Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נתקלתי בתופעה של דרכים סולאריות. הסרטון באורך של 7 דקות מסביר את היתרונות הרבים הגלומים בדרכים אלו. אינני מהנדס או חשמלאי, אך עושה רושם שגם אם לא מדובר במוצר חף מליקויים, ייתכן מאוד שזהו הצעד הראשון בדרך להמצאת המאה ואף יותר מכך. יחד עם זאת, נשמעת הטענה שיש הרבה גורמים כלכליים שלא מעוניינים שהטכנולוגיה הזו תצא לפועל, שלא לדבר על יישומה במגוון מקומות בעולם.

הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על כך? האם בתוך עשור או שניים נזכה לראות מהפכה מדהימה, או שתוך חצי שנה מהיום השריד האחרון לדרכים הסולאריות יהיה שרשור בקארספורום?

האתר של החברה:

https://www.indiegogo.com/projects/solar-roadways

סרטון אינפורמטיבי בנושא:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבנתי שזה מכיל מתכות יקרות ונדירות ובגלל זה לא משתלם לייצר את זה. בתכלס אני בעד כל דבר שמשתמש באנרגיה סולרית, רעיון מעולה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואו מגניב. יש הרבה יתרונות לזה

אבל מה קורה כשיש תקלה כמו חיישן שהפסיק לעבוד או אנשים שיפרקו את זה?

פורסם

המיזם סחף השקעות וזה אומר שזה רציני. מזכיר את אורמת (שוב זוג מבוגר, שוב אנרגיה), ואני מקווה שיצליחו.

כל מיזם בתחום האנרגיה החלופית חייב לקבל סיכוי. גם אם בטר-פלייס נכשלה (נעזוב כרגע את הסיבות) זו היתה דחיפה בכיוון הנכון ואיפשרה לשאר השחקנים להפיק לקחים. עובדה - הנושא לא ננטש אחרי בטר-פלייס אלא משך אליו את החברות הגדולות.

באשר לריצוף, מדברים על כל מיני יתרונות וחסרונות של המערכת, אני חושב שיש בדרך עוד לא מעט מכשולים כגון מחיר למ"ר וצניחה ביעילות (מי יצחצח את הלכלוך הדביק?). אבל מן הסתם היזמים והמשקיעים + מומחי due diligence ידעו לעשות את החשבון יותר טוב מכל טוקבקיסט גאון.

si vis pacem, para bellum

פורסם
המיזם סחף השקעות וזה אומר שזה רציני. מזכיר את אורמת (שוב זוג מבוגר, שוב אנרגיה), מה הקשר? אורמת פעילה בשווקי נישה וכאן מדובר על פרויקט בסדר גודל אחר ואני מקווה שיצליחו.

כל מיזם בתחום האנרגיה החלופית חייב לקבל סיכוי. גם אם בטר-פלייס נכשלה (נעזוב כרגע את הסיבות למה? זהו מיזם דומה מאוד. כישלון BP מעלה הרבה שאלות בנוגע להיתכנות שלו) זו היתה דחיפה בכיוון הנכון ואיפשרה לשאר השחקנים להפיק לקחים. עובדה - הנושא לא ננטש אחרי בטר-פלייס אלא משך אליו את החברות הגדולות. פרט והסבר כיצד הגעת למסקנה הזו, אני לא רואה רכבים חשמלים (בלבד, לא היבריד וכו') סביבי.

באשר לריצוף, מדברים על כל מיני יתרונות וחסרונות של המערכת, אני חושב שיש בדרך עוד לא מעט מכשולים כגון מחיר למ"ר וצניחה ביעילות (מי יצחצח את הלכלוך הדביק?). אבל מן הסתם היזמים והמשקיעים + מומחי due diligence ידעו לעשות את החשבון יותר טוב מכל טוקבקיסט גאון. אם ניקח את מיזם BP ליחוס אז חלק גדול מהבעיות נחזו כאן הרבה לפני הכישלון הקלואסלי שלהם

סרטון אינפורמטיבי? בחייאת... לא שמעתי שם נתון שימושי אחד כגון עלות הקמה, עלות תחזוקה, עלות העברת החשמל, אורך חיים צפוי וכו'.

