Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי פורד פיאסטה חדשה וכמובן שהרמקולים שהגיעו מהסוכנות לא משהו מיוחד. ברכב יש מאחורה 2 רמקולים רגילים בדלתות ומקדימה 2 רמקולים ו-2 טוויטרים.

רציתי לדעת איזה זוג קומפוננט כדאי לקנות בתקציב של עד 1500 שקל? ללא מגבר וללא סאב ועם ה-HU של הרכב שאותו אין לי אפשרות להחליף מכיוון שהוא עם מערכת מולטימדיה של פורד. מגבר ככל הנראה יגיע בעוד כמה חודשים.

והאם כדאי להוריד את הרמקולים מאחורה ושתהיה במה קדמית בלי אחוריים? או שעדיף לקנות גם רמקולים לאחורה, אבל זה יגיע מאותו תקציב של 1500 ז"א שהקומפוננט יהיו בפחות תקציב?

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לדעתי כדאי לך לחכות בינתיים. אני לא רואה סיבה למה להשקיע כזה סכום בקומפוננט, שזה אומר למשל המורל וירטוס עם קצת עודף לארנק ולא לחבר אותם למגבר.

אני בספק רב מאד באם תנצל בכלל את האיכות שהרמקולים האלה יכולים להפיק עם הגברה של HU מקורי.

אם אתה לא רוצה לשים סאב, משיקולי מקום למשל, אז תשים את ה-6X9 מאחורה כדי לקבל קצת באסים, המורל טמפו מאד מומלצים כאן בפורום ובזאפ הם נמכרים ב-600 ש"ח, אז בוא נגיד שעם אתה הולך על המורל וירטוס בקומפוננט אז תגיד על הרמקולים לסדר גודל של 1,800-2,000 ש"ח.

קח בחשבון שהתקנה באיכות טובה ומעלה תעלה לך אני מעריך סדר גודל של אלפייה.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

אני מבין את מה שאתה אומר, לשים רמקולים 6x9 אני לא רוצה להתחיל לחצוב בדלתות או לחבר לו דיקט מאחורה, הרכב יצא לפני שבועיים מהסוכנות לכן העדפה היא להשאיר אותו כמו שהוא. ומגבר יכנס רק לא עכשיו. לכן אני צריך זוג קומפוננט טוב שבעתיד הקרוב יחובר למגבר. אין לי בעיה שתמליצו על קומפוננט שיעלה 600-1000 שקל. ומה עם הרמקולים בדלתות מאחור? לקנות גם לשם או להשקיע בבמה קידמית?

פורסם

תראה לטעמי אין צורך/טעם להשקיע ברמקולים אחוריים, בייחוד כשמתוכננת הגברה עתידית.

לגבי הסט הקדמי, יש כמה וכמה חברות מומלצות, אין טוב ופחות טוב, יש טעם אישי, אתה יכול לנסות לקפוץ לאחד המפגשים לשמוע וחראות למה אתה מתחבר יותר.

וכמו שנאמר מעליי, אם אתה חושב שיש סיכוי שלא יהיה מגבר, אז סט ב 1000 שקל יהיה אוברקיל.

אני לא סגור על איזה מערכת יש בפיאסטה, אבל יכול להיות שתצטרך מנחתים בהתקנת מגבר.

SCANSPEAK

פורסם

1. בלי מגבר אתה לא תנצל את מלוא היכולת של הקומפוננט, גם אם מדובר בקומפוננט של 500 שקל וגם אם מדובר בקומפוננט של 1500 שקל.

2. באותה נשימה, גם ללא מגבר יהיה הבדל ניכר בין קומפוננט של 500 שקל לקומפוננט של 1500 שקל.

השאלה שתיוותר פתוחה- האם ההבדל ללא מגבר יהיה ניכר באותה מידה כמו ההבדל עם מגבר? על אף שהתשובה אינה רלוונטית לך, כי אתה מנסה להפיק את המקסימום ממצב מסוים ולא להתעסק במצבים תיאורטיים, התשובה היא שכנראה שעם מגבר ההפרשים בין הקומפוננטים יהיו גדולים יותר מאשר ללא מגבר, ומכאן הנטיה להמליץ על סטים זולים, אם כי הראיתי בשתי הטענות הראשונות שהנטיה הזו מבוססת על עובדות חלקיות.

אם היית אומר שאין כוונה להשקיע עוד בעתיד, כנראה שהייתי מחלק שונה את ה 1500 שקל וכן מכניס מגבר/סאב מוגבר/זוג רמקולים נוסף.

כיוון שהצהרת וכתבת שמגבר יגיע לרכב עוד כמה חודשים- אתה יכול בכיף להתקין קומפוננט ברמה של 1500 שקל, אתה תהנה ממנו יותר גם עכשיו, והרבה יותר כשתרכיב את המגבר. הרי ברור שלא תקנה עכשיו סט זול ותחליף אותו לסט יקר יותר כשיגיע המגבר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ל-srool...

