Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העתיד = 3 בוכנות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי, גל איזון הזה לא לוקח כוח מנוע ומוריד חיסכון בדלק?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האו כן לוקח קצת כוח מהמנוע, אבל כנראה שזה די זניח.

מצאתי תמונה של גל איזון במנוע 1.2 3 צילינדרים של פיז'ו. תמונה לא משהו אבל אפשר להבין במה מדובר.

משקולת בצורת חצי עיגול שמסתובבת נגד כיוון סיבוב המנוע.

המנוע הזה קיים גם בגירסת 1.0 ליטר עבור דגמים בסיסיים של 208, לא מגיע לארץ.

שם החליטו לוותר על גל איזון, וכנראה שמרגישים קצת ויברציות.

נ.ב. בדרך כלל יצנים לא מוסיפים גלי איזון למנועי בנזין 4 צילינדר, אבל בחלק מהמקרים כן. היו כאלה במיציבישי גלאנט למשל, ומי שהיה לו את הרכב הזו זוכר שהיה צריך החליף "רצועת בלאנסר" כל כמה זמן.

1111.jpg

פורסם (נערך)

יואב קווה ביקר אצל פיג'ו/סיטרואן ובחן את מנוע ה-3 צילינדר הזרקה ישירה המוגדש שלהם שאמור להחליף את מנוע ה-1.6 האטמוספרי, הרושם שלו חיובי ביותר:http://blogs.haaretz.co.il/yoavkaveh/976/

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זה אותו מנוע שקיים במספר גירסאות:

1.0, 1.2 בלי תזמן משתנה (פיז'ו 301), 1.2 עם תזמון משתנה (פיז'ו 208 ) ובגירסת 1.2 טורבו שאמורה להגיע למגוון דגמים.

פיז'ו "בונים מאוד" על המנוע הזה, שאמור להפוך למנוע העיקרי שלהם בשנים הקרובות.

פורסם
אגב, אני לא אדם שונא טכנולוגיה. לדעתי ההצתה האלקטרונית, ניהול המנוע הממוחשב למנועי בנזין, ABS ו ESP (הניתן לניתוק) וההתקדמות בטכנולוגיית הצמיגים המודרנית עשו פלאים לטובת ההנאה מנהיגה.

אם מפתחים מצברים מספיק חזקים, ושיטות הטענה מהירות, רכב עם מנוע חשמלי שמפתח את שיא המומנט מ-0 סל"ד יכול להיות מוי כיף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מצאתי תמונה של גל איזון במנוע 1.2 3 צילינדרים של פיז'ו. תמונה לא משהו אבל אפשר להבין במה מדובר.

משקולת בצורת חצי עיגול שמסתובבת נגד כיוון סיבוב המנוע.

המבנה הזה גורם לי לתחושה אינטואיטיבית של חוסר נוחות. כי מה יש לנו כאן? שני גלים לא מאוזנים שחוסר האיזון ההדדי שבהם מאזן אחד את השני. אבל אם לדוגמא נבודד את אחד הגלים האלה (לצורך הפשטות זה עם חצי העיגול) ונסובב אותו במהירות נראה שהוא יוצר ויברציות שמעמיסות עד מאוד על המסבים שלו - וזו אך שאלה של זמן עד שהעומס הזה ייצור בהם חופשים ניכרים, דבר שבתורו יגביר את תנודות המנוע ויצריך שיפוץ זריז.
פורסם

לא חושב שזה יקרה כל כך מהר, לדעתי המייסבים שלו יחיזקו כמו המנוע עצמו.

מייסבי מנוע יודעים לעמוד בעומסים גדולים מאוד, למשל מייסב טלטל עומד בעומס שמופעל עליו בפעימת עבודה וכיוון הפעלת העומס משתמה אלפי פעמים בדקה, כלומר זה מאוד לא מאוזן אם מסתכלים על צילינדר בודד. אבל עובד בלי בעיה.

אגב, שאלה בנושא:

במנוע חד צילינדר בוכנה תורמת רק ב 90 מעלות של סיבוב קרנק, גלגל תנופע משלים את 270 המעלות הנוספות.

בדו צילינדרי כל בוכנה תורמת 90 מעלות, סה"כ 180 וגלגל תנופה משלים עוד 180.

ב 4 צילינדירים כל בוכנה תורמת 90 מעלות, 360 מעלות מכוסות כולן וגלגל תנופה עוזר רק לעבור בנמ"ע/נמ"ת.