שיהיה משהו קצת יותר רציני אשמח לשמוע, בנתיים זה נראה כתערובת של טכנולוגיות ותיקות וקיימות אך ללא יחוד מעשי כלשהו.

פורסם (נערך)

לא רק מגבלה כלכלית גם טכנית, צפה בסרטון ביקורת שצירפתי

חלק מהבעיות המועלות בו :

סימון נתיבים ושילוט באמצעות הלדים לא יעבוד ביום,

אפילו שימוש מוגבל של הטכנולוגיה במגרשי חניה לייצור חשמל לא יעבוד מאחר וביום המגרשים מלאים במכוניות המסתירות את השמש,

האנרגיה הנדרשת להמסת כבישים מושלגים בחורף הרבה יותר גבוהה מהאפשרית ע"י הפאנלים,

כבישים הם מקומות מאוד מלוכלכים ושוחקים, כלומר הסביבה העוינת ביותר לפאנל שהאור הנקלט בו חייב במשטח עליון נקי וחלק,

בקיצור המון בולשיט ללא שום ראיה מערכתית והנדסית

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

בקיצור המון בולשיט ללא שום ראיה מערכתית והנדסית

מזה חששתי. צפיתי שזה TO GOOD TO BE TRUE. חבל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

הקשבתי קצת בריפרוף לקטע הדן בהפיכת המערכת הכבישים לחשמל ועכשיו במחשבה שניה שמתי לב למה שדובר בוידיאו,

זה רעיון מפגר שלא עבד כבר לפני יותר ממאה שנים, זרם החשמל המופק בפנלים הוא DC, שהולכתו כרוכה בבביזבוז הספק רב לאורך מרחקים,

כל תשתית הובלת החשמל ברשת הארצית בנויה על העקרון שזרם חילופין במתח גבוה מאוד המיוצר בתחנת כח (איזור קטן ) ניתן להובלה ופרישה באופן יעיל (הודות לממציא הסרבי הגאון ניקלאי טסלה),

לעומת זאת חשמל בזרם ישר המופק מפנלים פרושים לאורך רצועות צרות וארוכות לכל היותר יהיה טוב לצריכה מקומית

ולא כספק לצרכנים מרוחקים.

אפשר להשתמש בממירי מתח מישר לחילופין, אבל אז יש שוב הספק שהולך לאיבוד.

פורסם

אם הוא ייצר הקטגונים קטנים יותר, אפשר לשלב אותם בתוך מועדונים ומקומות עבודה.

במועדונים היתרון ברור ( רצפות שמשנות טקסטורות).

במקומות עבודה, במקרה חירום יכולים לסמן יציאות, והנחיות על הרצפה.

פורסם

זה השאיפה שלו. מעבר לבישים גם שבילי גישה ומגרשי משחקים שמשנים את הדפוס בהתאם למה שאתה צריך [פעם כדורסל ופעם טניס]. מה שהבנתי מהתגובות זה שיש המון חסרונות שלא צפיתי להם. חבל מאוד. אני מקווה שבעתיד יצליחו להתגבר על הבעיות הללו.

פורסם

WTF... לא היה לי מושג שהם גלשו ככ רחוק. ואכן האיש בסרטון הביקורת עושה שחיטה מוחלטת. הם עשו הרבה שטויות עם התכניות ואכן הרעיון חסר היגיון. לא צריך מומחים, הוא מראה על בסיס מידע נגיש לכל, שאין סיכוי שזה יעבוד ויש הרבה פגמים בכל התכניות שלהם. הם היו צריכים להתחיל משם ולא מהתקנת לדים בפאנלים.

si vis pacem, para bellum

• תוכן חדש...