רשמת "

אם היית אומר שאין כוונה להשקיע עוד בעתיד, כנראה שהייתי מחלק שונה את ה 1500 שקל וכן מכניס מגבר/סאב מוגבר/זוג רמקולים נוסף."

איך בדיוק היית מחלק את זה? איזה זוג רמקולים נוסף ואיפה הייתי שם אותם? ולאיזה מטרה טוב סאב מוגבר?

פורסם

א. האפשרות הטובה ביותר היא כן להוסיף מגבר בעתיד, וכך לאפשר לעצמך בכל פעם לקחת רכיב ברמה גבוהה יותר מאשר "לדחוס" כמה רכיבים בתקציב שאתה מייעד לרכיב אחד.

ב. בהנחה שאין מגבר, לא הולך להיות מגבר, ולא הולכת להתבצע השקעה נוספת אלא מה שיהיה עכשיו יישאר לדיראון עולם (או לפחות כמה שנים :) ), יש מקום לשקול שילוב רכיבים נוספים אשר יתמכו בנדבכים יחסית חלשים כגון היענות בתדרים הנמוכים, היעדר "נפח" כללי, ויכול להיות גם עוצמה לא מספקת.

סאב מוגבר הוא פתרון לתוספת באס מסוימת ללא חיבור מגבר חיצוני.

סט אחורי הוא פתרון נחמד לתוספת עוצמה וקצת יותר נפח למערכת, במידה ואין אפשרות להגביר את הקומפוננט הקדמי.

אין תשובות מוחלטות לשאלות ששאלת, ואני אסביר:

ש: רציתי לדעת איזה זוג קומפוננט כדאי לקנות בתקציב של עד 1500 שקל?

ת: אף אחד לא יכול להגיד מה כדאי בשבילך, אף אחד לא יכול לדעת מה יותר טוב בשבילך, כן יכולים לתת לך כמה וכמה המלצות לסטים ב 1500 שקל שנחשבים תמורה נאה לכסף, אבל זה לא יפתור את המחלוקות בין המאזינים לגבי מי מהם יותר טוב, כי זה עניין אינדיבידואלי וכל אחד יתחבר באופן אוטומטי לסט אחר, כך שאחד יכול לסלוד מקומפוננט מסויים ולהתאהב בקומפוננט אחר, אע"פ שרמתם די דומה. וכמו שאתה מבין זה גם לא יפטור אותך מלשמוע כמה סטים ולהבין מה האופי סאונד שאתה מתחבר אליו.

ש:

האם כדאי להוריד את הרמקולים מאחורה ושתהיה במה קדמית בלי אחוריים?

ת: כדאי למי? כדאי לך או למי שימליץ לך? שוב, יש מי שמפיק תוצאה מופלאה ומענגת ביותר מסט קומפוננט קדמי בודד, ויש מי שלא מצליח להנות ללא הסט האחורי- והנה תפרתי לך עוד שיעורי בית. מה שכן- אם התקציב לא מאוד נוקדה- אני טוען שתמיד אפשר להוסיף בעתיד סט אחורי במידה וממש יחסר.

אז אם את לא מקבל פה תשובות מוחלטות, מה עושים?

הייתי מתחיל משמיעה של כמה מערכות מסוגים שונים ועונה על השאלות הבאות:

האם קומפוננט בודד ללא מגבר יספק אותך?

האם שני זוגות רמקולים ללא מגבר יספקו אותך?

האם אתה לא יכול להנות מהמערכת ללא מגבר?

האם אתה יכול להנות ממערכת ללא סאבוופר?

לאחר מכן, הגדר את הפרמטרים החשובים מבחינתך במערכת:

רף מסוים של עוצמה שהוא מספיק לך

חשיבות הבמה הקדמית מבחינתך

רמת איכות ופירוט מסוימת שמבחינתך היא מינימום או שאיפה במגבלות התקציב

היענות התדרים הנמוכים הנכונה מבחינתך

לאחר שעשית לעצמך סדר בראש, אתה תדע מה אתה רוצה בדיוק, תהיה ממוקד ולא תתפזר להרבה מאוד כיוונים, תיוותר רק שאלה אחת והיא:

איך אתה מגיע לאותו קונספט שנתפס לך בראש, איך אתה מגשים את התמונה הזו?

וזה לדעתי, החלק היותר קל.

פורסם

srool ממש תודה על ההשקעה. מגבר אכן יכנס בעתיד הקרוב ולכן אני אלך על קומפוננט קדמי ללא רמקולים מאחורה, סאב אני ממש בספק אם יכנס, רק אם הבאסים לא יהיו לטעמי.

