Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי עשן מהאגזוז מדי פעם בנסיעה לא ברמה הכי כבשה הייתי אומר . נכשלתי היום בטסט ( עשן יתר ) אחד הבוחנים הציע לי להחליף מוביל שסתומים ( אולי התכוון לגומיות ) הלכתי למוסכניק שאני מטפל אצלו לפעמים . אמר לי שאין טעם להחליף מוביל שסתומים . המנוע פשוט אוכל שמן ואמר לי לעשות שיפוץ מנוע ב 4 אלף שקל . הרכב עשה 210 אלף קמ .יש למישהו כאן איזה נסיון עם הרכב הזה או אותו סוג של בעיה שהצליח לפתור אותה בלי לשפץ את המנוע . כמובן ששמתי תוסף שמן של דבש . לא עזר . מוסכניק אחר שמכיר את מכון הטסט הלך לדבר בשבילי והעביר אותי לשנה זאת . אבל עדיין אני לא רוצה לקבל קנס על עישון יתר דל האגזוז . מה גם בבדיקת זיהום אוויר של ניידות באיזור אני יכול להבחן ולהכשל שוב . סוג השמן שאני שם במנוע הוא 10w40 . אנע עזרו . תודה

עריכה אחרונה על ידי oreniko
פורסם

אל תמהר להקשיב למוסכניק שאומר לך "לעשות שיפוץ" סתם ככה, על סמך מה?? הוא פתח מנוע ובדק?

רכב שאוכל שמן יכול לקרות מכמה סיבות, אולי יש לך נזילה בנוסף?

כמה הרכב "אוכל" שמן? כמה ליטרים לק"מ זה קורה?

עשן יתר אכן יכול להראות על שמן שנשרף בד"כ יתר על המידה ויכשיל אותך בטסט.

המנוע עבר התחממות? מטופל היטב בשמנים טובים?

תוספת של "דבש" זה אחד הדברים הכי גרועים למנוע, יכול לגרום יותר נזק מאשר להועיל ועדיף לרוקן את השמן ולעשות טיפול חדש (במידה והמנוע תקין כמובן)

לאבא שלי יש כריזמה 99 עם 220 אלף ק"מ, אוכל שמן אבל לא בצורה כזו וגם לא נכשל טסטים על זיהום וכדומה.

מתי ביצעת טיפול? אתה מחליף שמן כל טיפול? איזה סוג שמן (לא סמיכות 10W40 אלא חברה)

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

לא סיפרת באיזה צבע העשן- זה דבר חשוב.

עשן שחור יכול להעיד על בעיה במערכת ההזרקה.

עשן לבן\- אם ההתנעה בבוקר בלבד/התנעה קרה בכללי זה יכול להעיד על גומיות שסתומים יבשות /בלויות.

שהחלפתן עולה כמה מאות בודדות של ש"ח.

עשן כחול/תכלחל/לבן כאשר המנוע כבר חם בנסיעה ארוכה- יש באמת בעיה במנוע,שאפשר לפתור אותה בעזרת חצי אוברול (החלפת רינגים-טבעות בוכנה) או להחליף מנוע.

אם הבעיה קשורה למנוע ולא למערכת ההזרקה ,לפני שתכנס לסיפור של השקעה עם המנוע,יש לך אפשרות לרוקן את כל שמן המנוע ולנסות לעבור להשתמש בשמן מצמיגות 20-50 - יתכן ושינוי בצמיגות יעשה טוב לרכב ויצמצם את צריכת השמן.

כמובן,שכדאי להימנע מכל מיני תוספי דבש למיניהם כי זה קסם זמני בלבד.

לאחר שינוי בצמיגות השמן,המשך לעקוב וחזור לדווח האם עדיין הרכב מעשן ומהי צריכת השמן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובה. לשאלתך . המנוע לא מתחמם מעבר . בערך כל שבוע הולך לי כוס שמן למיכל, 100 קילומטר בשבוע נוסע האוטו בערך. סוג השמן הוא לא זוכר כרגע את שם החברה 10w40 . אין לי נזילת שמן לריצפה או משהו . החלפתי פילטרים לפני חצי שנה בערך . האוטו נוסע מצויין . באמת שמרגיז שהעשן הקל עד בינוני הזה דופק את בדיקת הטסט . מוסכניק אחד דיבר עם הטסטרים בשבילי ובסוף העבירו אותי טסט . אבל אני עדיין מעוניין לנסות לפתור את בעיית העשן הזאת מבלי לשפץ את המנוע . בדיקה מעמיקה אעשה אולי במיצובישי בקרוב . אבל שם הבדיקה עולה 250 שקל . מה גם ששוטרים תמיד יכולים לתת לי דוח על עשן יתר .

פורסם (נערך)

מן הסתם העשן מופיע לפרקים במשך הנסיעה שאני לוחץ על הגז קצת חזק . כמו יציאה מרמזור כשהאוטו כבר חם ונוסע . גם בבוקר יש עשן לבן שאני מתניע וקצת לוחץ על הגז . וגם שהאוטו דומם למשל לחצי שעה ואז חוזר אליו ומתניע ולוחץ על הגז אז יש עשן . ולפעמים גם אין בכלל . פשוט מוזר . האוטו נוסע מצויין . לפעמים קצת ברמזור אחרי התנעה יש רעידות קלות . העשן הוא לבן בעקרון . במצב שאני ממש יתן לחיצה סופר חזקה אולי יהיה קצת אפרפר מהפיח שקצת יוצא

עריכה אחרונה על ידי oreniko
  • תוכן חדש...