Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עזבתי מקום עבודה הקרוב לביתי ועברתי לעבוד במקום מרוחק יותר.

יש לי 407 (שכרגע עומדת למכירה) ואיתה עשיתי כ-13K ק"מ בשנה. היה לי ברור שאני חוזר לליסינג - בגלל המרחק והכדאיות הכלכלית.

רואה החשבון שלי טוען - "טעות, אל תחזור לליסינג - תחליף לרכב חסכוני".

ישבנו על המספרים וכנראה שהוא צודק... נראה כי לי מתאים ליסינג רק מעל 29K ק"מ בשנה (לפי שכר, עלות ליסינג, שווי מס ואובדן סוציאליות).

יש לנו רכב משפחתי בבית ולכן הרכב המדובר ישמש בעיקר לעבודה וחזרה אך עדיין עם היכולת ל'פזר' את הילדים בבוקר בבתי הספר.

הנסועה השנתית הצפויה היא כ-22000 ק"מ וכוללת עבודה ועוד 'קצת', מרבית הנסיעות על כביש 6 (אך ללא 'טיסות' נמוכות).

אני מאמין שהרכב ישמש אותי ב-5 השנים הבאות.

לאור הנתונים האלו התחלתי לגשש ולחפש אפשרויות מתאימות כשהכיוון הוא סופר מיני ידנית וחסכונית.

בחסכונית אני מתכוון לאגרת הרישוי, עלות הביטוחים, הטיפולים וכמובן תצרוכת הדלק.

התחלתי במקום הכי קל - סוכנויות הרכב השונות.

נבדקו כלי הרכב הבאים - סוזוקי סוויפט, פורד פיאסטה, יונדאי i20, רנו קליאו ופיג'ו 208 (כולן ידניות וברמות אבזור שונות).

מתוך העדפות אישיות הגיעו לקו הסיום ה-פיאסטה 1.25 הידנית וה-208 הידנית 1.2 ברמת Active.

המחירים מאוד דומים (יש מבצע של הוט על ה-208 עד אמצע אוגוסט).

במקביל חיפשתי בלוחות השונים (פרטי ו/או חברות הליסינג) כלי רכב דומים עם מעט ק"מ מהשנתונים 2012-2013.

כאן הצלחתי קצת פחות ולא הצלחתי להתקבע על משהו מסוים.

כפי שציינתי, חשוב לי מאוד רכב חסכוני וכמובן גם אמין.

במחשבה שלי, קניית רכב חדש נותנת מעט יותר שקט.

עד כה לא ציינתי תקציב מהסיבה הפשוטה שהוא גמיש יחסית - אני אקח הלוואה דרך העסק שתוחזר בשנים הבאות ותשלים את תקציב הרכישה מעבר למחיר המכירה של ה-407 שלי.

'ציירתי' קו דימיוני של-80000 ש"ח כולל הכל לרכב חדש או 60000 ש"ח לרכב משומש (מתוך רצון להשאיר כסף בצד ליישור קו ו/או תיקונים מחוץ לאחריות).

זה היה ארוך ואני מקווה שלא מייגע מידי.

מה דעתכם?

יש כיוונים נוספים שכדאי לי לבדוק?

אשמח לדעות ורעיונות.

תודה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

היי אלי,

למעשה רשמתי את זה בפורום לאחרונה די הרבה אז אני אחזור על עצמי שוב {ואעשה את זה ממש בכיף}...

לפני כמה חודשים הגיעה אלי הפיאסטה החדשה 1.25 דגם ambient שרכשתי במחיר של 73K ש"ח, אני אנסה להתאים את החפירה שלי לאור מה שביקשת ברכב.

1. הרכב די חסכוני בדלק, אני ירושלמי ועם פקקים בבוקר הרכב עושה 1:15 במקרה הכי טוב שיש. בינעירוני עושה בערך 1:17.

2. המושבים לא כ"כ נוחים לנסיעות ארוכות, הם קצת קשים לטעמי, אין לי בעיות גב ככה שלא ממש מפריע לי.

3. אין הרבה מקום מאחורה במידה ואתה בחור גבוה ולוקח את הכסא קצת אחורה, אלא אם כן יש ילדים קטנים שלא צריכים הרבה מקום.

4. האבזור יחסית בסיסי ואולי קצת יותר, מערכת מולטימדיה שמנגנת DVD, רדיו, חיבור AUX, USB.

5. היגוי ממש נוח, כייפי לנסיעה.

6. בולמים טובים ביחס לרכב קטן, מרגישים את הכביש אבל הם עושים עבודה טובה.

7. הרכב מאוד בטיחותי למרות שהוא לא מרגיש ככה לפעמים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)
היי אלי,

למעשה רשמתי את זה בפורום לאחרונה די הרבה אז אני אחזור על עצמי שוב {ואעשה את זה ממש בכיף}...