מה שכן אני אשמח מאוד להמלצות על דגמי קומפוננטים באזור ה-1000-1200 שקל. של כמה חברות ולא רק מורל.

פורסם

קומפוננטים שייכנסו בתקציב שלך (שוב כל אחד מהם הוא כמעט עולם אחר):

מורל וירטוס

פוקאל PS165

גלאדן RS

הרץ Energy

DLS RS6

בתקציב המקורי, 1500 ש"ח, תוכל להשתדרג ברמה אחת בקומפוננט, וכמעט בכל דגם השינוי הוא מהותי:

מורל הייבריד אוביישן

הרץ Hi Energy

פוקאל KR

אטון POW

DLS R6A

אני שוב אחזור ואומר, כל מה שאתה רואה פה זה רק סטיפ פוטנציאלים וצריך לשמוע כמה שאפשר מביניהם כדי להגיד מה המתאים ביותר לך.

פורסם

ככל הנראה אני אלך על תקציב של 1500. עוד 300 שקל לא יעשו אותי עני יותר אבל יעשו אותי מאושר יותר כנראה.

וכמובן שאני אלך לשמוע אותם ולהתעניין, רק רציתי לדעת לאיזה כיוון ללכת במקום להגיע לאיזה חנות וללכת לאיבוד.

אם אמרת שכל דגם השינוי בו הוא מהותי, במה השינוי מתבטא? במידה ואני רוצה צליל שהוא כמה שיותר flat. לדוגמא אם נלך לעולם האוזניות שאני בקיא בו יותר...

אוזניות של akg ברובן לא מדגישות את הבאס ולא את הטרבל אלא הן flat לגמרי, לעומת זאת האוזניות של sennheiser ברובן מדגישות את הבאס בצורה משמעותית.

על מה היית ממליץ מתוך הרשימה שרשמת?

פורסם

יש היום מפגש אודיו בצומת כנות, אני משער שתוכל לשמוע כמה וכמה קומפוננטים ברמות שאתה מכוון אליהן.

אני יודע שיהיו לפחות 3 מהרשימה הזו.

פורסם (נערך)

טוב אז חדשות טובות...

יש לי חבר שעבר לגור בדרום קוריאה, לכבוד היומולדת הוא החליט לקנות לי מגבר לרכב. הוא ראה דגם של JBL לצערי אין לי מושג איזה דגם ספציפי. כאשר יהיה לי את הדגם אני ארשום פה.

מה שכן הוא אמר שאם אני רוצה דגם אחר אין לו בעיה להביא. אז כמובן שאני אשמח לחוות דעת לאיזה מגברים באזור ה-250-300 דולר {המחירים הם כמו בארה"ב}.

לא צריך משהו מפוצץ שיזדקק לשינויים בחשמל של הרכב אלא משהו שיתן לי נטו SQ ברמה טוב מאוד עם דיוק ברמה שאני אשמע את הנגן גיטרה מפליץ באמצע ההקלטה :)

ועוד משהו...הייתי בקאדנס בתלפיות ירושלים, הוא נתן לי לשמוע את MOREL DOTECH OVATION והם נשמעו ממש טוב, כמובן שהם היו עם הגברה מפוצצת. המחיר שהוא רצה זה 900 ש"ח. אני מניח שהמוראל הייבריד הם ברמה מעל.

הוא גם השמיע לי CADENCE ZRS6KM שהם נשמעו לי ממש טוב, עם הפרדה טובה מאוד בין המיד לטוויטר, המיד בכיף יכול לתת באסים גבוהים. מחיר 1100 ש"ח. השאלה היא איך הרמקולים של CADENCE? איכותיים או ככה ככה?

כי שוב...ההגברה שיש לו שם היא לא מה שתהיה לי ברכב.

הוא גם אמר שעל החיווט + עבודה הוא יקח 800 ש"ח.

כמובן שגם שאלתי את הבחור מקאדנס אם אפשר להזמין דרכו קומפוננטים אחרים אז הוא אמר שכן.

רציתי גם לדעת אם כדאי להתקין אצלו או ללכת למישהו אחר בירושלים? אם מישהו מכיר מתקין איכותי, לא אכפת לי לשלם עוד כמה שקלים ולהיות בטוח שהוא לא יעשה לי בלגן ברכב.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

פורסם

חברים,

קודם כל ממש תודה. הפורום הזה מעשיר את הידע בכמה רמות.

ואני אשמח לדעת חוות דעת שלכם על מה שרשמתי למעלה על המגבר/מתקין/קומפוננט.

כמובן שכל תשובה שתהיה אני אשמע בעצמי ולא אקנה דברים רק לפי מה שאתם אומרים.

אני פה נטו בשביל ידע.

• תוכן חדש...