איך נראה המצב ב 3 צילינדרים? להזכירכם, מייסבי טלטל ממוקמים בזווית של 60 מעלות בינהם.

פורסם
זו אך שאלה של זמן עד שהעומס הזה ייצור בהם חופשים ניכרים, דבר שבתורו יגביר את תנודות המנוע ויצריך שיפוץ זריז.

אז הלקוח ירוץ מהר יותר להחליף את המכונית לחדשה, כי אם לא יעשה את זה בהקדם, האוטו יושבת. היצרן מרוויח, ומי שמשלם זה הקונה המאושר (ואולי הביש גדא שייקנה את האוטו מיד שניה).

ברוך הבא לעולם של planned obsolescence.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בניגוד למה שנאמר פה, היתה לי יותר ממכונית אחת עם מנוע 4 צילינדר ומשקולות איזון. ככל שנפח המנוע גדול יותר זה יותר חשוב. קראתי קצת על הנושא, ואכן למיצובישי יש פטנט על משקולות שמופעלות ברצועה. בBMW והפורד שלי יש משקולות שמופעלות בשרשרת. מסתבר שיש שיפור פופולרי למנוע האקובוסט 2.0 לפרק את משקולות האיזון ומתקבל יותר כח על חשבון ויברציות בסל"ד נמוך. נראה לי שאשאיר את המשקולות בפנים.

ואם לחזור לכותרת השירשור, מנוע ה3 צילינדר החדש של פורד מתחמק משימוש במשקולות איזון על ידי שימוש בגלגל תנופה ופולי מנוע עם משקולות עליהם. התוצאה ככל הנראה די מוצלחת אבל עדיין ניתן להרגיש מעט ויברציות בסל"ד נמוך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בניגוד למה שנאמר פה, היתה לי יותר ממכונית אחת עם מנוע 4 צילינדר ומשקולות איזון.

מדוע "בניגוד למה שאמרו"?

אמרתי שזה לא הכי נפוץ, לא אמרתי שהייתה רק מכונית אחת.

נתתי דוגמא של מיצובישי גלאנט כי זה פשוט הרכב בראשון עם המעררכת הזאת שנזכרתי בו.

פורסם

דורקי, כששני גלי איזון לא מאוזנים מתוכננים מראש כך שיבטלו אחד את הרעידות של השני, אין שום כשלים ייחודיים למערך הזה שיקרו לאורך זמן, שני הגלים מאוזנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בגירה - אני לא מסכים עם הקביעה הזו, החצי עגול לא מאוזן בעליל, משמע - המסבים שלו עובדים קשה מאוד כדי שתושבות המנוע יוכלו לנוח.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

במנוע של אופנוע חד צילינדרי, 600 סמ"ק, איך עובדים מסייסבי קרנק וטלטל?

גם שם שום דבר לא מאוזן.

כל מי שרכב על אופנוע חד/דו צילינדרי יודע שיש הרבה רעידות מהמנוע, שמורגשות הייטב. אבל מייסבים לא מתפרקים מזה.

מקווה שאני לא כותב שטויות כאן, אבל נדמה לי שבמנועים של הארלי יש אפילו קרנק מיוחד שמרחיק את פעימות הכוח אחת מהשניה, כך משיגים את הצליל היחודי שלהם, וזה כמובן מגדיל את הרעידות.

פורסם

במנוע חד צילינדר בוכנה תורמת רק ב 90 מעלות של סיבוב קרנק, גלגל תנופע משלים את 270 המעלות הנוספות.

בדו צילינדרי כל בוכנה תורמת 90 מעלות, סה"כ 180 וגלגל תנופה משלים עוד 180.

ב 4 צילינדירים כל בוכנה תורמת 90 מעלות, 360 מעלות מכוסות כולן וגלגל תנופה עוזר רק לעבור בנמ"ע/נמ"ת.

איך נראה המצב ב 3 צילינדרים? להזכירכם, מייסבי טלטל ממוקמים בזווית של 60 מעלות בינהם.

נשמע שיש חפיפה בין מהלכי העבודה של בוכנות.. כל בוכנה חולקת את מהלך העבודה שלה עם שתי הבוכנות האחרות: 30 מעלות עם שתי אלו ו-30 מעלות לבד. ביחד 90 מעלות.
:idea:

• תוכן חדש...