לפני כמה חודשים הגיעה אלי הפיאסטה החדשה 1.25 דגם ambient שרכשתי במחיר של 73K ש"ח, אני אנסה להתאים את החפירה שלי לאור מה שביקשת ברכב.

1. הרכב די חסכוני בדלק, אני ירושלמי ועם פקקים בבוקר הרכב עושה 1:15 במקרה הכי טוב שיש. בינעירוני עושה בערך 1:17.

2. המושבים לא כ"כ נוחים לנסיעות ארוכות, הם קצת קשים לטעמי, אין לי בעיות גב ככה שלא ממש מפריע לי.

3. אין הרבה מקום מאחורה במידה ואתה בחור גבוה ולוקח את הכסא קצת אחורה, אלא אם כן יש ילדים קטנים שלא צריכים הרבה מקום.

4. האבזור יחסית בסיסי ואולי קצת יותר, מערכת מולטימדיה שמנגנת DVD, רדיו, חיבור AUX, USB.

5. היגוי ממש נוח, כייפי לנסיעה.

6. בולמים טובים ביחס לרכב קטן, מרגישים את הכביש אבל הם עושים עבודה טובה.

7. הרכב מאוד בטיחותי למרות שהוא לא מרגיש ככה לפעמים.

תודה על הזוית האישית, היא תורמת יותר מנסיעה של 20 דקות ברכב.

קראתי שבפיאסטה אין כיוון גובה למושב הנהג אך מצאתי תנוחת ישיבה נוחה יחסית בקלות.

אכן היא מרגישה יותר 'דינאמית' אם אפשר למדוד זאת איכשהו... וזאת גם הסיבה שהיא נשארה מכיוון שאנחנו משפחה של 'גבוהים' וכשאני יושב בצורה נוחה, הילד שישב מאחורי 'זוכה' לקצת פחות מרחב מחייה.

ד"א, ה-208 הרגישה לי מרווחת יותר (על אף ידית הדלת) ונראה שנשאר יותר מקום מאחורי כסא הנהג.

שמחתי לקרוא על צריכת הדלק ואין ספק שזה שומר את הרכב במשוואה.

בדוק אולי גם דיזליות משומשות (להלן פלואנס).

בעקבות דברייך בדקתי (ב-yad2) ומצאתי ששנת 2011 נכנסת בקושי לתקציב וגם אז מדובר ברכב שעלויות האחזקה שלו גבוהות יותר מסופר מיני ידנית וכך גם הצפי לתקלות...

תודה לשניכם,

אלי

עריכה אחרונה על ידי Eli R

פורסם

לפני חודשיים קרובי משפחה רכשו קליאו ידנית עם מנוע 0.9 מודגש. אני יודע שבדקת את קליאו והעדפת שני רכבים אחרים.

פיאסטה - אני יכול להבין, למרות שלפי טעמי קליאו עדיפה.

אבל מה היתרון של 208 עם מנוע 1.2 על קליאו שהזכרתי?

אגב, המושבים ברנו מעולים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני חודשיים קרובי משפחה רכשו קליאו ידנית עם מנוע 0.9 מודגש. אני יודע שבדקת את קליאו והעדפת שני רכבים אחרים.

פיאסטה - אני יכול להבין, למרות שלפי טעמי קליאו עדיפה.

אבל מה היתרון של 208 עם מנוע 1.2 על קליאו שהזכרתי?

אגב, המושבים ברנו מעולים.

ביררתי מחירים גם לגבי הקליאו 0.9 הידנית.

היא יקרה יותר בכמעט 8K ש"ח ועל אף שהיא מעט יותר חסכונית, החסכון בדלק יבוא לידי ביטוי רק אחרי כ-4 שנים (השוואת מחירי קנייה).

בקליאו של מכר (1.2 טורבו, אוטומטית) נהגתי לפני שבועיים וכשביקרתי בסוכנות זה היה בעיקר ע"מ לבחון מרחב וראות.

הקליאו מרגישה לי 'חונקת' - הקונסולה המרכזית העליונה יורדת מאוד נמוך ויוצרת תחושה של רכב צפוף.

אולי צריך ואפשר להתרגל לכך, אך זה לא לטעמי.

ה-208 הרגישה לי מרווחת יותר ומאחורי המושב שלי נשאר יותר מקום (לנוסע) מאשר בקליאו.

תא המטען מתוכנן אחרת וגם הוא מתאים לי יותר.

כמו כן, התחברתי יותר לתכנון סביבת הנהג - הגה, ידיות, קונסולה/מערכת.

