו גם אם אתה גבוה, מאחורה יכולים לשבת 3 אבל קצת צפוף.

פורסם

חלק מהדברים העיקרים שיש לשים לב אליהם,

1.מחירון יד 2 יותר גבוה ממחירון לוי יצחק (כדי להציב נקד פתיחה יותר ריאלית בהתמקחות)

2.לבדוק ב 7 עניים את הגיר,להעביר בין כל המצבים לראות שהמעבר חלק בלי דיליים ובלי רעשים\דפיקות

3.מחלה ידועה,מצב הגה CITY יש לבדוק שמצב זה פועל כראוי.

4.לקחת איתך מישהו שמבין ברכבים ויוכל לשים לב לפרטים שאולי אתה לא תשים לב אליהם או תפספס.

לא לוותר על בדיקה,יש הרבה פונטואים בשוק, הרכב כבר לא חדש ובנוסף רגיש להזנחה בדיקה יכולה להציל אותך מהוצאות כבדות.

פורסם

להגה של הפונטו יש תגבור חשמלי ולא הידראולי, לכן מדובר במנוע קטן שיושב מתחת להגה בצד שמאל. למנוע הזה יש נטייה להתקלקל.

במקרה שלי הוא החליט לשבוק באמצע כביש מהיר (ללא שום קשר למצב CITY) והיה מאוד קשה לסובב אותו אפילו במהירות גבוהה.

גם אם התקלה קיימת, זאת לא סיבה לפסול את הרכב, פשוט יש לקחת בחשבון שמנוע משופץ יעלה 800-900 ש"ח ואולי אפשר יהיה למצוא אחד מפירוק ב400 ש"ח.

אגב, אף אחד לא אמר לפסול רכב שהשתמשו בו בנוזל קירור שאינו פארפלו, אלא:

רכב עם מים לא הייתי קונה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

בדכ התקלה במנוע החשמלי היא בבקר.

קונים 4 ממסרים(relay) באייבי בעלות של 80 ש״ח בערך ומלחימים במקום הקיימים.

עבודה של שעה גג כולל פירוק.

אם השתמשו בנוזל קירור ייעודי איכותי כמו פרטסון וכו זה גם מעולה.

פארפלו זה לא נוזל קירור קוסמי עם יכולות מארץ האגדות, בסך הכל נוזל קירור איכותי.

אם יש לך אוזן מנוסת, תאזין לנקישות מכיוון הראש, כמה רכבים שבדקתי היו דפוקים. ככל הנראה ראש דפוק, קאמשפט לא מאוזן או משהו כזה.

למה לא elx ידנית? יותר אמין...

עריכה אחרונה על ידי tamos
פורסם

אפשרי אבל בהסה"כ אני מעדיף גם נוחות

תאמת אני כבר לא מוצא רכבים שנראים טוב ושווים בדיקה..

הגטס באמת עושה בסביבות ה1ל8? ממש מבאס זה החיסרון העיקרי שלה מבחינתי

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...