Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחותי יש הרכב הנ"ל.

מטופל בצורה סדירה, אם כי ידוע לי שנוזל הקירור שם הוא הזול ביותר [מים ירוקים...].

הוחלף ראדיואטור לפני כשנתיים [אצל הבעלים הקודם].

השבוע בנסיעה בין עירונית הרכב התחמם, גיסי עצר ומילא מים במיכל העיבוי [לא המתין לראות מה קורה ברדיאטור].

אחרי כמה ימים התחמם שוב, חיכה עד הלילה ומילא מים בשני המקומות, כשני ליטר [!]

המכונאי החליף צינור מים, אך לא ביצע בדיקת לחץ "כי בסובארו זה סרט".

אני אישית אמרתי לו שיש שלעניות דעתי יש לבצע הדיקה הנ"ל כדי לנסות לזהות נזילות, + בדיקת קומפרסיה לראש + ניקוי ראדיאטור, בתור התחלה.

הענין הוא שאני לא מכיר את הדגם הנ"ל [מנוע 1600]

אשמח לעזרה מחברי הפורום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שיתחיל כנראה בהחלפת מכונאי. בדיקה של דליפות CO למערכת הקירור היא בדיקה יחסית פשוטה ואם נמצא CO במערכת זה מצביע על אטמי ראש (יש במנוע הזה 2) שנפרצו. צריך לבדוק שאין דליפות במערכת ושאין אוויר במערכת.

פורסם

אסור למלא מים על מנוע חם זה יכול לעשות נזק בלתי הפיך (אם לזה התכוונת שהדוד עשה).

בדיקה שנוגעת למנוע היא לחץ הפוך ולא בדיקת דחיסה אין דבר כזה בדיקת דחיסה לראש,

הבדיקה בודקת את הצילינדר ואת הראש יחד.

סימנים לשריפת נוזל (מגיע לתוך המנוע) זה עשן לבן סמיך.

ניקוי רדיאטור מתבצע כאשר הוא מתחמם באופן חלקי - חצי חם חצי קר,חם בכניסה וקר בשאר חלקיו למשל.

איבוד מים יכול להגיע גם ממשאבה פרוצה.

פורסם

יש לבדוק את הרכב ביסודיות ולאתר את הגורם להתחממות מבין אלו :

א.טרמוסטט תפוס ב. משאבת מיים שהאימפלרים שלה גמורים ג. מאוורר שלא פועל בכל המהירויות שלו כנדרש. ד. רדיאטור סתום חלקית. ה.יש יותר מידי אוויר במערכת ולא בוצע ניקוז כראוי ו. יש מעבר לחץ למע' הקירור -אטם הראש נפרץ.

הבדיקה הראשונה היא אכן בדיקת המערכת תחת לחץ במוסך/מכון רדיאטורים -כדאי לעשות אותה לאחר שמשוכנעים ב-100% שהמאוורר עובד בשני המצבים שלו עם /בלי מזגן (כי אם הבעיה במאוורר זה כבר עניין של חשמלאי רכב)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...