אלי

עריכה אחרונה על ידי Eli R

פורסם

מחזק את ההמלצה על הקליאו. בגרסת ה 0.9 מקבלים רכב זריז מאובזר וחסכוני. החסרון היחידי הוא בדמות מתלים קשיחים במעט, אך החבילה הכוללת נראית לי טובה בהרבה.

האמת ששמעתי דברים טובים על ה 208 בייחוד עם מנוע ה1.2, אך אני לא סומך על איכות החומרים של פיג'ו וסיטרואן בשנים האחרונות ( פלסטיקים רכים הנוטים להתקלף ולהשאיר "צלקות") ולכן בנוסף למחסור במערכת HILL HOLDER ההכרעה נפלה על הרנו.

פורסם

הייתי שמח להתייחסותכם גם לנושא של חדש מול משומש מהשנתונים האחרונים.

תודה,

אלי

פורסם

תראה, עשיתי את החישוב שלי כמוך, אמרתי אולי אני אקח רכב שהוא שנה/שנתיים על הכביש ואזכה בעוד 6-7 אלף שקל בכיס.

מצד שני החישוב שלי היה גם האחריות יצרן שיש לי 3 שנים ברכב חדש וגם הרכב לא היה על הכביש אז אין מה לצפות לתקלות או לך תדע הבעלים של הרכב לפניך מה עוללו לרכב.

גם בדיקה במכון בדיקה של רכב לפני קניה יכולה להיות לא אמינה במאה אחוז.

כמובן שאתה יכול למצוא רכב במצב מצוין בשנתון יותר נמוך כמובן במחיר יותר נמוך, אך זה כבר התלבטות בינך לבין עצמך.

פורסם
תראה, עשיתי את החישוב שלי כמוך, אמרתי אולי אני אקח רכב שהוא שנה/שנתיים על הכביש ואזכה בעוד 6-7 אלף שקל בכיס.

מצד שני החישוב שלי היה גם האחריות יצרן שיש לי 3 שנים ברכב חדש וגם הרכב לא היה על הכביש אז אין מה לצפות לתקלות או לך תדע הבעלים של הרכב לפניך מה עוללו לרכב.

גם בדיקה במכון בדיקה של רכב לפני קניה יכולה להיות לא אמינה במאה אחוז.

כמובן שאתה יכול למצוא רכב במצב מצוין בשנתון יותר נמוך כמובן במחיר יותר נמוך, אך זה כבר התלבטות בינך לבין עצמך.

אוהד תודה.

כפי שכתבתי בתחילה - אני בהחלט לא סגור על חדש מול משומש מהשנתונים האחרונים ובגלל החשש/אפשרות/צורך בישור קו ותכנון הבלתי צפוי, התקציב למשומש כזה נמוך יותר.

העדיפות לרכב חדש ברורה מבחינת האחריות ו'השקט' לגבי היסטוריית הרכב.

הבחירה בפיאסטה היא הכי 'רציונאלית' ודווקא ב-208/קליאו היא מכלול הכולל גם תחושות...

באופנועים יש משפט שאומר ש-Ducati קונים כי רוצים ולא כי צריכים :-D כנראה שעם כלי רכב אירופאים זה אותו הדבר .

אנסה לארגן נסיעת מבחן גם על הקליאו 0.9 הידנית. סוג של צ'אנס נוסף (לרכב ולי) בעניין המרחב הפנימי ותחושת הישיבה ברכב...

האם רכב כזה, עם מנוע קטן כל כך, יעמוד ב-22K ק"מ בשנה לאורך מספר שנים?

מה לגבי עמידות מנועי הטורבו?

תודה,

אלי

פורסם

0.9 הוא אכן מנוע קטן שמתאים יותר לנסיעות עירוניות מאשר לבינעירוניות. כמובן שהוא לא יאכזב גם בזה וגם בזה אבל יהיה הבדל מהותי בינו לבין ה-1.25 של הפיאסטה. הייתה לי לפני כן פונטו עם מנוע 1.29 ונסעתי איתה גם בערך 19-20 אלף ק"מ בשנה והחזיקה מעמד מעולה.

הצעה שלי, קח כמה ימים את הקליאו מהשכרה ותראה אם היא מתאימה לך, כנ"ל עם הפיאסטה. נסיעת מבחן לא תמיד נותנת את הראיה הכוללת על הרכב.

לגבי מנועי טורבו נחכה לתשובה ממישהו אחר כי לי אין הרבה מושג.

פורסם

אז חזרתי וביררתי מספר דברים לגבי הקליאו:

1. ה-0.9 הידנית צורכת ע"פ היצרן כ-1 ליטר ל-100 ק"מ פחות דלק מה-1.2 הידנית.

על כ-22K ק"מ בשנה זה אומר שהיא צורכת 220 ליטר דלק בשנה ולכן מדובר בחסכון של כ-1650 ש"ח בשנה.

עלות הרכישה גבוהה בכ-7500 ש"ח ולכן רק לאחר 4.5 שנים אגיע לגבול הכדאיות...

בהנחה שלאורך הזמן מנועי טורבו יעלו יותר בתחזוקה, גרסת ה-0.9 יורדת מהפרק.

2. בדקתי באתר של Euro NCAP לגבי ציוני הבטיחות של שלוש האפשרויות - פיאסטה, קליאו ו-208.

באופן כללי רמת הבטיחות הכללית שלהן דומה ולמעט הפרק החדש שנכנס (safety assist, כולל חיישני חגורות ומגבילי מהירות, לכולן יש ESP) ניתן לראות כי הפיאסטה היא הבטיחותית ביותר, אחריה הקליאו ובסוף ה-208.

מי שמעוניין ללמוד מעט יותר מוזמן לעבור על הקישורים ולהחכים - ציון סופי לבדו כבר לא אומר הרבה - כולן בעלות 5 כוכבים.

3. לתא הנוסעים של הקליאו אפשר להתרגל וכמו שכתבתי אתמול - זה כנראה עניין של הרגלים וזמן.

היום כשראיתי אותה, עלה לי חיוך קל ומבפנים היא כבר נראתה 'לבבית' יותר :-).

אז הקליאו חזרה לתמונה.

מ-רנו כבר קיבלתי הצעה על ה-1.2 הידנית עם ובלי טרייד-אין.

אני ממתין להצעה דומה מ-לובינסקי.

בפורד אבקר מחר (את הרכב אני כבר מכיר).

אני חוזר על שאלתי - אם למישהו יש המלצה נוספת/אחרת על רכב יד שניה בתקציב של כ-60K ש"ח שיכול להתאים למשימה ויהיה חסכוני לאחזקה לאורך זמן, אשמח לשמוע על כך.

תודה,

אלי

פורסם

הרכבים שציינת גם הפזו והפורד (גם רנו) מאבדים מערכם המון אחרי 3-4 שנים בדוק בשוק המשומשות.

הפורד שאני נסעתי בה היתה מהשכרה שנת 2009 (נסיעה שהיתה הנה במשך שבועיים) יש לציין שהרכב לא קירקש ולא הראה סימני עייפות למרות גילו

ואופיו "המושכר" ונסיעתו היתה נוחה מאוד ואפילו נהנתי לנסוע בו גם שרציתי להיות נהג ספורטיבי קצת יותר.הרכב היה אוטומתי והמנוע היה 1.2 לטר

והיה איטי להחריד,לא זזֱ!

לאומת זאת נסעתי בסוזוקי סוויפט שהפתיעה אותי לטובה גם מבחינה דינאמית ספורטיבית וגם במנוע נימרץ 1.5 אוטומתי, איכות הנסיעה לא מתקרבת

לפורד אבל בהחלט לא פח נוע. הרכב שומר על מחירו בשוק המשומשות ותצרוכת דלק לא ירדה מ 1-10 בתך העיר נהנתי יותר מהסוזוקי.

על הרנו והפזו לא נהגתי.

פורסם
הרכבים שציינת גם הפזו והפורד (גם רנו) מאבדים מערכם המון אחרי 3-4 שנים בדוק בשוק המשומשות.

הפורד שאני נסעתי בה היתה מהשכרה שנת 2009 (נסיעה שהיתה הנה במשך שבועיים) יש לציין שהרכב לא קירקש ולא הראה סימני עייפות למרות גילו

ואופיו "המושכר" ונסיעתו היתה נוחה מאוד ואפילו נהנתי לנסוע בו גם שרציתי להיות נהג ספורטיבי קצת יותר.הרכב היה אוטומתי והמנוע היה 1.2 לטר

והיה איטי להחריד,לא זזֱ!

לאומת זאת נסעתי בסוזוקי סוויפט שהפתיעה אותי לטובה גם מבחינה דינאמית ספורטיבית וגם במנוע נימרץ 1.5 אוטומתי, איכות הנסיעה לא מתקרבת

לפורד אבל בהחלט לא פח נוע. הרכב שומר על מחירו בשוק המשומשות ותצרוכת דלק לא ירדה מ 1-10 בתך העיר נהנתי יותר מהסוזוקי.

על הרנו והפזו לא נהגתי.

תודה, אך אתה מדבר על כלי רכב 'ישנים' יחסית...

סוויפט 1.5 שווקה לדעתי עד 2011 וב-2012 נכנס הדגם עם מנוע ה-1.2.

הפיסטה הקודמת הגיעה (לדעתי) עם מנוע 1.4 והיא לחלוטין לא רכב חסכוני...

תודה,

אלי

• תוכן חדש...